35 +
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
Jak usłyszę kolejnego buca w tv zwanego ekspertem, ktory wyraża obawy, że w Polsce wzrosną tendencje ksenofobiczne, nacjonalistyczne i ruchy oporu wobec uchodźców... w Chorwacji Ci uciekinierzy przed wojna urządzili strajk glodowy bo im europejskie jedzenie nie smakuje, w Grecji strajk bo chcą promów do Aten, w Belgii i Szwecji epidemia gruźlicy i świądu w obozach dla uchodźców. Rozpiepszaja nam strefe Schengen i grożą naszemu bezpieczeństwu. Nie wpuszczać nikogo i tyle. Już mi nawet ten Kaczor nie wadzi bo koniec końców pewnie będzie miał rację.
Magda*, kapturnica, macduska, krycha.stara, Natka_79, efcia, Mega, iwcia77 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyBozia3 wrote:jutro sobota - mogę jechać tylko na Izbę Przyjęć...a ja dodatkowo w pracy...ale jak mu ta gorączka nie zejdzie, to pewnie jutro pojedziemy - bo nie wiem, czy czekać aż do poniedziałku...
Koniecznie nawadniać, ale dzieci w tym stanie średnio chcą pić niestety. Ja z Igorem wylądowałam w szpitalu na 10 dni, rano u lekarza jeszcze nie był odwodniony, a juz po południu był. Wymioty, biegunka, kroplówki...achh jak sobie przypomnę...
Więc jak nie będzie chciał pić, albo będzie pił mało, jedź do lekarza, choćby po to, żeby sprawdził stan odwodnienia. Jeśli Twój synek jest szczupły (mój Igor jest), to jest to moment...
Trzymam kciuki żeby maluszkowi szybko przeszłoWiadomość wyedytowana przez autora: 14 listopada 2015, 09:57
Bozia3, iwcia77 lubią tę wiadomość
-
Moim zdaniem podłożem ataków terrorystycznych nie jest to, że jakiś obcokrajowiec chce sobie urządzić rzeź dla zabawy, ale "polityka" prowadzona przez niektóre państwa europejskie na terytorium obcych państw.
A takowa polityka prowadzona jest tylko tam, gdzie mają korzyści. I każda organizowana pomoc zbrojna, niby dla cywilów uciemiężonych przez swoich oprawców, ma miejsce tylko i wyłącznie wtedy gdy coś można dla siebie wyszarpać. Dlaczego w Afryce, gdzie też są rzezie, nikt wojska nie wysyła? Bo po co, piachu im się nie opłaca przywozić, co innego gdyby tam była ropa.
Ja uważam, że nie ma co generalizować, że wszyscy obcokrajowcy są źli i trzeba ich wypierdzielić. Te zamach to są tylko skutki działań, poszukać trzeba ich przyczyn. A tego nigdy nie zrobią, bo musieliby ujawnić jakie interesy pod tym się kryją.
Przykro tylko, że cierpią niewinni ludzie, zarówno po jednej stronie, jak i po drugiej, a ci co rządzą to są chronieni.Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 listopada 2015, 10:09
ivf-ivf, Bozia3, moremi, Magda*, Kisiel, efcia, Dziobak, Mega, iwcia77 lubią tę wiadomość
-
caffe wrote:Moim zdaniem podłożem ataków terrorystycznych nie jest to, że jakiś obcokrajowiec chce sobie urządzić rzeź dla zabawy, ale "polityka" prowadzona przez niektóre państwa europejskie na terytorium obcych państw.
A takowa polityka prowadzona jest tylko tam, gdzie mają korzyści. I każda organizowana pomoc zbrojna, niby dla cywilów uciemiężonych przez swoich oprawców, ma miejsce tylko i wyłącznie wtedy gdy coś można dla siebie wyszarpać. Dlaczego w Afryce, gdzie też są rzezie, nikt wojska nie wysyła? Bo po co, piachu im się nie opłaca przywozić, co innego gdyby tam była ropa.
Ja uważam, że nie ma co generalizować, że wszyscy obcokrajowcy są źli i trzeba ich wypierdzielić. Te zamach to są tylko skutki działań, poszukać trzeba ich przyczyn. A tego nigdy nie zrobią, bo musieliby ujawnić jakie interesy pod tym się kryją.
Dokładnie tak naprawdę chodzi o ropę, diamenty i handel bronią. A zaczęło sie od obalenia Husajna, który podobno miał broń chemiczną, a w efekcie niczego nie znaleziono tylko burdel po sobie zostawili.caffe, kapturnica, efcia, ania.g, iwcia77 lubią tę wiadomość
-
ivf-ivf wrote:Dokładnie tak naprawdę chodzi o ropę, diamenty i handel bronią. A zaczęło sie od obalenia Husajna, który podobno miał broń chemiczną, a w efekcie niczego nie znaleziono tylko burdel po sobie zostawili.
ivf-ivf, iwcia77 lubią tę wiadomość
-
Wg badan az 27% francuskich muzułmanów w przedziale wiekowym 18-24popiera dzialania państwa islamskiego dodam ,że są to ludzie urodzeniu własnie we Francji........Dla mnie to nie pojete,ze sami srają do gniazda w którm mieszkają.Do tego dołożc przyjezdnych ekstremistów i mamy odbezpieczony granat.Sądze,że w innych krajach gdzie muzułmanów jest duży odsetek podobno procentowo bedzie.
Europa siedzi na beczce dynamitu ktory sama sobie podłożyła.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 listopada 2015, 10:14
krycha.stara, efcia, ania.g, Mega, iwcia77 lubią tę wiadomość
-
kapturnica wrote:Wg badan az 27% francuskich muzułmanów w przedziale wiekowym 18-24popiera dzialania państwa islamskiego dodam ,że są to ludzie urodzeniu własnie we Francji........Dla mnie to nie pojete,ze sami srają do gniazda w którm mieszkają.
iwcia77 lubi tę wiadomość
-
Witam się, bo że dobry dzień to nie powiem po wczorajszym. Moja siostra jest przerażona, dobrze, że im się nic nie stało, ale boją się na ulicę wychodzić. Masakra. Jak można dopuścić do tego. Zaczynam podejrzewać, że któryś z możnych Europy jest muzułmaninem, bo inaczej tego tłumaczyć nie można. Konia trojańskiego sobie sami sprowadzamy. Już zapomnieli jak po atakach na WTC trzepali wszystkich śniadych na lotniskach, a teraz tabunami do Europy
iwcia77 lubi tę wiadomość
-
caffe wrote:Nie wiem czy sami srają, przecież przez setki lat oni srali innym w gniazda
Jak nie znosze kWacznskiego i piZdu tak w jednym maja racje zero wpuszczania emigrantow.Zrobia nam taki sam burdel jak w Grecji i innych krajach.
To moje zdanie i nikt sie z nim nie musi zgadzac.Bozia3, ivf-ivf, sandra80, Dziobak, ania.g, iwcia77 lubią tę wiadomość
-
ComeToMeBaby wrote:Caffe, ależ to jest oczywiste, że chodzi o "wpływy ". Masz rację, ale też i o tym się mówi. Bardziej kuluarowo niż wprost, ale wszystko jasne. Zawsze jest coś za coś.
A idąc za ciosem, że obcokrajowcy to terroryści, to znaczy, że Polacy na obcym terytorium też i trzeba ich wypieprzyć. Miło Wam będzie wtedy? Nie sądzę.moremi, Kisiel, iwcia77 lubią tę wiadomość
-
sandra80 wrote:Witam się, bo że dobry dzień to nie powiem po wczorajszym. Moja siostra jest przerażona, dobrze, że im się nic nie stało, ale boją się na ulicę wychodzić. Masakra. Jak można dopuścić do tego. Zaczynam podejrzewać, że któryś z możnych Europy jest muzułmaninem, bo inaczej tego tłumaczyć nie można. Konia trojańskiego sobie sami sprowadzamy. Już zapomnieli jak po atakach na WTC trzepali wszystkich śniadych na lotniskach, a teraz tabunami do Europy
ComeToMeBaby, moremi, Kisiel, iwcia77 lubią tę wiadomość
-
Sytuacja opanowana...po nocy, gdzie po zażyciu ibuprofenu temp. nie spadała, a rosła do 39,9 - pojechaliśmy na IP. Mały nieodwodniony na szczęście - ma zaawansowaną anginę. Więc antybiotyk i cała reszta i mam nadzieję, że już będzie lepiej.
Miłego dnia
caffe, ivf-ivf, ComeToMeBaby, kapturnica, macduska, moremi, Sabina, anna maria, Kisiel, Dziobak, efcia, ania.g, Mega, iwcia77, Mimbla lubią tę wiadomość
-
Bozia3 wrote:Sytuacja opanowana...po nocy, gdzie po zażyciu ibuprofenu temp. nie spadała, a rosła do 39,9 - pojechaliśmy na IP. Mały nieodwodniony na szczęście - ma zaawansowaną anginę. Więc antybiotyk i cała reszta i mam nadzieję, że już będzie lepiej.
Miłego dnia
Bozia3, Mega lubią tę wiadomość