X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

35 +

Oceń ten wątek:
  • Niuta Autorytet

Wysłany: 20 października 2015, 19:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aasiula wrote:
    Dziekuje , tak sie zastanawiam zeby moze zmienic lek ??
    Ja cały czas na clo jade ,niby pęcherzyki rosną , efektów brak :(
    Zobaczymy jak tym razem bedzie , ale czuje ze znow nic z tego ...

Zawsze można spróbować, przecież nie zaszkodzi.
    Może tylko pomóc ;-)
    Ja od przyszłego cyklu też spróbuję z letrozolem.
    I może do tego pregnyl na pękanie.

ComeToMeBaby, moremi, kkisia, Aasiula, BISCA, efcia lubią tę wiadomość

Kiedy pomagamy innym, pomagamy sobie, ponieważ wszelkie dobro, które dajemy, zatacza koło i wraca do nas. – Flora Edwards
  • SolarPolar Autorytet

Wysłany: 20 października 2015, 19:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paszczakin wrote:
    Polar, zebym Cie juz troche internetowo nie znala, to bym powiedziala, ze malo widzialas..
    A niektorze sobie takich malych terrorystow hoduja, ze hoho.. Mojego meza bratanica chociazby. Tak ja nauczyli, ze wszytko jej wolno, ze jak w szklance dostala do picia nie to, co chciala, to ta szklanka w podajacego (np mame) pizgala..
    No ale zachowanie buntownicze dziecka to jedno - usamodzielnia sie chlopak a wyrazic tego nie umie a postepowanie rodzicow to drugie. Poza tym dziecko to nie uklad zero- jedynkowy i poprostu nie lubie jak mowi sie o dzieciach maly terrorysta. Tak poza tym to wszystko ok. Nie czepiam sie.

Dziobak lubi tę wiadomość

• ania.g Autorytet

Wysłany: 20 października 2015, 19:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mysza1975 wrote:
    Witam,

Czy istnieje coś takiego jak bunt roczniaka?

Młody odkąd skończył rok codziennie odprawia manianę, bo nie dam mu pić goracej herbaty z mojego szklanki, bo nie chce jechać w foteliku, bo chce się pobawić szklanym wazonikiem, a jak mu nie pozwolę to krzyczy, rzuca sie po podłodze.

Drogie Brawo co robić?
    W takich sytuacjach sadzam Marcela na podłodze i pozwalam mu się wywrzeszczeć, rzucać po podłodze. Siedzę obok nie wzruszona. Po jakimś czasie jak widzi że nie robi to na mnie wrażenia to przestaje. Czasem ma fazy co chwila a czasem cały dzień nic takiego się nie dzieje. Dzieci sprawdzają naszą wytrzymałość i to na ile mogą sobie pozwolić. Jak raz odpuścisz to będzie wiedział że wystarczy zrobić odpowiedni cyrk a mama ustąpi.
    Jak odbija córce ( tej młodszej) to każe jej wyjść do swojego pokoju i nie wracać dopóki nie uspokoi się i nie przemyśli swojego zachowania. Na obydwie córki działa też doskonale odcięcie od internetu ale na ten etap to u Wojtka jeszcze za wcześnie ;)

kapturnica, moremi, macduska, kkisia, Magdala, Aasiula, BISCA, paszczakin, efcia, Bozia3 lubią tę wiadomość

Matka fantastycznej 4 :)
  • Luna76 Autorytet

Wysłany: 20 października 2015, 19:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Muszę Wam napisać szczerze, cholernie boję się testowania, a raczej kolejnego rozczarowania... dlatego to odkładam :-/

• pierwiastka Autorytet

Wysłany: 20 października 2015, 19:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tak czytam o tym "terroryzmie dziecięcym" i przypomina mi się historia mojej bratanicy, otóż byli u dziadków i młoda tak koziołki fikała i dokazywała nie reagując na prośby ani groźby, że wyrżnęła głową w stół ale zamiast się uspokoić, do matki przytulić i wypłakać to w histerie wpadła że o mało jej nie wypadła z rąk, na co babcia podniosła ceratę ze stołu i mówi: patrz wnusiu ty płaczesz że cię głowa boli a babcia ma stół pęknięty, a twoja główka cała. Młoda momentalnie się uspokoiła :)

moremi, kkisia, SolarPolar, ania.g, BISCA, Mega, Bozia3 lubią tę wiadomość

jeżeli plan A nie wypali, alfabet ma jeszcze 25 liter ;)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 października 2015, 19:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Quwa jak mi przy wycieraniu podlog cos w biodrze je....
    To mlody mnie z podlogi zbieral :(
    Teraz ani siedziec , ani lezec
    Tylko jak stoje jest niezle

Miala tak ktoras
    Co to moze byc
    Nie chce sie lekami faszerowac przed beta
    Ale chyba bede musiala , bo nie wyrobie :(

• moremi Autorytet

Wysłany: 20 października 2015, 19:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Luna76 wrote:
    Lekarz przepisał tylko jedno opakowanie. Nic nie mówił o kolejnych... Jeśli jest ciąża to będzie i bez progesteronu, tak myślę...
    To bez sensu. Jak juz to w ogóle nie powinien dawać żadnego progesteronu.
    Jak napisalam wcześniej - po odstawieniu progesteronu może wystąpić krwawienie z odstawienia. Przy zagnieżdżającym się zarodku ma to zwykle jedno zakończenie.

Nie wiem jakie dawki progesteronu są w lutinusie, ale jak coś, to przelicz je sobie.

kkisia, malgos741, BISCA, efcia lubią tę wiadomość

-Jack, jestem w ciąży!
    -Nie przypominam sobie, żebyśmy...
    -Byłeś pijany!
    -Aż tak - nigdy!
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 października 2015, 19:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Morek lutinus to standardowa 100 luteiny , z innymi wypelniaczami i pod inna nazwa

moremi lubi tę wiadomość

• Mimbla Autorytet

Wysłany: 20 października 2015, 19:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paszczakin wrote:
    No wlasnie mimbla.. juz niekoniecznie do B-stoku, bo troche daleko, ale chyba nie ta jedna klinika w Kraku, nie?
    Bo to co piszesz to jakies sprostytutkosynstwo..

generalnie jak dziś byłam na wątku inv to jedna dziewczyna pisała o swojej konsultacji w innej klinice, i podobnie odebrała zachowanie lekarza... że zbył ją po paru minutach, doszła do wniosku że ma się od nich wynieść.

Ja sobie myslę że są wkurzeni na ministerstwo za to że ich tak wysiudali z tymi akredytacjami (ale przeca, wiadomo od 3 m-cy że ustawa wchodzi w życie a akredytacji niet, i nikt nie protestował...). Przez to, wyżywają się jak zwykle na pacjentach.

Pewnie tak trafiłam i cóż, spłynie to po mnie, jest mi tylko trochę przykro ale przejdzie. Ja nie dam rady pojechać do Białegostoku ze względu na pracę. Nie wyrobiłabym kondycyjnie i czasowo tyle jeździć. Muszę szukać realizatora ew. 3 procedury gdzieś bliżej. Może do Gyncentrum, ale oni teraz już nie mają pieniędzy. Rozjaśni się może za jakiś miesiąc. Wczoraj już z GC rozmawiałam o ew. przeniesieniu.

To takie swojskie, polskie przecież. W sumie mnie już nic nie dziwi :).

35+, czynnik męski uwarunkowany genetycznie. 3 x IVF (12.2014, 04.2015, 02.2016)
    d51054bc0b.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 października 2015, 19:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kkisia, witaj w klubie.

Wczoraj poszłam powyrywać obok domu zmarznięte aksamitki, ledwo wróciłam.
    Ból kości krzyżowrj nie do wytrzymania.
    Współczuję.
    Nie mam pojęcia co mozesz wziać. Mój gin mówił, że w zasadzie to nic nie jest w 100% bezpieczne. Sugerował ewentualnie rehabilitację i fizjoterapię.

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 października 2015, 19:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mimbla - normalnie choojnia z patatajnią.

Przykre, że majac taki problem jeszcze się trzeba bujać z przenoszeniem procedur itp.

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 października 2015, 19:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    SolarPolar wrote:
    Witam, pozdrawiam i zycze wszystkiego najlepszego solenizatom i jubilatam itd.

Mnie dzisiaj to rozbawilo:

http://naforum.zapodaj.net/thumbs/56eefd7eff1b.jpg
    I weż taką do Sejmu! Kretynka

malgos741, moremi lubią tę wiadomość

• gretka Autorytet

Wysłany: 20 października 2015, 19:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kkisia wrote:
    Quwa jak mi przy wycieraniu podlog cos w biodrze je....
    To mlody mnie z podlogi zbieral :(
    Teraz ani siedziec , ani lezec
    Tylko jak stoje jest niezle

Miala tak ktoras
    Co to moze byc
    Nie chce sie lekami faszerowac przed beta
    Ale chyba bede musiala , bo nie wyrobie :(
    a z kregoslupem nie masz problemow? o mnie w biodrze boli bo mam przepukline kregoslupa i akurat naciska na nerwy ze boli biodro- mnie pomaga lezenie na lewym boku, wygrzewanie i paracetamol- tak doraznie

gretka
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 października 2015, 19:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niby mam dyskopatie
    Nie dawala zadnych objawow
    A teraz nie wiem co robic

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 października 2015, 19:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alis wrote:
    A w ogóle jestem ostatnio sfrustrowana, więc teraz będę narzekać. Najpierw 9 miesięcy ciąża, potem 13 karmienia piersią i teraz kolejna ciąża i w ten sposób jakieś 4 lata nie korzystam z dobrodziejstw rynku kosmetyków i farmaceutyków. Bo to szkodzi, tamato szkodzi, a o tym nie wiadomo, bo nie zrobiono testów... Każdy ma prawo do tabletki na ból głowy oprócz kobiety w ciąży. Mam normalnie wrażenie, że to szowinistyczny spisek jest. To matki od tego są, żeby cierpieć, bo matka ma dla dziecka znieść wszystko i tyle, więc niech nie narzeka i leczy grypę cherbatą z cytryną, a ból głowy zaciskaniem zębów.
    No, nie przesadzaj, są leki bezpieczne, które nie przechodzą do pokarmu czy przez łożysko, jest dużo leków,które można i kosmetyków też. To nie tak, że nic nie można

BISCA, kapturnica, moremi, Aasiula, ania.g, kkisia, Alis lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 października 2015, 19:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdala wrote:
    Tzn ze lekarze bioracy lapowki za przyklad podala? Cienki lod.

Pamietacie punkty reperacji ponczoch? Tak mi sie skojarzylo, bo z rajstopami to tez byla korupcja swego czasu. :-D
    Swego czasu wszędzie trzeba było posmarowac, w sklepie żeby kupić kafelki żólte a nie brązowe też

BISCA, Aasiula lubią tę wiadomość

• malgos741 Autorytet

Wysłany: 20 października 2015, 19:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Luna dziewczyny dobrze prawią nie odstawiaj leku .ub zastąp go lutką ..

BISCA, Luna76, kkisia lubią tę wiadomość

01.2015 iui :( invicta Gdańska
    10.2015 iui :( Artemida Olsztyn
    ivf Kwiecień punkcja 14.04.2016 :(
    kariotypy ok
    mutacja MTHFR
    ivf listopad Novum co ma być to będzie...transfer 18.11.2017 :(
  • malgos741 Autorytet

Wysłany: 20 października 2015, 19:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dorbie wrote:
    Swego czasu wszędzie trzeba było posmarowac, w sklepie żeby kupić kafelki żólte a nie brązowe też
    Ja pamiętam jak stałyśmy z mamą po kawę opakowanie miała srebrne z ziarnami kawy...

kapturnica, Aasiula, iwcia77 lubią tę wiadomość

kariotypy ok
    mutacja MTHFR
  • gretka Autorytet

Wysłany: 20 października 2015, 19:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kkisia wrote:
    Niby mam dyskopatie
    Nie dawala zadnych objawow
    A teraz nie wiem co robic
    to po tej pozycji pochylonej moglo sie cos poprzesuwac- ja juz sie naumialam kucac zamist schylac, bo najczesciej takie atrakcie w pozycji pochylonej do przodu.
    Mnie ostatnio pomogla rehabilitacja- akupresura

gretka
  • malgos741 Autorytet

Wysłany: 20 października 2015, 19:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kisia współczuję bólu..

kariotypy ok
    mutacja MTHFR
‹‹ 11878 11879 11880 11881 11882 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zaburzenia hormonalne - 8 najczęstszych objawów

Zaburzenia hormonalne - jakie są ich najczęstsze objawy? Które objawy powinny Cię skłonić do wizyty u lekarza i diagnostyki w kierunku zaburzeń hormonalnych? Jakie są najczęstsze przyczyny braku równowagi hormonalnej i jak wygląda leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak czuć się wygodnie w każdych warunkach? Cykl menstruacyjny bez tajemnic

Przeczytaj, co dzieje się w poszczególnych fazach cyklu oraz jaki może to mieć wpływ na kobiecy organizm. Sprawdź, jak możesz zadbać o swój komfort fizyczny i psychiczny na przestrzeni cyklu menstruacyjnego. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Wybór dawczyni komórki jajowej – o czym warto pamiętać?

Odkryj kluczowe aspekty wyboru dawczyni komórki jajowej i dowiedz się wszystkiego o procedurze in vitro z wykorzystaniem komórki jajowej dawczyni lub nasienia dawcy. Jak to dokładnie działa? Gdzie i w jaki sposób można znaleźć odpowiednią dawczynię? Rozmawiamy z lek. med. Włodzimierz Sieg z Kliniki INVICTA, który opowiedział nam również o innowacyjnym narzędziu wykorzystującym algorytm machine learning (AI) do doboru fenotypowego pomiędzy biorcami a dawcą komórek. 

CZYTAJ WIĘCEJ