X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

35 +

Oceń ten wątek:
  • Mega Autorytet

Wysłany: 30 października 2015, 19:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kapturnica wrote:
    I tak po wizycie wsio paradno.Znaczy sie,ze wszystkow ja najlepsyzm porzadku.Za 6-8miesiecy mam sieknac cytologie i przyjsc po kolejna recepte.Przepisal mi 6opakowan cerazette.W aptece drogie sa bo 37zl za paczke na miech.Popatrze na doz i w innych aptekach moze cos taniej bedzie.Ale wyszlam z zalozenia ,ze i tak pooszczedzam skoro sie bzykac nie bede w kazdym miesiacu 8) A jak przestane karmic wtedy wroce na stare dibre tanie stedirill 8)

ps.Masz szczescie ,ze bylo hau hau .Ale tyle sie musialam oczekac o.O Maj gad!
    Bry, nadrabiam od wczorajszego dnia, bo nie miałam neta :)
    Kapta ja brałam mini pigułkę po porodzie, ale zupełnie mi nie podpasowala, prawie cały czas krwawiłam, lekarz kazał mi odstawić

"I kiedy czegoś gorąco pragniesz, to cały wszechświat sprzyja potajemnie twojemu pragnieniu..." Alchemik

1usae6ydqzglfzj9.png

zrz6l6d8dtqrzz6p.png
  • Mimbla Autorytet

Wysłany: 30 października 2015, 19:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reni wrote:
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/bcb3ad1a6c94.jpg

;-) tak tak..

35+, czynnik męski uwarunkowany genetycznie. 3 x IVF (12.2014, 04.2015, 02.2016)
    d51054bc0b.png
  • kapturnica Autorytet

Wysłany: 30 października 2015, 19:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mega wrote:
    Bry, nadrabiam od wczorajszego dnia, bo nie miałam neta :)
    Kapta ja brałam mini pigułkę po porodzie, ale zupełnie mi nie podpasowala, prawie cały czas krwawiłam, lekarz kazał mi odstawić
    Nie kracz !!!

Mega lubi tę wiadomość

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • Reni Autorytet

Wysłany: 30 października 2015, 19:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    co tam już się pożarłyście?
    na chwilę człowiek się tylko oddali

moremi, Simba, krycha.stara, Kisiel, iwcia77 lubią tę wiadomość

2 IUI, 4 IVF ICSI. 70 cs..Naturalsik!!! Mamy Dziedzica! graphics-bees-482908.gifdqpri09ky14nbyvi.png
  • Mega Autorytet

Wysłany: 30 października 2015, 19:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kapturnica wrote:
    A ja bym zjadla poczciwy bigosik , bigosiunek .
    Kurde jak za mna kapucha chodzi .No normalnie mi łazęa noge podstawia.Czulam dzis zapach na klatce schodowej i normalnie slinotok!!1
    Ja już mam kapustę z grochem, śledzie i sernik :P teściowa robiła ;)

kapturnica, Simba, krycha.stara lubią tę wiadomość

"I kiedy czegoś gorąco pragniesz, to cały wszechświat sprzyja potajemnie twojemu pragnieniu..." Alchemik

1usae6ydqzglfzj9.png

zrz6l6d8dtqrzz6p.png
  • kapturnica Autorytet

Wysłany: 30 października 2015, 19:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reni wrote:
    Psze pani toż to nawet nie drobne ujadanie było.
    Ot zwykla wymiana poglądów na poważne tematy 8)

Mimbla, Reni, krycha.stara, Mega lubią tę wiadomość

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • Dziobak Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reni wrote:
    Aj tam pożarłyście. Herze się po robocie nudziło i postanowiła na chwilę być kimś innym. Jak już się zabawila, to nowa koleżanka nagle zniknęła. Taki lajf, jak to na forum. ;-)

Sabina, krycha.stara, iwcia77 lubią tę wiadomość

• Mega Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kapturnica wrote:
    Nie kracz !!!
    Nie..co ty... ;) u ciebie moze byc inaczej :P ;)

kapturnica lubi tę wiadomość

1usae6ydqzglfzj9.png

zrz6l6d8dtqrzz6p.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 października 2015, 19:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reni wrote:
    trzeba było tyle nie siedziec u derektora
    od czego ma żone?
    poskarże ks Andżeju

Reni, krycha.stara lubią tę wiadomość

• moremi Autorytet

Wysłany: 30 października 2015, 19:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reni wrote:
    Wiadomość została wyedytowana przez moderatora forum z powodu łamania zasad regulaminu- wprowadzanie nieprzyjaznej atmosfery.
    Reni, proszę pusc na priv te wprowadzanie nieprzyjaznej atmosfery ;-)

kapturnica, ComeToMeBaby, Simba, krycha.stara, iwcia77 lubią tę wiadomość

-Jack, jestem w ciąży!
    -Nie przypominam sobie, żebyśmy...
    -Byłeś pijany!
    -Aż tak - nigdy!
  • ivf-ivf Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziobak wrote:
    Aj tam pożarłyście. Herze się po robocie nudziło i postanowiła na chwilę być kimś innym. Jak już się zabawila, to nowa koleżanka nagle zniknęła. Taki lajf, jak to na forum. ;-)

Jestem i tez lubie teorie spiskowe :-)

Heretyczka, kapturnica, krycha.stara, iwcia77 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziobak wrote:
    naprawde myslisz że interesuje mnie tematyka polskiej ivf? Dziobak to było po prostu głupie

• kapturnica Autorytet

Wysłany: 30 października 2015, 19:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moremi wrote:
    Ja tez poprosze jakby co...

ComeToMeBaby, krycha.stara lubią tę wiadomość

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • SolarPolar Autorytet

Wysłany: 30 października 2015, 19:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 lutego 2016, 20:27

Heretyczka, krycha.stara lubią tę wiadomość

• kapturnica Autorytet

Wysłany: 30 października 2015, 19:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mega wrote:
    Nie..co ty... ;) u ciebie moze byc inaczej :P ;)
    Musi!!!

Mega lubi tę wiadomość

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 października 2015, 19:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    SolarPolar wrote:
    Ks Andżeju ? A moze winko tak by sie chlapnelo? Wypilam juz 1/2 i dumam czy dolac? Jak Ksiadz odpusci to doleje:-) a najchetniej to z Ojcem sie napije.
    otpuszczam bo jest łikent
    w takim razie posyłam ministranta po mszalne
    A.

SolarPolar, BISCA, krycha.stara, iwcia77 lubią tę wiadomość

• ComeToMeBaby Autorytet

Wysłany: 30 października 2015, 19:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzień dobry wieczór.
    przyszłam, nadrabiam, mam z tym problemy bo część postów wymoderowana zanim się człowiek obejrzał, nikt nie cytował akurat i ja taka jakaś... nie w temacie za bardzo.

Reni- zdjęcie PISpaski obrzydziło mi już wszystko. On (?) ma nawet pół twarzy ubabranej... Robiłam marynatę do mięsą winną. Dobrze- po tym zdjęciu musiałam sobie nalać kieliszka... Bleh.

A co to za nowy, 8 postowy twór ivf? Przyszła nam tu wykłady o polityce międzynarodowej robić? A co my jesteśmy dzieci, ze nie widzimy co się dzieje w Europie? Narzuciła swoje, powiedziała że my jesteśmy naiwne i się przekonamy, ale jakoś jak nadrabiałam to nie zauważyłam, żeby pytała nas o zdanie. Te twory mało-postowe to jakieś ściemy są.

W każdym razie- dziś byliśmy w Lidlu po dynie z promocji. Były takie że mi się nie spodobały. Kupiliśmy inne rzeczy, ale nie wszystko więc pojechaliśmy do Tesco. Tu kupiliśmy dynię- takiej jeszcze nie obrabiałam. Muscat się nazywa, będę kombinować. Ale ja pierdziu- były małe cukinie <3 O jaaaa.... Kupiłam 3 reklamówki cukinii- mam zajęcie na jutro Dobrze, ze mam parę słoików wolnych :) Super. No i dostaliśmy płaty łososia w promocji, praktycznie 50% taniej. A że lubimy to kupujemy. I mamie w promocji też kupiliśmy, w prezencie (ona też często o nas myśli, odwdzięczyliśmy się). Pytam babki z obsługi czemu te są w przecenie a drugie obok dwa razy droższe to mi tłumaczy, że te tańsze mają jeszcze po bokach błonki, a tamte droższe mają wycięte. Mówię: dawaj pani, sami sobie wytniemy :) W związku z tym, ze mamy mikroskopijną lodówkę, taką jak w hotelowym pokoju mini-barek i tam przechowuję akurat co innego to zabraliśmy oba łososie i od razu zawieźliśmy mamie- ten prezentowy i nasz (na przechowanie). Wróciliśmy do domu, dokończyłam gotowanie pomidorówki z domowego przecieru z letnich pomidorów... Ach, co to była za uczta :) Teraz nagotowałam marynaty i się studzi a ja z kieliszkiem białego wytrawnego zasiadłam przed ovu i voila- OTO JESTEM :)

malgos741, moremi, BISCA, Mimbla, ania.g, pierwiastka, Sabina, paszczakin, beates, krycha.stara, megan8, Mega, Aasiula, Kisiel, iwcia77, satori lubią tę wiadomość

Kometowy Kosmita- lądowanie 21.10.2016 :-)
    c5e015d88e.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 października 2015, 19:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ComeToMeBaby wrote:
    dzień dobry wieczór.
    przyszłam, nadrabiam, mam z tym problemy bo część postów wymoderowana zanim się człowiek obejrzał, nikt nie cytował akurat i ja taka jakaś... nie w temacie za bardzo.

Reni- zdjęcie PISpaski obrzydziło mi już wszystko. On (?) ma nawet pół twarzy ubabranej... Robiłam marynatę do mięsą winną. Dobrze- po tym zdjęciu musiałam sobie nalać kieliszka... Bleh.

A co to za nowy, 8 postowy twór ivf? Przyszła nam tu wykłady o polityce międzynarodowej robić? A co my jesteśmy dzieci, ze nie widzimy co się dzieje w Europie? Narzuciła swoje, powiedziała że my jesteśmy naiwne i się przekonamy, ale jakoś jak nadrabiałam to nie zauważyłam, żeby pytała nas o zdanie. Te twory mało-postowe to jakieś ściemy są.

W każdym razie- dziś byliśmy w Lidlu po dynie z promocji. Były takie że mi się nie spodobały. Kupiliśmy inne rzeczy, ale nie wszystko więc pojechaliśmy do Tesco. Tu kupiliśmy dynię- takiej jeszcze nie obrabiałam. Muscat się nazywa, będę kombinować. Ale ja pierdziu- były małe cukinie <3 O jaaaa.... Kupiłam 3 reklamówki cukinii- mam zajęcie na jutro Dobrze, ze mam parę słoików wolnych :) Super. No i dostaliśmy płaty łososia w promocji, praktycznie 50% taniej. A że lubimy to kupujemy. I mamie w promocji też kupiliśmy, w prezencie (ona też często o nas myśli, odwdzięczyliśmy się). Pytam babki z obsługi czemu te są w przecenie a drugie obok dwa razy droższe to mi tłumaczy, że te tańsze mają jeszcze po bokach błonki, a tamte droższe mają wycięte. Mówię: dawaj pani, sami sobie wytniemy :) W związku z tym, ze mamy mikroskopijną lodówkę, taką jak w hotelowym pokoju mini-barek i tam przechowuję akurat co innego to zabraliśmy oba łososie i od razu zawieźliśmy mamie- ten prezentowy i nasz (na przechowanie). Wróciliśmy do domu, dokończyłam gotowanie pomidorówki z domowego przecieru z letnich pomidorów... Ach, co to była za uczta :) Teraz nagotowałam marynaty i się studzi a ja z kieliszkiem białego wytrawnego zasiadłam przed ovu i voila- OTO JESTEM :)
    być może ktoś może sprawdzić IP tych nowych....ja mam niemieckie jakby co ;)

krycha.stara lubi tę wiadomość

• ComeToMeBaby Autorytet

Wysłany: 30 października 2015, 19:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    informacja: w końcu są wyniki CFTR.

"nie wykryto mutacji w żadnym z alleli genu CFTR"
    boing.gif

przy założeniu braku u Pacjenta objawów klinicznych charakterystycznych dla mukowiscydozy lub choroby CFTR- zależnej, prawdopodobieństwo nosicielstwa mutacji w genie CFTR wyliczone na podstawie aktualnego wyniku jest niższe od populacyjnego i wynosi1/81, tj. 1,2%.

w przypadku występowania objawów klinicznych [...] wskazane jest natomiast rozszerzenie diagnostyki molekularnej genu CFTR, w pierwszej kolejności [...].

zakładamy że tych objawów brak- chyba że takim objawem są jednak te wyniki badań nasienia wszystkie. nie wiem- interpretację zostawiamy lekarzowi. Musi szukać przyczyn. Chyba że od razu weźmie nas "na stół".

w każdym razie cała genetyka ok.
    Alcooliques21.gif

kapturnica, paszczakin, moremi, malgos741, Mimbla, BISCA, ania.g, pierwiastka, Sabina, beates, krycha.stara, Bozia3, Mega, Aasiula, gretka, Kisiel, iwcia77, satori lubią tę wiadomość

c5e015d88e.png
  • ComeToMeBaby Autorytet

Wysłany: 30 października 2015, 19:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moremi wrote:
    hahaha też bym chciała, bo to mi właśnie "umkło"

krycha.stara lubi tę wiadomość

c5e015d88e.png
‹‹ 12028 12029 12030 12031 12032 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Badania w ciąży - sprawdź, które warto wykonać

Zastanawiasz się jakie badania czekają cię w ciąży? Czemu służą takie badania i kiedy się je wykonuje? Przeczytaj jakie rodzaje badań i testów czekają przyszłą mamę i dlaczego są one ważne. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża bliźniacza – wszystko co musimy o niej wiedzieć

Ciąża bliźniacza to rodzaj ciąży wielopłodowej, podczas której w macicy kobiety rozwijają się jednocześnie dwa płody. Ciąże bliźniacze stanowią około 1,25% wszystkich ciąż, czyli średnio jeden na sto porodów kończy się przyjściem na świat nie jednego, a dwójki dzieci. Współcześnie coraz więcej ciąż to właśnie ciąże bliźniacze. Przeczytaj i dowiedz się m.in. jak powstaje ciąża bliźniacza, jakie są jej rodzaje i jakie może powodować ryzyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Gadżety elektroniczne dla kobiet część 1 - opaski fitnessowe wesprą Twoje zdrowie, ale też płodność

To pierwszy artykuł z serii gadżetów elektronicznych dla kobiet. Dziś przyjrzymy się opaskom fitnessowym - w czym mogą nam pomóc, na co warto zwrócić uwagę wybierając opaskę i co ciekawe w jaki sposób opaski fitnessowe mogą dodatkowo wesprzeć naszą płodność i polepszyć analizę cykli miesiączkowych. Podpowiemy również dlaczego warto skonfigurować opaskę z aplikacją miesiączkową i czy zawsze jest to możliwe.

CZYTAJ WIĘCEJ