35 +
-
WIADOMOŚĆ
-
Polacy na terytorium innego panstwa nie domagaja sie swoich stref , miejsc do modlitw i wprowadzania szariatu.Nie napadaja na kobiet bo sa zbyt skąpo odziane ani nie obijaja geby innym bo trzymaja w rece butelke z piwem.
W wiekszosci przybywajacy to bydlo ,ktore ma jedynie roszczenia i pretensje nie dajac nic od siebie oprocz przemocy .
Dziekuje za uwage koncze temat i nie dam sie wciagnac w rozmowe , ktora i tak nie zmieni moich przekonan.krycha.stara, ivf-ivf, ComeToMeBaby, Bozia3, sandra80, Natka_79, efcia, Mega, iwcia77 lubią tę wiadomość
-
Ja nie rozumiem tej koncepcji na rozwiązanie problemu przez przyjmowanie ich tutaj bo postanowili przyjechać. Problem trzeba u źródła rozwiązać. Ostatnio ogladalam fajny dokument Ewy Ewart i tam był pokazany mechanizm tej calej wędrówki... okazało sie, ze tylko jakieś 10% tych ludzi ucieka przed realnyn zagrożeniem, a reszta chce do Niemiec, Austrii, Szwecji po zasiłki.
krycha.stara, kapturnica, Magda*, Bozia3, macduska, Mega, iwcia77 lubią tę wiadomość
-
ivf-ivf wrote:Ja nie rozumiem tej koncepcji na rozwiązanie problemu przez przyjmowanie ich tutaj bo postanowili przyjechać. Problem trzeba u źródła rozwiązać. Ostatnio ogladalam fajny dokument Ewy Ewart i tam był pokazany mechanizm tej calej wędrówki... okazało sie, ze tylko jakieś 10% tych ludzi ucieka przed realnyn zagrożeniem, a reszta chce do Niemiec, Austrii, Szwecji po zasiłki.
Tak naprawde uciekaja nie Ci biedni potrzebujacy ale Ci co maja kase.Bo placa ciezki hajs przemytnikomivf-ivf, krycha.stara, Natka_79, iwcia77 lubią tę wiadomość
-
ivf-ivf wrote:Ja nie rozumiem tej koncepcji na rozwiązanie problemu przez przyjmowanie ich tutaj bo postanowili przyjechać. Problem trzeba u źródła rozwiązać. Ostatnio ogladalam fajny dokument Ewy Ewart i tam był pokazany mechanizm tej calej wędrówki... okazało sie, ze tylko jakieś 10% tych ludzi ucieka przed realnyn zagrożeniem, a reszta chce do Niemiec, Austrii, Szwecji po zasiłki.
U nas będzie podobnie jak dadzą 500 zł. Patologia się będzie rozmnażała, z czwórką dzieci to już dwa koła do przepicia, bez roboty.moremi, krycha.stara, Reni, Kisiel, kapturnica, Mega, iwcia77 lubią tę wiadomość
-
kapturnica wrote:Tez to ogladalam i potrafia w oczy klamac bez mrugniecia powieka jak ten facet co sklamal ,ze baba z dziecmi jest jego siostra i jej pomaga.A za chwile po babie sladu nie bylo..
Tak naprawde uciekaja nie Ci biedni potrzebujacy ale Ci co maja kase.Bo placa ciezki hajs przemytnikom
Dokładnie o tym mówię, już nie wspomne o wykorzystywaniu dzieci i pozostawieniu ich na pastwę losu gdy przestają być kartą przetargowa w tej podróży...kapturnica, efcia, iwcia77 lubią tę wiadomość
-
Bry. Chociaż nie bardzo.
To ja w innym temacie. Lece na ktg i do lekarzacaffe, Sabina, Jastra, Bozia3, macduska, sandra80, krycha.stara, ComeToMeBaby, Reni, Kisiel, Natka_79, efcia, ania.g, Dziobak, Mega, malgos741, Magda*, iwcia77 lubią tę wiadomość
-Jack, jestem w ciąży!
-Nie przypominam sobie, żebyśmy...
-Byłeś pijany!
-Aż tak - nigdy! -
caffe wrote:Bo niektóre państwa pod tym względem szastają pieniędzmi. Może nie przewidzieli tego, że to będzie magnesem dla innych nacji. Ale jak w Wielkiej Brytanii chcieli to zmienić, to się ludzie oburzali...
U nas będzie podobnie jak dadzą 500 zł. Patologia się będzie rozmnażała, z czwórką dzieci to już dwa koła do przepicia, bez roboty.
Nie kazda rodzina wielodzietna to patologia pijacka... To tak w kwestii wrzucania wszystkich do jednego wora
W zamyśle to ma być promocja dzietnosci, a nie biedy i patologii. Pomoc za sam fakt wychowywania dzieci, bez względu na prog dochodowy. Dyskusyjny projekt, ale praktykowany w Europie.macduska, krycha.stara, kapturnica, ania.g, Dziobak, Mega, Magda*, iwcia77 lubią tę wiadomość
-
ivf-ivf wrote:Nie kazda rodzina wielodzietna to patologia pijacka... To tak w kwestii wrzucania wszystkich do jednego wora
W zamyśle to ma być promocja dzietnosci, a nie biedy i patologii. Pomoc za sam fakt wychowywania dzieci, bez względu na prog dochodowy. Dyskusyjny projekt, ale praktykowany w Europie.
A jeśli chodzi o to co "w zamyśle", to własnie myślenia w tym wszystkim brakuje. Ale to nic nowego, skoro do rządów (i nie chodzi mi tylko o obecną władzę) zabierają się ludzie, którzy bladego pojęcia o niczym nie mają, a co najgorsze, to nawet nauczyć pewnych zasad im się nie chce, bo patrzą tylko ile się nachapać z tego "interesu".Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 listopada 2015, 11:10
krycha.stara, Mega, moremi, iwcia77 lubią tę wiadomość
-
Zresztą ja czytałam, że e tym projekcie są ograniczenia dla rodzin niewydolnych wychowawczo i tych patologicznych np. objętych pomoca asystenta rodzinnego lub pomocą opieki spolecznej ze względu na zaniedbania wychowawcze.
kurde, no chyba nie tylko patologia ma w Polsce dzieci.macduska, Mega, iwcia77 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyWszystko moim zdaniem zaczęło się od tego, co wiele z Was mówiło - polityka i korzyści.
Tylko idioci wtargnęli do Afryki, Afganistanu i innych, nie znając i nawet nie kłopocząc się żeby poznać tamtejsze realia, oślepieni chęcią zysku.
I co? Pozabijali "przywódców" tamtejszych terrorystów, a prawda jest taka, że to oni trzymali za gębę tą całą chołotę, która najchętniej pozabijałaby wszystko co się rusza. Ale się bali przywódców i nawet im do głowy ie przyszło żeby się wychylić.
A Europa i Ameryka wśród wiwatów pozabijała "przywódców", a teraz wszyscy zdziwieni że bezpańscy terroryści nagle poczuli totalną wolność i robią co chcą! W imię allaha naturalnie, bo przecież jakiś powód trzeba sobie wymyślić żeby za nimi poszli inni.
I nadal jestem przeciwna ściąganiu tutaj "uchodźców", którzy chcąc nie chcąc są przesiąknięci tym, co wmawiano im od urodzenia. I w sytuacji kiedy nagle w Europie nie będą w stanie się odnaleźć, nawet jeśli są prawdziwymi uchodźcami, to będą szukali kontaktu z szajkami bliższymi ich "wartościom".
I to tyle co ja o tym myślę.
caffe, krycha.stara, Bozia3, kapturnica, efcia, ania.g, Mega, Magda*, iwcia77 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyivf-ivf wrote:Nie kazda rodzina wielodzietna to patologia pijacka... To tak w kwestii wrzucania wszystkich do jednego wora
W zamyśle to ma być promocja dzietnosci, a nie biedy i patologii. Pomoc za sam fakt wychowywania dzieci, bez względu na prog dochodowy. Dyskusyjny projekt, ale praktykowany w Europie.
Co Ty robisz w mojej głowie?
ivf-ivf, Mega lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyivf-ivf wrote:Sorry dziewczyny, ze ja tak emocjonalnie, ale ja jestem jedną z piatki rodzenstwa
Ale Ci fajnie. Ja mam jedna starszą siostrę - moja mama ledwo mnie dała radę urodzić.
Zawsze zazdrosciłam ludziom rodzeństwa.
Mój mąż ma troje. Lubię swiateczne spotkania u mojej tesciowej.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 listopada 2015, 11:34
ivf-ivf, Bozia3, efcia, Mega, moremi, iwcia77, Mimbla lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyTu gdzie mieszkam są rodziny wielodzietne. Rekordzisci mają dziewięcioro- w żadnym razie nie mozna ich nazwać patologią.
Dużo rodzin żyje za tak niskie pieniadze, że ja jestem pełna podziwu dla tych ludzi. Te 5 stów, o ile będą to spory zastrzyk finansowy. Nie wydaje mi się żeby wszyscy przepijali te pieniądze.
krycha.stara, ivf-ivf, Bozia3, efcia, Dziobak, Mega, iwcia77, Mimbla lubią tę wiadomość
-
Najciekawsze jest to, że Ci ludzie nie są wcale wdzięczni Europie za ratunek. Oni są wdzięczni allachowi, że ich ratuje. To nawet podkreśla ich wiarę. Bo to ich Bóg spowodował, że pomoc została im udzielona. Będą dążyć do islamizacji Europy, a niewiernych czyli katolików zabijać. To wynika z ich wiary. Jeden facet umieścił swoją relację z obozu dla uchodźców z Syrii. I taka jest właśnie szara rzeczywistość, a media ich kreują na biednych ludzi co przed wojną uciekają, akurat.
http://polskaniepodlegla.pl/kraj-swiat/item/4238-szokujaca-i-przerazajaca-relacja-polaka-ktory-odwiedzil-oboz-dla-uchodzcow-oni-nie-sa-tu-pokojowokrycha.stara, ivf-ivf, efcia, Mega, iwcia77 lubią tę wiadomość