35 +
-
WIADOMOŚĆ
-
efcia wrote:
na policje, do prokuratury?
przecież mógł najpierw zgłosić pisemna reklamacje - towar niezgodny z zamówieniem
no chyba ze go olaliscie?
Nikogo nie olalam, projekt zaakceptowal i probniki, rozmyslil się jak doszło do rozliczeń. I wszystko jest zgodne z zamówieniem.Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 grudnia 2015, 15:08
efcia, iwcia77, kapturnica, BISCA, Mega, Mimbla lubią tę wiadomość
-
Bozia3 wrote:zaraz zaraz..a dieta? :)przecież Wy nie jecie węgli i cukru??
w swieta nie mam diety
mój organizm przez dwa dni nie zdąży zajarzyć ze go nafaszerowałam węglami
P.S cukru nie używam - tylko ksylitol
Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 grudnia 2015, 15:16
iwcia77, ComeToMeBaby, Bozia3, kapturnica, BISCA, Simba lubią tę wiadomość
-
ivf-ivf wrote:Nikogo nie olalam, projekt zaakceptowal i probniki, rozmyslil się jak doszło do rozliczeń. I wszystko jest zgodne z zamówieniem.
ale pisał wam reklamacje? kazdy klient ma prawo taką złożyć, nawet jak wszystko podpisał
wtedy wy odpowiadacie ze zgodnie z umowa ... wszystko jest ok, wiec wtedy moze sobie zgłaszac gdzie chce i pewnie w efekcie zabuli za sądy itp
ivf-ivf wrote:Zapłacił już połowę, chyba chce uniknąć płacenia drugiej połowy... buc.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 grudnia 2015, 15:14
iwcia77, ivf-ivf, BISCA, Mimbla lubią tę wiadomość
-
efcia wrote:ale pisał wam reklamacje? kazdy klient ma prawo taką złożyć, nawet jak wszystko podpisał
wtedy wy odpowiadacie ze zgodnie z umowa ... wszystko jest ok, wiec wtedy moze sobie zgłaszac gdzie chce i pewnie w efekcie zabuli za sądy itp
Reklamacja na co, na to co sam sobie wybrałon twierdzi, że ja mu inny próbnik przed realizacją pokazywałam, a z innego ma fronty, co jest nieprawdą. Jak tak sobie analizuje to zrobił to z premedytacją. Bylam dziś na policji, ktora nie dopatrzyla sie znamion przestępstwa. Pewnie czeka mnie Sąd i walka o swoją kasę, w Warszawie tałatajstwa nie brakuje, a im wiecej kasy tym czasem burak większy.
iwcia77, efcia, ComeToMeBaby, kapturnica, BISCA, Mimbla, Simba lubią tę wiadomość
-
ivf-ivf wrote:Reklamacja na co, na to co sam sobie wybrał
on twierdzi, że ja mu inny próbnik przed realizacją pokazywałam, a z innego ma fronty, co jest nieprawdą. Jak tak sobie analizuje to zrobił to z premedytacją. Bylam dziś na policji, ktora nie dopatrzyla sie znamion przestępstwa. Pewnie czeka mnie Sąd i walka o swoją kasę, w Warszawie tałatajstwa nie brakuje, a im wiecej kasy tym czasem burak większy.
ale zgodnie z ustawą jakąś tam ( nie pamietam numeru ) towar, ktory nie jest w całości opłacony przez klienta nie jest jego własnością
wiec powinien wam najpierw zapłacić, a później sie sądzić
teraz ty możesz zgłosić na policje ze zostałaś "okradziona"ivf-ivf, iwcia77, BISCA lubią tę wiadomość
-
efcia wrote:ale zgodnie z ustawą jakąś tam ( nie pamietam numeru ) towar, ktory nie jest w całości opłacony przez klienta nie jest jego własnością
teraz ty możesz zgłosić na policje ze zostałaś "okradziona"efcia, kapturnica, ivf-ivf, iwcia77, moremi, BISCA, Simba lubią tę wiadomość
-
efcia wrote:ale zgodnie z ustawą jakąś tam ( nie pamietam numeru ) towar, ktory nie jest w całości opłacony przez klienta nie jest jego własnością
teraz ty możesz zgłosić na policje ze zostałaś "okradziona"
A to już mój prawnik ogarnieze mną nie wygra bo racja jest po mojej stronie.
efcia, iwcia77, BISCA, Mega lubią tę wiadomość
-
o mam coś takiego
do czasu zapłaty przez Kupującego wszystkich należności towar pozostaje własnością Sprzedającego, nawet wówczas gdy został on zamontowany
od nieterminowej zapłaty naliczane będą odsetki za zwłokę [art.454k.c]ivf-ivf, iwcia77, ComeToMeBaby lubią tę wiadomość
-
moremi wrote:Nawet jeżeli nie zakażą iv, to bariera finansowa dla wielu par będzie nie do przeskoczenia. I o to im chodzi. Niech se w dupe wsadza swoją łaskawość.
Lepiej by poszukali oszczędności w finansowaniu kościoła.iwcia77, ivf-ivf, Magdala, krycha.stara, malgos741 lubią tę wiadomość
-
ivf-ivf wrote:A to już mój prawnik ogarnie
ze mną nie wygra bo racja jest po mojej stronie.
iwcia77, kapturnica, krycha.stara, ivf-ivf, moremi, Mimbla, Simba, satori lubią tę wiadomość
-
Paszczak czy do tych maślanych może być margaryna Kasia (bo mam w domu z 10, bo siostra brała udział w jakiejś kampanii i mi oddała)?
Morek czy do piernika może iśc Kasia?Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 grudnia 2015, 15:33
iwcia77, BISCA, Mega, Mimbla, Simba lubią tę wiadomość
-
Co jecie?
Sobie grzeje zupe z tego ich pasternaka z trawa cytrynowa. Pachnie. Pisze nie gotowac. Para poszla, wylaczylam, zamieszalam przelalam do miski. Garnek od razu umylam..
Jem zupe.
Zimna bokami zalatuje.
Toc nie bede znowu garka brudzic.
A idz pan z takim lanczem.iwcia77, ComeToMeBaby lubią tę wiadomość
Bedzie tak, jak chcesz zeby bylo. -
Reni wrote:Paszczak czy do tych maślanych może być margaryna Kasia (bo mam w domu z 10, bo siostra brała udział w jakiejś kampanii i mi oddała)?
oj Reni
jak sama nazwa wskazuje maślane to maślaneiwcia77, BISCA, moremi, Mimbla, paszczakin lubią tę wiadomość