35 +
-
WIADOMOŚĆ
-
No machnęłam kilka ofert pracy dodatkowej dla opiekunek na portalach miasta i twarz.Czekam na odpowiedz od jednej dziewczyny bo kolezanka mi napisala ,ze laska szuka bo jest bezrobotna bez prawa do zasilku i kazdy grosz jej sie przyda.Zobaczymy ile osob sie odezwie.Wolałabym jednak kogos kogo znaja inni dlatego ta z fejsa dziewczyna by mi spasowala moze bo mamy kilku wspolnych znajomych i laska mieszka na osiedlu obok mojego skad pochodze.2godziny dziennie juz by mnie urzadzaly i pozwalały jakos to poukladac.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 listopada 2015, 21:28
Alis, Mega, iwcia77, megan8 lubią tę wiadomość
-
Alis wrote:Tak, wyniki za tydzień. W sumie zastanawiam się, czemu je wciąż robią, skoro są te nieinwazyjne NiFTA czy inne ze 100% pewnością, a tutaj dają Ci prawdopodobieństwo i dalej nic nie wiesz... NFZ...
ivf-ivf lubi tę wiadomość
-
kapturnica wrote:No machnęłam kilka ofert pracy dodatkowej dla opiekunek na portalach miasta i twarz.Czekam na odpowiedz od jednej dziewczyny bo kolezanka mi napisala ,ze laska szuka bo jest bezrobotna bez prawa do zasilku i kazdy grosz jej sie przyda.Zobaczymy ile osob sie odezwie.Wolałabym jednak kogos kogo znaja inni dlatego ta z fejsa dziewczyna by mi spasowala moze bo mamy kilku wspolnych znajomych i laska mieszka na osiedlu obok mojego skad pochodze.2godziny dziennie juz by mnie urzadzaly i pozwalały jakos to poukladac.
ivf-ivf, Bozia3 lubią tę wiadomość
-
Alis wrote:Tak, wyniki za tydzień. W sumie zastanawiam się, czemu je wciąż robią, skoro są te nieinwazyjne NiFTA czy inne ze 100% pewnością, a tutaj dają Ci prawdopodobieństwo i dalej nic nie wiesz... NFZ...
-
nick nieaktualnyDziobak wrote:Kapta, moze to nieeleganckie, ze pytam, ale po co ci 2 godziny dziennie z opiekunka?
Bo ona jest sama na codzień. Nawet na zakupy, gdziekolwiek to musi Maksa ciagnąć ze sobą. Dwie godziny luzu to duuużo.kapturnica, Mega, moremi, iwcia77, Sabina lubią tę wiadomość
-
Dziobak wrote:Kapta, moze to nieeleganckie, ze pytam, ale po co ci 2 godziny dziennie z opiekunka?
macduska, Mega, efcia, iwcia77, Sabina lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Kapta, powiem szczerze, że taką opiekę na 2 godziny trudno Ci będzie znaleźć, one wolą na więcej godzin i najlepiej na stałe. Ja miałam ten sam koncept, ale opiekunki chca min. 6 h opieki, tłumaczą, że mniej im się nie opłaca.
kapturnica, Bozia3 lubią tę wiadomość
-
ivf-ivf wrote:Kapta, powiem szczerze, że taką opiekę na 2 godziny trudno Ci będzie znaleźć, one wolą na więcej godzin i najlepiej na stałe. Ja miałam ten sam koncept, ale opiekunki chca min. 6 h opieki, tłumaczą, że mniej im się nie opłaca.
Wiem , dlatego ja nie szukam wykwalifikowanej opiekunki z papierami i tysiacem listow polecajacych ale emerytki albo kogos komu brakuje na chleb i chce dorobic.A w moim miescie niestety bezrobocie ejst duze .Kumpeli mama jest chetna bardzo tyle ze od stycznia dopiero.Bo miala bym juz babeczke co wychowala swoich 4ke a i znam kobiete.Ale mi trzeba teraz juz.ivf-ivf, Mega, Sabina, iwcia77 lubią tę wiadomość
-
kapturnica wrote:Wiem , dlatego ja nie szukam wykwalifikowanej opiekunki z papierami i tysiacem listow polecajacych ale emerytki albo kogos komu brakuje na chleb i chce dorobic.A w moim miescie niestety bezrobocie ejst duze .Kumpeli mama jest chetna bardzo tyle ze od stycznia dopiero.Bo miala bym juz babeczke co wychowala swoich 4ke a i znam kobiete.Ale mi trzeba teraz juz.
A ok:-) wiesz w Warszawce te baby wybredneiwcia77 lubi tę wiadomość
-
kapturnica wrote:Zeby nie musiec rano targac malego jak odwoze duzego do szkoly to nawazniejsze.No i ogolnie wyskoczyc nawet na luzie na zakupy albo obiada machnać .
-
ivf-ivf wrote:Kapta, powiem szczerze, że taką opiekę na 2 godziny trudno Ci będzie znaleźć, one wolą na więcej godzin i najlepiej na stałe. Ja miałam ten sam koncept, ale opiekunki chca min. 6 h opieki, tłumaczą, że mniej im się nie opłaca.
Mi się zgłosiło ponad 20 sztuk do dorywczej pracy, gdzie nawet nie obiecywałam 2 godzin dziennie. Poza tym wcześniej miałam bardzo fajne opiekunki właśnie na 2 godziny, które pracowały normalnie 6 - 8 godzin u kogoś innego. tylko, że one mogą tylko w tych godzinach, kiedy mogą. Wcześniej było mi wszystko jedno, ale teraz szukam kogoś, kto mógłby z młodą zostac, jak choruje i nie może do żłobka a ja musze do pracy.
Właśnie też wpadłam na to, żeby wziąć od tych bardziej sensownych dziewczyn namiary na facebooka i je w ten sposób posprawdzać.iwcia77 lubi tę wiadomość
-
malgos741 wrote:Bisca ty to na szpilkach siedzisz
trzymam cały czas i nie puszczam..
Co Ty ? Na szpilkach ? Nieee. Jestem lotosem
A tak serio, to sie za bardzo nie denerwuje. Stres bedzie pozniej, przy "werdykcie" ...Mega, Sabina, iwcia77, ComeToMeBaby, Mimbla lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Dziobak wrote:Ale to nie kumam. 2 godziny. Wstajesz rano, godzina pewnie kolo 7.30 wieziesz starszego do szkoly, po drodze robisz zakupy, wracasz jest 9, robisz obiad (?? ) i opiekunka wychodzi?
U mnie było tak, ze opiekunka przychodziła koło 16-17, ja się zamykałam z laptopem w sypialni i pracowałam przez 2 godziny, a ona się z małą bawiła w salonie.Dziobak, Sabina lubią tę wiadomość
-
Alis wrote:Mi się zgłosiło ponad 20 sztuk do dorywczej pracy, gdzie nawet nie obiecywałam 2 godzin dziennie. Poza tym wcześniej miałam bardzo fajne opiekunki właśnie na 2 godziny, które pracowały normalnie 6 - 8 godzin u kogoś innego. tylko, że one mogą tylko w tych godzinach, kiedy mogą. Wcześniej było mi wszystko jedno, ale teraz szukam kogoś, kto mógłby z młodą zostac, jak choruje i nie może do żłobka a ja musze do pracy.
Właśnie też wpadłam na to, żeby wziąć od tych bardziej sensownych dziewczyn namiary na facebooka i je w ten sposób posprawdzać.
Tak, tylko żeby ilość się na jakość przekladala... bo tym co u mnie były to bym nawet moich kotów pod opieką nie zostawiła