35 +
-
WIADOMOŚĆ
-
kapturnica wrote:I tak po wizycie wsio paradno.Znaczy sie,ze wszystkow ja najlepsyzm porzadku.Za 6-8miesiecy mam sieknac cytologie i przyjsc po kolejna recepte.Przepisal mi 6opakowan cerazette.W aptece drogie sa bo 37zl za paczke na miech.Popatrze na doz i w innych aptekach moze cos taniej bedzie.Ale wyszlam z zalozenia ,ze i tak pooszczedzam skoro sie bzykac nie bede w kazdym miesiacu
A jak przestane karmic wtedy wroce na stare dibre tanie stedirill
ps.Masz szczescie ,ze bylo hau hau .Ale tyle sie musialam oczekacMaj gad!
Kapta ja brałam mini pigułkę po porodzie, ale zupełnie mi nie podpasowala, prawie cały czas krwawiłam, lekarz kazał mi odstawić -
kapturnica wrote:A ja bym zjadla poczciwy bigosik , bigosiunek .
Kurde jak za mna kapucha chodzi .No normalnie mi łazęa noge podstawia.Czulam dzis zapach na klatce schodowej i normalnie slinotok!!1teściowa robiła
kapturnica, Simba, krycha.stara lubią tę wiadomość
-
Reni wrote:co tam już się pożarłyście?
na chwilę człowiek się tylko oddaliSabina, krycha.stara, iwcia77 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Reni wrote:Wiadomość została wyedytowana przez moderatora forum z powodu łamania zasad regulaminu- wprowadzanie nieprzyjaznej atmosfery.
kapturnica, ComeToMeBaby, Simba, krycha.stara, iwcia77 lubią tę wiadomość
-Jack, jestem w ciąży!
-Nie przypominam sobie, żebyśmy...
-Byłeś pijany!
-Aż tak - nigdy! -
Dziobak wrote:Aj tam pożarłyście. Herze się po robocie nudziło i postanowiła na chwilę być kimś innym. Jak już się zabawila, to nowa koleżanka nagle zniknęła. Taki lajf, jak to na forum.
Jestem i tez lubie teorie spiskoweHeretyczka, kapturnica, krycha.stara, iwcia77 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyDziobak wrote:Aj tam pożarłyście. Herze się po robocie nudziło i postanowiła na chwilę być kimś innym. Jak już się zabawila, to nowa koleżanka nagle zniknęła. Taki lajf, jak to na forum.
-
nick nieaktualnySolarPolar wrote:Ks Andżeju ? A moze winko tak by sie chlapnelo? Wypilam juz 1/2 i dumam czy dolac? Jak Ksiadz odpusci to doleje:-) a najchetniej to z Ojcem sie napije.
w takim razie posyłam ministranta po mszalne
A.SolarPolar, BISCA, krycha.stara, iwcia77 lubią tę wiadomość
-
dzień dobry wieczór.
przyszłam, nadrabiam, mam z tym problemy bo część postów wymoderowana zanim się człowiek obejrzał, nikt nie cytował akurat i ja taka jakaś... nie w temacie za bardzo.
Reni- zdjęcie PISpaski obrzydziło mi już wszystko. On (?) ma nawet pół twarzy ubabranej... Robiłam marynatę do mięsą winną. Dobrze- po tym zdjęciu musiałam sobie nalać kieliszka... Bleh.
A co to za nowy, 8 postowy twór ivf? Przyszła nam tu wykłady o polityce międzynarodowej robić? A co my jesteśmy dzieci, ze nie widzimy co się dzieje w Europie? Narzuciła swoje, powiedziała że my jesteśmy naiwne i się przekonamy, ale jakoś jak nadrabiałam to nie zauważyłam, żeby pytała nas o zdanie. Te twory mało-postowe to jakieś ściemy są.
W każdym razie- dziś byliśmy w Lidlu po dynie z promocji. Były takie że mi się nie spodobały. Kupiliśmy inne rzeczy, ale nie wszystko więc pojechaliśmy do Tesco. Tu kupiliśmy dynię- takiej jeszcze nie obrabiałam. Muscat się nazywa, będę kombinować. Ale ja pierdziu- były małe cukinieO jaaaa.... Kupiłam 3 reklamówki cukinii- mam zajęcie na jutro Dobrze, ze mam parę słoików wolnych
Super. No i dostaliśmy płaty łososia w promocji, praktycznie 50% taniej. A że lubimy to kupujemy. I mamie w promocji też kupiliśmy, w prezencie (ona też często o nas myśli, odwdzięczyliśmy się). Pytam babki z obsługi czemu te są w przecenie a drugie obok dwa razy droższe to mi tłumaczy, że te tańsze mają jeszcze po bokach błonki, a tamte droższe mają wycięte. Mówię: dawaj pani, sami sobie wytniemy
W związku z tym, ze mamy mikroskopijną lodówkę, taką jak w hotelowym pokoju mini-barek i tam przechowuję akurat co innego to zabraliśmy oba łososie i od razu zawieźliśmy mamie- ten prezentowy i nasz (na przechowanie). Wróciliśmy do domu, dokończyłam gotowanie pomidorówki z domowego przecieru z letnich pomidorów... Ach, co to była za uczta
Teraz nagotowałam marynaty i się studzi a ja z kieliszkiem białego wytrawnego zasiadłam przed ovu i voila- OTO JESTEM
malgos741, moremi, BISCA, Mimbla, ania.g, pierwiastka, Sabina, paszczakin, beates, krycha.stara, megan8, Mega, Aasiula, Kisiel, iwcia77, satori lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyComeToMeBaby wrote:dzień dobry wieczór.
przyszłam, nadrabiam, mam z tym problemy bo część postów wymoderowana zanim się człowiek obejrzał, nikt nie cytował akurat i ja taka jakaś... nie w temacie za bardzo.
Reni- zdjęcie PISpaski obrzydziło mi już wszystko. On (?) ma nawet pół twarzy ubabranej... Robiłam marynatę do mięsą winną. Dobrze- po tym zdjęciu musiałam sobie nalać kieliszka... Bleh.
A co to za nowy, 8 postowy twór ivf? Przyszła nam tu wykłady o polityce międzynarodowej robić? A co my jesteśmy dzieci, ze nie widzimy co się dzieje w Europie? Narzuciła swoje, powiedziała że my jesteśmy naiwne i się przekonamy, ale jakoś jak nadrabiałam to nie zauważyłam, żeby pytała nas o zdanie. Te twory mało-postowe to jakieś ściemy są.
W każdym razie- dziś byliśmy w Lidlu po dynie z promocji. Były takie że mi się nie spodobały. Kupiliśmy inne rzeczy, ale nie wszystko więc pojechaliśmy do Tesco. Tu kupiliśmy dynię- takiej jeszcze nie obrabiałam. Muscat się nazywa, będę kombinować. Ale ja pierdziu- były małe cukinieO jaaaa.... Kupiłam 3 reklamówki cukinii- mam zajęcie na jutro Dobrze, ze mam parę słoików wolnych
Super. No i dostaliśmy płaty łososia w promocji, praktycznie 50% taniej. A że lubimy to kupujemy. I mamie w promocji też kupiliśmy, w prezencie (ona też często o nas myśli, odwdzięczyliśmy się). Pytam babki z obsługi czemu te są w przecenie a drugie obok dwa razy droższe to mi tłumaczy, że te tańsze mają jeszcze po bokach błonki, a tamte droższe mają wycięte. Mówię: dawaj pani, sami sobie wytniemy
W związku z tym, ze mamy mikroskopijną lodówkę, taką jak w hotelowym pokoju mini-barek i tam przechowuję akurat co innego to zabraliśmy oba łososie i od razu zawieźliśmy mamie- ten prezentowy i nasz (na przechowanie). Wróciliśmy do domu, dokończyłam gotowanie pomidorówki z domowego przecieru z letnich pomidorów... Ach, co to była za uczta
Teraz nagotowałam marynaty i się studzi a ja z kieliszkiem białego wytrawnego zasiadłam przed ovu i voila- OTO JESTEM
krycha.stara lubi tę wiadomość
-
informacja: w końcu są wyniki CFTR.
"nie wykryto mutacji w żadnym z alleli genu CFTR"
przy założeniu braku u Pacjenta objawów klinicznych charakterystycznych dla mukowiscydozy lub choroby CFTR- zależnej, prawdopodobieństwo nosicielstwa mutacji w genie CFTR wyliczone na podstawie aktualnego wyniku jest niższe od populacyjnego i wynosi1/81, tj. 1,2%.
w przypadku występowania objawów klinicznych [...] wskazane jest natomiast rozszerzenie diagnostyki molekularnej genu CFTR, w pierwszej kolejności [...].
zakładamy że tych objawów brak- chyba że takim objawem są jednak te wyniki badań nasienia wszystkie. nie wiem- interpretację zostawiamy lekarzowi. Musi szukać przyczyn. Chyba że od razu weźmie nas "na stół".
w każdym razie cała genetyka ok.
kapturnica, paszczakin, moremi, malgos741, Mimbla, BISCA, ania.g, pierwiastka, Sabina, beates, krycha.stara, Bozia3, Mega, Aasiula, gretka, Kisiel, iwcia77, satori lubią tę wiadomość