X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

35 +

Oceń ten wątek:
  • sandra80 Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2015, 15:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie byłabym sobą, gdybym pani dr, która mówiła, że jest jeszcze zapalenie płuc nie powiedziała, że rano była inna diagnoza, bardzo się zdenerwowała, zaczęła krzyczeć. Następnego dnia wpada przed inhalacjami pani dr z rannej zmiany i się mnie pyta co mam za reklamacje. Zbadała mojego synka i wypisała nas do domu. Okazało się, że miała rację, wszystko było ok. Powiedziała mi jeszcze; bo wie pani Ci młodzi lekarze to nie mają jeszcze doświadczenia w osłuchiwaniu.

Co??? I oni decydują np o przyjęciu dziecka do szpitala, sory mi się nóż otwiera w kieszeni.

Tak wiem nie jest ze mną łatwo ;)

gann9jcgo804inbp.png

1lxlm6r.png

sandra80
    "Nie narzekaj, że masz pod górę skoro zmierzasz na szczyt"
  • Simba Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2015, 15:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien dobry milym Paniom :)
    To ja moze kawal:

Pracodawca mówi do pracownicy blondynki - dzisiaj pani posprząta windę. Na to ona - ale na wszystkich dwudziestu piętrach?!

moremi, Reni, ComeToMeBaby, ivf-ivf, macduska, Mega, BISCA, sandra80, kapturnica, ania.g, Sabina, Mimbla, caffe, krycha.stara, iwcia77, paszczakin lubią tę wiadomość

a8vSp1.png
  • gretka Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2015, 15:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ComeToMeBaby wrote:
    u nas w artvimedzie jedna miała bardzo duży kłopot z krtanią po zabiegu, ale to mógł być przypadek akurat, bo nie ma intubacji tylko w żyłę idzie.
    A propos granatowych wdzianek to aktualnie mamy ubaw na wątku bo nam pan dr proponuje zakładanie jednorazowych spódniczek w ramach ochrony godności pacjentki rozebranej ;) a się okazuje, że chyba wszystkie w sukienkach chadzajom i nie mają potrzeby używania klinikowych stajlowych spódniczek. No nie wiem, może się skuszę następnym razem ahaha.
    A to wdzianko do punkcji to od pasa w dół czy sukienka stricte? To pod sukienką nic a nic, tak? Bo to chyba nie ma 100 den? :P

o nie mogę, wszystko mnie dziś śmieszy. mam chyba jakąś głupawkę. wczoraj mnie śmiesyło w drodze powrotnej w samochodzie jak m bawił się moją dłonią i "skubał" swoimi palcami moje opuszki i wnętrze dłoni. Zanosiłam się śmiechem. Miał ze mnie ubaw. Powiedziałam mu, ze to dopiero początek ;) W sumie powinien się cieszyć, że się śmieję, gradowe chmury mogą przyjść znienacka :P

A ja przepraszam- a po tej punkcji to ile km w samochodzie? bo nie wiem dokąd wracasz. Za góry, za lasy? Czy tylko do następnej tablicy z nazwą miejscowości? ;)

P.s. następne kłujki... rety.. Brzucha mi nie wystarczy...
    odnosnie strojow- do wyboru , zalezy czy pacjentka ma koszulke- wtedy spodniczka, jak nie to sukienka( ja tylko bluzka+biustonosz, wiec zalapalam sie na sukienke)
    a dzis w km to 100 w jedna i z powrotem, na szcescie bo czuje jajniki coraz bardziej...

ComeToMeBaby lubi tę wiadomość

gretka
  • Reni Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2015, 15:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kurcze jakieś stroje do przebrania
    mi kazali zabrać własnego tshirta

w końcu się nie przebrałam, bo czekałam łaskawie kiedy mnie poproszą a nie będę po ogólnym korytarzu z gołą śmieszną chodzić

no i wpada nagle piguła i mówi zapraszam O.o
    wchodzę do gabinetu, a tam cała ekipa na mnie czeka
    dobrze, że gacie dali mi zdjąć O.o jeszcze pomyśleliby, że dziewic przyszedł ;-)

gretka, ComeToMeBaby, Simba, macduska, Bozia3, Mega, moremi, Sabina, Mimbla, iwcia77, paszczakin lubią tę wiadomość

2 IUI, 4 IVF ICSI. 70 cs..Naturalsik!!! Mamy Dziedzica! graphics-bees-482908.gifdqpri09ky14nbyvi.png
  • ComeToMeBaby Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2015, 15:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mimbla wrote:
    wybuchowe to chyba nie

ale chodzi za mną takie pytanie:

"czy kogoś ćmiło w podbrzuszu 7 dpt komu się udało"? ;-)
    Proszzz...
    Inska wrote:
    Shoaa, Triss - kciuki mocno za Was trzymam dziewczyny! Odgaiamy czarne myśli, wizualizujemy pięknego sikańca i betę ;)

IVA ja też nie miałam plamień a i wszystkie "objawy" odeszły tak od 6dpt, także to o niczym nie świadczy, że ich nie masz.
    Zrób test wtedy, kiedy będziesz gotowa. Ja pamiętam jak na początku liczyłam każdy dzień od transferu, taaaaaak mi się dłużył, a potem tak, jak Ty, bałam się go zrobić, nie wspomnę o becie.

A jak wiemy koleżanka w ciąży.
    <3

BISCA, moremi, Sabina, Mimbla, malgos741 lubią tę wiadomość

Kometowy Kosmita- lądowanie 21.10.2016 :-)
    c5e015d88e.png
  • Bozia3 Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2015, 15:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sandra80 wrote:
    Wiesz już wolałabym być tą nawiedzoną, niż ignorantką, która nawet nie wie na co szczepione było wczoraj Jej dziecko.
    Ja mam swoją zasadę - przede wszystkim nie idę do pierwszego lepszego lekarza...przyglądam się im, czytam opinie w necie, pytam znajomych....jak już wybiorę ( jak na razie hehe nie potrzebuję wielu specjalistów ) trzymam się ich i ufam im. Bardzo ufam swojej gince, bardzo ufam pediatrze, która prowadzi również moje drugie dziecko....
    Nie widzę powodów, dla których miałabym podważać jej zalecenia co do rodzaju szczepień i daty.. i naprawdę nie skupiam się na tym - co dziś szczepimy a co jutro...od tego mam ją i ona tym kieruje...
    Szczerze mówiąc dla mnie osobiście bardziej niebezpieczne są domorosłe znawczynie ulotek, leków i objawów, które próbują ustawiać swoich lekarzy...bo się naczytały u wujka google i mądrzejsze od wszystkich.....wprowadzają zamęt i niezdrową atmosferę podszytą brakiem zaufania do własnego lekarza oraz nieracjonalnym lękiem, który w sobie noszą....tyle w temacie...

ivf-ivf, kapturnica, Sabina, caffe lubią tę wiadomość

FZuMp1.png

• ivf-ivf Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2015, 15:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bozia3 wrote:
    Ja mam swoją zasadę - przede wszystkim nie idę do pierwszego lepszego lekarza...przyglądam się im, czytam opinie w necie, pytam znajomych....jak już wybiorę ( jak na razie hehe nie potrzebuję wielu specjalistów ) trzymam się ich i ufam im. Bardzo ufam swojej gince, bardzo ufam pediatrze, która prowadzi również moje drugie dziecko....
    Nie widzę powodów, dla których miałabym podważać jej zalecenia co do rodzaju szczepień i daty.. i naprawdę nie skupiam się na tym - co dziś szczepimy a co jutro...od tego mam ją i ona tym kieruje...
    Szczerze mówiąc dla mnie osobiście bardziej niebezpieczne są domorosłe znawczynie ulotek, leków i objawów, które próbują ustawiać swoich lekarzy...bo się naczytały u wujka google i mądrzejsze od wszystkich.....wprowadzają zamęt i niezdrową atmosferę podszytą brakiem zaufania do własnego lekarza oraz nieracjonalnym lękiem, który w sobie noszą....tyle w temacie...

Nie chciałam tego pisać, dzięki za ten wpis :-)

Bozia3 lubi tę wiadomość

• ivf-ivf Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2015, 15:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bozia masz tak radykalne poglądy jak ja ;-) fstydz się :-)

Bozia3 lubi tę wiadomość

• Bozia3 Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2015, 15:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ivf-ivf wrote:
    Bozia masz tak radykalne poglądy jak ja ;-) fstydz się :-)
    czekaj czekaj...radykalne, nie znaczy takie same...tak więc pewnie jeszcze nie raz się zetniemy....;)

ivf-ivf, Sabina, krycha.stara, iwcia77 lubią tę wiadomość

FZuMp1.png

• Bozia3 Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2015, 15:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zofia wrzuciła komentarz pod wykresem Inessy - że z ciążą wszystko ok = serce bije 170, a reszte opisze Inessa wieczorem...:) jeśli to prawda - to się ogromnie cieszę...:)

BISCA, macduska, peppapig, beates, iwcia77, paszczakin lubią tę wiadomość

FZuMp1.png

• BISCA Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2015, 15:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ComeToMeBaby wrote:
    tralala.gif

Kocham ta emotke. Jest taka radosna i beztroska :)

ComeToMeBaby, peppapig lubią tę wiadomość

ijpbdf9hohkdu6ur.png
  • BISCA Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2015, 15:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sandra80 wrote:
    przynajmniej coś się dziej a nie tylko ciastka, pierniki czy inne biszkopty ;)

Uwazaj sobie. Biszkopty to nie pierniki ;)

Bozia3, moremi, ComeToMeBaby, macduska, ania.g, Sabina, Sabina, Mimbla, iwcia77 lubią tę wiadomość

ijpbdf9hohkdu6ur.png
  • BISCA Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2015, 15:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gretka wrote:
    a dobrze- jakos 8.15 juz bylam przebrana w granatowa sukienkie i bile kapciuszki, ekspresowy wywiad z anestezjolog( wczesniej ankieta), obudzilam sie nie wiem o ktore, cos polezalam, usiadlam- bez zawirowan, przebralam sie i o 10 juz w samochodzie.
    Teraz tylko boli gardlo troche i oos odczuwam jajniki- ale jakos bardzo nie bola.Dostalam antybiotyk i nastepne klujki (Fragmin).
    Teraz tylko czekac na telefon....

A na co ten Fragmin ? Profilaktycznie ?

Ciesze sie z Toba z rezultatu i trzymam kciuki za dalszy, pozytywny rozwoj wydarzen :)

gretka lubi tę wiadomość

ijpbdf9hohkdu6ur.png
  • BISCA Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2015, 16:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i witam sie.
    Lepiej pozno niz wcale.

Kometa, Twoj entuzjazm przechodzi w euforie. Czujesz ciaze ? ;)

A u nas byl dzisiaj boss. Bardzo milo z jego strony, bo przyjechal z daleka tylko po to, zeby zaprosic nasza ekipe na swiateczny lancz do super knajpy. Zaznacze, ze jest nas 5 agencji w calej Francji, i tylko nasza "zasluzyla "ne ten przywilej.
    W dodatku pojutrze jego zona ma zaplanawana 3 CC , wiec ma chlopina sporo na glowie.
    W kazdym razie bylo bardzo milo, przepyszne jedznie, mila atmosfera i doskonale wino.
    Szkoda tylko, ze po tej uczcie, trzeba bylo wrocic do pracy ;)

moremi, ComeToMeBaby, Bozia3, macduska, kapturnica, anna maria, ania.g, Mega, Sabina, iwcia77 lubią tę wiadomość

ijpbdf9hohkdu6ur.png
  • ComeToMeBaby Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2015, 16:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    BISCA wrote:
    Kocham ta emotke. Jest taka radosna i beztroska :)
    dokładnie tak :)

c5e015d88e.png
  • ComeToMeBaby Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2015, 16:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    BISCA wrote:
    Uwazaj sobie. Biszkopty to nie pierniki ;)
    hahaha.gif

BISCA lubi tę wiadomość

c5e015d88e.png
  • ComeToMeBaby Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2015, 16:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    BISCA wrote:
    No i witam sie.
    Lepiej pozno niz wcale.

A u nas byl dzisiaj boss. Bardzo milo z jego strony, bo przyjechal z daleka tylko po to, zeby zaprosic nasza ekipe na swiateczny lancz do super knajpy. Zaznacze, ze jest nas 5 agencji w calej Francji, i tylko nasza "zasluzyla "ne ten przywilej.
    W dodatku pojutrze jego zona ma zaplanawana 3 CC , wiec ma chlopina sporo na glowie.
    W kazdym razie bylo bardzo milo, przepyszne jedznie, mila atmosfera i doskonale wino.
    1. cześć
    2. eee, pisałam, że mam głupawkę. umiarkowaną dodam
    3. już mógł wam dać wolne, świnia. a niby taka miła.

:P

BISCA lubi tę wiadomość

c5e015d88e.png
  • ComeToMeBaby Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2015, 16:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    BISCA wrote:
    A na co ten Fragmin ? Profilaktycznie ?
    Tak, profilaktycznie- przeciwzakrzepowo.

Uwaga: wiem to z ulotki z internetu Peureux04.gif

lollol360.gif

BISCA, Bozia3, Mega, Reni lubią tę wiadomość

c5e015d88e.png
  • BISCA Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2015, 16:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ComeToMeBaby wrote:
    Tak, profilaktycznie- przeciwzakrzepowo.

Uwaga: wiem to z ulotki z internetu Peureux04.gif

lollol360.gif

To tez jedna z moich ulubionych emotek hyhy

Dzieki. Naczytalam sie wlasnie o problemie z koagulacja. Licze, ze w piatek bede mogla zrobic wszystkie badania i uda nam sie znalezc co jest nie tak. W duchu, mam nadzieje, ze z haparyna i aspiryna w koncu zaskoczy i uda mi sie donosic. Àle znajac zycie i moje szczescie w tej dziedzinie, to za prosty scenaruisz...

ComeToMeBaby, moremi lubią tę wiadomość

ijpbdf9hohkdu6ur.png
  • Bozia3 Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2015, 16:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    BISCA wrote:
    No i witam sie.
    Lepiej pozno niz wcale.

taki boss to ja rozumiem....super i takie miejsce pracy powinien mieć każdy...:)

BISCA, iwcia77 lubią tę wiadomość

FZuMp1.png

‹‹ 12644 12645 12646 12647 12648 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Wysoki testosteron u kobiet - przyczyny, objawy, leczenie

Jakie mogą być przyczyny podwyższonego testosteronu w kobiecym organizmie? Jakie są najczęstsze objawy wysokiego testosteronu u kobiet? Jak wygląda diagnoza i leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niedobór kwasu foliowego - zaskakujące wyniki badań

Niemalże każda kobieta starająca się o dziecko ma świadomość, że podczas starań oraz w czasie ciąży powinna suplementować kwas foliowy. Jednak najnowsze doniesienia lekarzy wskazują na duże problemy z jego przyswajalnością. Co to oznacza? Niedobór kwasu foliowego - jakie mogą być tego skutki? Nawet pomimo zażywania kwasu foliowego, kobiety w dalszym ciągu mogą być narażone na ryzyko chorób/powikłań związanych z jego niedoborami. Jak temu zaradzić? Przeczytaj najnowsze doniesienia i zalecenia ginekologów.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża pozamaciczna - czym jest i jakie są objawy ciąży pozamacicznej?

Ciąża pozamaciczna (ektopowa) zdarza się raz na 90-100 przypadków ciąży. Jest to ciąża, która zamiast w macicy rozwija się poza nią. Objawy ciąży pozamacicznej nie są jednoznaczne. Trudno ją czasem rozpoznać, bo na początku objawy są podobne do ciąży o prawidłowym przebiegu. Na późniejszym etapie pojawia się ból podbrzusza, krwawienie oraz brak prawidłowego przyrostu hormonu hCG. 

CZYTAJ WIĘCEJ