35 +
-
WIADOMOŚĆ
-
kapturnica wrote:Dziewczyny karmiace i te co karmily.Macie jakies przepisy na salatki czy surowki co mozna jest przy kp ?? Wacia nadrzedny kucharzu forumowy poratuj potrzebujaca!!
Bo ja juz pomyslu nie mam wiecznie buraki ,marchew,seler , pietrucha , salata ,ogorki i pomidory.Brakuje mi brokula,kalafiora ,kapusty itp. Jessu jakbym wciela salatke z kukurydza a tu chVjnia z grzybnia!kapturnica, BISCA, iwcia77, moremi, efcia, Mega lubią tę wiadomość
-
iwcia77 wrote:musze wydrukowac tez na pamiatke streszczenie mojego porodu napisanego przez wacie i caffe
do dzis sie smieje jak je czytam
12 stycznia byl jednym z najgorszych dni w moim zyciu, ale dzielnie pisalam, co sie dzialo z Ivkiem. I zostalam zapomniana. Foch!Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 października 2015, 13:15
kapturnica, iwcia77, moremi, efcia, Mega lubią tę wiadomość
-
Luna76 wrote:No, nareszcie ktoś mnie wziął pod uwagę, dzięki Reni :-*. Ja jeśli będę testować to dopiero 24, bo na 22 mam termin@. Trzymajcie trochę za mnie także, coooo...
Luna, a dlaczego tak pozno ?
Dzisiaj masz juz 12 DPO ... Nawet jutro mozesz zrobic, jak jest ciaza to bedzie + . Itego Ci zyczemalgos741, Aasiula, Magdala, ania.g, moremi, Luna76, efcia lubią tę wiadomość
-
kapturnica wrote:Dziewczyny karmiace i te co karmily.Macie jakies przepisy na salatki czy surowki co mozna jest przy kp ?? Wacia nadrzedny kucharzu forumowy poratuj potrzebujaca!!
Bo ja juz pomyslu nie mam wiecznie buraki ,marchew,seler , pietrucha , salata ,ogorki i pomidory.Brakuje mi brokula,kalafiora ,kapusty itp. Jessu jakbym wciela salatke z kukurydza a tu chVjnia z grzybnia!
a co Ci kukurydza zrobiła? albo kalafior? albo brokuł? -
Kapta wprowadzaj sobie powoli inne warzywa, tylko spokojnie nie wszystkie naraz, będziesz widziała czy Maksior źle na coś reaguje, mój synek źle reagował na pomidora a na kalafior brokuła kukurydzę już nie.
iwcia77 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnykapturnica wrote:Dziewczyny karmiace i te co karmily.Macie jakies przepisy na salatki czy surowki co mozna jest przy kp ?? Wacia nadrzedny kucharzu forumowy poratuj potrzebujaca!!
Bo ja juz pomyslu nie mam wiecznie buraki ,marchew,seler , pietrucha , salata ,ogorki i pomidory.Brakuje mi brokula,kalafiora ,kapusty itp. Jessu jakbym wciela salatke z kukurydza a tu chVjnia z grzybnia!
Może taka?
Burak cwikłowy ugotowany na parze i starty na grubej tartce, do tego jajko na twardo posiekane w kostkę i ogórek kiszony również starty na tartce plus majonez/jogurt, sól, pieprz itp.
To tak na szybko.
A możesz napisać jakie konkretnie warzywa wchodzą w grę?kapturnica, ania.g lubią tę wiadomość
-
kapturnica wrote:Dziewczyny karmiace i te co karmily.
karmię małego 2 razy dziennie
daję mu gotowca Royala, ale trzeba go gryźćkkisia, Mimbla, BISCA, kapturnica, ania.g, iwcia77, Dziobak, moremi, efcia, Mega lubią tę wiadomość
-
kapturnica wrote:
ja to dopiero będę głodować
nie dość, że większości nie można, to jeszcze jestem wybrednakapturnica, moremi, Mega lubią tę wiadomość
-
sandra80 wrote:Kapta wprowadzaj sobie powoli inne warzywa, tylko spokojnie nie wszystkie naraz, będziesz widziała czy Maksior źle na coś reaguje, mój synek źle reagował na pomidora a na kalafior brokuła kukurydzę już nie.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 października 2015, 13:25
-
nick nieaktualnykapturnica wrote:U mnie pomidor jest oki,zielony ogorek rowniez..Kurde ogoleni mam jakis paraliz myslowy ,ze mlody moze miec sajgon w dupie jak cos zjem i sie okaze ,ze mlodemu szkodzi.
To będziesz wiedziała, ze tego jeść "nie lzjia" a tak to się męczysz być może na darmo. Próbuj stopniowo wprowadzać.
Nie jedz na raz całego brokuła ale np. dwie różyczki w sałatce, + pomidor i jajko, posypane uprażonymi na maśle ziarnami słonecznika lub płatkami migdałowymi...kapturnica, moremi, Mega lubią tę wiadomość
-
Reni wrote:ja to dopiero będę głodować
nie dość, że większości nie można, to jeszcze jestem wybrednamoremi lubi tę wiadomość
-
Dzień dobry, wpadam z doskoku.
Karmiłam jeszcze niedawno i u mnie brokuł i kalafior były ok. Podawałam też młodej w formie papki. Z kapustą rzeczywiście gorzej. Sałatki - hm... za dużo nie robiłam, ale na pewno możesz marchewkę z jabłkiemZupę pomidorową też od początku jadłam.
iwcia77 lubi tę wiadomość
-
Kiszony ogorek mozna ??? Kure mi sie wydawalo ,ze jest ciezki .Ehh sama juz nie wiem.Buraczki jem na rozne sposoby.Zast mnie co jadly inne dziewczyny i jak dzieciaki reagowaly...Z owocow tez bo jem praktycznie jablka,kompot z porzeczek i truskawek.Nosz kurde najpierw cukrzycowa dieta teraz ta.
Wiadomość została wyedytowana przez moderatora forum z powodu łamania zasad regulaminu- używanie wulgaryzmów.Wiadomość wyedytowana przez moderatora forum: 20 października 2015, 17:52
efcia, Mega lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnykapturnica wrote:Kiszony ogorek mozna ??? Kure mi sie wydawalo ,ze jest ciezki .Ehh sama juz nie wiem.Buraczki jem na rozne sposoby.Zast mnie co jadly inne dziewczyny i jak dzieciaki reagowaly...Z owocow tez chujnia bo jem praktycznie jablka,kompot z porzeczek i truskawek.Nosz kurde najpierw cukrzycowa dieta teraz ta.
Gdzies przed chwila czytałam, ze można.
O tu: https://parenting.pl/portal/warzywa-podczas-karmienia-piersia
A tu masz artykuł o warzywach:
http://www.ofeminin.pl/mam-dziecko/warzywa-podczas-karmienia-piersia-jakie-warzywa-podczas-karmienia-s603701.htmlWiadomość wyedytowana przez autora: 20 października 2015, 13:32
kapturnica lubi tę wiadomość
-
Reni;-)
u nas te póki co tylko zwierzątka. Reszta to czysta abstrakcja. Czytam i podziwiam.
Mój pies np jada taką fajną karmę Simpsons łosoś & ryż. Idealnie zbilansowana dla psa seniora (wysterolizowanej suki, sensu stricte) pod względem protein, tłuszczu i węglowodanów. Wyjada tak łapczywie, że z kufą w misce zawsze jeździ po całej kuchni.
BISCA, moremi, Mega lubią tę wiadomość
-
Mimbla wrote:Reni;-)
u nas te póki co tylko zwierzątka. Reszta to czysta abstrakcja. Czytam i podziwiam.
Mój pies np jada taką fajną karmę Simpsons łosoś & ryż. Idealnie zbilansowana dla psa seniora (wysterolizowanej suki, sensu stricte) pod względem protein, tłuszczu i węglowodanów. Wyjada tak łapczywie, że z kufą w misce zawsze jeździ po całej kuchni.
mój jest uczulony na łososia
ale zje każdą, byleby mu dodać oliwę z oliwek, oblizuje się za uszamiMimbla, iwcia77, moremi lubią tę wiadomość
-
kapturnica wrote:Kiszony ogorek mozna ??? Kure mi sie wydawalo ,ze jest ciezki .Ehh sama juz nie wiem.Buraczki jem na rozne sposoby.Zast mnie co jadly inne dziewczyny i jak dzieciaki reagowaly...Z owocow tez chujnia bo jem praktycznie jablka,kompot z porzeczek i truskawek.Nosz kurde najpierw cukrzycowa dieta teraz ta.
ogórek kiszony to raczej nie, tak jak kapusta, ja bym nie jadła jeszcze pestkowych owoców i cytrusów a reszta ok, zobacz po słoiczkach dla dzieci, brokuł jeden z pierwszych, dynię myślę, że możnakapturnica, Alis lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnykrycha.stara wrote:Wiesz co, Kaptur? Ty to jednak jestes gigantka. Tak sie ograniczac jedzeniowo dla cyckopijcy
Wszystkie matki tak w standardzie maja? Bo jak Cie czytam, to naprawde, czapka z glowy
A co ma robić? Słuchać potem pół dnia jak mały japę drze, bo się najadła bigosu?
Już lepiej się przemęczyć te parę miesięcy.krycha.stara, kapturnica, Mega lubią tę wiadomość