WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Czasami życie pisze różne scenariusze.
Sprawdź jak zabezpieczyć płodność - swoją i partnera!
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

35 +

Oceń ten wątek:
  • moremi Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2015, 18:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kapturnica wrote:
    Kurcze Wacia trzymam wszystko co sie da zeby bylo ok z synem.Moremi wydaje mi sie ze to za szybko na okres tym bardziej ze polog sie jeszcze u ciebie nie skończył i krwawienia z przerwami mają prawo pojawiać sie nawet co kilka dni.ja tak miałam plus bol jajnikow jakby miala dostac okres a na usg była minimalna grubość endo.Moze warto sprawdzic chociaż większość lekarzy powie ci ze to nadal polog jest.
    To jak połóg, to nie ma co jeszcze sprawdzać. Poczekam do zakończenia i pójdę na normalną wizytę. Przecież nie zamierzam się seksić przed upływem 6 tygodni.

Mimbla, kapturnica, dorbie, megan8, iwcia77 lubią tę wiadomość

-Jack, jestem w ciąży!
    -Nie przypominam sobie, żebyśmy...
    -Byłeś pijany!
    -Aż tak - nigdy!
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 grudnia 2015, 18:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    iwcia77 wrote:
    Jastra- jak nie masz duzo miejsca to polecam ci taka wanienke :

http://naforum.zapodaj.net/thumbs/3c84ee0ce07a.jpg

Ale czadowa!!! Gdzie ja kupowalas?

BISCA, iwcia77 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 grudnia 2015, 18:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    macduska wrote:
    Właśnie jedziemy na SOR. Zakrwawił znowu.

O cholerka, daj znac jak bedziesz w stanie. Boroczek :(

macduska lubi tę wiadomość

• Luna76 Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2015, 18:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mimbla wrote:
    hej dziewczyny,

Kometa, gratki za otwarcie sezonu szprycowania.Do dezynfekcji możesz się zaopatrzyć w Octenisept, jeśli chcesz. Bardzo wygodny, bo w spray'u.
    Co do Menopuru to ja go nie znam, nie wiem jak przechowywać roztwór - ale zdaje mi się że na wątku inv, koleżanka Ma_pi w niedzielę zaczęła go używać. Podpytaj może.

A ja sobie leżę, dziś 1 dpt, kupuję prezenty przez net dla rodziny. Cieszę się chwilą.
    Menopur przechowujemy w lodówce! Ja go brałam przed IUI :-)

ComeToMeBaby, moremi, Mimbla lubią tę wiadomość

• ComeToMeBaby Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2015, 18:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mimbla wrote:
    Kometa, gratki za otwarcie sezonu szprycowania.Do dezynfekcji możesz się zaopatrzyć w Octenisept, jeśli chcesz. Bardzo wygodny, bo w spray'u.
    Co do Menopuru to ja go nie znam, nie wiem jak przechowywać roztwór - ale zdaje mi się że na wątku inv, koleżanka Ma_pi w niedzielę zaczęła go używać. Podpytaj może.

A ja sobie leżę, dziś 1 dpt, kupuję prezenty przez net dla rodziny. Cieszę się chwilą.
    dzięki dzięki. właściwie to przekażę chyba mężowi :)
    octenisept posiadam- ale tu są już przygotowane jednorazowe waciki nasączone płynem do dezynfekcji.
    już pytałam, wiem już jak przechowywać :) dzięki

a ty sobie leż, odpoczywaj, relaksuj się :) zakupy świąteczne to wszak bardzo przyjemne zajęcie. ja jestem jeszcze przed. nawet specjalnie nie mam pomysłów- to jest najgorsze.

Kometowy Kosmita- lądowanie 21.10.2016 :-)
    c5e015d88e.png
  • Dziobak Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2015, 18:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moremi wrote:
    To jak połóg, to nie ma co jeszcze sprawdzać. Poczekam do zakończenia i pójdę na normalną wizytę. Przecież nie zamierzam się seksić przed upływem 6 tygodni.
    Ja po 6 tyg miałam owulacje z jajami. Także ten... ;-)

moremi, BISCA lubią tę wiadomość

• ComeToMeBaby Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2015, 18:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Luna76 wrote:
    Menopur przechowujemy w lodówce! Ja go brałam przed IUI :-)
    wersja oficjalna jest taka że w lodówce do momentu rozmieszania. po rozmieszaniu nie musi być już w lodówce, jednak ani nie należy zamrażać i trzymać w temp poniżej 25 stopni. Ponieważ temperatura w moim mieszkaniu wynosi rano 24, popołudniu 25 a teraz widzę 26 na termometrze (gotowałam) to jednak zdecydowałam o lodówce.

Simba lubi tę wiadomość

c5e015d88e.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 grudnia 2015, 19:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ComeToMeBaby wrote:
    wersja oficjalna jest taka że w lodówce do momentu rozmieszania. po rozmieszaniu nie musi być już w lodówce, jednak ani nie należy zamrażać i trzymać w temp poniżej 25 stopni. Ponieważ temperatura w moim mieszkaniu wynosi rano 24, popołudniu 25 a teraz widzę 26 na termometrze (gotowałam) to jednak zdecydowałam o lodówce.
    Ale masz goraco. U nas na górze 18-19, na dole 20 stopni teraz

Mimbla, ComeToMeBaby, Dziobak, moremi, Sabina lubią tę wiadomość

• Mimbla Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2015, 19:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kometa, o "moim" Puregonie też słyszałam że po załadowaniu kartridża, można całego pena trzymać poza lodówką - ale mimo wszystko, trzymałam w lodówce.
    Tak jest najlepiej.

A sama nie chcesz tych zastrzyków wbijać? To jest banalnie proste, wcale nie boli i byłabyś samowystarczalna. Może spróbuj. Tylko pierwszy raz jest przeżyciem, potem już działasz jak automat ;-).

malgos741, ComeToMeBaby, moremi, Sabina lubią tę wiadomość

35+, czynnik męski uwarunkowany genetycznie. 3 x IVF (12.2014, 04.2015, 02.2016)
    d51054bc0b.png
  • ComeToMeBaby Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2015, 19:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dorbie wrote:
    Ale masz goraco. U nas na górze 18-19, na dole 20 stopni teraz
    a bo ja mam malutkie mieszkanko to i specjalnie nie muszę uruchamiać za bardzo kaloryferów- wszędzie dookoła sąsiedzi, więc mnie też grzeją. jedynie jak mocno wieje to czuć chłodem,ale moment i robi się ciepło.

c5e015d88e.png
  • ComeToMeBaby Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2015, 19:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mimbla wrote:
    A sama nie chcesz tych zastrzyków wbijać? To jest banalnie proste, wcale nie boli i byłabyś samowystarczalna. Może spróbuj. Tylko pierwszy raz jest przeżyciem, potem już działasz jak automat ;-).
    nie wiem, nie wiem... tak dobrze mężowi poszło, że nie chcę tego spierd...ć :P
    poza tym- on do Nowego Roku ma wolne- może mnie dziabać. Jak mu nie będzie szło to przejmę inicjatywę. Nawet chciałam dziś podejść sama do tego zastrzyku ale kurdę nie zdążyłam, to była szybka akcja hahaha wziął mnie z zaskoczenia ;) no i dobrze.

p.s. niech też się na coś przyda i poczuje, że ma swój wkład w ten proces ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 grudnia 2015, 19:32

malgos741, moremi, pierwiastka, Mimbla, Dziobak, Sabina, caffe, iwcia77 lubią tę wiadomość

c5e015d88e.png
  • ComeToMeBaby Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2015, 19:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dorbie- a u ciebie ciągle Meksyk z tym wożeniem?...

dorbie lubi tę wiadomość

c5e015d88e.png
  • anna maria Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2015, 19:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wacia oby wszystko z mlodym bylo dobrze ,kciuki trzymam

201407014965.png
  • malgos741 Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2015, 19:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wacia kciuki i daj znać jak tam.. <3

01.2015 iui :( invicta Gdańska
    10.2015 iui :( Artemida Olsztyn
    ivf Kwiecień punkcja 14.04.2016 :(
    kariotypy ok
    mutacja MTHFR
    ivf listopad Novum co ma być to będzie...transfer 18.11.2017 :(
  • malgos741 Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2015, 19:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ComeToMeBaby wrote:
    nie wiem, nie wiem... tak dobrze mężowi poszło, że nie chcę tego spierd...ć :P
    poza tym- on do Nowego Roku ma wolne- może mnie dziabać. Jak mu nie będzie szło to przejmę inicjatywę. Nawet chciałam dziś podejść sama do tego zastrzyku ale kurdę nie zdążyłam, to była szybka akcja hahaha wziął mnie z zaskoczenia ;) no i dobrze.

p.s. niech też się na coś przyda i poczuje, że ma swój wkład w ten proces ;)
    mój wymiękł ... musiałam sama ;)

ComeToMeBaby lubi tę wiadomość

kariotypy ok
    mutacja MTHFR
  • malgos741 Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2015, 19:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iwcia super ta wanienka...extra patent ;)

iwcia77 lubi tę wiadomość

kariotypy ok
    mutacja MTHFR
  • ComeToMeBaby Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2015, 19:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    malgos741 wrote:
    mój wymiękł ... musiałam sama ;)
    no a mój mnie zaszedł od tyłu i zaatakował tak jakby sam siebie dziabał. dobry patent. bo jakby miał jakoś z przodu brać zamach czy przystawiać się z boku to faktycznie byłoby to chyba dość niewygodne i ograniczające w pewnym stopniu ruchy. ale zamachiwał się na mnie ze trzy razy zanim dziabnął :P hyhyy a po wszystkim pytał czy nie bolało <3

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 grudnia 2015, 19:45

malgos741 lubi tę wiadomość

c5e015d88e.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 grudnia 2015, 19:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Uprzejmie domoszę, że Młody miał usg, wyszło w porządku i teraz czekamy na wyniki morfologii.

Lekarz dyżurny nazywa się Kalif Mwutu, czy jakoś tak. Młody się go wystraszył na wejście. Jakby nie było to czarnoskóry lekarz pediatra jest rzadkością. Komedia. Jakaś głupawka nas ogarnęła. :-)

Dziękuję za wsparcie.

ComeToMeBaby, malgos741, gretka, efcia, moremi, Dziobak, Magdala, ania.g, Sabina, gosia7122, caffe, Mega, Bozia3, paszczakin, iwcia77, Simba lubią tę wiadomość

• Reni Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2015, 19:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kometa miałam menopur i trzymałam w lodówce
    po co się martwić czy w domu będzie ciepło czy zimno
    jak się boisz, że będzie za zimne
    to chwilę przed podaniem wyjmij z lodówki albo potrzymaj w dłoni, żeby się ogrzało
    możesz też potrzymać miedzy udami ;-)

ComeToMeBaby, efcia, moremi, Sabina, Mega, iwcia77, Simba lubią tę wiadomość

2 IUI, 4 IVF ICSI. 70 cs..Naturalsik!!! Mamy Dziedzica! graphics-bees-482908.gifdqpri09ky14nbyvi.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 grudnia 2015, 19:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reni jak z Twoją pracą?

efcia, BISCA lubią tę wiadomość

‹‹ 12583 12584 12585 12586 12587 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Endometrioza - najnowsze odkrycia nauki i perspektywy leczenia

W miesiącu świadomości endometriozy, dzielimy się z Wami nowymi odkryciami, które stają się źródłem nadziei. Badania nad genami i mikrobiomem oferują potencjalne klucze do lepszych terapii. Zobacz, jak nauka prowadzi nas ku lepszemu zrozumieniu i leczeniu tej trudnej choroby.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Kalendarz dni płodnych podczas starania o dziecko

Przeczytaj dlaczego coraz więcej lekarzy zaleca kobietom starającym się o dziecko prowadzenie aplikacji miesiączkoweji i obserwację własnego ciała. Kalendarz owulacji - czym jest, na czym to polega i dlaczego podczas starania o dziecko warto wiedzieć coś więcej o swoim cyklu niż czas jego trwania. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Adaptogeny - Ashwagandha, Korzeń Maca, Shatavari

Każdego dnia przybywa par, które po wieloletnich staraniach o dziecko, osiągają swój cel dzięki unikalnym ziołom - adaptogenom. Powiedzmy sobie otwarcie: kto sprawniej przywróci ład i porządek w świecie sztucznie zdezorganizowanym przez człowieka, jak Matka Natura? Świetnie, że zaczynamy korzystać z jej pomocy. Jeśli to zagadnienie nie jest Ci jeszcze znane, koniecznie przeczytaj artykuł do końca.          

CZYTAJ WIĘCEJ