WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

35 +

Oceń ten wątek:
  • Aasiula Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2015, 15:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Luna76 wrote:
    Jak hormony odpuszczą to ja też. Na razie musze z nimi walczyć. Pozdrowienia z pola walki :-/
    Trzymam kciuki za pokoj :)

efcia, Bozia3, iwcia77 lubią tę wiadomość

• Aasiula Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2015, 15:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bozia3 wrote:
    no do innych - praca, zainteresowania jakieś, pasje.... każdy ma coś innego, co daje mu spełnienie - nie tylko dziecko...czy nawet związek...choć to jest ogromnie ważne - ale nie można się zatracać....szkoda życia
    Podoba mi sie to co piszesz :)

efcia, Bozia3, Mimbla, iwcia77 lubią tę wiadomość

• Bozia3 Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2015, 15:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Luna76 wrote:
    Jak zaszłam, jak iui było wczoraj???!!! 8-)

I kto to jest Sroka???
    no wiesz co Luna....nie znasz Sroki??? Patrz punkt 10 i 13 :)

Zalecenia praktyczne:

1. Zasięgnąć porady lekarza specjalisty po upływie roku od rozpoczęcia starania się o potomka. A jeżeli będzie to konieczne wykonać dodatkowe badania – dotyczy to zarówno męża jak i żony.

2. Rzucić palenie, dotyczy to obojga małżonków, choć kobiecie palenie szkodzi bardziej.

3. Zaleca się by małżonkowie jedli dużo nasion słonecznika (zawierają witaminę E), kiełki pszenicy i surówki oraz owoce (zwłaszcza te o kolorze czerwonym mp. aronia, porzeczka, borówka czarna, ciemne winogrona). Owoce te zawierają w swoim składzie przeciwutleniacze, które neutralizują wolne rodniki. Można też stosować przeciwutleniająco działającą witaminę C.

4. Łoże powinno być odpromieniwane (położyć skórę baranią lub koc wełniany).

5. Oboje małżonkowie powinni stosować miód pszczeli z pyłkiem pszczelim i propolisem. (Ojciec Grzegorz zalecał Bonimel pyłkowo-propolisowy dla żony oraz Bonimel pyłkowo – propolisowy z dodatkiem wyciągu z korzenia żeń-szenia dla męża- przypis autora).

6. Dobrze mieć pożycie między godziną 2 a 5 rano - to bardzo korzystny czas na poczęcie.

7. Lepsze jest pożycie gdy oboje małżonkowie są głodni. Są silniejsi.

8. W miesiącu swego urodzenia kobieta jest najbardziej płodna, najlepiej skorzystać z pożycia pod koniec jajeczkowania.

9. Dobrze by było poczynać dzieci między nowiem a pełnią księżyca, jeżeli wystąpi jajeczkowanie. Nie poleca się poczęcia na zmniejszającym się księżycu. Dzieci poczęte na „starym”, kończącym się księżycu często są słabe i częściej chorują.

10. Wygoda życia u żony utrudnia poczęcie i donoszenie ciąży. Żona przed pożyciem powinna być zmęczona, upracowana, głodna (urządzić pranie, sprzątanie, długą meczącą przechadzkę).

11. Nie sprzyja poczęciu alkohol i powoduje opłakane skutki, nie trzeba tego udowadniać.

12. Silne nerwice, pragnienie posiadania potomstwa, lęki, przesądy, uprzedzenia, obawy, nieświadomości, nie sprzyjają łatwemu poczęciu.

13. Tragedie, smutki, płacz, żałość, boleści, kataklizmy sprzyjają poczęciu.

14. Po klimakterium kobieta nie zachodzi w ciążę (u nas 48-56 lat).

15. Po pożyciu poczęciowym nie należy mieć kolejnego stosunku. Najmniej przez 8 dni trzeba wstrzymać się od pożycia. Inplantacja następuje dopiero w 6-8 dni od poczęcia. Często pożycie wcześniejsze powoduje trudności w zagnieżdżeniu się zarodka.

16. Plemnik ma żywotność najczęściej 5-48 godzin. (Ich żywotność zwiększa się gdy w diecie stosuje się produkty z dużą zawartością selenu np. grzyby, brokuły i orzechy brazylijskie. Ruchliwość i żywotność plemników wzrasta także wtedy gdy zmniejsza się stres antyoksydacyjny, dlatego warto stosować zalecenia z pkt. nr 3 - przypis autora).

17. O ile możliwe, należy często jadać młodą baraninę i owcze sery (nie bryndzę) i mleko.

18. Żywność ma być zdrowa, naturalna, z dużą ilością mikroelementów, nie zabrudzona chemicznie. Ma zawierać dużo pełnowartościowego białka. Jeść często, a mało.

19. Raz na tydzień ubić zapłodnione przez koguta jajko z jedną łyżeczką miodu. Posiada dużo witamin i życia. UWAGA: jak rozpoznać, że jajko jest zapłodnione? Można to rozpoznać w ten sposób, że jajko będzie się podświetlać silnym snopem światła. Promienie światła przechodzące przez skorupkę uwidocznią mały ciemny punkt lub plamkę. W odróżnieniu od takiego jajka, jajko niezapłodnione będzie miało jednolity kolor. Jajka takie najlepiej kupować w gospodarstwach wiejskich – czyli z miejsc, gdzie żyją zarówno kury jak i kogut.

20. Nosić obuwie na średnim obcasie – szpilki szkodzą.

21. Unikać bielizny osobistej wykonanej z tworzyw sztucznych. Używać mydła: szarego np. biały jeleń (bez dodatków zapachowych), można także do mycia używać Bonidermu czyli Pomady O. Grzegorza. Możliwe do wykorzystania są także mydła dla dzieci. (Mydła takie nie wywołują uczuleń, podrażnień, a zawarte w nich łagodne substancje zapachowe nie wpływają negatywnie na organizm kobiety – przypis autora).

22. Obojgu małżonkom nie wolno pić wina swojej roboty – zakwasza.

23. Wzajemna służba sobie, pomoc, zaufanie, delikatność, modlitwa, oddanie, wierność, unikanie stresów sprzyja poczęciu.

24. Stosować mieszankę ziołową, recepturę której przedstawiamy powyżej.

25. Poczęciu sprzyja intensywne i długie nasłonecznienie np. pożycie w Tunezji w lipcu lub sierpniu w okresie jajeczkowania.

Aasiula, efcia, pierwiastka, paszczakin, moremi, Mimbla, iwcia77, malgos741 lubią tę wiadomość

FZuMp1.png

• Aasiula Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2015, 16:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To ja wam powiem ze rozklada mnie jelitowka koszmarna jakas
    Wymioty ,biegunka ,temperatura ,zawroty glowy
    Masakra ....
    A tyle roboty w domu I w pracy :(

• BISCA Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2015, 16:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Klatwa jaka czy co ???

Zdrowia, spokoju, sil, cierpliwosci i radosci z malych codziennych przyjemnosci Wiedzmole.
    Jutro bedzie lepiej <3

Bo jutro sobota :P

efcia, Aasiula, Bozia3, satori, Luna76, iwcia77 lubią tę wiadomość

ijpbdf9hohkdu6ur.png
  • efcia Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2015, 16:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aasiula wrote:
    To ja wam powiem ze rozklada mnie jelitowka koszmarna jakas
    Wymioty ,biegunka ,temperatura ,zawroty glowy
    Masakra ....
    A tyle roboty w domu I w pracy :(

to idac optymistycznym tropem:
    1. schudniesz
    2. możesz bezkarnie wylegiwać sie w łóżku
    3. możesz byc w cionży przy takich objawach
    :D

BISCA, Aasiula, Bozia3, ivf-ivf, ComeToMeBaby, megan8, moremi, Simba, Sabina, satori, Luna76, iwcia77 lubią tę wiadomość

• Reni Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2015, 16:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Luna76 wrote:
    Jak zaszłam, jak iui było wczoraj???!!! 8-)

I kto to jest Sroka???

oooo widzę, że podstawy starań Pani nie zaliczyła ;-)

Bozia3, efcia, Aasiula, pierwiastka, ComeToMeBaby, moremi, Sabina, Mimbla, satori, Luna76, iwcia77, malgos741 lubią tę wiadomość

2 IUI, 4 IVF ICSI. 70 cs..Naturalsik!!! Mamy Dziedzica! graphics-bees-482908.gifdqpri09ky14nbyvi.png
  • Aasiula Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2015, 16:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    efcia wrote:
    to idac optymistycznym tropem:
    1. schudniesz
    2. możesz bezkarnie wylegiwać sie w łóżku
    3. możesz byc w cionży przy takich objawach
    :D
    Tez o tym myslalam ze schudne :)hehehe
    Ale ciazy to nie ma ,przy pigulkach??
    Demyt :P

efcia, ComeToMeBaby, Bozia3, moremi, iwcia77, BISCA lubią tę wiadomość

• efcia Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2015, 16:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aasiula wrote:
    Tez o tym myslalam ze schudne :)hehehe
    Ale ciazy to nie ma ,przy pigulkach??
    Demyt :P

oj tam, oj tam rózne przypadki chodzą po ludziach - miało byc optymistycznie ;D

Aasiula, ComeToMeBaby, iwcia77, BISCA lubią tę wiadomość

• Aasiula Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2015, 16:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    efcia wrote:
    oj tam, oj tam rózne przypadki chodzą po ludziach - miało byc optymistycznie ;D
    Ja gupia :)
    Jak fajnie jest siedziec na klopie
    I Jeszcze miseczle mam na wszelki wypadek
    Cudowne uczucie hahahaahahahaj
    Chyba sie rozrycze ze szczescia ;)
    Tak dopszszszeee :)

efcia, ComeToMeBaby, Bozia3, moremi, kapturnica, Simba, Sabina, satori, Luna76, iwcia77, malgos741, caffe, BISCA lubią tę wiadomość

• Reni Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2015, 16:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    to do wiedzenia się Paniami

http://naforum.zapodaj.net/thumbs/b488cdd542d2.jpg

będę wpadać z kontrolą

efcia, ivf-ivf, Bozia3, moremi, Sabina, Mimbla, satori, ania.g, iwcia77, Mega, BISCA lubią tę wiadomość

2 IUI, 4 IVF ICSI. 70 cs..Naturalsik!!! Mamy Dziedzica! graphics-bees-482908.gifdqpri09ky14nbyvi.png
  • efcia Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2015, 16:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aasiula wrote:
    Ja gupia :)
    Jak fajnie jest siedziec na klopie
    I Jeszcze miseczle mam na wszelki wypadek
    Cudowne uczucie hahahaahahahaj
    Chyba sie rozrycze ze szczescia ;)
    Tak dopszszszeee :)

tak trzymać :D

zdrówka Asiula <3

Aasiula lubi tę wiadomość

• ivf-ivf Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2015, 16:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bozia3 wrote:
    no do innych - praca, zainteresowania jakieś, pasje.... każdy ma coś innego, co daje mu spełnienie - nie tylko dziecko...czy nawet związek...choć to jest ogromnie ważne - ale nie można się zatracać....szkoda życia

Bozia, bardzo mądra babka jesteś.

pierwiastka, Bozia3, sandra80, Simba, Mimbla, iwcia77 lubią tę wiadomość

• efcia Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2015, 16:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paszczakin wrote:
    Obiecane cynamonowe gwiazdki- mala porcja

http://www.chefkoch.de/rezepte/drucken/570771155723405/2309481a/1/Omas-Zimtsterne.html

190 g Cukru pudru
    100 g mielonych migdalow
    200 g mielonych orzechow
    2 bialka
    1 lyzka cynamonu
    odrobina soku z cytryny

szanuje czujność naszej Pani, wiec tu skomentuje

Paszcza juz po składnikach widze, ze to bedzie pyszne :-)
    i w dodatku zero mąki
    robie na 1000 procentów

P.S czy można użyć ksylitolu zamiast cukru? zmiele go w młynku na puder ;-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 grudnia 2015, 16:44

ania.g, Reni lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 grudnia 2015, 16:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paszczakin wrote:
    jeeee, doczytalam. dalej nie wiem, czy munsz Sabiny zyje!
    Sabinka, wyszedl temat urodzin, czy nie?

ja zaraz ruszam kupic Adasiowi ostatnie nakrycia glowy do kalendarza, musze skonczyc w ten weekend, bo mi serwis przyslal maila, ze szybko trzeba skladac zamowienia.. jeszcze 6 zdjec musze zrobic..
    On wciąż żyje szczęśliwy w nieświadomości ;) chłop w robocie, będzie jutro wieczorem, także ten hehe, będzie ostro. Ja.mu o urodzinach nie przypominam. Ale w pokoju stoi storczyk od znajomych z pracy. A chlop wie, ze taka mamy tradycje. Bez okazji by.mi nie dali ;) wiec jak przyjedzie to chyba sie skapnie ;)

pierwiastka, ComeToMeBaby, moremi, Aasiula, ivf-ivf, kapturnica, efcia, Simba, Mimbla, satori, iwcia77, Mega, BISCA lubią tę wiadomość

• pierwiastka Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2015, 16:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    efcia wrote:
    szanuje czujność naszej Pani, wiec tu skomentuje

Paszcza juz po składnikach widze, ze to bedzie pyszne :-)
    i w dodatku zero mąki
    robie na 1000 procentów

P.S czy można użyć ksylitolu zamiast cukru? zmiele go w młynku na puder ;-)
    a lubisz takie wypieki bez mąki?
    to ma przepis na ciastka z płatków owsianych coś jak makaroniki, jak znajdę to dodam :)

efcia, iwcia77, BISCA lubią tę wiadomość

jeżeli plan A nie wypali, alfabet ma jeszcze 25 liter ;)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 grudnia 2015, 17:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przed chwila dzwonilam do mojej bratanicy lat 14 i pół, czy napisala juz z siostrzyca list do Mikołaja ;) rany... jakie one są rozmowne :O każde słowo trzeba wyciągać, masakra. Do tej pory wolały pieniądze, a w tym roku chcą jednak prezenty :) dziewczyny bardzo poukładane, wręcz za bardzo jak na nastolatki, ale nim coś wydukaja... ech.... nie umiem gadać z nastolatkami :O

moremi, Aasiula, anna maria, ivf-ivf, kapturnica, Simba, Dziobak, peppapig, Luna76, iwcia77, malgos741, Mega, BISCA lubią tę wiadomość

• moremi Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2015, 17:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co to za załamywanie się?

Luna, ja w czasie owulacji też się z mężem rozwodziłam. Tydzień się do niego nie odzywałam. To trzymam kciuki :-)

Dusia, dawaj znać co z młodym.

U nas też nieciekawie. Bilirubina jednak rośnie :-( dobrze, że nie jest to jakiś ogromny skok i dość szybko zareagowalismy. Od dzisiaj w ruch idą czopki. Juz sobie wyobrazam te kupy tryskajace na mnie podczas ich wkładania.

efcia, Simba, Dziobak, Magdala, ania.g, Luna76, iwcia77, malgos741, BISCA lubią tę wiadomość

-Jack, jestem w ciąży!
    -Nie przypominam sobie, żebyśmy...
    -Byłeś pijany!
    -Aż tak - nigdy!
  • ComeToMeBaby Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2015, 17:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Morka :-P opis pierwsza klasa. Normalnie widzę to... :-P

Dobrze, że reakcja szybka. W szpitalu był na solarce, prawda? No niech mu już te żółtki żyć w spokoju dadzą, bo jeszcze mąż pomyśli, że w Chinach byłaś. ;-) Udanego czopkowania. Że się tak wyrażę: czopki z głów! Aaa nie, bo to nie o dziób chodzi a o rufę ;-) hyhy

moremi, pierwiastka, iwcia77, Mega lubią tę wiadomość

Kometowy Kosmita- lądowanie 21.10.2016 :-)
    c5e015d88e.png
  • sandra80 Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2015, 17:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    efcia wrote:
    ale jak to O.o

ok, pakuj sie, przyjeżdzasz do mnie na świeta, przy stole jakies 20 osób , ale i dla ciebie sie miejsce znajdzie
    przy takich swietach jak u nas depresja nie bedzie sie ciebie trzymac :-)

Efcia, dzięki kochana jesteś. To nie chodzi o ilość osób, bo też pewnie tyle będzie u nas, ale jak brakuje jednej z najważniejszych, to już nie jest tak samo. Tym bardziej jak tragedia się dzieje akurat w okresie świątecznym :(

gann9jcgo804inbp.png

1lxlm6r.png

sandra80
    "Nie narzekaj, że masz pod górę skoro zmierzasz na szczyt"
‹‹ 12526 12527 12528 12529 12530 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Mięśniaki macicy - przyczyny, objawy, leczenie

Mięśniaki macicy mogą występować nawet u 3 na 4 kobiety, w dowolnym momencie życia. U kogo jednak występują najczęściej? Czy znane są przyczyny powstawania mięśniaków macicy? Jakie są najczęstsze objawy i co powinno skłonić do wizyty u lekarza?

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza: niewidzialna choroba, która dotyka miliony Polek

Szacuje się, że w Polsce około 2 miliony kobiet cierpi na endometriozę. W artykule dowiesz się o najnowszych metodach diagnozowania i leczenia endometriozy, a także poznasz osobistą historię Małgorzaty, która walczyła z tą chorobą przez 5 lat, aby wreszcie zobaczyć światło w tunelu na swojej drodze do macierzyństwa.

CZYTAJ WIĘCEJ

Metody leczenia endometriozy - techniki leczenia, skuteczność, koszty

Endometrioza jest w dalszym ciągu bardzo tajemniczą chorobą. Nic dziwnego, że zarówno diagnostyka, jak i leczenie nie należą do łatwych. Jakie metody stosuje się w zależności od postaci endometriozy? Na czym polegają? Czy są one skuteczne? Jakie czynniki zwiększają szanse na powodzenie leczenia operacyjnego? Czy leczenie endometriozy jest drogie? 

CZYTAJ WIĘCEJ