35 +
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
ivf-ivf wrote:Sorry dziewczyny, ze ja tak emocjonalnie, ale ja jestem jedną z piatki rodzenstwa
a ja jedną z szóstki
i tez uwielbiam święta, jest taki cudowny harmider
Dzien dobry bardzo, miłegokrycha.stara, ivf-ivf, Bozia3, macduska, Mega, iwcia77 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnykrycha.stara wrote:A meski organ plciowy, dorzuce swoje trzy grosze o 500 zlotych. Spytam tylko tak grzecznie: A skad to , kobieta pracujaca w najstarszym zawodzie swiata, wziac?! Z dziury budzetowej? Czy od Niemcow pozyczyc?
Sprzatanie powoli zaczyna kusic i byc atrakcyjna alternatywa...
Jak PO znalazło kasę na darmowe podręczniki to i PiS znajdzie.Mega, iwcia77 lubią tę wiadomość
-
dzieńbry, wpadam tylko listę podpisać i pochwalić się że wypatrzona w lumpie kurta na mauża pasuje jak ulał
to idę pilatesy uwskutecznić
miłego!macduska, anna maria, moremi, iwcia77, Mimbla lubią tę wiadomość
jeżeli plan A nie wypali, alfabet ma jeszcze 25 liter -
nick nieaktualny
-
ivf-ivf wrote:Ja nie rozumiem tej koncepcji na rozwiązanie problemu przez przyjmowanie ich tutaj bo postanowili przyjechać. Problem trzeba u źródła rozwiązać. Ostatnio ogladalam fajny dokument Ewy Ewart i tam był pokazany mechanizm tej calej wędrówki... okazało sie, ze tylko jakieś 10% tych ludzi ucieka przed realnyn zagrożeniem, a reszta chce do Niemiec, Austrii, Szwecji po zasiłki.
Niestety, zgodnie z umowa Dublinska wroca ich do kraju pierwszej rejestracji, czyli do No.
krycha.stara, sandra80, macduska, Natka_79, Mega, kapturnica, Bozia3, moremi, Kisiel, iwcia77 lubią tę wiadomość
-
krycha.stara wrote:Nie zeby mi sie drazyc chcialo, ale powtorze: skad ta kasa? Z nieba spadla? Czy Unia (czytaj: Niemcy) dala? Poza tym jeden podrecznik chocby nie wiem jak drogi nie kosztuje 500 zl. Ja Polsce nie zaluje, niech ma, niech daje. Problem w tym, ze nie ma, a daje...
Krystyna ja im daje kredyt zaufania, mają pełną władzę i albo to wykorzystają, albo skończą ja platforma oszustów. Kilka sensownych projektów proponują, a w rządzie oprócz Macierewicza i Ziobry jest kilka naprawdę kompetentnych osób, zwlaszcza od gospodarki i finansów. Ja glosowalam na Rycha w swetru, ale moj mąż to pislam pełną gębą, a zaden z niego moher czy ciemnogrod i na pewno nie zwolennik Państwa wyznaniowegopewnie mnie zbanujecie zaraz, ale co tam i tak go kocham
krycha.stara, macduska, Magda* lubią tę wiadomość
-
Reni wrote:Witam się
Szok
Tak sobie pomyślałam, że dobrze, że mamy katolickie dobermany, moherowych Krzyżowców i miłych chłopców w glanach. Jest szansa,że u nas będzie spokój.
I też jestem zdania co Kapta pakować i wypierdaczyć ich z powrotem. Tym bardziej, że to młode chłopy w wieku ppoborowym. Nasi powstańcy przewracaja się w grobie słysząc, że można swój kraj porzucić.Mega, kapturnica, iwcia77 lubią tę wiadomość
Matka fantastycznej 4 -
nick nieaktualnykrycha.stara wrote:Nie zeby mi sie drazyc chcialo, ale powtorze: skad ta kasa? Z nieba spadla? Czy Unia (czytaj: Niemcy) dala? Poza tym jeden podrecznik chocby nie wiem jak drogi nie kosztuje 500 zl. Ja Polsce nie zaluje, niech ma, niech daje. Problem w tym, ze nie ma, a daje...
Jeden nie, ale komplet to już dużo kosztuje.
Nie wiem czy masz ppojęce jak odbywa
zamawianie podręczników. Jak wydawnictwa na tym zarabiają. Jak podstawa programowa zmienia się co trzy lata żeby trzeba było wymieniać podręczniki.
Ma czy niema.
Nie miejsce i nie czas na dyskusje o ekonomii. Prawda natomiast jest taka, że mamy ujemny przyrost naturalny i jesli w Polsce to się nie zmieni to faktycznie za kilkadziesiat lat będziemy zmuszeni przyjać imigrantów. Lepiej już zeby dali zasiłki polskim rodzinom.
krycha.stara, Mega, kapturnica, Magda*, iwcia77 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnykrycha.stara wrote:Dalej sie nie dowiedzialam SKAD beda te pieniadze na te cale piekne zmiany. Chcialo by sie rzec, a kij w oko, mnie to nie dotyczy. A guzik, dotyczy, bo predzej czy pozniej bedzie trzeba Polske jak Grecje za uszy wyciagac za pieniadze z kieszeni niemieckiego podatnika, jakim chcial nie chcial jestem...
Wiesz co Krycha? Zeby Niemców nie trzeba było ratować jak dalej będą tacy "goscinni".sandra80, Mega, Bozia3, efcia, moremi, Kisiel lubią tę wiadomość
-
krycha.stara wrote:Dalej sie nie dowiedzialam SKAD beda te pieniadze na te cale piekne zmiany. Chcialo by sie rzec, a kij w oko, mnie to nie dotyczy. A guzik, dotyczy, bo predzej czy pozniej bedzie trzeba Polske jak Grecje za uszy wyciagac za pieniadze z kieszeni niemieckiego podatnika, jakim chcial nie chcial jestem...
Bardziej się powinnaś martwić o to, że będziesz utrzymywać syryjskich imigrantów, Polska mam nadzieje da sobie radę bez Twoich podatków. Tez się teraz cieszę, że wygrał PIS, bo PO brałaby wszystkich na każde skinienie Angeli, a tak są szanse, że zostanie więcej w Niemczech.krycha.stara, kapturnica, Mega, Bozia3, efcia, Magda*, iwcia77 lubią tę wiadomość
-
krycha.stara wrote:Mi naprawde jeden wal, kogo moje podatki utrzymuja, a ze pol swiata utrzymuja, trudno, taki klimat. Zawsze moge sie zwolnic z pracy przeciez
no ja bym jednak rodakom wolała pomagać, jeśli byłby jakiś wybórkrycha.stara, iwcia77 lubią tę wiadomość
-
krycha.stara wrote:Czy bedzie bardzo duzym nietaktem, jesli napisze, ze wolalabym nie pomagac nikomu, bo mnie samej do pierwszego ledwo starcza? Z mama sie moge podzielic ewentualnie, jesli juz dzielic musze. Wbrew pozorom niemiecki podatnik na pieniadzach nie spi, a juz na pewno nie Polka tyrajaca na zmywaku. Ale ja nie narzekam, biedni Syryjczycy maja przeciez gorzej
A ja mam 4 koty w domu i zero pomocy znikądkrycha.stara, macduska, Mega, Bozia3, efcia, moremi, Kisiel, iwcia77 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny