35 +
-
WIADOMOŚĆ
-
efcia wrote:oj Reni
jak sama nazwa wskazuje maślane to maślane
no nie wiem
Prawo i Sprawiedliwość też jest mylące
czasami nazwa nic nie znaczyiwcia77, efcia, krycha.stara, ComeToMeBaby, kapturnica, BISCA, moremi, Mimbla, Mega, paszczakin, Simba, satori lubią tę wiadomość
-
Bozia3 wrote:albo najlepiej, żeby koncerny medyczne czy kto tam...obniżyli koszt in vitro - to kosztuje chore pieniądze, bo żerują na desperacji ludzi....a jaki jest faktyczny, rzeczywisty koszt in vitro? Wtedy mogliby sobie zabraniać na NFZ,...
No Arłukowicz to wczoraj wyliczył... do tej pory podobno wydano 250mln...17000 tys par w programie, ok. 3800 dzieci... To co jedno kosztowalo 67 tys? Ktoś kase zajumał czy cokrycha.stara, efcia, Bozia3, Mega lubią tę wiadomość
-
Reni wrote:no nie wiem
Prawo i Sprawiedliwość też jest mylące
czasami nazwa nic nie znaczy
Ja chce byc bezpieczna i od jutra zapisuje się do:
Ruch Kontroli Wyborów,
Solidarni 2010,
Klub Gazety Polskiej,
I to pisu oczywiściekapturnica, Simba lubią tę wiadomość
-
Magdala wrote:Serio uzywacie margaryn do pieczenia?
To trucizna jest.
Reni oddaj komus, kogo nie lubisz.
Albo owszem upiecz cos i nakarm wroga.
serio
pytanie było czy może być czy musi być masłoWiadomość wyedytowana przez autora: 3 grudnia 2015, 15:41
kapturnica, iwcia77 lubią tę wiadomość
-
ivf-ivf wrote:No Arłukowicz to wczoraj wyliczył... do tej pory podobno wydano 250mln...17000 tys par w programie, ok. 3800 dzieci... To co jedno kosztowalo 67 tys? Ktoś kase zajumał czy co
No a wynagrodzenia dla zespolu? Przy jednej procedurze wiesz ile geb do zapchania?
Ale pieniadz kosmos.
Zeby powiedzieli ile naprawde to kosztuje.Bozia3, ivf-ivf, efcia, Mega lubią tę wiadomość
Bedzie tak, jak chcesz zeby bylo. -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Jastra wrote:Ile kosztuje in vitro? Nigdy się tym nie interesowałam, dlatego zasięgam u źródła, bo tu przetestowane w praktyce...
Reni, krycha.stara, ivf-ivf, Magdala, kapturnica, efcia, iwcia77, BISCA, Mimbla, Simba, satori lubią tę wiadomość
-
szacowali, że będzie 15000 par
3793 urodzonych dzieci
17133 w trakcie leczenia
247 mln z budżetu
bierzemy kalkulator ...
krycha.stara, kapturnica, efcia, moremi, Sabina, Mimbla lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyBozia3 wrote:ale rozmowa nie o tym, ile dziewczyny płacą \- a o tym jaki jest faktyczny koszt tej procudery.....ile kosztuje produkcja leków (czy np. jest droższa od gripexu czy lutki) - a jeśli tak - to dlaczego? Ileż ten lekarz może sobie zażyczyć za to, że kilka razy spotka się z pacjentką i podłubie jej gdzie trzeba...przypuszczam, że czasem u stomatologa siedzi się dłużej z jednym zębem leczonym kanałowo....
Wiem,zrozumiałam o czym mówiły, a mnie interesowało ile pary muszą za to bulić.
Koszt usługi z pewnością jest niższy niż jej cena sprzedażykrycha.stara, iwcia77 lubią tę wiadomość
-
Reni wrote:szacowali, że będzie 15000 par
3793 urodzonych dzieci
17133 w trakcie leczenia
247 mln z budżetu
bierzemy kalkulator ...
No to podziel fundusze na liczbe realnie urodzonych dzieci, nie wiadomo ile par realnie przystąpiło mimo kwalifikacji i ile procedur na jedną parę... A może ja nie wiem bo czytam glupoty na TwitterzeWiadomość wyedytowana przez autora: 3 grudnia 2015, 15:50
Simba lubi tę wiadomość
-
Reni wrote:serio
pytanie było czy może być czy musi być masło
Mysle, ze na margarynie tez sie upiecze, bo czemu nie.
Co tam kto woli.
Ciastka kruche jednak smaczniejsze sa na masle.efcia, iwcia77 lubią tę wiadomość
Bedzie tak, jak chcesz zeby bylo. -
Jastra wrote:Wiem,zrozumiałam o czym mówiły, a mnie interesowało ile pary muszą za to bulić.
Koszt usługi z pewnością jest niższy niż jej cena sprzedaży
w pl ok 13-15000Jastra, iwcia77, BISCA lubią tę wiadomość
-
Magdala wrote:Mysle, ze na margarynie tez sie upiecze, bo czemu nie.
Co tam kto woli.
Ciastka kruche jednak smaczniejsze sa na masle.Magdala, efcia lubią tę wiadomość