X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

35 +

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 października 2015, 14:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    BISCA wrote:
    Obysmy wszystkie dotarly do mety. Jak najszybciej

<3

Sorki zapomnialam jeszcze przed Reni i Kryche
    Gretka sie wepchnie :)

malgos741, BISCA, kapturnica, krycha.stara, moremi lubią tę wiadomość

• Reni Autorytet

Wysłany: 20 października 2015, 14:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    BISCA wrote:

Kkisiel, gonie Cie !!!!!!!!

i znowu mnie samą zostawiacie!

malgos741, iwcia77 lubią tę wiadomość

2 IUI, 4 IVF ICSI. 70 cs..Naturalsik!!! Mamy Dziedzica! graphics-bees-482908.gifdqpri09ky14nbyvi.png
  • ania.g Autorytet

Wysłany: 20 października 2015, 14:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alis wrote:
    Doczytałam, że trzeba sprawdzać skład, bo np. kwas salicylowy jest szkodliwy, witamina A, reszty nie pamiętam, ale na te przeciwzmarszczkowe i przecitrądzikowe trzeba uważać w ciąży. Ponieważ nie rozumiem składu na etykietkach, więc kupiłam sobie dla kobiet w ciąży. Nie mówię, że normalne zaszkodzą, pewnie nie, ale wolę chuchać... No i oczywiście farbowanie włosów...
    Nie czytam składu kosmetyków, z zasady unikam jakiś wynalazków z kwasami i innymi cudami, na trądzik nie używam. Za to używam od lat balsamu dove do bardzo suchej skóry, kremy zwykle jakieś naturalne paćki bo takie lubię(np. ziaja, bilenda), dezodoranty w kulce najróżniejsze, szampony też. A włosy farbuję dobrymi farbami fryzjerskimi bez amoniaku.
    Edit: poza tym nie unikniesz całego syfu wokół. Nie wiesz do końca co jesz, pijesz i czym oddychasz. Wiele produktów "ekologicznych" jest tylko z nazwy.Nie ma co wpadać w paranoję.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 października 2015, 14:29

BISCA, iwcia77, Mimbla, kkisia, moremi lubią tę wiadomość

Matka fantastycznej 4 :)
  • kapturnica Autorytet

Wysłany: 20 października 2015, 14:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alis wrote:
    Moje mnie próbowało rozebrać i serio nie zawsze mi to pasowało. Zwłaszcze, gdy musiałabym całą kiecę podciągnąć na szyję, bo pod koniec, gdy już karmiłam ją nie cały czas, ale co 2 godziny, wyskoczyłam z ciuchów do karmienia i zaczęłam nosić normalne... Właśnie - jeszcze noszenie ciuchów do karmienia przez 2 lata i to ciągłe eksponowanie biustu by mnie wykończyło. Bardzo się cieszę, że mój biust jest znów mój po roku wspólnego używania. I mogę sobie go schować, jak chcę i pokazać komu chcę.
    No ale decydujac sie na karmienie piersia dziecka bralas pod uwage ,ze mala bedzie chciala jesc/pic o roznych porach .W miejscach publicznych tez .A dziecko nie ma orientacji co wypada lub nie wypada.
    Jak jechalam na rozne imprezy czy spotkania ubieralam sie stosownie do tego by nie musiec sciagac wszystkiego z siebie do karmienia.Cos za cos.Karmie-ubieram staniki do karmienia i odziez odpowiednia.Nie karmie ,ubieram sie jak chce .
    Nie bedziesz teraz karmic juz piersia z tego powodu ???

krycha.stara, Dziobak lubią tę wiadomość

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • Reni Autorytet

Wysłany: 20 października 2015, 14:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    krycha.stara wrote:
    Hmmm... Cos w tym jest jednak. A tak naprawde, nikt tych tabletek na bol glowy pod katem ciezarnych nie badal i tak naprawde nie wiadomo, czy sa szkodliwe. Ot, na wszelki wypadek... :-/

podobno badał

moremi lubi tę wiadomość

2 IUI, 4 IVF ICSI. 70 cs..Naturalsik!!! Mamy Dziedzica! graphics-bees-482908.gifdqpri09ky14nbyvi.png
  • kapturnica Autorytet

Wysłany: 20 października 2015, 14:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alis wrote:
    Doczytałam, że trzeba sprawdzać skład, bo np. kwas salicylowy jest szkodliwy, witamina A, reszty nie pamiętam, ale na te przeciwzmarszczkowe i przecitrądzikowe trzeba uważać w ciąży. Ponieważ nie rozumiem składu na etykietkach, więc kupiłam sobie dla kobiet w ciąży. Nie mówię, że normalne zaszkodzą, pewnie nie, ale wolę chuchać... No i oczywiście farbowanie włosów...
    Ja tam farbowalam wlosy w ciazy , teraz przy karmieniu rowniez.Wybieram farby bez amoniaku na bazie olejkow .One nie maja wpl na plod ani nie przenikaja do pokarmu.

iwcia77, Magdala lubią tę wiadomość

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • iwcia77 Autorytet

Wysłany: 20 października 2015, 14:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziobak wrote:
    I Pusurka ( jeszcze wtedy )!
    12 stycznia byl jednym z najgorszych dni w moim zyciu, ale dzielnie pisalam, co sie dzialo z Ivkiem. I zostalam zapomniana. Foch! :P
    ty mnie nie zalamuj! ja nie widzialam twojego streszczenia! serio! teraz musze przekopac caly 12 styczen :( wow! ale fajnie ,. bo bedzie trzeci skrot ;D - <3 mua :D

dzien dobry- nadrabiam foruma, wiec odezwe sie potem :)

BISCA, kapturnica, macduska, kkisia, moremi, efcia lubią tę wiadomość

• BISCA Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reni wrote:
    i znowu mnie samą zostawiacie!

Skad ! My przodem na zwiady. Obcykmy co i jak i w styczniu Cie przytargamy.I cala reszte.

Reni, malgos741, kapturnica, kkisia, Mega lubią tę wiadomość

ijpbdf9hohkdu6ur.png
  • Alis Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kapturnica wrote:
    No ale decydujac sie na karmienie piersia dziecka bralas pod uwage ,ze mala bedzie chciala jesc/pic o roznych porach .W miejscach publicznych tez .A dziecko nie ma orientacji co wypada lub nie wypada.
    Jak jechalam na rozne imprezy czy spotkania ubieralam sie stosownie do tego by nie musiec sciagac wszystkiego z siebie do karmienia.Cos za cos.Karmie-ubieram staniki do karmienia i odziez odpowiednia.Nie karmie ,ubieram sie jak chce .
    Nie bedziesz teraz karmic juz piersia z tego powodu ???

Będę drugie karmić, jak się urodzi. Teraz przestałam, bo stwierdziłam, że na dwoje mój roganizm nie nastarczy - to w środku i to na zewnątrz. Poza tym mała ma alergię na mleko, więc byłam rok na diecie bezmlecznej. Chcę w ciązy jeść normalnie. I uważam, że rok karmienia starczy. Już ją wcześniej powoli odstawiałam i karmiłam 2 razy dziennie, ale właśnie czasem jej się przypomniało i się domagała. A teraz jakoś odkąd jestem w ciąży sama jakoś też nie chce. Może się smak zmienił.

kapturnica, moremi, Mega lubią tę wiadomość

aY05p2.png
  • Alis Autorytet

Wysłany: 20 października 2015, 14:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kapturnica wrote:
    Ja tam farbowalam wlosy w ciazy , teraz przy karmieniu rowniez.Wybieram farby bez amoniaku na bazie olejkow .One nie maja wpl na plod ani nie przenikaja do pokarmu.

A podaj nazwę?
    Też przy karmieniu farbowałam, a w ciąży się teraz boję.

aY05p2.png
  • ComeToMeBaby Autorytet

Wysłany: 20 października 2015, 14:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    BISCA wrote:
    To ja tak skromnie o wlasnej osobie. Przylazla @. Jestem juz po zastrzyku Decapeptylu. Oficjalnie zaczelam procedure IVF.
    Punkcja za 28 dni.

:) :) :)
    jeeeeeeheeeee! :)
    brawo

BISCA lubi tę wiadomość

Kometowy Kosmita- lądowanie 21.10.2016 :-)
    c5e015d88e.png
  • ania.g Autorytet

Wysłany: 20 października 2015, 14:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alis polecam Ci Loreal Inoa ODS2. Piękne kolory, ładnie pokrywa siwe i bez amoniaku. Możesz tą farbę znaleźć w wielu sklepach internetowych.

kapturnica, iwcia77, moremi, Alis lubią tę wiadomość

Matka fantastycznej 4 :)
  • paszczakin Autorytet

Wysłany: 20 października 2015, 14:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alis, u nas nie zabraniaja paracetamolu jak jestes w ciazy.. Jak to sie ma do karmienia piersia- nie wiem.
    Natomiast ta jak juz Simba pisala- tu nie ma tez takiego czegos jak wylączenia produktow, bo karmisz. Mnie w szpitalu zdziwil sok pomaranczowy. I brokul. I pudding czekoladowy..

krycha.stara, iwcia77, BISCA, kkisia, Mimbla, kapturnica, moremi, efcia, Mega, Alis lubią tę wiadomość

Jeśli czegoś nie wolno, a bardzo się chce, to można
    4u3Dp2.png eGmlp2.png
  • Reni Autorytet

Wysłany: 20 października 2015, 14:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    krycha.stara wrote:
    Nie nadazam? Jak przetestowac lek na ciezarnej kobiecie? Da sie? To etyczne jest? Czy sa jakies inne metody?

A czy jak Skłodowska rad badała, to ktoś się zastanawiał i może jeszcze była kobietem?

badali na zwierzakach pewnie

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 października 2015, 14:42

krycha.stara, kapturnica, macduska, moremi lubią tę wiadomość

• kapturnica Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alis wrote:
    A podaj nazwę?
    Też przy karmieniu farbowałam, a w ciąży się teraz boję.
    olia garniera

Alis lubi tę wiadomość

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • paszczakin Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aniu, najlepszego dla Marcela. Pokazalabys jubilata!

Bisca- cieszcze sie, ze ruszylo! Bedziem trzymac.

kapturnica, ania.g, BISCA, kkisia, pierwiastka, moremi, malgos741 lubią tę wiadomość

4u3Dp2.png eGmlp2.png
  • gretka Autorytet

Wysłany: 20 października 2015, 14:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kkisia wrote:
    Sorki zapomnialam jeszcze przed Reni i Kryche
    Gretka sie wepchnie :)

no jak klinika dostanie akredytacje- a MZ podobno ma czas od 7 dni do 3 mcy.....

malgos741 lubi tę wiadomość

gretka
  • Reni Autorytet

Wysłany: 20 października 2015, 14:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gretka wrote:
    no jak klinika dostanie akredytacje- a MZ podobno ma czas od 7 dni do 3 mcy.....

aaa to nie dostanie
    witaj w takim razie w styczniu 2016 r
    siadaj, rozgość się ;-)

BISCA, moremi lubią tę wiadomość

• Reni Autorytet

Wysłany: 20 października 2015, 14:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kryształ a Ty te swoje IVF to masz na szwabski nfz czy płacisz z kasy, którą zarobisz ciężko pracując?
    bo już nie pamiętam
    i czy na pewno w styczniu startujesz i kiedy?

krycha.stara, BISCA, kkisia, Mimbla, ComeToMeBaby, moremi, malgos741, efcia lubią tę wiadomość

• paszczakin Autorytet

Wysłany: 20 października 2015, 14:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kkisia wrote:
    Gonisz , gonisz
    Ciebie za chwile Reni i Krycha beda gonic :)

A potem ja je!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 października 2015, 14:46

Reni, BISCA, krycha.stara, kkisia, moremi, malgos741, efcia lubią tę wiadomość

4u3Dp2.png eGmlp2.png
‹‹ 11874 11875 11876 11877 11878 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

14 zasad dobrego odżywiania podczas starania - co i jak jeść, aby szybciej zajść w ciążę

Odpowiednia dieta płodności może nie tylko polepszyć twoje zdrowie i dobre samopoczucie, ale również wspomóc twoją płodność oraz zapewnić zdrowy rozwój twojego dziecka jak już zajdziesz w ciążę. Co zatem oznacza „odpowiednia dieta”? Znajdziesz tutaj 14 wskazówek, które pomogą Ci lepiej zaplanować posiłki.

CZYTAJ WIĘCEJ

3 naturalne sposoby na mdłości w ciąży

Mdłości i nudności to jedna z najczęstszych i najbardziej typowych dolegliwości w pierwszych tygodniach ciąży. Czym są one spowodowane i jak sobie pomóc? Poznaj sprawdzone i skuteczne sposoby, jak zmniejszyć mdłości w ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

3 kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności

Za problemy z płodnością w równym stopniu odpowiadają czynniki żeńskie, jak męskie. Jednak problemy z płodnością u mężczyzn w dalszym ciągu są większym tabu. Czas to zmienić! Jakie są najważniejsze i kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności? Co w sytuacji, gdy wyniki nasienia nie napawają optymizmem? Które składniki są istotne w kontekście męskiej płodności? Wszystko wyjaśnia diagnosta laboratoryjny, seminolog - mgr anal. med. Piotr Nazarek. 

CZYTAJ WIĘCEJ