X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

35 +

Oceń ten wątek:
  • Aasiula Autorytet

Wysłany: 20 października 2015, 13:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kapturnica wrote:
    Dziewczyny karmiace i te co karmily.Macie jakies przepisy na salatki czy surowki co mozna jest przy kp ?? Wacia nadrzedny kucharzu forumowy poratuj potrzebujaca!!
    Bo ja juz pomyslu nie mam wiecznie buraki ,marchew,seler , pietrucha , salata ,ogorki i pomidory.Brakuje mi brokula,kalafiora ,kapusty itp. Jessu jakbym wciela salatke z kukurydza a tu chVjnia z grzybnia! 0fool.gif
    Grzybóffffff tez nie wolno Heheheeheh ;)

kapturnica, BISCA, iwcia77, moremi, efcia, Mega lubią tę wiadomość

• Dziobak Autorytet

Wysłany: 20 października 2015, 13:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    iwcia77 wrote:
    musze wydrukowac tez na pamiatke streszczenie mojego porodu napisanego przez wacie i caffe :D do dzis sie smieje jak je czytam :)
    I Pusurka ( jeszcze wtedy )!
    12 stycznia byl jednym z najgorszych dni w moim zyciu, ale dzielnie pisalam, co sie dzialo z Ivkiem. I zostalam zapomniana. Foch! :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 października 2015, 13:15

kapturnica, iwcia77, moremi, efcia, Mega lubią tę wiadomość

• BISCA Autorytet

Wysłany: 20 października 2015, 13:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Luna76 wrote:
    No, nareszcie ktoś mnie wziął pod uwagę, dzięki Reni :-*. Ja jeśli będę testować to dopiero 24, bo na 22 mam termin@. Trzymajcie trochę za mnie także, coooo...

Luna, a dlaczego tak pozno ?
    Dzisiaj masz juz 12 DPO ... Nawet jutro mozesz zrobic, jak jest ciaza to bedzie + . Itego Ci zycze :)

malgos741, Aasiula, Magdala, ania.g, moremi, Luna76, efcia lubią tę wiadomość

ijpbdf9hohkdu6ur.png
  • sandra80 Autorytet

Wysłany: 20 października 2015, 13:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kapturnica wrote:
    Dziewczyny karmiace i te co karmily.Macie jakies przepisy na salatki czy surowki co mozna jest przy kp ?? Wacia nadrzedny kucharzu forumowy poratuj potrzebujaca!!
    Bo ja juz pomyslu nie mam wiecznie buraki ,marchew,seler , pietrucha , salata ,ogorki i pomidory.Brakuje mi brokula,kalafiora ,kapusty itp. Jessu jakbym wciela salatke z kukurydza a tu chVjnia z grzybnia! 0fool.gif

a co Ci kukurydza zrobiła? albo kalafior? albo brokuł?

gann9jcgo804inbp.png

1lxlm6r.png

sandra80
    "Nie narzekaj, że masz pod górę skoro zmierzasz na szczyt"
  • kapturnica Autorytet

Wysłany: 20 października 2015, 13:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sandra80 wrote:
    a co Ci kukurydza zrobiła? albo kalafior? albo brokuł?
    Mlody(starszy ) mial problemy brzuchowe po tych warzywach.Wiec z ostroznosci nie jem 0cray.gif

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • sandra80 Autorytet

Wysłany: 20 października 2015, 13:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kapta wprowadzaj sobie powoli inne warzywa, tylko spokojnie nie wszystkie naraz, będziesz widziała czy Maksior źle na coś reaguje, mój synek źle reagował na pomidora a na kalafior brokuła kukurydzę już nie.

iwcia77 lubi tę wiadomość

gann9jcgo804inbp.png

1lxlm6r.png

sandra80
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 października 2015, 13:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kapturnica wrote:

Może taka?

Burak cwikłowy ugotowany na parze i starty na grubej tartce, do tego jajko na twardo posiekane w kostkę i ogórek kiszony również starty na tartce plus majonez/jogurt, sól, pieprz itp.

To tak na szybko.
    A możesz napisać jakie konkretnie warzywa wchodzą w grę?

kapturnica, ania.g lubią tę wiadomość

• Reni Autorytet

Wysłany: 20 października 2015, 13:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kapturnica wrote:
    Dziewczyny karmiace i te co karmily.

karmię małego 2 razy dziennie
    daję mu gotowca Royala, ale trzeba go gryźć

nick nieaktualny, Mimbla, BISCA, kapturnica, ania.g, iwcia77, Dziobak, moremi, efcia, Mega lubią tę wiadomość

2 IUI, 4 IVF ICSI. 70 cs..Naturalsik!!! Mamy Dziedzica! graphics-bees-482908.gifdqpri09ky14nbyvi.png
  • Reni Autorytet

Wysłany: 20 października 2015, 13:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kapturnica wrote:
    Mlody(starszy ) mial problemy brzuchowe po tych warzywach.Wiec z ostroznosci nie jem 0cray.gif

ja to dopiero będę głodować
    nie dość, że większości nie można, to jeszcze jestem wybredna O.o

kapturnica, moremi, Mega lubią tę wiadomość

2 IUI, 4 IVF ICSI. 70 cs..Naturalsik!!! Mamy Dziedzica! graphics-bees-482908.gifdqpri09ky14nbyvi.png
  • kapturnica Autorytet

Wysłany: 20 października 2015, 13:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sandra80 wrote:
    Kapta wprowadzaj sobie powoli inne warzywa, tylko spokojnie nie wszystkie naraz, będziesz widziała czy Maksior źle na coś reaguje, mój synek źle reagował na pomidora a na kalafior brokuła kukurydzę już nie.
    U mnie pomidor jest oki,zielony ogorek rowniez..Kurde ogolnie mam jakis paraliz myslowy ,ze mlody moze miec sajgon w dupie jak cos zjem i sie okaze ,ze mlodemu szkodzi.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 października 2015, 13:25

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 października 2015, 13:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kapturnica wrote:
    U mnie pomidor jest oki,zielony ogorek rowniez..Kurde ogoleni mam jakis paraliz myslowy ,ze mlody moze miec sajgon w dupie jak cos zjem i sie okaze ,ze mlodemu szkodzi.

To będziesz wiedziała, ze tego jeść "nie lzjia" a tak to się męczysz być może na darmo. Próbuj stopniowo wprowadzać.

Nie jedz na raz całego brokuła ale np. dwie różyczki w sałatce, + pomidor i jajko, posypane uprażonymi na maśle ziarnami słonecznika lub płatkami migdałowymi...

kapturnica, moremi, Mega lubią tę wiadomość

• kapturnica Autorytet

Wysłany: 20 października 2015, 13:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reni wrote:
    ja to dopiero będę głodować
    nie dość, że większości nie można, to jeszcze jestem wybredna O.o
    Witaj w klubie....Z jednego sie ciesze ,ze mleko jest oki bo ostatnio wiecznie pije inke plus bulki z dzemem.Ale zaczynam miec juz dosc takiej pierdzielonej monotonii zywieniowej....A tu jeszcze kolo 2 miesiecy trzeba uwazac ehhh

moremi lubi tę wiadomość

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • Alis Autorytet

Wysłany: 20 października 2015, 13:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry, wpadam z doskoku.

Karmiłam jeszcze niedawno i u mnie brokuł i kalafior były ok. Podawałam też młodej w formie papki. Z kapustą rzeczywiście gorzej. Sałatki - hm... za dużo nie robiłam, ale na pewno możesz marchewkę z jabłkiem :) Zupę pomidorową też od początku jadłam.

iwcia77 lubi tę wiadomość

aY05p2.png
  • kapturnica Autorytet

Wysłany: 20 października 2015, 13:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kiszony ogorek mozna ??? Kure mi sie wydawalo ,ze jest ciezki .Ehh sama juz nie wiem.Buraczki jem na rozne sposoby.Zast mnie co jadly inne dziewczyny i jak dzieciaki reagowaly...Z owocow tez bo jem praktycznie jablka,kompot z porzeczek i truskawek.Nosz kurde najpierw cukrzycowa dieta teraz ta.

Wiadomość została wyedytowana przez moderatora forum z powodu łamania zasad regulaminu- używanie wulgaryzmów.

Wiadomość wyedytowana przez moderatora forum: 20 października 2015, 17:52

efcia, Mega lubią tę wiadomość

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 października 2015, 13:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kapturnica wrote:
    Kiszony ogorek mozna ??? Kure mi sie wydawalo ,ze jest ciezki .Ehh sama juz nie wiem.Buraczki jem na rozne sposoby.Zast mnie co jadly inne dziewczyny i jak dzieciaki reagowaly...Z owocow tez chujnia bo jem praktycznie jablka,kompot z porzeczek i truskawek.Nosz kurde najpierw cukrzycowa dieta teraz ta.

Gdzies przed chwila czytałam, ze można.

O tu: https://parenting.pl/portal/warzywa-podczas-karmienia-piersia

A tu masz artykuł o warzywach:

http://www.ofeminin.pl/mam-dziecko/warzywa-podczas-karmienia-piersia-jakie-warzywa-podczas-karmienia-s603701.html

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 października 2015, 13:32

kapturnica lubi tę wiadomość

• Mimbla Autorytet

Wysłany: 20 października 2015, 13:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reni;-)
    u nas te póki co tylko zwierzątka. Reszta to czysta abstrakcja. Czytam i podziwiam.

Mój pies np jada taką fajną karmę Simpsons łosoś & ryż. Idealnie zbilansowana dla psa seniora (wysterolizowanej suki, sensu stricte) pod względem protein, tłuszczu i węglowodanów. Wyjada tak łapczywie, że z kufą w misce zawsze jeździ po całej kuchni :).

BISCA, moremi, Mega lubią tę wiadomość

35+, czynnik męski uwarunkowany genetycznie. 3 x IVF (12.2014, 04.2015, 02.2016)
    d51054bc0b.png
  • Reni Autorytet

Wysłany: 20 października 2015, 13:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mimbla wrote:
    Reni;-)
    u nas te póki co tylko zwierzątka. Reszta to czysta abstrakcja. Czytam i podziwiam.

Mój pies np jada taką fajną karmę Simpsons łosoś & ryż. Idealnie zbilansowana dla psa seniora (wysterolizowanej suki, sensu stricte) pod względem protein, tłuszczu i węglowodanów. Wyjada tak łapczywie, że z kufą w misce zawsze jeździ po całej kuchni :).

mój jest uczulony na łososia
    ale zje każdą, byleby mu dodać oliwę z oliwek, oblizuje się za uszami

Mimbla, iwcia77, moremi lubią tę wiadomość

• sandra80 Autorytet

Wysłany: 20 października 2015, 13:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kapturnica wrote:
    Kiszony ogorek mozna ??? Kure mi sie wydawalo ,ze jest ciezki .Ehh sama juz nie wiem.Buraczki jem na rozne sposoby.Zast mnie co jadly inne dziewczyny i jak dzieciaki reagowaly...Z owocow tez chujnia bo jem praktycznie jablka,kompot z porzeczek i truskawek.Nosz kurde najpierw cukrzycowa dieta teraz ta.

ogórek kiszony to raczej nie, tak jak kapusta, ja bym nie jadła jeszcze pestkowych owoców i cytrusów a reszta ok, zobacz po słoiczkach dla dzieci, brokuł jeden z pierwszych, dynię myślę, że można

kapturnica, Alis lubią tę wiadomość

gann9jcgo804inbp.png

1lxlm6r.png

sandra80
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 października 2015, 13:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    krycha.stara wrote:
    Wiesz co, Kaptur? Ty to jednak jestes gigantka. Tak sie ograniczac jedzeniowo dla cyckopijcy :-) Wszystkie matki tak w standardzie maja? Bo jak Cie czytam, to naprawde, czapka z glowy :-)

A co ma robić? Słuchać potem pół dnia jak mały japę drze, bo się najadła bigosu? :-)
    Już lepiej się przemęczyć te parę miesięcy.

nick nieaktualny, kapturnica, Mega lubią tę wiadomość

• Reni Autorytet

Wysłany: 20 października 2015, 13:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gadacie o żarciu i znowu mi się chce jeść
    idzie zima! albo okres!

nick nieaktualny, BISCA, nick nieaktualny, Mimbla, kapturnica, nick nieaktualny, malgos741, iwcia77, moremi, efcia, Mega lubią tę wiadomość

‹‹ 11872 11873 11874 11875 11876 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Inseminacja (IUI) koszt i wskazania. Jaka jest skuteczność inseminacji?

Inseminacja domaciczna jest zabiegiem mającym na celu, ułatwienie zapłodnienia, poprzez skrócenie drogi, jaką mają do pokonania plemniki do komórki jajowej. Czy warto ją wykonać, jaki jest koszt i przy jakich schorzeniach odnotowuje się najlepsze rezultaty? Przeczytaj również jakie badania należy wykonać przed inseminacją i jak się do niej przygotować. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niedoczynność tarczycy podczas starania o dziecko

Tarczyca to niewielki gruczoł umiejscowiony na szyi człowieka, który wytwarza hormony i ma ogromny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Dlaczego tak często obniża płodność kobiety? Jak rozpoznać najczęstsze choroby tarczycy: niedoczynność i nadczynność? Przeczytaj w eksperckim artykule w całości poświęconym tarczycy! 

CZYTAJ WIĘCEJ

💔 Jak przetrwać Święta, gdy Twoje ramiona są puste? Poradnik dla par starających się o dziecko

Święta Bożego Narodzenia. Magiczny czas, pełen ciepła, rodzinnych spotkań i... presji. Dla par, które od dawna marzą o dziecku, grudzień potrafi być emocjonalnym rollercoasterem. Wzruszenie miesza się z frustracją, poczuciem niesprawiedliwości i bólem, a każda reklama czy uśmiechnięte dziecko przy stole tylko uwypukla to, czego w ciągu roku udaje się jakoś nie dostrzegać.

CZYTAJ WIĘCEJ