X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

35 +

Oceń ten wątek:
  • kapturnica Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2015, 21:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No machnęłam kilka ofert pracy dodatkowej dla opiekunek na portalach miasta i twarz.Czekam na odpowiedz od jednej dziewczyny bo kolezanka mi napisala ,ze laska szuka bo jest bezrobotna bez prawa do zasilku i kazdy grosz jej sie przyda.Zobaczymy ile osob sie odezwie.Wolałabym jednak kogos kogo znaja inni dlatego ta z fejsa dziewczyna by mi spasowala moze bo mamy kilku wspolnych znajomych i laska mieszka na osiedlu obok mojego skad pochodze.2godziny dziennie juz by mnie urzadzaly i pozwalały jakos to poukladac.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 listopada 2015, 21:28

Alis, Mega, iwcia77, megan8 lubią tę wiadomość

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • kapturnica Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2015, 21:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alis wrote:
    Tak, wyniki za tydzień. W sumie zastanawiam się, czemu je wciąż robią, skoro są te nieinwazyjne NiFTA czy inne ze 100% pewnością, a tutaj dają Ci prawdopodobieństwo i dalej nic nie wiesz... NFZ...
    Ale nifta nie ejst za darmoszke...

ivf-ivf lubi tę wiadomość

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • ivf-ivf Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2015, 21:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    iwcia77 wrote:
    i jedne z lepszych :)

A te polskie studenty wyksztalca sie za free, a potem fru za granicę, a jeden student medycyny kosztuje budżet 460 tysięcy, a Ty potem czekasz do endokrynologa na NFZ 8 mcy... absurd.

• Dziobak Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2015, 21:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kapturnica wrote:
    No machnęłam kilka ofert pracy dodatkowej dla opiekunek na portalach miasta i twarz.Czekam na odpowiedz od jednej dziewczyny bo kolezanka mi napisala ,ze laska szuka bo jest bezrobotna bez prawa do zasilku i kazdy grosz jej sie przyda.Zobaczymy ile osob sie odezwie.Wolałabym jednak kogos kogo znaja inni dlatego ta z fejsa dziewczyna by mi spasowala moze bo mamy kilku wspolnych znajomych i laska mieszka na osiedlu obok mojego skad pochodze.2godziny dziennie juz by mnie urzadzaly i pozwalały jakos to poukladac.
    Kapta, moze to nieeleganckie, ze pytam, ale po co ci 2 godziny dziennie z opiekunka?

ivf-ivf, Bozia3 lubią tę wiadomość

• kapturnica Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2015, 21:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alis wrote:
    Tak, wyniki za tydzień. W sumie zastanawiam się, czemu je wciąż robią, skoro są te nieinwazyjne NiFTA czy inne ze 100% pewnością, a tutaj dają Ci prawdopodobieństwo i dalej nic nie wiesz... NFZ...
    dlatego ja pappa nie robilam .Tak naprawde wiele one nie mowia daja tylko jakies prawdopodobienstwo wystapienia chorob.A tak naprawde nie mowia nic.

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 listopada 2015, 21:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziobak wrote:
    Kapta, moze to nieeleganckie, ze pytam, ale po co ci 2 godziny dziennie z opiekunka?

Bo ona jest sama na codzień. Nawet na zakupy, gdziekolwiek to musi Maksa ciagnąć ze sobą. Dwie godziny luzu to duuużo.

kapturnica, Mega, moremi, iwcia77, Sabina lubią tę wiadomość

• kapturnica Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2015, 21:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziobak wrote:
    Zeby nie musiec rano targac malego jak odwoze duzego do szkoly to nawazniejsze.No i ogolnie wyskoczyc nawet na luzie na zakupy albo obiada machnać .

macduska, Mega, efcia, iwcia77, Sabina lubią tę wiadomość

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • kapturnica Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2015, 21:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Waciolek mnie ubiegl =D

macduska, malgos741, iwcia77, Sabina lubią tę wiadomość

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kometa, super!!!strasznie się cieszę, że tak szybko

malgos741, iwcia77, ComeToMeBaby lubią tę wiadomość

• ivf-ivf Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kapta, powiem szczerze, że taką opiekę na 2 godziny trudno Ci będzie znaleźć, one wolą na więcej godzin i najlepiej na stałe. Ja miałam ten sam koncept, ale opiekunki chca min. 6 h opieki, tłumaczą, że mniej im się nie opłaca.

kapturnica, Bozia3 lubią tę wiadomość

• Alis Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2015, 21:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kapturnica wrote:
    Ale nifta nie ejst za darmoszke...

No właśnie - i się zastanawiam dlaczego - nie mogą zamiast Pappy proponować w NFZ Nifta?

aY05p2.png
  • Dziobak Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2015, 21:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    macduska wrote:
    Bo ona jest sama na codzień. Nawet na zakupy, gdziekolwiek to musi Maksa ciagnąć ze sobą. Dwie godziny luzu to duuużo.
    Ja tez bylam sama na codzien... Adasia ciagnelam z soba wszedzie. Da rade.

Magda*, Bozia3 lubią tę wiadomość

• kapturnica Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2015, 21:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ivf-ivf wrote:
    Kapta, powiem szczerze, że taką opiekę na 2 godziny trudno Ci będzie znaleźć, one wolą na więcej godzin i najlepiej na stałe. Ja miałam ten sam koncept, ale opiekunki chca min. 6 h opieki, tłumaczą, że mniej im się nie opłaca.

Wiem , dlatego ja nie szukam wykwalifikowanej opiekunki z papierami i tysiacem listow polecajacych ale emerytki albo kogos komu brakuje na chleb i chce dorobic.A w moim miescie niestety bezrobocie ejst duze .Kumpeli mama jest chetna bardzo tyle ze od stycznia dopiero.Bo miala bym juz babeczke co wychowala swoich 4ke a i znam kobiete.Ale mi trzeba teraz juz.

ivf-ivf, Mega, Sabina, iwcia77 lubią tę wiadomość

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • ivf-ivf Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2015, 21:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kapturnica wrote:
    Wiem , dlatego ja nie szukam wykwalifikowanej opiekunki z papierami i tysiacem listow polecajacych ale emerytki albo kogos komu brakuje na chleb i chce dorobic.A w moim miescie niestety bezrobocie ejst duze .Kumpeli mama jest chetna bardzo tyle ze od stycznia dopiero.Bo miala bym juz babeczke co wychowala swoich 4ke a i znam kobiete.Ale mi trzeba teraz juz.

A ok:-) wiesz w Warszawce te baby wybredne :-)

iwcia77 lubi tę wiadomość

• Dziobak Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2015, 21:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kapturnica wrote:
    Zeby nie musiec rano targac malego jak odwoze duzego do szkoly to nawazniejsze.No i ogolnie wyskoczyc nawet na luzie na zakupy albo obiada machnać .
    Ale to nie kumam. 2 godziny. Wstajesz rano, godzina pewnie kolo 7.30 wieziesz starszego do szkoly, po drodze robisz zakupy, wracasz jest 9, robisz obiad (?? ) i opiekunka wychodzi?

• Alis Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2015, 21:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ivf-ivf wrote:

Mi się zgłosiło ponad 20 sztuk do dorywczej pracy, gdzie nawet nie obiecywałam 2 godzin dziennie. Poza tym wcześniej miałam bardzo fajne opiekunki właśnie na 2 godziny, które pracowały normalnie 6 - 8 godzin u kogoś innego. tylko, że one mogą tylko w tych godzinach, kiedy mogą. Wcześniej było mi wszystko jedno, ale teraz szukam kogoś, kto mógłby z młodą zostac, jak choruje i nie może do żłobka a ja musze do pracy.

Właśnie też wpadłam na to, żeby wziąć od tych bardziej sensownych dziewczyn namiary na facebooka i je w ten sposób posprawdzać.

iwcia77 lubi tę wiadomość

aY05p2.png
  • BISCA Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2015, 21:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    malgos741 wrote:
    Bisca ty to na szpilkach siedzisz ;) trzymam cały czas i nie puszczam..

Co Ty ? Na szpilkach ? Nieee. Jestem lotosem

A tak serio, to sie za bardzo nie denerwuje. Stres bedzie pozniej, przy "werdykcie" ...

Mega, Sabina, iwcia77, ComeToMeBaby, Mimbla lubią tę wiadomość

ijpbdf9hohkdu6ur.png
  • nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iwcia, a jak jak stoje z ascendentem? Co to znaczy? 25.06

BISCA, iwcia77 lubią tę wiadomość

• Alis Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziobak wrote:
    Ale to nie kumam. 2 godziny. Wstajesz rano, godzina pewnie kolo 7.30 wieziesz starszego do szkoly, po drodze robisz zakupy, wracasz jest 9, robisz obiad (?? ) i opiekunka wychodzi?

U mnie było tak, ze opiekunka przychodziła koło 16-17, ja się zamykałam z laptopem w sypialni i pracowałam przez 2 godziny, a ona się z małą bawiła w salonie.

Dziobak, Sabina lubią tę wiadomość

aY05p2.png
  • ivf-ivf Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2015, 21:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alis wrote:
    Mi się zgłosiło ponad 20 sztuk do dorywczej pracy, gdzie nawet nie obiecywałam 2 godzin dziennie. Poza tym wcześniej miałam bardzo fajne opiekunki właśnie na 2 godziny, które pracowały normalnie 6 - 8 godzin u kogoś innego. tylko, że one mogą tylko w tych godzinach, kiedy mogą. Wcześniej było mi wszystko jedno, ale teraz szukam kogoś, kto mógłby z młodą zostac, jak choruje i nie może do żłobka a ja musze do pracy.

Właśnie też wpadłam na to, żeby wziąć od tych bardziej sensownych dziewczyn namiary na facebooka i je w ten sposób posprawdzać.

Tak, tylko żeby ilość się na jakość przekladala... bo tym co u mnie były to bym nawet moich kotów pod opieką nie zostawiła ;-)

‹‹ 12349 12350 12351 12352 12353 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak pielęgnować skórę podczas ciąży?

W czasie ciąży skóra wymaga specjalnego traktowania - wystarczy poświęcić kilka minut dziennie, aby zadbać o jej dobrą kondycję i sprawić, by była bardziej elastyczna. Może to być bardzo pomocne w zminimalizowaniu ryzyka powstania rozstępów. Sprawdź, jak pielęgnować skórę podczas ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Telemedycyna – co to jest? Zalety telemedycyny

Telemedycyna to pojęcie, z którym coraz częściej można się spotkać w obszarze usług zdrowotnych. Sprawdź, co ono oznacza i jakie korzyści wiążą się dla pacjenta z tym rozwiązaniem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Witaminy niezbędne podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia

Organizm podczas ciąży ma wyjątkowe potrzeby na składniki odżywcze, witaminy i minerały. Które są szczególnie istotne? Czego nie może zabraknąć w diecie przyszłej mamy? Jakie witaminy warto zażywać podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia? 

CZYTAJ WIĘCEJ