35 +
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyReni wrote:jak to?
ja mam 3,1 a norma 0,27-4,20
źle? lekarz nic nie mówił
Ja mam 2,40 tez sie mieszcze w normach i moja gin jakos sie tymi wynikami nie przejala ( no ale efektow jak na razie brak) a wszedzie pisza, ze gin uwazaja, ze dla kobiet starajacych sie o dziecko nie powinno byc wyzej niz 2.
W pierwsza ciaze zaszlam po mmiesiecznej kuracji prolaktyny i tarczycy ( bralam bromergon i lek na tarczyce , ale nie pamietam nazwy) . Teraz ten temat w ogole nie byl brany pod uwage ale po skonczeniu kuracji femostanem pojde sie przebadac.
Obecnie, w maju jak zaszlam w ciaze, na wlasna reke zaczelam brac jod - w malych dawkach i sie udalo ale czy to dzieki temu?Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 września 2013, 10:58
inessa, Reni, Iwone, bliska77, Andzia33, samira, megan8 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyIwone wrote:Ineska, po acardzie możesz mieć problemy z krzepliwością i z tego powodu tak się dzieje. Zrób może przy okazji innych badań poziom krzepliwości.
Ja mam problemy z krzepliwościa Iwonko ale co mam zrobić musze to brać jak chce mieć dzidzie tylko zaczyna mnie już to wszystko wkurzać naprawde
Iwone, bliska77, Andzia33 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Cześć dziewczyny
Lycky, jeszcze się nie monitoruję, idę na usg w poniedziałek. Póki co nic mi nie jest po clo, nic mnie nie boli, nie kłuje, nie jest nabrzmiałeA jak Wy macie, coś odczuwacie?
Reni, z tym tsh to prawda. ja mam niewiele ponad 2 i lekarz zwrócił na to uwagę, z tym, że jeszcze nic mi nie kazał robić.
Ja mam dwie firanki, reszta żaluzje materiałowe albo słomkowe w kuchni. Do tych słomkowych zrobiłam sobie lampę z tykwy i mi się podoba
Nie lubię prasować, nie lubię zbierać prania i wyładowywać zmywarkiinessa, Reni, Iwone, bliska77, Andzia33, samira, megan8 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
własnie przeglądam na fb konto ovufr
laski już tam piszą o swoich problemach
kurcze ja chyba aż tak odważna nie jestem żeby wszyscy moi znajomi czytali o moich śluzach itpinessa, Iwone, bliska77, Andzia33, megan8 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyIwonko już biore najmniejszą dawke ale cóz trzeba jakoś życ
Ja lubie porządki przynajmniej widać,ze coś się robi w domciu i jest tak czysto i ładniechociaż to i ja mam lenia czasmi
Polarmiś a Ty teraz pięknie odpoczywaj bo zasłużyłaś przy remoncieIwone, bliska77, polarmiś lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Hej Dziewczeta, ja mam taki zajob w pracy ze nie wiem jak sie nazywam i gdzie mieszkam.
Ale zrobilam sobie mala przerwe na zlapanie oddechu.
Reni ja mam TSH 2,3 czy jakos tak Ii ani jedna ginekolozka ani druga nie zwrocila na to uwagi. Jak probowalam sie dopytywac ze moze to jest jednak zle, za duzo itd to od obu zostalam spiorunowana wzrokiem jako szukajaca dziury w calym.
A co do firanek to ja nie lubie golych okien ale tez lubie prostote, wiec jesli mam firanki to sa kompletnie zwykle, biale bez wzorow, ale w wiekszosc mam rolety rzymskie, rowniez uszyte z pieknego bialego materialu, cudnie wygladaja. Tylko to sa rolety rzymskie nie austriackie te ktore maja falbany. Moje sa zupelnie proste. A zaslony mam najprostesze na swiecie z przelotkami, zreszta firany jak mam to tez sa na przelotkach.inessa, bliska77, polarmiś, Iwone, Andzia33 lubią tę wiadomość
-
Reni wrote:miałam właśnie zapytać czy można tak sobie przyjmować jod bez wskazania lekarskiego
ja to się boję sama na własną rękę brać leki..
"W przypadku osób chorujących na chorobą Hashimoto należy zwrócić uwagę, by taki zestaw witamin i minerałów nie zawierał w swoim składzie jodu. Wprawdzie jod jest bardzo potrzebny tarczycy każdego zdrowego człowieka, ale w przypadku choroby Hashimoto, gdy tarczyca jest uszkadzana przez przeciwciała, nadmiar jodu jest niewskazany, gdyż tarczyca nie potrafi go wykorzystać."
Czy jod szkodzi? Tak i nie
Nie w ilości ok. 150 ug, czyli zalecanej przez dietetyków normy dla zdrowych osób dorosłych (Niemcy zalecają 180-200 ug). Jod hamuje dalsze powiększenie wola w przypadku jego niedoboru. Zapobiega powstawaniu guzków; a jeśli nawet w tarczycy są „guzki gorące” jod może ujawnić ukrytą nadczynność, co przyspieszy rozpoznanie i leczenie. Jod nie szkodzi również w nadczynności tarczycy.
Tak – osobom z autoimmunologicznymi chorobami tarczycy, nawet przy poziomie bezpiecznym. Nadmiar jodu w diecie może się zdarzyć w przypadku suplementacji witaminami i minerałami, preparatami z alg lub jedzeniem dużej ilości ryb, owoców morza, nadużywaniem soli jodowanej.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 września 2013, 11:53
Reni, inessa lubią tę wiadomość