X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

35 +

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 października 2015, 16:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ania.g wrote:
    I zeżre Ci wszystko co spotka na drodze. A i obsra co popadnie :D
    a sery kozie drogie w chooj

iwcia77 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 października 2015, 16:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    krycha.stara wrote:
    Mam! Kupie se jednak koze! Bede miala mleko, sery i cieplo! ;-)
    Ja mam kozę zamiast kominka, taka też zżera ale mnóstwo drewna, ale jakie ciepełko :-)

krycha.stara, ania.g, iwcia77 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 października 2015, 16:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    krycha.stara wrote:
    A jak mleko z niej doisz? Czy juz gotowe sery wypluwa?
    Tylko popiół do kompostu :-(

krycha.stara, Mega lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 października 2015, 17:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jakoś tak myślę Morka, że urodzisz 6.11 :-)
    Ciekawe, kto trafi :-)

moremi, kapturnica, malgos741, iwcia77 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 października 2015, 17:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    krycha i co? są jakieś ciekawe kozy na allegro?

dorbie lubi tę wiadomość

• moremi Autorytet

Wysłany: 28 października 2015, 17:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdala wrote:
    Moremi jak znajdziesz ta pania daj namiary. Chcialabym ja tez wynajac dla rodzicow.
    Za jednym zamachem obskoczylaby Ciebie i ich.
    Gdzie szukasz. Online?
    Żeby wynająć panią musialabym z grubsza ogarnąć. I z tym mam problem - chcę posprzatac dokladnie i robię większy burdel.
    Ale jutro chyba poszukam.

dorbie, Sabina, iwcia77 lubią tę wiadomość

-Jack, jestem w ciąży!
    -Nie przypominam sobie, żebyśmy...
    -Byłeś pijany!
    -Aż tak - nigdy!
  • moremi Autorytet

Wysłany: 28 października 2015, 17:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dorbie wrote:
    Ja jakoś tak myślę Morka, że urodzisz 6.11 :-)
    Ciekawe, kto trafi :-)
    Co ciekawe, to mi lekarz wyliczył z om 6, a i belly jakoś dziwnie liczy, bo w wyliczeniach po lewej stronie kalendarza pokazuje 7, a w samym kalendarzu 6.

dorbie, efcia, malgos741, iwcia77 lubią tę wiadomość

-Jack, jestem w ciąży!
    -Byłeś pijany!
    -Aż tak - nigdy!
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 października 2015, 17:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moremi wrote:
    Żeby wynająć panią musialabym z grubsza ogarnąć. I z tym mam problem - chcę posprzatac dokladnie i robię większy burdel.
    Bo jak się ma panią do sprzatania to wpierw robi sie porządki samemu, bo się człowiek wstydzi bałaganu.
    E, ja tam nie chce żadnej pani, bo nie lubie jak któś mi w szafkach by sprzatał, a jakie to sprzatnie, jak różne rzeczy leżą w całym domu. Zagnac rodzinę trzeba, by chowali wszystko na miejsce, a im więcej rzeczy, tym gorzej.Przynajmniej do własnych pokojów.
    Morka, Ty na pewno na małej powierzchni i z mężem tylko masz łatwiej, to możesz sobie pozwolić. U mnie masakra, wszędzie wszystko leży,toreb treningowych, basenowych, tornistrów full. Każdy coś suszy, coś czeka na włożenie i nie jest chowana torba, judogi po dwie się gdzieś suszą, wtedy torby do połowy wypełnione czekają na spakowanie. Masakra

kapturnica, ComeToMeBaby, Dziobak, efcia, ania.g, iwcia77 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 października 2015, 17:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moremi wrote:
    Co ciekawe, to mi lekarz wyliczył z om 6, a i belly jakoś dziwnie liczy, bo w wyliczeniach po lewej stronie kalendarza pokazuje 7, a w samym kalendarzu 6.
    Mi wg Belly wychodzi 7.01, wg wzoru Naegelego do wyliczania terminu porodu wychodzi mi 9.01. Ale ta reguła jest ok, jeśli ciąża przechodzi przez miesiąc luty który ma 28 dni, jesli nie, to o te 2 dni wychodzi dłużej, a u mnie ciąza rozpoczeta jest 2.04 i luty się nie łapie :-) Także traktuję 7.01 jako termin, a zobaczycie, że urodzę 2.01 ;-)

efcia, moremi, ania.g, malgos741, megan8, iwcia77 lubią tę wiadomość

• sandra80 Autorytet

Wysłany: 28 października 2015, 18:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziś w robocie netu nie było, noż qrwa to jest niemożliwość jakaś, o szkodliwe podanie napiszę, żeby to w 21 wieku nie móc w neta wejść przez cały dzień!

Bry wieszczur !

efcia, moremi, ComeToMeBaby, pierwiastka, BISCA, Sabina, malgos741, krycha.stara, Simba, iwcia77 lubią tę wiadomość

gann9jcgo804inbp.png

1lxlm6r.png

sandra80
    "Nie narzekaj, że masz pod górę skoro zmierzasz na szczyt"
  • efcia Autorytet

Wysłany: 28 października 2015, 18:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sandra80 wrote:

Bry wieszczur !

O.o

ComeToMeBaby lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 października 2015, 18:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sandra80 wrote:
    Dziś w robocie netu nie było, noż qrwa to jest niemożliwość jakaś, o szkodliwe podanie napiszę, żeby to w 21 wieku nie móc w neta wejść przez cały dzień!

Bry wieszczur !
    czy to w związku z ambitnym podejsciem do pracy? nie zagladac do netu? ;)

• sandra80 Autorytet

Wysłany: 28 października 2015, 18:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Heretyczka wrote:
    czy to w związku z ambitnym podejsciem do pracy? nie zagladac do netu? ;)

Bez przesady TP awarię miała :) Poza tym odpuszczam ten temat, jak sobie przeanalizowałam plusy i minusy, to mi wyszło że plus jest jeden a minusów masa, a zryty beret mi przy staraniach zbędny :)

Heretyczka, krycha.stara, iwcia77 lubią tę wiadomość

gann9jcgo804inbp.png

1lxlm6r.png

sandra80
    "Nie narzekaj, że masz pod górę skoro zmierzasz na szczyt"
  • moremi Autorytet

Wysłany: 28 października 2015, 18:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dorbie wrote:
    Morka, Ty na pewno na małej powierzchni i z mężem tylko masz łatwiej, to możesz sobie pozwolić. U mnie masakra, wszędzie wszystko leży,toreb treningowych, basenowych, tornistrów full. Każdy coś suszy, coś czeka na włożenie i nie jest chowana torba, judogi po dwie się gdzieś suszą, wtedy torby do połowy wypełnione czekają na spakowanie. Masakra
    Myślisz, ze łatwiej? My nie mamy gdzie tego upchnąć :-D
    Jedna szafa to nasz sprzęt żeglarski i to co zabieramy na żagle. Druga szafa gospodarcza, a trzecia ubraniowa. Ciągle za mało :-)

dorbie, Aasiula, ComeToMeBaby, Magda*, efcia, malgos741, iwcia77 lubią tę wiadomość

-Jack, jestem w ciąży!
    -Byłeś pijany!
    -Aż tak - nigdy!
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 października 2015, 18:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moremi wrote:
    Myślisz, ze łatwiej? My nie mamy gdzie tego upchnąć :-D
    Jedna szafa to nasz sprzęt żeglarski i to co zabieramy na żagle. Druga szafa gospodarcza, a trzecia ubraniowa. Ciągle za mało :-)
    Tak, wiem i rozumiem, bo tez tak mieszkałam. Najmniejsze mieszkanie mialo 18m2, potem 37m2 i 46m2 i tam się dzieci urodziły i w czwórkę było bardzo ciasno. Ścian na szafy za mało ;-) Po pawlaczach się chodziło non stop plus piwnica.
    Ale spokojnie zmienicie chatę na większą, a potem zobaczysz, że też jest za malo miejsca, zawsze jest za mało ;-) Człowiek ma tendencję do magazynowania masy niepotrzebnych rzeczy, potem je wyrzuca albo nie, bo się przydadzą itd :-) :-) :-)

Magda*, beates, Magdala, moremi, Dziobak, Mega, efcia, iwcia77 lubią tę wiadomość

• pierwiastka Autorytet

Wysłany: 28 października 2015, 18:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dorbie wrote:
    Tak, wiem i rozumiem, bo tez tak mieszkałam. Najmniejsze mieszkanie mialo 18m2, potem 37m2 i 46m2 i tam się dzieci urodziły i w czwórkę było bardzo ciasno. Ścian na szafy za mało ;-) Po pawlaczach się chodziło non stop plus piwnica.
    Ale spokojnie zmienicie chatę na większą, a potem zobaczysz, że też jest za malo miejsca, zawsze jest za mało ;-) Człowiek ma tendencję do magazynowania masy niepotrzebnych rzeczy, potem je wyrzuca albo nie, bo się przydadzą itd :-) :-) :-)

te wszystkie przydasie są najgorsze :D

moremi, Mega, dorbie, iwcia77 lubią tę wiadomość

jeżeli plan A nie wypali, alfabet ma jeszcze 25 liter ;)
  • kapturnica Autorytet

Wysłany: 28 października 2015, 19:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ?ŚpioM czy chlejoM ?

efcia, malgos741, krycha.stara, iwcia77 lubią tę wiadomość

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • pierwiastka Autorytet

Wysłany: 28 października 2015, 19:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kapturnica wrote:
    ?ŚpioM czy chlejoM ?
    pewnie dzieci robiom ;D

kapturnica, efcia, malgos741, krycha.stara, iwcia77 lubią tę wiadomość

jeżeli plan A nie wypali, alfabet ma jeszcze 25 liter ;)
  • Magdala Autorytet

Wysłany: 28 października 2015, 19:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moremi wrote:

Tobie nie pani do sprzatania, tylko ten taki life coach potrzebny. Hihi. ;-)

Przestan, nie sprzataj dla Pani do sprzatania. Taka osoba umie to ogarniac tylko pokazesz co gdzie idzie. Albo wszystko posegreguje, a Ty tylko upchasz.

moremi, efcia, krycha.stara, iwcia77 lubią tę wiadomość

Bedzie tak, jak chcesz zeby bylo.
  • Natka_79 Autorytet

Wysłany: 28 października 2015, 20:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć,
    Moremi, no ja myśle ze po święcie narodowym to my hurtem albo dzien za dniem sie rozsypiemy ;)
    Piorę, prasuje i narzekam na kręgosłup. Jeszcze sporo roboty. Dzis w ogóle mam dzien do D.... Od rana boli mnie głowa i ryczeć sie chce :/ ciążowe humorki.
    Peppa, ja tez dziękuje za przesyłkę!
    Z autem chyba do przodu choc wkurzylismy sie bo nasze ac nie finansuje auta zastępczego przy naprawach blacharskich co w ogóle jest durne bo przecież jak go wezmą to czym mamy jeździć a ze chłop panikuje to musimy wynająć :/ w sobotę pakuje torbę, w niedziele zaciskam nogi ;)
    Kurcze, to juz naprawdę niedługo.... A jeszcze musze przygotować obiady na te pierwsze dni po porodzie. Teściowa raczej nie wpadnie na gotowanie ;)

BISCA, kapturnica, pierwiastka, Sabina, moremi, Mega, efcia lubią tę wiadomość

hGXkp1.png
‹‹ 11995 11996 11997 11998 11999 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

"Nie mogę zajść w drugą ciążę" - czym jest niepłodność wtórna?

Gdy wspomnienia z porodu zaczną blednąć, a pierworodny synek lub córeczka wyrosną z etapu pieluch i kaszek, pojawienie się myśli o dalszym powiększeniu rodziny najprawdopodobniej będzie tylko kwestią czasu. Niestety, nie każdej kobiecie udaje się zajść w ciążę po raz drugi. Dlaczego tak się dzieje? Czym jest niepłodność wtórna i jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza a starania o ciążę - poruszające historie trzech kobiet

Endometrioza jest na tyle niezbadaną jeszcze do końca chorobą, że postawienie prawidłowej diagnozy może zająć lata... A właściwa diagnoza i szybkie podjęcie odpowiedniego leczenia, to najważniejsza kwestia szczególnie w przypadku kobiet, które starają się o dziecko. Trzy kobiety podzieliły się z nami swoimi doświadczeniami w drodze do diagnozy endometriozy i upragnionego macierzyństwa. Przeczytaj historie, które dodają skrzydeł i nadziei, że pomimo trudów będzie dobrze! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pozytywny test ciążowy i co dalej?

A więc stało się! Zrobiłaś test ciążowy i wynik wyszedł pozytywny. Gratulacje! To co zapewne wiesz na pewno, to fakt, że przed Tobą wiele zmian. Jakie to będą zmiany, czego się teraz spodziewać? Przeczytaj na co powinnaś być gotowa, jak się do tego przygotować i co po kolei powinnaś  zrobić gdy już wiesz, że pod Twoim sercem zagościło nowe życie.

CZYTAJ WIĘCEJ