35 +
-
WIADOMOŚĆ
-
moremi wrote:Czy któraś z Was miała podczas połogu okres? Bo to już nie jest krwawienie połogowe. Jestem przekonana, że to regularna @ ze wszystkimi dolegliwościami.
Jaja jakieś. -
nick nieaktualnyHej!
Sabcia, przywolalas mnie
W domu jest bosko!
Wysypiam się we własnym łóżku, nie mam problemów z leżeniem na bokach i przewracaniem się, ale to tez dlatego, ze kazdy dzien po cesarce lepszy.
Adaś ładnie ssie, w nocy spi po 4 godziny, czyli wychodzi mi 1-2 karmienia. Jeszcze jest leniuszkiem, po 10 min ssania intensywnie podsypia, budze go, a on dwa razy pociągnie i znowu śpi, odbijamy, ssie, śpi. Jak odkładam do łóżeczka kreci się. Generalnie musi wyssac mleko z dwóch piersi i wtedy zasypia. Karmienie to bita godzina, czasami 1,5 godz, ale podobno ma prawo. Budzę go i pilnuje w dzień, by nie spał dłużej niż 3 godz w dzień.
Do dzisiaj była moja mama. Gotowała chłopakom jak bylam w szpitalu, dziś pojechała do domu. Tato został, kierowca. Wozi chłopaków do szkoły jak mój mąż jest w pracy, wychodzi z psem i naprawia wszystkie rzeczy elektryczne, a zawsze się coś znajdzie.
Ja oczywiście jako, że Adaś wczesniak mam same wizyty u lekarza, ważenie, okulista, poradnia patologii noworodka, patronaż, sama ze szwami do zdjecia muszę jechać, po wypis do szpitala. Zarobiona jestem. To wszystko mam do 18.12. Najlepszy jest okulista na 7.30! 20km mam do przejechania, po drodze dzieci do szkoły drugi koniec Gdańska w godzinach szczytu. No cóż, trzeba.moremi, Dziobak, iwcia77, Mimbla, ComeToMeBaby, *aga*, ania.g, efcia, Sabina, pierwiastka, gosia7122, kapturnica, Magda*, malgos741, BISCA, ivf-ivf, caffe, Natka_79, megan8, Mega, Simba lubią tę wiadomość
-
iwcia77 wrote:ja pierdziu! fenomen jakis!
a dzwonilas do ginki?
Przy tym nie miała żadnych rozstępowmi też się z tym udało.
Byłam u lekarza. Bilirubina spadła 7,5 do 4,4bosko
Teraz został tylko trądzik i brodawki sutkowe (już zdecydowana poprawa, a na trądzik dobrze działa lipikur).iwcia77, Dziobak, Mimbla, ComeToMeBaby, *aga*, ania.g, kapturnica, efcia, Sabina, pierwiastka, BISCA, caffe, Bozia3, paszczakin, Simba lubią tę wiadomość
-Jack, jestem w ciąży!
-Nie przypominam sobie, żebyśmy...
-Byłeś pijany!
-Aż tak - nigdy! -
nick nieaktualnymoremi wrote:Nie jest to żaden fenomen. Okazuje się, że moja matka tak miała. I szybko owulacja. I kolejna ciąża
Teraz został tylko trądzik i brodawki sutkowe (już zdecydowana poprawa, a na trądzik dobrze działa lipikur).iwcia77, moremi, efcia, Sabina, BISCA lubią tę wiadomość
-
moremi wrote:Nie jest to żaden fenomen. Okazuje się, że moja matka tak miała. I szybko owulacja. I kolejna ciąża
Teraz został tylko trądzik i brodawki sutkowe (już zdecydowana poprawa, a na trądzik dobrze działa lipikur).
a co masz z brodawkami? pekaja? smarujesz czyms?
tradzik..hm - lipikar tez uzywam jak mam wysyp -
dorbie wrote:Na trądzik dobrze działa kapiel w kali, czy nadmanganian potasu, woda cieniutko różowa. Polecam-Jack, jestem w ciąży!
-Byłeś pijany!
-Aż tak - nigdy! -
iwcia77 wrote:a!!!!!! no to jak dziedziczne to okej
a co masz z brodawkami? pekaja? smarujesz czyms?
tradzik..hm - lipikar tez uzywam jak mam wysypiwcia77, efcia, Mega lubią tę wiadomość
-Jack, jestem w ciąży!
-Byłeś pijany!
-Aż tak - nigdy! -
Sabina wrote:Wiesz co, ja miałam długi połóg. Już było tylko brudzenie i znowu zalewala mnie krew. Miałam tak ponad 6 tygodni. Już szlak.mnie trafial
Po tym z Marcelem.Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 grudnia 2015, 17:46
Sabina lubi tę wiadomość
Matka fantastycznej 4 -
nick nieaktualny
-
Dobra dziewczyny biorę na klatę te wasze długie połogi byle bym zaciążyła w niedługim czasie
Lenka mnie korci jak nie wiem coiwcia77, moremi, ania.g, efcia, Jastra, pierwiastka, macduska, malgos741, BISCA, Sabina, caffe, Mega, Bozia3 lubią tę wiadomość
Żyj chwilą ! Chyba, że chwila jest nieprzyjemna, w takim przypadku zjedz ciasteczko. –Ciasteczkowy Potwór -
nick nieaktualny
-
Macduska trzymam kciuki żeby to okazało się tylko pękającymi naczynkami lub jakąś inna błahostką. W szpitalu chociaż wszystko sprawdzą.
macduska, Mimbla, iwcia77 lubią tę wiadomość
Żyj chwilą ! Chyba, że chwila jest nieprzyjemna, w takim przypadku zjedz ciasteczko. –Ciasteczkowy Potwór -
macduska wrote:Siedzimy w izolatce i czekamy na lekarza. Prawdopodobnie wylądujemy w szpitalu zakaźnym.
no trzymam kciuki aby lekarz stwierdził, że to nic groźnegomacduska, efcia, *aga* lubią tę wiadomość
-
macduska wrote:Morek a dobrze się czujesz? Ja bym to skonsultowała.
macduska, efcia, Mimbla, Sabina, iwcia77 lubią tę wiadomość
-Jack, jestem w ciąży!
-Byłeś pijany!
-Aż tak - nigdy! -
hej dziewczyny,
Waciu, trzymam kciuki.
Reni - ja też moją psinę wożę w szelkach, przypiętą. Nie wyobrażam sobie inaczej:).
Kometa, gratki za otwarcie sezonu szprycowania.Do dezynfekcji możesz się zaopatrzyć w Octenisept, jeśli chcesz. Bardzo wygodny, bo w spray'u.
Co do Menopuru to ja go nie znam, nie wiem jak przechowywać roztwór - ale zdaje mi się że na wątku inv, koleżanka Ma_pi w niedzielę zaczęła go używać. Podpytaj może.
A ja sobie leżę, dziś 1 dpt, kupuję prezenty przez net dla rodziny. Cieszę się chwilą.Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 grudnia 2015, 18:17
macduska, moremi, efcia, *aga*, Sabina, ania.g, pierwiastka, ComeToMeBaby, anna maria, malgos741, Reni, BISCA, caffe, Mega, Bozia3, iwcia77, Simba lubią tę wiadomość
-
macduska wrote:Siedzimy w izolatce i czekamy na lekarza. Prawdopodobnie wylądujemy w szpitalu zakaźnym.
macduska, efcia, gretka, *aga*, pierwiastka, ComeToMeBaby, malgos741, iwcia77 lubią tę wiadomość
-Jack, jestem w ciąży!
-Byłeś pijany!
-Aż tak - nigdy! -
Mimbla wrote:hej dziewczyny,
Waciu, trzymam kciuki.
Reni - ja też moją psinę wożę w szelkach, przypiętą. Nie wyobrażam sobie inaczej:).
Kometa, gratki za otwarcie sezonu szprycowania.Do dezynfekcji możesz się zaopatrzyć w Octenisept, jeśli chcesz. Bardzo wygodny, bo w spray'u.
Co do Menopuru to ja go nie znam, nie wiem jak przechowywać roztwór bo - ale zdaje mi się że na wątku inv, koleżanka Ma_pi w niedzielę zaczęła go używać. Podpytaj może.
A ja sobie leżę, dziś 1 dpt, kupuję prezenty przez net dla rodziny. Cieszę się chwilą.Mimbla, ComeToMeBaby, BISCA, Bozia3, iwcia77 lubią tę wiadomość
-Jack, jestem w ciąży!
-Byłeś pijany!
-Aż tak - nigdy! -
Kurcze Wacia trzymam wszystko co sie da zeby bylo ok z synem.Moremi wydaje mi sie ze to za szybko na okres tym bardziej ze polog sie jeszcze u ciebie nie skończył i krwawienia z przerwami mają prawo pojawiać sie nawet co kilka dni.ja tak miałam plus bol jajnikow jakby miala dostac okres a na usg była minimalna grubość endo.Moze warto sprawdzic chociaż większość lekarzy powie ci ze to nadal polog jest.
macduska, Mega, iwcia77 lubią tę wiadomość