X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

35 +

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 października 2015, 18:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moremi wrote:
    Zostawić Was na trochę, to i cherbate pijecie i przestuj macie. Dwa ołówki poleciały. Zakuło? ;-)
    przestuj??

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 października 2015, 18:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdala wrote:
    Tzn ze lekarze bioracy lapowki za przyklad podala? Cienki lod.

Pamietacie punkty reperacji ponczoch? Tak mi sie skojarzylo, bo z rajstopami to tez byla korupcja swego czasu. :-D

Pamiętam!

Jesli chodzi o łapówki to przez 12 lat leczenia dziecka nie zapłaciłam "pod stołem" jednej złotówki. Ja nie wierzę w to nagminne łaapówkarstwo. Pewnie gdzieś sa jakieś czarne owce jak w każdym zawodzie ale nie należy wrzucać wszystkich do jednego worka.

moremi, SolarPolar, Aasiula, kkisia, gretka, kapturnica, BISCA, Magdala, dorbie, efcia lubią tę wiadomość

• moremi Autorytet

Wysłany: 20 października 2015, 18:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Luna76 wrote:
    Lekarz powiedział, że testować mogę 12 dni od dnia przyjmowania Lutinusa czyli środa, czwartek. Dziś biorę na noc ostatnią dawkę Lutinusa. Testa zrobię w piątek lub sobotę tak sobie założyłam - lubię się katować ;-) W czwartek wypada mi termin @.
    Ale jak odstawiasz lek, to powinnas robić test, bo później możesz mieć krwawienie z odstawienia.
    A po polsku - dopóki nie masz pewności, że nie jestes w ciąży, nie odstawiasz leku.

kkisia, pierwiastka, Magdala, paszczakin, malgos741, BISCA, efcia lubią tę wiadomość

-Jack, jestem w ciąży!
    -Nie przypominam sobie, żebyśmy...
    -Byłeś pijany!
    -Aż tak - nigdy!
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 października 2015, 18:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    SolarPolar wrote:
    Jak ktos daje to moze biora ale po co dawac tego nie rozumiem. Mozna kwiaty w dowod wdziecznosci za opieke nad ciezkim przypadkiem ale to nie lapowka tylko wdziecznosc. Troche nie umiem sobie wyobrazic dawania lapowki . Fuj.
    a brania? ;)

• Magdala Autorytet

Wysłany: 20 października 2015, 18:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mysza1975 wrote:
    Witam,

Czy istnieje coś takiego jak bunt roczniaka?

Młody odkąd skończył rok codziennie odprawia manianę, bo nie dam mu pić goracej herbaty z mojego szklanki, bo nie chce jechać w foteliku, bo chce się pobawić szklanym wazonikiem, a jak mu nie pozwolę to krzyczy, rzuca sie po podłodze.

Drogie Brawo co robić?

Z mojego doswiadczenia powiedzialabym dyscyplinowac lub uwage odwracac. Ale co ja tam wiem bezdzietna nianka. ;-)

Bedzie tak, jak chcesz zeby bylo.
  • moremi Autorytet

Wysłany: 20 października 2015, 18:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Heretyczka wrote:
    przestuj??
    A cherbaty nie widzisz?

malgos741, dorbie lubią tę wiadomość

-Jack, jestem w ciąży!
    -Nie przypominam sobie, żebyśmy...
    -Byłeś pijany!
    -Aż tak - nigdy!
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 października 2015, 18:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moremi wrote:
    A cherbaty nie widzisz?
    dlatego że ja tylko wino

BISCA, efcia lubią tę wiadomość

• SolarPolar Autorytet

Wysłany: 20 października 2015, 18:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Heretyczka wrote:
    a brania? ;)
    Tym bardziej ! Fuj.

• SolarPolar Autorytet

Wysłany: 20 października 2015, 18:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mysza1975 wrote:
    Witam,

Młody odkąd skończył rok codziennie odprawia manianę, bo nie dam mu pić goracej herbaty z mojego szklanki, bo nie chce jechać w foteliku, bo chce się pobawić szklanym wazonikiem, a jak mu nie pozwolę to krzyczy, rzuca sie po podłodze.

Drogie Brawo co robić?
    Chyba to normalne. Najlepiej rozpraszac jego uwage. Czasami dziala:/-)

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 października 2015, 18:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    SolarPolar wrote:
    Tym bardziej ! Fuj.
    łapówka to jedna z najstarszych instytucji w dziejach ludzkości tak samo jak prostytucja....taka natura ludzka

• paszczakin Autorytet

Wysłany: 20 października 2015, 18:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mysza1975 wrote:
    Witam,

Drogie Brawo co robić?

mysza- nigdy, ale to nigdy nie negocjuj z terrorystami ;) jak sie teraz nauczy, ze to nic nie da, to moze Cie bunt dwulatka ominie..

SolarPolar, ania.g, Magdala, macduska, kkisia, moremi, BISCA, dorbie, efcia, Alis lubią tę wiadomość

Jeśli czegoś nie wolno, a bardzo się chce, to można
    4u3Dp2.png eGmlp2.png
  • paszczakin Autorytet

Wysłany: 20 października 2015, 18:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moremi wrote:
    Zapraszam do Białegostoku. Z tego co kojarzę, to możesz się przenieść z procedurą.

No wlasnie mimbla.. juz niekoniecznie do B-stoku, bo troche daleko, ale chyba nie ta jedna klinika w Kraku, nie?
    Bo to co piszesz to jakies sprostytutkosynstwo..

kkisia, moremi, Mimbla, BISCA lubią tę wiadomość

4u3Dp2.png eGmlp2.png
  • SolarPolar Autorytet

Wysłany: 20 października 2015, 18:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paszczakin wrote:
    mysza- nigdy, ale to nigdy nie negocjuj z terrorystami ;) jak sie teraz nauczy, ze to nic nie da, to moze Cie bunt dwulatka ominie..
    Nie ma dzieci terrorystow.

Dziobak lubi tę wiadomość

• paszczakin Autorytet

Wysłany: 20 października 2015, 18:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Luna76 wrote:
    Lekarz powiedział, że testować mogę 12 dni od dnia przyjmowania Lutinusa czyli środa, czwartek. Dziś biorę na noc ostatnią dawkę Lutinusa. Testa zrobię w piątek lub sobotę tak sobie założyłam - lubię się katować ;-) W czwartek wypada mi termin @.

Luna, to znaczy ze masz przestac brac progesteron przed testem? hmm.. dziwne..

kkisia, moremi, malgos741, BISCA lubią tę wiadomość

4u3Dp2.png eGmlp2.png
  • paszczakin Autorytet

Wysłany: 20 października 2015, 18:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    SolarPolar wrote:
    Nie ma dzieci terrorystow.

Polar, zebym Cie juz troche internetowo nie znala, to bym powiedziala, ze malo widzialas..
    A niektorzy sobie takich malych terrorystow hoduja, ze hoho.. Mojego meza bratanica chociazby. Tak ja nauczyli, ze wszytko jej wolno, ze jak w szklance dostala do picia nie to, co chciala, to ta szklanka w podajacego (np mame) pizgala..

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 października 2015, 19:00

moremi, Magdala, efcia lubią tę wiadomość

4u3Dp2.png eGmlp2.png
  • Luna76 Autorytet

Wysłany: 20 października 2015, 18:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moremi wrote:
    Ale jak odstawiasz lek, to powinnas robić test, bo później możesz mieć krwawienie z odstawienia.
    A po polsku - dopóki nie masz pewności, że nie jestes w ciąży, nie odstawiasz leku.

Nie mam już Lutinusa, to będę brała Luteinę pod język, można tak?

efcia lubi tę wiadomość

• pierwiastka Autorytet

Wysłany: 20 października 2015, 18:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paszczakin wrote:
    no właśnie, nawet moja exginka kazała luteine brac 10 dni a potem kontynuować do II albo do @

moremi lubi tę wiadomość

jeżeli plan A nie wypali, alfabet ma jeszcze 25 liter ;)
  • paszczakin Autorytet

Wysłany: 20 października 2015, 18:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moremi wrote:

ooo, wlasnie! ;)

4u3Dp2.png eGmlp2.png
  • Luna76 Autorytet

Wysłany: 20 października 2015, 18:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paszczakin wrote:

Lekarz przepisał tylko jedno opakowanie. Nic nie mówił o kolejnych... Jeśli jest ciąża to będzie i bez progesteronu, tak myślę...

• gretka Autorytet

Wysłany: 20 października 2015, 19:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hmmm ja odnosnie klinik- bo jakis czas temu mialam dylemat ktora klinike wybrac- ale jak Mimbla sie tu odezwala juz byla w tej klinice. ja przez 2 lekarzy bylam na nia namawiana- ale jak sie dowiedzialam lobby dziala, o maly wlos zdecydowalabym sie na Artivmed- niestety moja lekarka zrezygnowala z kliniki bo nie wyrabiala, a ma male dziecko- ale polecala dr. Chrostowskiego. Byla nie tylko rozmowa o kompetencjach, ale rowniez o uczciwosci- i w tej kwestii jesli chodzi o klinike Mimbli- zapadlo milczenie.....
    i to nie bylo jedyne zrodlo informacji...

paszczakin, macduska, ComeToMeBaby, moremi, kkisia, Aasiula, malgos741, BISCA, efcia, Bozia3 lubią tę wiadomość

gretka
‹‹ 11877 11878 11879 11880 11881 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Badania prenatalne w ciąży, czym są i czy warto je robić

Pojęcie badań prenatalnych nie dla wszystkich jest zrozumiałe. Często kojarzone jest wyłącznie z inwazyjnymi badaniami prenatalnymi płodu i tym samym utożsamiane jest z ryzykiem utraty ciąży. Postrzeganie to jest zupełnie błędne. Czym zatem są badania prenatalne, kto powinien je wykonywać i czy są one bezpieczne dla dziecka?

CZYTAJ WIĘCEJ

Znaczenie jakości męskiego nasienia

Jest wiele czynników, które wpływają na szanse na zajście w ciążę u pary, która marzy o rodzicielstwie. Jednak niewątpliwie wśród najważniejszych jest odpowiednia jakość komórki jajowej i plemników. Wyjaśniamy, dlaczego jakościowe komórki jajowe czasami nie gwarantują sukcesu. Jakie znaczenie odgrywa jakość męskiego nasienia? Jak wygląda diagnostyka i leczenie?

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża pozamaciczna - czym jest i jakie są objawy ciąży pozamacicznej?

Ciąża pozamaciczna (ektopowa) zdarza się raz na 90-100 przypadków ciąży. Jest to ciąża, która zamiast w macicy rozwija się poza nią. Objawy ciąży pozamacicznej nie są jednoznaczne. Trudno ją czasem rozpoznać, bo na początku objawy są podobne do ciąży o prawidłowym przebiegu. Na późniejszym etapie pojawia się ból podbrzusza, krwawienie oraz brak prawidłowego przyrostu hormonu hCG. 

CZYTAJ WIĘCEJ