35 +
-
WIADOMOŚĆ
-
dorbie wrote:A poza tym można poczytac ovu, wszystko jest co warto zrobić itd. W przypadku starań to jest full.
Nie lubię jak ktoś tylko żąda a nic sam nie zrobi.
Alutka, poszperaj na ovu, jest tego duzo, nie tylko nasz wątek
a ja uwazam ze skoro dopiero zaczeła starania, to niech działa bez wiedzy, bez stresu, po pół roku jak nie wyjdzie to powinna zacząc sie dokształacac -
efcia wrote:a ja uwazam ze skoro dopiero zaczeła starania, to niech działa bez wiedzy, bez stresu, po pół roku jak nie wyjdzie to powinna zacząc sie dokształacac
efcia, BISCA, macduska, caffe, satori lubią tę wiadomość
jeżeli plan A nie wypali, alfabet ma jeszcze 25 liter -
nick nieaktualnyLuna76 mam 35 lat, w marcu skoncze 36. Dla mnie te trzy miesiace sie dluza, szwagierka zaszla od razu. No i jak piszecie, ze staracie sie po pare lat, to troche podcina skrzydla...
A z tym testem to nie wiem, co mnie naszlo, ale detektor wykryl 36 punktow za objawy, to pomyslalam, ze sprobuje.efcia lubi tę wiadomość
-
efcia wrote:a ja uwazam ze skoro dopiero zaczeła starania, to niech działa bez wiedzy, bez stresu, po pół roku jak nie wyjdzie to powinna zacząc sie dokształacac
...a ja tam wolę wiedzieć na wyrost, taka jestem, a co!pierwiastka, efcia, moremi, kkisia, kapturnica lubią tę wiadomość
-
Jak jej sie spieszy to warto sie zacząć badac od początku.,Ja wiem ,ze jakbym nie zaczęła od razu z grubej rury łącznie z laparo nie udałoby mi sie tak szybko miec Maksa.pierwiastka, BISCA, efcia, Bozia3, moremi, Aasiula, krycha.stara, kkisia, dorbie, Sabina lubią tę wiadomość
-
Aasiula wrote:W poniedzialek mam wizyte kwalifikacyjna na hsg w Invicta godzina 15
hsg ze znieczuleniem 850 zł
Asiula to niedrogo, ja miałam 2 razy bez znieczulenia ale jak będę musiała trzeci raz zrobić to już tylko na śpiochaJak to mówią w pewnej reklami: bo jesteś tego warta
Ale wspomnień z moich obu hsg nikt mi nie zabierze:)
moremi, Aasiula, efcia, Sabina, kkisia, kapturnica, Mega lubią tę wiadomość
-
pierwiastka wrote:a ja uważam że niech szuka, ja już załuje tych straconych 6 miesięcy kiedy gin zapewnieł że wszystko cacy a mżna było coś zrobić, tak że ten, kto szuka nie błądzi
moja siostra ( o rok młodsza) nasłuchała sie o moich staraniach ( już 47cykl) i podjeła decyzje ze zacznie sie starać bo nie wiadomo ile jej zejdzie
i szok - zaszła w pierwszym cyklu staran
nie wrzucajmy wszystkich do jednego workaLuna76, BISCA, pierwiastka, krycha.stara, dorbie, Sabina, Mega lubią tę wiadomość
-
(A)lutka wrote:Luna76 mam 35 lat, w marcu skoncze 36. Dla mnie te trzy miesiace sie dluza, szwagierka zaszla od razu. No i jak piszecie, ze staracie sie po pare lat, to troche podcina skrzydla...
A z tym testem to nie wiem, co mnie naszlo, ale detektor wykryl 36 punktow za objawy, to pomyslalam, ze sprobuje.
Skoro zapisałaś się na wątek 35+ to powinnaś wiedzieć, że tu jesteśmy nie dlatego, że nie mamy problemów, tylko wręcz przeciwnie. Gdyby każda z nas "zaskoczyła" od razu, nie szukałaby wsparcia na forach. Tak to działa...Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 października 2015, 11:54
efcia, caffe, moremi, pierwiastka, krycha.stara, Simba, kkisia, ComeToMeBaby, kapturnica, Mega lubią tę wiadomość
-
Bry
Bisca, nie urodziłam i według mojej położnej szybko nie urodzę. Jeszcze ponoc trochę pochodzę na gimnastykę.
Z ktg wyszedł mi jeden skurcz. Nawet nie wiedziałam, że to to.
Luna, cieszę się i to bardzonasza dziewczyna!
Aasiula, Ty wiesz co
Sandra, dzielna jesteś
Jestem z Was dumna
Kisiel, trzymam kciuki
Dobre wiadomości w piątek
Taaaaak, mam juz trochę po kokardkę i obawiam się, że moze mi się ulać. A po co?efcia, BISCA, pierwiastka, Aasiula, caffe, Sabina, krycha.stara, sandra80, Simba, macduska, kkisia, ComeToMeBaby, kapturnica, gretka, Dziobak, gosia7122, Mega lubią tę wiadomość
-Jack, jestem w ciąży!
-Nie przypominam sobie, żebyśmy...
-Byłeś pijany!
-Aż tak - nigdy! -
(A)lutka wrote:Luna76 mam 35 lat, w marcu skoncze 36. Dla mnie te trzy miesiace sie dluza, szwagierka zaszla od razu. No i jak piszecie, ze staracie sie po pare lat, to troche podcina skrzydla...
A z tym testem to nie wiem, co mnie naszlo, ale detektor wykryl 36 punktow za objawy, to pomyslalam, ze sprobuje.BISCA, efcia, Luna76 lubią tę wiadomość
-
efcia wrote:moja siostra ( o rok młodsza) nasłuchała sie o moich staraniach ( już 47cykl) i podjeła decyzje ze zacznie sie starać bo nie wiadomo ile jej zejdzie
i szok - zaszła w pierwszym cyklu staran
nie wrzucajmy wszystkich do jednego worka
a tak poważnie, mam wśród zanajomych i takich co od razu i takich co po nastu albo dziestu miesiącach mają dzieci i z perspektywy czasu widzę że to czysty przypadek kiedy się uda ale też gdybym mogła cofnąć czas to po 2-3 max 4 cyklach niepowodzeń bym zaczęła diagnozę a nie dopiero po roku
a skoro dziewczyna zawędrowała na ovu to pewnie chciała by zaciążyć szybciej niż później to i badania w tym wypadku nie zaszkodząlepiej wiedzieć co i jak, człowiek może na spokojnie suplementować, tfu! spać
efcia, moremi, sandra80, Aasiula, kkisia, kapturnica, BISCA, Mega lubią tę wiadomość
jeżeli plan A nie wypali, alfabet ma jeszcze 25 liter -
nick nieaktualnyLuna76, a skad mialam wiedzic, ze macie problemy? Prowadze na tym portalu wykres, zeby obserwowac swoje cialo. Lekarz mowil, ze nie powinno byc problemow z ciaza. Szwagierka jest ode mnie o rok starsza i od razu zaszla, u tego samego doktora zreszta. Co w tym zlego, ze tez bym tak chciala? Ale jesli to watek tylko dla kobiet z problemami, to przepraszam, nie chcialam byc nietaktowna.
-
A z tym testem to nie wiem, co mnie naszlo, ale detektor wykryl 36 punktow za objawy, to pomyslalam, ze sprobuje.
Dwa miesiące później znowu ciąża i łyzeczkowanie w 8 tygodniu - puste jajo.
Po tym jakieś pół roku kolejna ciąża - koniec w 5 tygodniu.
Też jestem zdrowa, mój mąż również, a diagnoza poronienia nawykowe. Badania robiłam juz w specjalistycznej klinice. Wszystkich nie zdążyłam, ale jak urodze, to chyba dokończe diagnostykę.
Zostały nam kariotypy.
Jedne zachodzą od razu, inne niestety muszą powalczyć.
Ja również jestem za podstawowymi badaniami. Dobrze też zrobić monitoring cyklu.pierwiastka, Luna76, efcia, krycha.stara, Sabina, macduska, Magdala, Aasiula, kkisia, kapturnica, BISCA, Dziobak, satori, Mega lubią tę wiadomość
-Jack, jestem w ciąży!
-Nie przypominam sobie, żebyśmy...
-Byłeś pijany!
-Aż tak - nigdy! -
(A)lutka wrote:Luna76, a skad mialam wiedzic, ze macie problemy? Prowadze na tym portalu wykres, zeby obserwowac swoje cialo. Lekarz mowil, ze nie powinno byc problemow z ciaza. Szwagierka jest ode mnie o rok starsza i od razu zaszla, u tego samego doktora zreszta. Co w tym zlego, ze tez bym tak chciala? Ale jesli to watek tylko dla kobiet z problemami, to przepraszam, nie chcialam byc nietaktowna.
Nie nerwowo, kobieto! Wyraziłam tylko swoje osobiste zdanie, że jeżeli tu jesteśmy, to znaczy, że każda z nas ma jakiś problem, przez który nie może zajść w ciążę, bo oczywistym jest dla mnie to, że tym którym się udaje bez problemu nie myślą, żeby zapisywać się na jakiekolwiek wątki. No chyba, że Belly Friend... ale to już inna bajka
A forum jest dla wszystkich, oczywiście dla Ciebie takżepierwiastka, moremi, krycha.stara, efcia, Sabina, Simba, kkisia, ComeToMeBaby, kapturnica, BISCA, Mega lubią tę wiadomość