35 +
-
WIADOMOŚĆ
-
kapturnica wrote:Wiem , dlatego ja nie szukam wykwalifikowanej opiekunki z papierami i tysiacem listow polecajacych ale emerytki albo kogos komu brakuje na chleb i chce dorobic.A w moim miescie niestety bezrobocie ejst duze .Kumpeli mama jest chetna bardzo tyle ze od stycznia dopiero.Bo miala bym juz babeczke co wychowala swoich 4ke a i znam kobiete.Ale mi trzeba teraz juz.
Mi się teraz pozgłaszayły studentki, niektóre z doświadczeniem, jedna niepracująca, co siedzi w domu z dziećmi, jakieś dwie wychowawczynie ze żłobka, które twierdzą, ze mają elastyczne godziny pracy i się do mnie dostosują. Także nie jest źle, można nawet siłę fachową na parę godzin w tygodniu znaleźć.Sabina, iwcia77 lubią tę wiadomość
-
Alis wrote:U mnie było tak, ze opiekunka przychodziła koło 16-17, ja się zamykałam z laptopem w sypialni i pracowałam przez 2 godziny, a ona się z małą bawiła w salonie.
U mnie na wsi funkcjonuje instytucja dagmamma czyli opiekunka na kilka godzin dziennie. Jest tez barnepike, czyli dziewczynki w wieku 12 - 15 lat, ktore wychodza np. na spacer z wozkiem na godzine czy wiecej raz dziennie i to nie jest duza kasa. A chetnych pelno. Ja nie korzystalam nigdy, z wozkiem sie przejsc moglam sama.ivf-ivf, Mega, Sabina, Bozia3 lubią tę wiadomość
-
ivf-ivf wrote:Tak, tylko żeby ilość się na jakość przekladala... bo tym co u mnie były to bym nawet moich kotów pod opieką nie zostawiła
Też fakt - na razie znam je głównie z ich własnych opisów. Widziałam na żywo trzy -dwie studentki - jedna miała pojęcie o zajmowaniu się dzieckiem, druga nie bardzo i jedną babkę, która ponoć ma 4 własnych dzieci. Tyle, że na FB ma tylko 4 znajomych, więc nie wiem, co myśleć.ivf-ivf lubi tę wiadomość
-
Dziobak wrote:Rozumiem taki uklad, ale Kapta pisze, ze najwazniejsze jest starszego do szkoly zawiesc, czyli zakladam, ze chodzi o godziny wczesnoporanne.
U mnie na wsi funkcjonuje instytucja dagmamma czyli opiekunka na kilka godzin dziennie. Jest tez barnepike, czyli dziewczynki w wieku 12 - 15 lat, ktore wychodza np. na spacer z wozkiem na godzine czy wiecej raz dziennie i to nie jest duza kasa. A chetnych pelno. Ja nie korzystalam nigdy, z wozkiem sie przejsc moglam sama.
Dziobaku, a tyś z Norwegii?
Dziobak lubi tę wiadomość
-
BISCA wrote:Kkisiel ! Tesknimy.
Wczoraj o Tobie myslalam jak Magdala mowiala, ze ma juz choinke
A z nowosci :
Natka urodzi n'a dniach bo sa skurcze
Kometa podchodzi do IVF w grudniu
Mimbla transfer w grudniu
Ja jutro
Jastra je wazeline
Syn Simby umie juz pisac
Dziobak, bez zmian, wyjada chipsy dzieciom
Paszczak kupuje super expres do kawy
Kapta zmienia 50 pieluch
Lofciam Wacie
Ide n'a kolacje
i spotkał mnie najgorszy niefart seksu grupowego
zostałam pominięta....Dziobak, macduska, kapturnica, moremi, malgos741, Sabina, iwcia77, anna maria, ComeToMeBaby, Mega, Bozia3, ania.g, BISCA, paszczakin, Mimbla, Kisiel lubią tę wiadomość
-
BISCA wrote:Kkisiel ! Tesknimy.
Wczoraj o Tobie myslalam jak Magdala mowiala, ze ma juz choinke
A z nowosci :
Natka urodzi n'a dniach bo sa skurcze
Kometa podchodzi do IVF w grudniu
Mimbla transfer w grudniu
Ja jutro
Jastra je wazeline
Syn Simby umie juz pisac
Dziobak, bez zmian, wyjada chipsy dzieciom
Paszczak kupuje super expres do kawy
Kapta zmienia 50 pieluch
Lofciam Wacie
Ide n'a kolacje
i po co ja nadrabiałam jak tu takie pikne streszczenie
ale sie dzieje
Biscazaciskam co sie da - za jutro
malgos741, Sabina, dorbie, anna maria, ComeToMeBaby, BISCA lubią tę wiadomość
-
Elfik wrote:i spotkał mnie najgorszy niefart seksu grupowego
zostałam pominięta....
Odbierz to jako komplement!ivf-ivf, kapturnica, Sabina, iwcia77, Mega, efcia, ania.g, BISCA lubią tę wiadomość
-
Dziobak wrote:Ja tez bylam sama na codzien... Adasia ciagnelam z soba wszedzie. Da rade.
Dziobak, Elfik, iwcia77, anna maria, efcia, Alis, paszczakin lubią tę wiadomość
-
Dziobak wrote:Ale to nie kumam. 2 godziny. Wstajesz rano, godzina pewnie kolo 7.30 wieziesz starszego do szkoly, po drodze robisz zakupy, wracasz jest 9, robisz obiad (?? ) i opiekunka wychodzi?
cos w ten desen.......
Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 listopada 2015, 21:57
Dziobak, malgos741, iwcia77 lubią tę wiadomość
-
Dziobak wrote:Najbardziej by mnie rozwalalo gotowanie obiadu o 9
Wezz sie wezzz
Dziobak, iwcia77, Mega, efcia, Alis, ComeToMeBaby lubią tę wiadomość
-
Dziobak wrote:Elfol, to dlatego, ze piszesz tak bogate, barwne i wielowatkowe posty, ze nie da sie ich sensu zawrzec w jednym zdaniu.
Odbierz to jako komplement!
no, niech będzie,,
że jak niewyspana i mleko na mózg naciska to wszystko łykne?
sesese...
mam te moc, mam te mmmmmmmooooooooooc
zgadnijcie co za badziew córka ogląda...
i śpiewa...
niech mnie ktoś pozbawi przytomności, proszę...Dziobak, iwcia77, kapturnica, ivf-ivf, malgos741, Mega, efcia, Sabina, BISCA lubią tę wiadomość
-
Elfik wrote:no, niech będzie,,
że jak niewyspana i mleko na mózg naciska to wszystko łykne?
sesese...
mam te moc, mam te mmmmmmmooooooooooc
zgadnijcie co za badziew córka ogląda...
i śpiewa...
niech mnie ktoś pozbawi przytomności, proszę...
Kraina LoduElfik lubi tę wiadomość
-
Dzięki temu, że Elfik przytoczyła streszczenie wiem, ze coś się dzieje
My nadal w szpitalu, mlody wygrzewa się na solarce, a ja podłączam cyce do dojarki, bo mam to coś, co się zwie nawalem.
W sali ze "starych" zostały dwie laski, a doszła nowa.
Tu powinna pójść seria bluzgow, bo tak tępej dzidzy, to ja nie widziałam.
Wjechała z porodowki w asyście męża i matki. Matka w maseczce na twarzy, bo... ma grypę! Nosz krwawa mery! Myślałam, że położna ją zabije. Gdyby to zrobiła, to każdy sąd by ją uniewinnił.
Przyjęła tabuny znajomych z bukietami kwiatów, czekoladek, maskotek, pączków itp.
Zrobiła miliony zdjęć na facebooka, wykonała tysiące telefonów, zaprosila kolejne tabuny na jutro. Jej mąż wrzucił selfie z porodu na fb!
Dodatkowo laska wszystkim opowiada, że to jej pierwsze dziecko i ona się boi z nim zostać, bo nie wie co robić, ale do położnych nie poszla podpytać jak się przewija, karmi, ubiera, tylko zostawiła ten biedny tłumoczek w brytfance i wyszła. Tlumoczek stekał, więc zajrzałam. Laska przykryła twarz tego dzieciaka pieluchą. Dziewczynka spocona niemiłosiernie, włosy mokre, a ta chyba chciała, żeby się udusiła. Ktoś pewnie podpowiedział jej sposób z pieluchą.
Trochę ją obstawiłysmy i wysłalysmy na szkolenie do położnych. Jutro będzie pewnie jazda. Prostytutka jego mać!
Musialam się wyzalić, bo akurat z dwiema dziewczynami, które wyszły do domu się zżyłyśmy (az dziwne).
macduska, Dziobak, ivf-ivf, anna maria, dorbie, malgos741, iwcia77, Elfik, ComeToMeBaby, Mega, Bozia3, efcia, Alis, megan8, kapturnica, ania.g, beates, BISCA, Niuta, Magda*, Reni, paszczakin, gosia7122, pierwiastka, Mimbla, Kisiel, sandra80 lubią tę wiadomość
-Jack, jestem w ciąży!
-Nie przypominam sobie, żebyśmy...
-Byłeś pijany!
-Aż tak - nigdy! -
nick nieaktualnyMoremi - kocham szpitalne opowiesci. Więcej proszę. Dzida wyjatkowo tępa!
Powinien być zakaz odwiedzin! Jeszcze w czteroosobowym pokoju? Dramat.Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 listopada 2015, 22:26
moremi, ivf-ivf, Dziobak, malgos741, anna maria, iwcia77, ComeToMeBaby, Mega, Elfik, efcia, BISCA, Kisiel, sandra80 lubią tę wiadomość