X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

35 +

Oceń ten wątek:
  • efcia Autorytet

Wysłany: 23 października 2015, 11:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dorbie wrote:
    A poza tym można poczytac ovu, wszystko jest co warto zrobić itd. W przypadku starań to jest full.
    Nie lubię jak ktoś tylko żąda a nic sam nie zrobi.
    Alutka, poszperaj na ovu, jest tego duzo, nie tylko nasz wątek

a ja uwazam ze skoro dopiero zaczeła starania, to niech działa bez wiedzy, bez stresu, po pół roku jak nie wyjdzie to powinna zacząc sie dokształacac ;-)

• pierwiastka Autorytet

Wysłany: 23 października 2015, 11:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    efcia wrote:
    a ja uwazam ze skoro dopiero zaczeła starania, to niech działa bez wiedzy, bez stresu, po pół roku jak nie wyjdzie to powinna zacząc sie dokształacac ;-)
    a ja uważam że niech szuka, ja już załuje tych straconych 6 miesięcy kiedy gin zapewnieł że wszystko cacy a mżna było coś zrobić, tak że ten, kto szuka nie błądzi :)

efcia, BISCA, macduska, caffe, satori lubią tę wiadomość

jeżeli plan A nie wypali, alfabet ma jeszcze 25 liter ;)
  • Bozia3 Autorytet

Wysłany: 23 października 2015, 11:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paszczakin wrote:
    ja nie widzialam saaaaloooonuuuu!
    a cos czuje z komentarzy,ze by mi sie spodobal
    piękny :) i cała ściana ceglana...:) ja bym tylko zmieniła krzesła na drewniane i po prostu raj...:)

BISCA, Mega lubią tę wiadomość

FZuMp1.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 października 2015, 11:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Luna76 mam 35 lat, w marcu skoncze 36. Dla mnie te trzy miesiace sie dluza, szwagierka zaszla od razu. No i jak piszecie, ze staracie sie po pare lat, to troche podcina skrzydla...

A z tym testem to nie wiem, co mnie naszlo, ale detektor wykryl 36 punktow za objawy, to pomyslalam, ze sprobuje.

efcia lubi tę wiadomość

• Luna76 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    efcia wrote:

...a ja tam wolę wiedzieć na wyrost, taka jestem, a co! ;-)

pierwiastka, efcia, moremi, kkisia, kapturnica lubią tę wiadomość

• kapturnica Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    efcia wrote:
    Efcia to zalezy od stopnia spiny.Ja jestem słabo cierpliwa.
    Jak jej sie spieszy to warto sie zacząć badac od początku.,Ja wiem ,ze jakbym nie zaczęła od razu z grubej rury łącznie z laparo nie udałoby mi sie tak szybko miec Maksa.

pierwiastka, BISCA, efcia, Bozia3, moremi, Aasiula, krycha.stara, kkisia, dorbie, Sabina lubią tę wiadomość

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • sandra80 Autorytet

Wysłany: 23 października 2015, 11:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aasiula wrote:
    W poniedzialek mam wizyte kwalifikacyjna na hsg w Invicta godzina 15 :) :)
    hsg ze znieczuleniem 850 zł

Asiula to niedrogo, ja miałam 2 razy bez znieczulenia ale jak będę musiała trzeci raz zrobić to już tylko na śpiocha :) Jak to mówią w pewnej reklami: bo jesteś tego warta ;) Ale wspomnień z moich obu hsg nikt mi nie zabierze:)

moremi, Aasiula, efcia, Sabina, kkisia, kapturnica, Mega lubią tę wiadomość

gann9jcgo804inbp.png

1lxlm6r.png

sandra80
    "Nie narzekaj, że masz pod górę skoro zmierzasz na szczyt"
  • efcia Autorytet

Wysłany: 23 października 2015, 11:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pierwiastka wrote:
    a ja uważam że niech szuka, ja już załuje tych straconych 6 miesięcy kiedy gin zapewnieł że wszystko cacy a mżna było coś zrobić, tak że ten, kto szuka nie błądzi :)

moja siostra ( o rok młodsza) nasłuchała sie o moich staraniach ( już 47cykl) i podjeła decyzje ze zacznie sie starać bo nie wiadomo ile jej zejdzie
    i szok - zaszła w pierwszym cyklu staran :-)

nie wrzucajmy wszystkich do jednego worka ;-)

Luna76, BISCA, pierwiastka, krycha.stara, dorbie, Sabina, Mega lubią tę wiadomość

• Luna76 Autorytet

Wysłany: 23 października 2015, 11:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    (A)lutka wrote:
    Luna76 mam 35 lat, w marcu skoncze 36. Dla mnie te trzy miesiace sie dluza, szwagierka zaszla od razu. No i jak piszecie, ze staracie sie po pare lat, to troche podcina skrzydla...

A z tym testem to nie wiem, co mnie naszlo, ale detektor wykryl 36 punktow za objawy, to pomyslalam, ze sprobuje.

Skoro zapisałaś się na wątek 35+ to powinnaś wiedzieć, że tu jesteśmy nie dlatego, że nie mamy problemów, tylko wręcz przeciwnie. Gdyby każda z nas "zaskoczyła" od razu, nie szukałaby wsparcia na forach. Tak to działa...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 października 2015, 11:54

efcia, caffe, moremi, pierwiastka, krycha.stara, Simba, kkisia, ComeToMeBaby, kapturnica, Mega lubią tę wiadomość

• moremi Autorytet

Wysłany: 23 października 2015, 11:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bry :-)
    Bisca, nie urodziłam i według mojej położnej szybko nie urodzę. Jeszcze ponoc trochę pochodzę na gimnastykę.
    Z ktg wyszedł mi jeden skurcz. Nawet nie wiedziałam, że to to.

Luna, cieszę się i to bardzo :-) nasza dziewczyna! :-)
    Aasiula, Ty wiesz co :-)
    Sandra, dzielna jesteś :-)
    Jestem z Was dumna :-)

Kisiel, trzymam kciuki :-)

Dobre wiadomości w piątek :-)

Taaaaak, mam juz trochę po kokardkę i obawiam się, że moze mi się ulać. A po co? ;-)

efcia, BISCA, pierwiastka, Aasiula, caffe, Sabina, krycha.stara, sandra80, Simba, macduska, kkisia, ComeToMeBaby, kapturnica, gretka, Dziobak, gosia7122, Mega lubią tę wiadomość

-Jack, jestem w ciąży!
    -Nie przypominam sobie, żebyśmy...
    -Byłeś pijany!
    -Aż tak - nigdy!
  • Simba Autorytet

Wysłany: 23 października 2015, 11:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    BISCA wrote:
    Kulturalnie i delikatnie
    i nudno :)
    bedzie pan zadowolony!

efcia, BISCA, moremi, Sabina, krycha.stara, sandra80, macduska, kkisia, Mega lubią tę wiadomość

a8vSp1.png
  • Magdala Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam szefowa na karku.
    Dobry.
    Kisia w ciazy??

efcia, Sabina, krycha.stara, sandra80, Simba, kkisia, Mega lubią tę wiadomość

Bedzie tak, jak chcesz zeby bylo.
  • Bozia3 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    (A)lutka wrote:

detektor nie wykrywa 36 punktów za objawy - tylko pokazuje Ci, że 36 procent kobiet miałoby test pozytywny, gdyby było w ciąży i testowało właśnie w tym dniu.....a więc w przypadku 60 % kobiet - test w tym dniu wyszedłby negatywny, nawet gdyby były w ciąży....

BISCA, efcia, Luna76 lubią tę wiadomość

FZuMp1.png

• Bozia3 Autorytet

Wysłany: 23 października 2015, 11:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kkisia...odświeżasz pocztę wystarczająco często?? :)

BISCA, anna maria, Sabina, Simba, kkisia, ComeToMeBaby, Mega lubią tę wiadomość

FZuMp1.png

• pierwiastka Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    efcia wrote:
    moja siostra ( o rok młodsza) nasłuchała sie o moich staraniach ( już 47cykl) i podjeła decyzje ze zacznie sie starać bo nie wiadomo ile jej zejdzie
    i szok - zaszła w pierwszym cyklu staran :-)

nie wrzucajmy wszystkich do jednego worka ;-)
    moja @ gdzies siem szlaja więc tesh może zaszłam ;D
    a tak poważnie, mam wśród zanajomych i takich co od razu i takich co po nastu albo dziestu miesiącach mają dzieci i z perspektywy czasu widzę że to czysty przypadek kiedy się uda ale też gdybym mogła cofnąć czas to po 2-3 max 4 cyklach niepowodzeń bym zaczęła diagnozę a nie dopiero po roku
    a skoro dziewczyna zawędrowała na ovu to pewnie chciała by zaciążyć szybciej niż później to i badania w tym wypadku nie zaszkodzą :) lepiej wiedzieć co i jak, człowiek może na spokojnie suplementować, tfu! spać ;D

efcia, moremi, sandra80, Aasiula, kkisia, kapturnica, BISCA, Mega lubią tę wiadomość

jeżeli plan A nie wypali, alfabet ma jeszcze 25 liter ;)
  • nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Luna76, a skad mialam wiedzic, ze macie problemy? Prowadze na tym portalu wykres, zeby obserwowac swoje cialo. Lekarz mowil, ze nie powinno byc problemow z ciaza. Szwagierka jest ode mnie o rok starsza i od razu zaszla, u tego samego doktora zreszta. Co w tym zlego, ze tez bym tak chciala? Ale jesli to watek tylko dla kobiet z problemami, to przepraszam, nie chcialam byc nietaktowna.

• moremi Autorytet

Wysłany: 23 października 2015, 12:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    (A)lutka wrote:

Nam się tez udawało "od razu". Początek był kiepski, bo widywalismy się raz na dwa tygodnie, ale w pierwsze możliwe spotkanie w dni płodne zaskoczyło. I zaraz się skonczyło. Ciąza biochemiczna.
    Dwa miesiące później znowu ciąża i łyzeczkowanie w 8 tygodniu - puste jajo.
    Po tym jakieś pół roku kolejna ciąża - koniec w 5 tygodniu.
    Też jestem zdrowa, mój mąż również, a diagnoza poronienia nawykowe. Badania robiłam juz w specjalistycznej klinice. Wszystkich nie zdążyłam, ale jak urodze, to chyba dokończe diagnostykę.
    Zostały nam kariotypy.
    Jedne zachodzą od razu, inne niestety muszą powalczyć.
    Ja również jestem za podstawowymi badaniami. Dobrze też zrobić monitoring cyklu.

pierwiastka, Luna76, efcia, krycha.stara, Sabina, macduska, Magdala, Aasiula, kkisia, kapturnica, BISCA, Dziobak, satori, Mega lubią tę wiadomość

-Jack, jestem w ciąży!
    -Nie przypominam sobie, żebyśmy...
    -Byłeś pijany!
    -Aż tak - nigdy!
  • Luna76 Autorytet

Wysłany: 23 października 2015, 12:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    (A)lutka wrote:
    Luna76, a skad mialam wiedzic, ze macie problemy? Prowadze na tym portalu wykres, zeby obserwowac swoje cialo. Lekarz mowil, ze nie powinno byc problemow z ciaza. Szwagierka jest ode mnie o rok starsza i od razu zaszla, u tego samego doktora zreszta. Co w tym zlego, ze tez bym tak chciala? Ale jesli to watek tylko dla kobiet z problemami, to przepraszam, nie chcialam byc nietaktowna.

Nie nerwowo, kobieto! Wyraziłam tylko swoje osobiste zdanie, że jeżeli tu jesteśmy, to znaczy, że każda z nas ma jakiś problem, przez który nie może zajść w ciążę, bo oczywistym jest dla mnie to, że tym którym się udaje bez problemu nie myślą, żeby zapisywać się na jakiekolwiek wątki. No chyba, że Belly Friend... ale to już inna bajka :-)
    A forum jest dla wszystkich, oczywiście dla Ciebie także :-)

pierwiastka, moremi, krycha.stara, efcia, Sabina, Simba, kkisia, ComeToMeBaby, kapturnica, BISCA, Mega lubią tę wiadomość

• paszczakin Autorytet

Wysłany: 23 października 2015, 12:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    BISCA wrote:
    CIACH

CIACH

CIACH

Paszcza, trop tard :P

faken! FAKEN!
    na priva mi wyslij, bo mnie chamy w pracy praca glowe zawrocily!

buuu!

Bozia3, BISCA, Mega lubią tę wiadomość

Jeśli czegoś nie wolno, a bardzo się chce, to można
    4u3Dp2.png eGmlp2.png
  • anna maria Autorytet

Wysłany: 23 października 2015, 12:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    robie pange na obiad z frytkami ,obiecalam dziecia ze bedzie obiad jak nad morzem :-)

Luna76, Bozia3, efcia, caffe, BISCA lubią tę wiadomość

201407014965.png
‹‹ 11923 11924 11925 11926 11927 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Płodność mężczyzn - przyczyny obniżonej płodności i sposoby na poprawę

Płodność mężczyzn na przestrzeni lat uległa znacznemu pogorszeniu. Dlaczego jakość nasienia współczesnych mężczyzn jest obniżona? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością? Co zrobić, aby wesprzeć i poprawić męską płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z zajściem w ciążę - 13 niepokojących objawów

Czy problemy z zajściem w ciążę można przewidzieć? Przeczytaj listę 13 potencjalnych symptomów, którym powinnaś się bliżej przyjrzeć. Nieregularme miesiączki, obfite miesiączki, niskie libido czy utrata włosów - nie ignoruj tych i innych symptomów mogących świadczyć o zaburzeniach hormonalnych czy innych schorzeniach powodujących problemy z zajściem w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół Policystycznych Jajników – objawy PCOS, leczenie podczas starania o dziecko

Zespół Policystycznych Jajników również znane jako PCOS lub Policystyczne Jajniki, to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Jakie są objawy PCOS? Jak wygląda proces diagnozy i leczenia? I najważniejsze jak PCOS wpływa na płodność i starania o dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ