X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

35 +

Oceń ten wątek:
  • Reni Autorytet

Wysłany: 10 września 2013, 13:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a ma wiertarkę udarową? ;-)
    polarmiś wrote:
    Np. Wiercenie dziurki....

bliska77, polarmiś, caffe, inessa, Mango lubią tę wiadomość

2 IUI, 4 IVF ICSI. 70 cs..Naturalsik!!! Mamy Dziedzica! graphics-bees-482908.gifdqpri09ky14nbyvi.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 września 2013, 13:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agafbh wrote:
    Misiu a tak w ogóle fajne pomysły ma Twój teść tylko pogratulować i do tego jaki troskliwy :-)
    Kochany jest, mam w domu milion kwiatow doniczkowych ( ktorych nie lubie, w ogole kwiatow w domu nie lubie trzymac) i to glownie urodziwych drzewek szczescia - od tescia of course. Wyladowaly w ogrodzie, jak przetrwaja to tam beda rosly, mam jego wrosnieta przyczepke przed domem, nawiozl starych dywanow ach szkoda gadac i obraza sie ze nic nam nie chce sie przydac. Ja rozumiem mamy po 20 lat, jestesmy na poczatku wicia gniazdka i kazdy mebelek jest na wage zlota, ale mym mamy wiecej, to juz nasz drugi dom i wsparcia materialnego nie potrzebujemy.

Ale ja mysle, ze to wynika z wychowania w czasach wojennych i powojennych kiedy nic nie bylo i tak sobie w glowie to gdzies trzyma, ze nic nie mozna wyrzucic a sknera jest swoja droga - maz ma to po nim ( moze sie dogadali, kto wie).

Reni, Andzia33, caffe, bliska77, inessa, Mango lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 września 2013, 13:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reni wrote:
    a ma wiertarkę udarową? ;-)
    Zeby jedna......co rusz mnie zaskakuje jakas nowoscia....

Andzia33, inessa, Mango lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 września 2013, 13:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A powiem Reni ze z wiekiem to udar ma coraz lepszy, nie wiem na czym to polega ale wierci super.

caffe, Andzia33, Reni, bliska77, inessa, Iwone, Mango, Bursztyn lubią tę wiadomość

• Reni Autorytet

Wysłany: 10 września 2013, 13:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wiesz jak silnik młody to trzeba go najpierw dotrzeć ;-)

bliska77, polarmiś, Andzia33, inessa, Mango lubią tę wiadomość

2 IUI, 4 IVF ICSI. 70 cs..Naturalsik!!! Mamy Dziedzica! graphics-bees-482908.gifdqpri09ky14nbyvi.png
  • Reni Autorytet

Wysłany: 10 września 2013, 13:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a własnie
    Miśka nie zapomniałaś o czymś?

inessa lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 września 2013, 13:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    polarmiś wrote:
    Kochany jest, mam w domu milion kwiatow doniczkowych ( ktorych nie lubie, w ogole kwiatow w domu nie lubie trzymac) i to glownie urodziwych drzewek szczescia - od tescia of course. Wyladowaly w ogrodzie, jak przetrwaja to tam beda rosly, mam jego wrosnieta przyczepke przed domem, nawiozl starych dywanow ach szkoda gadac i obraza sie ze nic nam nie chce sie przydac. Ja rozumiem mamy po 20 lat, jestesmy na poczatku wicia gniazdka i kazdy mebelek jest na wage zlota, ale mym mamy wiecej, to juz nasz drugi dom i wsparcia materialnego nie potrzebujemy.

Ale ja mysle, ze to wynika z wychowania w czasach wojennych i powojennych kiedy nic nie bylo i tak sobie w glowie to gdzies trzyma, ze nic nie mozna wyrzucic a sknera jest swoja droga - maz ma to po nim ( moze sie dogadali, kto wie).
    my mieliśmy bardzo podobnie, zamieszkaliśmy w starym domu z babcia męża i do "garażu" oraz komórek cała rodzina przez LATA zwoziła wszystko co było im niepotrzebne, powiem tak, odgruzowywanie komórek i garażu zajęło nam około roku a jeszcze troche złomu sprzedaliśmy a w garażu mamy taras naszego domu :-) (została jeszcze jedna z trzech komórek ale już niedługo) :-)

polarmiś, Andzia33, caffe, inessa, megan8 lubią tę wiadomość

• Andzia33 Autorytet

Wysłany: 10 września 2013, 13:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    grosza wrote:
    kiedyś z 3 lata temu było tak, że właścicielem przedszkola mógł być każdy tylko musiał zatrudnić jakiegoś fachowca troszkę się tym interesowałam. Teraz nie wiem jakie są przepisy
    Są różne dofinansowania dla bezrobotnych z UP dla chcących założyć własny biznes ale tam trzeba spełnić oczywiście szereg wymogów :P

Też kiedyś o tym myślałam,ale nie wiem jaki teraz są wymagania,może bardziej się orientujecie?

bliska77, inessa, grosza lubią tę wiadomość

Andzia33
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 września 2013, 13:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reni wrote:
    a własnie
    Miśka nie zapomniałaś o czymś?
    A o czym, bo z wiekiem nie dosc ze przemieniam sie powoli w biala niedzipwiedzice to i skleroza to moje drugie imie.

• Andzia33 Autorytet

Wysłany: 10 września 2013, 13:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witaj Fidelisa,razem rażniej.
    Długo się starasz?

bliska77, inessa lubią tę wiadomość

Andzia33
  • Bozia3 Autorytet

Wysłany: 10 września 2013, 13:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Andzia33 wrote:
    Witam kobietki
    Niezbieram rydzy bo to hyba wygląda jak trujący i się na nich nie znam,z blaszkowatych tylko sowy zbieram i uwielbiam,a tak to maslaki,kozaki,czarne łebki,borowiki-ale tu mam trochę stracha bo podobne do szatana.Jak rok temu pojechaliśmy z 2 torbami to okazało się ,że trafiliśmy na taki wysyp,że potem wsypywaliśmy na luz do bagażnika,ale uprzedziłam w pracy ,że może mnie nie byc bo jem grzyby na kolację a znam się średnio.
    Bardzo często błędnie się określa szatanem grzyb, który nim nie jest....to - co ludzie nazywają szatanem - to goryczak...wygląda jak prawdziwek, choc ma zdecydowanie bardziej miękką gąbkę i jest lekko różowawa - jak się ma wątpliwości - to można kawałeczek ugryść - jest okropnie gorzki i zepsuje całą potrawę - natomiast nie zabije. Prawdziwy szatan to borowik szatański - ma biały łeb i czerwonawą nogę - no i ten już może bardzo zaszkodzić - na szczęście w Polsce bardzo rzadko spotykany - w zasadzie jest na wymarciu....

Reni - mogę z pająkami spać, jeść i co tam chcesz.....ale jak widzę mysz....to spieprzam, gdzie pieprz rośnie...są obleśne, wstrętne a już szczury to wymiatają...

bliska77, Andzia33, polarmiś, inessa, grosza, Bursztyn lubią tę wiadomość

FZuMp1.png

• Anna39 Ekspertka

Wysłany: 10 września 2013, 14:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    polarmiś wrote:
    W zwiazku z tym, ze mam full do zrobienia i zastanawiala, sie co olac pierwsze, olalam wszystko, choc pranie sie robi, i siedze a w zasadzie leze i udzielam sie na forum. W zasadzie to pierwszy moj leniwy dzien. Choc wstalam o szostej, poszlam po cieple buleczki, zrobilam sniadanko, odprowadzilam mlodego do szkoly, bylam na poczcie, u kolezanki na kawie, robi sie pranie, a prasowanie poczeka na lepsze czasy. W koncu chyba urodzilam jajko wiec nalezy mi sie odpoczynek
    Kurde,to tak jak u mnie dokładnie z tym sprzataniem,nie chce mi się poprostu,od miesiaca sprzatam mieszkanie,tak dosłownie po 2 godzinki dziennie,zeby sie nie przemęczać,a że chłop wraca moze za miesiąc to sie spokojnie wyrobie.Co do prasowania to wręcz nie nawidze tego robić.

Andzia33, polarmiś, bliska77, inessa, samira, grosza, megan8 lubią tę wiadomość

781bf18f8a2720294b991893655b2777.png
  • Andzia33 Autorytet

Wysłany: 10 września 2013, 14:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mnie uczono ,że jak szczypie w język to się nie zbiera ,ale może masz rację ,że by nie zabił,ale wolę się o tym nie przekonywac.A tamte dobrze ,że na wymarciu,niech wyginom wredoty.
    Ja raczej się nie boję ani myszy ani pająków,hyba,że trafi mi się mega okaz,w domu ja zakładam łapki,bo na m bym się mogła nie doczekac,a wtedy to już bym musiała do hurtowni podjechac jak towarzystwo by się rozpleniło.

bliska77, inessa, Mango, grosza lubią tę wiadomość

Andzia33
  • Andzia33 Autorytet

Wysłany: 10 września 2013, 14:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania i jak ten maluszek jeszcze czeka?

inessa, Mango lubią tę wiadomość

Andzia33
  • Reni Autorytet

Wysłany: 10 września 2013, 14:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    obiecałaś, że po powrocie powiesz gdzie byłaś :-)
    polarmiś wrote:
    A o czym, bo z wiekiem nie dosc ze przemieniam sie powoli w biala niedzipwiedzice to i skleroza to moje drugie imie.

bliska77, inessa lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 września 2013, 14:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam jak Bozia, gryzoniom mowie nie!!!!, choc w mlodosci gdy moj przyszly maz poznal mńie ze swoim szczurem to jakos sie przemoglam, jednak do tej pry pamietam dotyk tych wilgotnych lapek ... Brrry.

• Reni Autorytet

Wysłany: 10 września 2013, 14:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jakich wilgotnych??? może miał obsikane hahaha
    ja miałam chomiki świnki fretkę
    dwie myszki z których w ciągu miesiąca zrobiło mi się 33 masakra miały tempo haha
    polarmiś wrote:
    Ja mam jak Bozia, gryzoniom mowie nie!!!!, choc w mlodosci gdy moj przyszly maz poznal mńie ze swoim szczurem to jakos sie przemoglam, jednak do tej pry pamietam dotyk tych wilgotnych lapek ... Brrry.

Andzia33, bliska77, polarmiś, inessa, Mango, Iwone lubią tę wiadomość

• Anna39 Ekspertka

Wysłany: 10 września 2013, 14:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Andzia33 wrote:
    Ania i jak ten maluszek jeszcze czeka?
    ano czeka,niestety ośrodki adopcyjne pełne i nie chcą przyjmować szybko maluchów.Kiedyś miesiąc u nas było dziecko do adopcji,a szpital to nie jest miejsce dla nich bynajmniej.

Andzia33, inessa, Mango, bliska77, Iwone lubią tę wiadomość

• Andzia33 Autorytet

Wysłany: 10 września 2013, 14:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kurcze jaki to wszystko chore,ośrodki pełne ,rodziców czekających też bardzo dużo tylko ta papierologia pewnie jest największym problemem.Znajomi czekają na dziecko już rok,mają już wszystkie papiery ,kursy itp,wnioski poskładane i nic nadal każą im czekac.Może wiesz gdzie najszybciej [w jakim ośrodku,województwie]można dostac dziecko?

inessa, samira, bliska77, Iwone lubią tę wiadomość

Andzia33
  • Anna39 Ekspertka

Wysłany: 10 września 2013, 15:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niestety nie wiem,choć ostatnio mam wrażenie że chętniej dają te chore dzieci niż te zdrowe.

Andzia33, inessa, bliska77 lubią tę wiadomość

‹‹ 1217 1218 1219 1220 1221 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

100% nauki, czyli badania i rozwój w OvuFriend!

OvuFriend to jedna z nielicznych aplikacji na rynku, których działanie opiera się na wieloletnich pracach badawczo-rozwojowych, a jej skuteczność została potwierdzona badaniami naukowymi. Od 10 lat najlepszej klasy naukowcy i lekarze pracują nad tym, aby OvuFriend z najwyższą wiarygodnością analizowało cykl miesiączkowy, wyznaczało dni płodne, owulację i miesiączkę. W rezultacie wielu badań naukowych system OvuFriend uczy się płodności każdej kobiety, jej indywidualnych cech, trendów i zależności w cyklu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Mierzenie temperatury podczas starań o dziecko - kiedy owulacja i dni płodne?

Temperatura ciała jest reakcją naszego organizmu na to co się w nim dzieje. Prawie wszyscy wiedzą, że temperatura ciała informuje nas, o tym, że nasz organizm walczy z infekcją. Niewiele osób zaś wie, że temperatura ciała może również dawać zaskakująco dokładne informacje na temat płodności kobiety! Wystarczą zaledwie 3 minuty dziennie, a nie wydając ani grosza dowiesz się więcej niż możesz przypuszczać. Sprawdź, po co mierzyć temperaturę podczas starania o ciążę. Dowiedz się, jak prawidłowo mierzyć temperaturę i w jaki sposób OvuFriend Ci w tym pomoże! 

CZYTAJ WIĘCEJ

8 rzeczy, które warto wiedzieć o diagnostyce endometriozy

Diagnoza endometriozy niekiedy trwa latami... Wszystko za sprawą niespecyficznych objawów, które daje to schorzenie. A jak wiadomo - im szybsza diagnoza, tym większa szansa na podjęcie efektywnego leczenia. Przeczytaj najważniejsze i najbardziej kluczowe rzeczy o diagnostyce endometriozy. 

CZYTAJ WIĘCEJ