35 +
-
WIADOMOŚĆ
-
Dziobak dokaldnie o tm mowie o ich postawie.Niby biedni uciekaja przed wojna a nic im sie nie podoba i maja wieczne pretensje.Jak widzialam w necie wpowiedz jednego ze mu zimno ,jedzenie nie dobre i oni chca wiecej pieniedzy zeby gotowac swoje jedzenie to noz mi sie w kieszonce otwieral sam..Ha lepsz numer jeden sie żalił ,że za duzo ich jest w pokojach i on nie moze z zona sexu uprawiac i od 3dni ma celibat
Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 listopada 2015, 12:46
krycha.stara, ComeToMeBaby, Mega, efcia, Dziobak, iwcia77 lubią tę wiadomość
-
Krycha to u mnie bedzie harmider w swieta.Mamy chrzciny w 2gi dzien swiat i impreze robie u siebie w domu.Nie bedzie nas znow tak duzo.......... .tylko 25osob
Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 listopada 2015, 12:52
krycha.stara, anna maria, efcia, iwcia77 lubią tę wiadomość
-
krycha.stara wrote:Jest moja matka adopcyjna! Tobie bym ostatniego eurasa oddala akurat!
Ale nie dzis, bo na ten miesiac juz mi sie skonczyly i wlasnie wyskrobuje resztki z podlogi na obiad
Ps. te eurasy skitraj dobrze w keiszeni bo Ci emigranty wszystko wykradnOMWiadomość wyedytowana przez autora: 14 listopada 2015, 12:53
krycha.stara, Mega, efcia, iwcia77 lubią tę wiadomość
-
krycha.stara wrote:Nie zeby mi sie drazyc chcialo, ale powtorze: skad ta kasa? Z nieba spadla? Czy Unia (czytaj: Niemcy) dala? Poza tym jeden podrecznik chocby nie wiem jak drogi nie kosztuje 500 zl. Ja Polsce nie zaluje, niech ma, niech daje. Problem w tym, ze nie ma, a daje...
Ja płace podatki i moj maz tez i chcielibyśmy jakieś realnej pomocy, albo żebyśmy zarabiali na tyle, zeby tej pomocy nie trzeba było. Niestety, za wszystko trzeba płacić z własnej kieszeni: wyprawka szkolna to majątek, lekarstwa - ceny masakra, w poniedziałek jadę Młodej kupic okulary i już sie boje. Zeby mogła w maju jechać nad morze na tydzień kasę odkładam już od września. I nie mam wymagań typu: nic nie bede robią, mam dziecko to niech państwo płaci. Nie, ja chce tylko godnie żyć i tyle. Nie chce sie zastanawiać czy jak pozwolę sobie na wyjście do kina po wypłacie, to na koniec miesiaca mi starczy na chleb.... I nie mów mi, ze wszystko w Europie finansują Niemcy, bo to troche nie na miejscu. Europa to nie Niemcy, Niemcy to nie pępek swiata, nie rządzą światem (choć pewnie by chcieli, już widze to w zapędach Merkel). Mnie nie interesują zasiłki w innych państwach, ani skad na to ich rządy biorą kasę, interesuje mnie to co sie dzieje w Polsce, bo tu żyje.
Nie, nie głosowałam na PiS, ale z ciekawością i pewnym dreszczykiem emocji czekam jak sie wywiążą ze swoich obietnic przedwyborczych
Witam w te smutna sobotę....kapturnica, sandra80, ivf-ivf, krycha.stara, macduska, ComeToMeBaby, Bozia3, efcia, malgos741, moremi, Magda*, Kisiel, iwcia77 lubią tę wiadomość
-
krycha.stara wrote:Czy bedzie bardzo duzym nietaktem, jesli napisze, ze wolalabym nie pomagac nikomu, bo mnie samej do pierwszego ledwo starcza? Z mama sie moge podzielic ewentualnie, jesli juz dzielic musze. Wbrew pozorom niemiecki podatnik na pieniadzach nie spi, a juz na pewno nie Polka tyrajaca na zmywaku. Ale ja nie narzekam, biedni Syryjczycy maja przeciez gorzej
żadnym, dlatego napisałam: "jeśli byłby jakiś wybór"krycha.stara lubi tę wiadomość
-
kapturnica wrote:.Ha lepsz numer jeden sie żalił ,że za duzo ich jest w pokojach i on nie moze z zona sexu uprawiac i od 3dni ma celibat
ja tego gościa rozumiem.
Buahaha omg, oni są inni. Kulturowo. I wszystko z tego wynika. Oburzają nas ich normy zachowania, tyle że u nich tak właśnie jest. Jedyna różnica między europejczykami a nimi jest taka, że w razie przesiedlenia my się dostosowujemy do nowego środowiska a oni swoje środowisko zabierają ze sobą. W tych swoich wypranych mózgach.
Edit: przesadzilam - nie jedyna różnica.Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 listopada 2015, 13:17
krycha.stara, Mega, Dziobak, efcia, moremi, iwcia77, Mimbla lubią tę wiadomość
-
anna maria wrote:kapta jak sie robi Taki makaron z serem?
kapturnica, Mega, efcia, iwcia77 lubią tę wiadomość
-
ComeToMeBaby wrote:Hahaha, tak zerkam jednym okiem na te wpisy, ale obok tego nie mogę przejść przecież obojętnie
ja tego gościa rozumiem.
Buahaha omg, oni są inni. Kulturowo. I wszystko z tego wynika. Oburzają nas ich normy zachowania, tyle że u nich tak właśnie jest. Jedyna różnica między europejczykami a nimi jest taka, że w razie przesiedlenia my się dostosowujemy do nowego środowiska a oni swoje środowisko zabierają ze sobą. W tych swoich wypranych mózgach.
Ja napisza wprost.... Jak on by rzeczywiscie traume wojny przeżywał to by mu sie ru.... c nie chciało, bo by glowy do tego nie mial.
kapturnica, Mega, macduska, Bozia3, Magda*, iwcia77 lubią tę wiadomość
-
ivf-ivf wrote:Ja napisza wprost.... Jak on by rzeczywiscie traume wojny przeżywał to by mu sie ru.... c nie chciało, bo by glowy do tego nie mial.
Mega, kapturnica, krycha.stara, moremi, iwcia77 lubią tę wiadomość
-
anna maria wrote:kapta jak sie robi Taki makaron z serem?
anna maria, kapturnica, iwcia77 lubią tę wiadomość
-
ComeToMeBaby wrote:Gotujesz makaron. Kruszysz biały ser ( u nas wołają na to twaróg), sypiesz cukrem, cynamonem, możesz dodać roztopionego masełka. Mniam. A już rewelka jak makaron jest jeszcze podsmażany. U nas tak to przynajmniej wygląda.
u mnie bez cynamonu, nie lubie
iwcia77 lubi tę wiadomość
-
Ania jak pisala Kometa.Gotuje makaron np.kreciołek i posypuje sie serem bialym (twarogiem) plus cukier na gore.
Inna wersa to dodatek marmolady z jablek .
U nas akurat nie robi sie podsmazanego czy nie daje masla.anna maria, iwcia77 lubią tę wiadomość
-
ivf-ivf wrote:Ja napisza wprost.... Jak on by rzeczywiscie traume wojny przeżywał to by mu sie ru.... c nie chciało, bo by glowy do tego nie mial.
krycha.stara, ComeToMeBaby, moremi, Kisiel, iwcia77 lubią tę wiadomość
-
krycha.stara wrote:Beda sie bic? Jaaaacie, nareszcie jakas akcja jak na wiejskiej zabawie. Dawno tu juz sztacheta nikt nie oberwal
jedna baba, drugiej babie wsadziła do oka grabiekrycha.stara, kapturnica, malgos741, iwcia77 lubią tę wiadomość
-
Ta wersja z marmolada napewno przypasi mojemu m,dziekikapturnica wrote:Ania jak pisala Kometa.Gotuje makaron np.kreciołek i posypuje sie serem bialym (twarogiem) plus cukier na gore.
Inna wersa to dodatek marmolady z jablek .
U nas akurat nie robi sie podsmazanego czy nie daje masla.kapturnica, iwcia77 lubią tę wiadomość
-
kapturnica wrote:Dziobak dokaldnie o tm mowie o ich postawie.Niby biedni uciekaja przed wojna a nic im sie nie podoba i maja wieczne pretensje.Jak widzialam w necie wpowiedz jednego ze mu zimno ,jedzenie nie dobre i oni chca wiecej pieniedzy zeby gotowac swoje jedzenie to noz mi sie w kieszonce otwieral sam..Ha lepsz numer jeden sie żalił ,że za duzo ich jest w pokojach i on nie moze z zona sexu uprawiac i od 3dni ma celibat
No prostytutka jego mać !
a, ze niby oni w 5gwiazdkowych apartamentach chca mieszkać
tu i tak maja lepsze warunki niz w tych swoich lepiankachkrycha.stara, sandra80, Mega, malgos741 lubią tę wiadomość