35 +
-
WIADOMOŚĆ
-
Sabina wrote:Wiecie. Morka dawno nie zagladala. Rodzi?....
no cos Ty, przeciez pani jej zabronila.. ze uwage dostanie, dzienniczek i takie tam..iwcia77, kapturnica, Reni, efcia, Sabina, BISCA, macduska lubią tę wiadomość
-
Mimbla - jeśli CI zależy na sprzedaży mieszkania - to nie rób tego na gębę...bo jesteś stroną sprzedającą. W związku z tym - Ty nie ponosisz kosztów notariusza umowy przedwstępnej, ani właściwej. Koszty te ponosi osoba kupująca. I nie jest prawdą, że notariusz ma taksę i każdy pobierze taką samą opłatę. Owszem taksy są, ale notariusze podają przeróżne ceny.
Tak więc umowa przedwstępna zagwarantuje Ci to, że w razie, jeśli sie oni rozmyślą - przepada ich zadatek, a jeśli Ty - oddajesz zadatek plus drugie tyle. Jest to zwyczajowo 10% wartości transakcji.
Ja niedawno byłam stroną kupującą - zapłaciłam za każdą z umów po 500 zł plus opłata za odpisy (około 100-200 zeta w zależności od ilości stron.). Strona sprzedająca nie zapłaciła ani złotówki, a mieli konkretne zabezpieczenie.
caffe, pierwiastka, Mimbla, ComeToMeBaby, Mega lubią tę wiadomość
-
Sabina wrote:Wiecie. Morka dawno nie zagladala. Rodzi?....
pierwiastka, iwcia77, efcia, Sabina, ComeToMeBaby, BISCA, macduska lubią tę wiadomość
-Jack, jestem w ciąży!
-Nie przypominam sobie, żebyśmy...
-Byłeś pijany!
-Aż tak - nigdy! -
pierwiastka wrote:musze poszukać jakiejś fajnej oferty, polecasz jakiś model konkretny?
paczcie, zanim poleci za reklame)- ja mam taki kombajn
policzylam, ze ma kolo 9 lat- a smiga jak nowka. Tyle ze wody filtrowanej do niego uzywam..pierwiastka, iwcia77, efcia, Dziobak, ComeToMeBaby, Mega, BISCA, malgos741 lubią tę wiadomość
-
krycha.stara wrote:To tak: mialam plana popieprzyc na ovu z roboty, ale plan pracie strzelilo, bo musialam robic co innego. Teraz tez nie popieprze, bo musze obiad przesolic. Takze ten, bede jak wroce, jak ktos teskni czy cos zawsze moze mi jakas kartke z magnesem przeslac
jakim kurna krycha magnesem!? I Ty? Ty tez???krycha.stara, iwcia77, moremi, Mimbla, Mega lubią tę wiadomość
-
paszczakin wrote:no cos Ty, przeciez pani jej zabronila.. ze uwage dostanie, dzienniczek i takie tam..
caffe, paszczakin, kapturnica, pierwiastka, iwcia77, Magdala, efcia, Dziobak, Sabina, Simba, ComeToMeBaby, Mega, Magda*, BISCA, malgos741, macduska, satori lubią tę wiadomość
-Jack, jestem w ciąży!
-Nie przypominam sobie, żebyśmy...
-Byłeś pijany!
-Aż tak - nigdy! -
moremi wrote:Przykro mi. Prawdopodobnie dostane uwagę. Wyglada na to, że dzisiaj w nocy Toto podjął próbę uwolnienia się i moze ją dzisiejszej nocy skutecznie powtórzyć. Ma juz blisko.
ohohohoho!
gdzie ja tu teraz popcorn dostane!?
wylazi?kapturnica, pierwiastka, iwcia77, caffe, efcia, moremi, Sabina, ComeToMeBaby, Mega, BISCA, malgos741 lubią tę wiadomość
-
Bozia3 wrote:Ja używałam kiedyś szczoteczek brauna, ale sie przerzuciłam na philipsa....wypuścili serię szczoteczek sonicznych....to jest dopiero czad....
Zgadzam sie. Moja dentystka mowi, ze jest to obecnie nie do pobicia jezeli chodzi o utrzymanie czystosci jamy ustnej.iwcia77, Bozia3, dorbie lubią tę wiadomość
Bedzie tak, jak chcesz zeby bylo.