35 +
-
WIADOMOŚĆ
-
BISCA wrote:Ok, dzieki. Kazda rada na wage zlota i kazda skonsultuje z ginka. Te 2 mutacje o ktorych wspominasz to CFTR i AFZ ? Czy Cos pomieszalam
Edit juz doczytalam
Biszka, chciałam Ci tylko potwierdzić (sorry że z takim opóźnieniem), że chodziło mi wtedy o dwie mutacje układu krzepnięcia:
1) Czynnik V Leiden
2) Mutacja 20210 G-A genu protrombiny
Jest też - odnośnie genu MTHFR możliwe badanie na tzw:
3) Termolabilny wariant MTHFR (czyli "wykrywanie mutacji C677T w genie MTHFR")
którego ja nie robiłam, ale wiem że istnieje.
Możesz sobie o tym poczytać w Internecie. Jak chcesz przy pomocy męża, znajdę Ci te nazwy po angielsku. Francuskiego nie znam niestety.
w Polsce można je zrobić w wielu miejscach ale odpłatnie (prywatnie) w laboratoriach Diagnostyka.
Odnośnie przeciwciał: ginka może zalecić żebyś zrobiła na wstępie tzw immunotyp.
Buzia duża
Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 grudnia 2015, 11:53
ivf-ivf, ComeToMeBaby, iwcia77 lubią tę wiadomość
-
beates wrote:Mam jeszcze pytanie. Nie potrzebuje któraś progesteronu ? Mam 25 tabletek utrogestanu. Termin wazności 04.2017
beates, BISCA lubią tę wiadomość
jeżeli plan A nie wypali, alfabet ma jeszcze 25 liter -
paszczakin wrote:Dobra, proszę mnie zabawiać. Jeszcze ponad godzina drogi, dziecię śpi, obok tesciowa
łaj faja... Tu chyba wyszli z Założenia, że nie należy surfować tylko kartkować - są do poczytania gazetki. A ja ich zrobiłam w konia i oszukałam system
moremi, Simba lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyHej, chwila na złapanie oddechu.
Odkryłam świetne przekąski szkolnym sklepiku. Zakaz sprzedaży słodyczy i innych wynalazków w szkole to świetny pomysł. W końcu można tu kupić coś zdrowego. Nawet ciastka bezcukrowe są, owoce suszone itp. Można? Można.
moremi, beates, Simba, ComeToMeBaby, BISCA, Mimbla, sandra80, efcia, Dziobak, ania.g, Elfik, Mega lubią tę wiadomość
-
O losie nie ma mojej lekarki. Przyjmuje ten piękniś
i jeszcze studenci w gabinecie
Piękniś ma dobry humor, obdarzył mnie uśmiechem rrodem z reklamy Blendamedgretka, moremi, beates, ivf-ivf, Simba, ComeToMeBaby, Mimbla, sandra80, efcia, iwcia77, macduska, Dziobak, gosia7122, ania.g, Mega lubią tę wiadomość
-
bry
juz po
normalnie mnie wczoraj zaskoczyli telefonem ze tak szybko, wiec jeszcze musialam ogarnac sprawy wyjazdowe
do uzupelnienia z wczoraj: pobrali w pn 7 komorek, z czego 6 bylo dojrzalych, z tego 5 ladnie sie dzielilo i 2 sa juz u mnieComeToMeBaby, pierwiastka, moremi, Sabina, beates, Simba, BISCA, ivf-ivf, peppapig, sandra80, efcia, Bozia3, iwcia77, Reni, macduska, kapturnica, gosia7122, paszczakin, ania.g, Elfik, Mega, mama78 lubią tę wiadomość
gretka -
Reni wrote:O losie nie ma mojej lekarki. Przyjmuje ten piękniś
Piękniś ma dobry humor, obdarzył mnie uśmiechem rrodem z reklamy Blendamedbeates, Simba, ComeToMeBaby, Mimbla, BISCA, efcia, iwcia77, macduska, paszczakin, ania.g, Mega lubią tę wiadomość
gretka -
pierwiastka wrote:mogę przygarnąć jak jeszcze się nie pozbyłaś
Jesteś pierwsza .
Wysłałam Ci zaproszenie do przyjaciółek. Podaj proszę adres. Wyślę Ci w przyszłym tygodniu jak juź będe w Plpierwiastka, ComeToMeBaby, BISCA, efcia lubią tę wiadomość
-
gretka wrote:bry
juz po
normalnie mnie wczoraj zaskoczyli telefonem ze tak szybko, wiec jeszcze musialam ogarnac sprawy wyjazdowe
do uzupelnienia z wczoraj: pobrali w pn 7 komorek, z czego 6 bylo dojrzalych, z tego 5 ladnie sie dzielilo i 2 sa juz u mnie
Super wieści Gretka !
To teraz trzymamy za aklimatyzacjępierwiastka, gretka, efcia lubią tę wiadomość
-
Reni wrote:O losie nie ma mojej lekarki. Przyjmuje ten piękniś
Piękniś ma dobry humor, obdarzył mnie uśmiechem rrodem z reklamy Blendamed
Ustami tez, nie tylko wargamihahahhhahaa
SIMBAAAAAAAAAAAAAAAA NO WIEEEEESZ COOOOOO?pierwiastka, ComeToMeBaby, beates, BISCA, sandra80, efcia, Bozia3, iwcia77, Reni, moremi, Mega lubią tę wiadomość
-
macduska wrote:Hej, chwila na złapanie oddechu.
Odkryłam świetne przekąski szkolnym sklepiku. Zakaz sprzedaży słodyczy i innych wynalazków w szkole to świetny pomysł. W końcu można tu kupić coś zdrowego. Nawet ciastka bezcukrowe są, owoce suszone itp. Można? Można.
Iiiiii taaaamsandra80, iwcia77 lubią tę wiadomość