35 +
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyania.g wrote:Jastra, ale od 30 tyg ciąży wód płodowych już nie przybywa a stopniowo ilość maleje. Picie czegokolwiek tu nie pomoże.
No właśnie dlatego Was pytałam, bo jakoś mało prawdopodobne mi się to wydawało. Może lekarzowi chodziło o to, żeby małą ilością picia jeszcze nie pogorszyła sytuacji...iwcia77 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyDziobak wrote:Alis i Jastra do raportu! To jest ostatnie ostrzeżenie. Dane do Porodowki natentychmiast! Potem już będą karne lewatywy...
Do świątecznych wypieków też się z przyjemnością ustosunkuje. Nic w tym roku nie gotuje i nie pieke! Yeah!
O kurka, już chyba wiem kto
Pani higienistko czy meldunek powizytowy jest kompletny czy jeszcze jakieś dane trza zeznać?iwcia77, efcia, moremi, Sabina, Dziobak, ania.g, Mega, satori, paszczakin lubią tę wiadomość
-
moremi wrote:Efcia, a przepis na piernika z masą z kaszy będzie w przepisach?
W końcu nastawiłam piernik dojrzewający. Uff!
będzie, będzie, tylko muszę od mamy wziąć przepis
składniki pamiętam, jak sie robi też, ale proporcji już nie bardzo
na wekend wrzucę
Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 grudnia 2015, 21:09
moremi, malgos741, Sabina lubią tę wiadomość
-
efcia wrote:u nas tak go wszyscy wciągaja ze robie od razu dwie duże blachy
kaszę manne gotuje sie na mleku z laska wanili, jak ostygnie uciera sie z masłem ( tak jak każdy tradycyjny krem)
upieczone cienkie placki piernika smaruje sie musem jabłkowym ( u mnie zawsze własnej roboty) i na to kładzie sie krem z kaszy manny
piernik tak stoi około 5 dni
a później, później to rozpływa sie w ustach
a wygląda tak http://naforum.zapodaj.net/thumbs/d43e99dcc8ba.jpgiwcia77, efcia, moremi, malgos741, Sabina, Simba lubią tę wiadomość
-
Jastra wrote:No właśnie dlatego Was pytałam, bo jakoś mało prawdopodobne mi się to wydawało. Może lekarzowi chodziło o to, żeby małą ilością picia jeszcze nie pogorszyła sytuacji...
Ilość wód pod koniec spada, ale jeśli spadnie poniżej nromy to kiepsko, bo m.in dzięki wodom płuca się rozwijają. U mnie pod koniec były na granicy, a potem tak spadły, że musiałam mieć cesarka w 38tc. -
nick nieaktualnyAlis wrote:Ilość wód pod koniec spada, ale jeśli spadnie poniżej nromy to kiepsko, bo m.in dzięki wodom płuca się rozwijają. U mnie pod koniec były na granicy, a potem tak spadły, że musiałam mieć cesarka w 38tc.
Siostra i tak ma mieć cesarkę w 38 tygodniu. Tylko teraz się boję żeby z tego powodu nie miała wczesniej. No i o te płuca się boje. No ale nic, trzeba wierzyć ze wszystko będzie ok. Jest pod kontrolą lekarza więc miejmy nadzieję że nic złego się nie stanie -
A u nas okazuje się, że prawie cała rodzina męża na chrzciny Ignacego przyjedzie
rodzice i siostra to akurat oczywiste, ale do tego ulubiona ciotka i jej synowie z żonami
może być ciekawie
Znalazłam im hotel o 2 minuty drogi od nas i 5 minut do knajpyefcia, malgos741, Sabina, Dziobak, iwcia77, Bozia3, BISCA, ComeToMeBaby, Mega, Magdala, Simba, satori lubią tę wiadomość
-Jack, jestem w ciąży!
-Nie przypominam sobie, żebyśmy...
-Byłeś pijany!
-Aż tak - nigdy! -
nick nieaktualny
-
efcia wrote:będzie, będzie, tylko muszę od mamy wziąć przepis
składniki pamiętam, jak sie robi też, ale proporcji już nie bardzo
na wekend wrzucęślinka poleciała..
efcia, iwcia77 lubią tę wiadomość
01.2015 iuiinvicta Gdańska
10.2015 iuiArtemida Olsztyn
ivf Kwiecień punkcja 14.04.2016
kariotypy ok
mutacja MTHFR
ivf listopad Novum co ma być to będzie...transfer 18.11.2017 -
Fajnie tak świątecznie na forum..... u mnie trochę więcej roboty więc ciężko mi zaglądać na forum ale nadrabiam wieczorem.. Salon ozdobiony od wczoraj
ps. na chatę czas będzie w weekend ...Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 grudnia 2015, 21:29
efcia, Sabina, iwcia77, Bozia3, moremi lubią tę wiadomość
kariotypy ok
mutacja MTHFR
Jak przeczytałam jaki koszt ivf za granicą to bym podziękowała ..bo takiej sumy nie sposób uzbierać... na zabieg już mam .. zbieram na leki
efcia, Sabina, kapturnica, iwcia77, Bozia3, moremi, ComeToMeBaby, Mega lubią tę wiadomość
kariotypy ok
mutacja MTHFR
ania.g wrote:Reni, wykreśl mnie z zajęć jutro. Po wczorajszych przygodach na ip nie idę jutro do dr gburowatego. Planowana wizyta dopiero 30.12 ( o ile nie będzie żadnych niespodzianek)
pierwsze urodziny twixow. Moze im ciocia siostrę urodzi?
efcia, malgos741, Sabina, iwcia77, Bozia3, BISCA, moremi, ComeToMeBaby, Reni, satori, paszczakin lubią tę wiadomość