X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

35 +

Oceń ten wątek:
  • kapturnica Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2015, 09:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sandra80 wrote:
    Święta przed nami to eszcze se przypomni :-)
    A widzisz dobrze piszesz.Jutro musze zasiasc i zrobic kilometrowa liste produktow na chrzciny i swieta.Boczus i szyneczka no i bigosik znajdą zasłużone miejsce na niej :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 grudnia 2015, 09:57

Bozia3, moremi, iwcia77, gretka lubią tę wiadomość

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • ania.g Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2015, 09:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wacia, pomoc jest ale nie pojedzie do sklepu po np zgrzewkę wody bo nie ma prawa jazdy. A nie mogłyśmy jechać razem bo trzeba by było wtedy zabrać Marcela z gorączką. Marcel wisiał na mnie bo jak jest chory to chce tylko do mnie. Lampki na choinkę to sama chciałam wieszać bo mam pierd**ca na punkcie rozłożenia ich równo i nawet mężowi nie pozwalam.
    Dziś już Marcel bez gorączki i ma doskonały humor więc się ode mnie odkleił. Zrobił trochę dymu w laboratorium ale nie było tragedii.
    Czasem nie da się żeby ktoś inny coś za mnie zrobił.

kapturnica, krycha.stara, BISCA, moremi, iwcia77, macduska, Sabina, beates lubią tę wiadomość

Matka fantastycznej 4 :)
  • ivf-ivf Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2015, 10:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kapturnica wrote:
    A widzisz dobrze piszesz.Jutro musze zasiasc i zrobic kilometrowa liste produktow na chrzciny i swieta.Boczus i szyneczka no i bigosik znajdą zasłużone miejsce na niej :D

Ktoś Ci pomoże, czy sama będziesz wszystko przygotowywać?

iwcia77 lubi tę wiadomość

• kapturnica Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2015, 10:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ivf-ivf wrote:
    Ktoś Ci pomoże, czy sama będziesz wszystko przygotowywać?
    Moja mama i przylatuje sis 23ciego wiec we 3ogarniemy temat.No a malym zajmie sie tatus :)

ivf-ivf, moremi, iwcia77, ComeToMeBaby lubią tę wiadomość

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • Magdala Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2015, 10:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobry z pracy. Jakkolwiek to brzmi.

Uprzyjemniacie mi moja cicha godzinke przy herbacie rumiankowej. :-)

Mimbla. Zeby sie udalo zaklinam.

I ide w kierat. Slysze ruchy na gorze juz.

BISCA, moremi, Sabina lubią tę wiadomość

Bedzie tak, jak chcesz zeby bylo.
  • Bozia3 Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2015, 10:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Simba wrote:
    O czesc Bozia :) Jak tam postepy domu w brzuskach? ;)
    Wystawiliśmy mieszkanie A. na sprzedaż - próbowaliśmy sami bez pośredników - kilka osób oglądnęło, ale my już nie chcemy czekać, bo szkoda czasu, więc daliśmy też kilka ogłoszeń teraz przez biura (te dzwonią jak opętane - po 15 tel. dziennie odbieram) - więc czekamy - teraz nie sezon trochę, może po nowym roku się ruszy...
    Jak tylko sprzedamy mieszkanie- to zaczniemy budowę - no bo inaczej to nie mamy kasy. Na razie po Nowym Roku - musimy zmierzyć te nieszczęsne brzuski i te, które mają w obwodzie więcej, niż 35 cm (znaczy pień) - musimy mieć zgodę gminy na wycięcie. Zostawilibyśmy jak najwięcej, no ale ten dom gdzieś musi stanąć..:) Niestety pójdzie też do wycięcia piękna jarzębina - bo jest w takim miejscu.
    Oprócz tego wciąż szukamy rozwiązania, jeśli chodzi o ogrodzenie, ale chyba ten długi bok od drogi to będzie siatka, a za nią tuje czy inne bluszcze, a od frontu podobają mi się płoty drewniane łączone słupkami z prawdziwej cegły - takiej nieregularnej, jak ma Paszcza w domu... Ten dom, jeśli się uda też będzie w części z nieprzykrytej cegły, takiej jak w ogrodzeniu no i w domu też jej trochę będzie....Obydwoje jesteśmy wielkimi miłośnikami cegły..:) Ona mi się nigdy nie znudzi....Ale to musi być prawdziwa, krzywa, nieregularna...a nie jakiś tam klinkier...

A co u Was? Czy już wszystko sfinalizowane?

ivf-ivf, pierwiastka, Simba, moremi, Elfik, iwcia77, beates, paszczakin lubią tę wiadomość

FZuMp1.png

• Bozia3 Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2015, 10:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Simba wrote:
    Bozia Kajtek jest piekny :) I jaki czarus na tym zdjeciu :D
    ma oczy po ojcu...:)

Simba, iwcia77 lubią tę wiadomość

FZuMp1.png

• Luna76 Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2015, 10:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć kurwidołkowczyniom! :-D

Jutro termin spodziewanej @. Objawów żadnych. 16 dzień od IUI, a 29 dc. Zawsze tego dnia już plamiłam.

Ale nie nakręcam się, nie nakręcam się, nie nakręcam się....tylko spokój...

Mimbla trzymam!!!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 grudnia 2015, 10:12

pierwiastka, sandra80, Bozia3, krycha.stara, Simba, BISCA, moremi, Elfik, Mimbla, iwcia77, ania.g, gretka, ComeToMeBaby, kapturnica, macduska, Sabina, Niuta, gosia7122, beates lubią tę wiadomość

• Bozia3 Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2015, 10:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kapturnica wrote:
    No a jak wyciagnie rece do kiełbasy to tez dasz pomemlac bo zawierzysz dziecku ? :)
    Nie mowimy tu o kilkumiesiecznym dziecku , ktoremu juz wolno podawac duzo rzeczy a o 3miesiecznych niemowletach.
    Napisalam co ja o tym sadze i co ja zrobie i jakie sa wytyczne przy karmieniu piersia.
    A kazdy robi co chce.Mozna przeciez paść dziecie i w 2gim miesiacu kaszkami, kleikami ,zupkami itd i nic mu nie bedzie. Pytanie tylko po co ? ;)
    ja się nie znam na mlekach sztucznych, ale przecież to oczywiste i każdy lekarz powtarza, że jeśli pierś - to tylko ona przez pierwsze kilka miesięcy...po co mieszać i kombinować inaczej? Na inne rzeczy przyjdzie jeszcze czas...a teraz cycek do gęby i do przodu...;)

ivf-ivf, kapturnica, moremi, iwcia77 lubią tę wiadomość

FZuMp1.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 grudnia 2015, 10:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kapcia dzięki za odpowiedź :-) poczytam z chęcią do później
    Wszystkie pozdrawiam

kapturnica lubi tę wiadomość

• ivf-ivf Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2015, 10:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Luna76 wrote:
    Cześć kurwidołkowczyniom! :-D

Jutro termin spodziewanej @. Objawów żadnych. 16 dzień od IUI, a 29 dc. Zawsze tego dnia już plamiłam.

Ale nie nakręcam się, nie nakręcam się, nie nakręcam się....tylko spokój...

Mimbla trzymam!!!

A czemu testu nie robisz?

BISCA lubi tę wiadomość

• Bozia3 Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2015, 10:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ania.g wrote:
    Wacia, pomoc jest ale nie pojedzie do sklepu po np zgrzewkę wody bo nie ma prawa jazdy. A nie mogłyśmy jechać razem bo trzeba by było wtedy zabrać Marcela z gorączką. Marcel wisiał na mnie bo jak jest chory to chce tylko do mnie. Lampki na choinkę to sama chciałam wieszać bo mam pierd**ca na punkcie rozłożenia ich równo i nawet mężowi nie pozwalam.
    Dziś już Marcel bez gorączki i ma doskonały humor więc się ode mnie odkleił. Zrobił trochę dymu w laboratorium ale nie było tragedii.
    Czasem nie da się żeby ktoś inny coś za mnie zrobił.
    Ania ja wszystko rozumiem..ale wa mać tego, że Ty w tym stanie niesiesz zgrzewkę wody to nie rozumiem.. To nie jest produkt, bez którego się umiera...i czy nie może tego kupić Twoja córka najstarsza, albo mąż - jak będą mieć wolną chwilę?

peppapig, krycha.stara, Simba, BISCA, Elfik, Mimbla, ComeToMeBaby, macduska, Sabina lubią tę wiadomość

FZuMp1.png

• ivf-ivf Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bozia3 wrote:
    ja się nie znam na mlekach sztucznych, ale przecież to oczywiste i każdy lekarz powtarza, że jeśli pierś - to tylko ona przez pierwsze kilka miesięcy...po co mieszać i kombinować inaczej? Na inne rzeczy przyjdzie jeszcze czas...a teraz cycek do gęby i do przodu...;)

WHO zaleca wyłączne karmienie piersią pzez 6 miechów, dopiero potem dietę rozszerzać :-)

kapturnica, Bozia3, Simba, moremi, Elfik, Mimbla, iwcia77 lubią tę wiadomość

• kapturnica Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bozia3 wrote:
    I o tym wlasnie mowie ;) A moja wypowiedz odnosila sie do zapytania Peppy kiedy wprowadzac cos dzieciom.

peppapig, moremi lubią tę wiadomość

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 grudnia 2015, 10:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ok to cycek dalej :-) potem myślałam co by po trochu np sok z marchewki? Ale to się doedukuje i mam czasu trochę Kajtek ma 3 i pół miesiąca. Póki co idziemy kupsko przebierać ;)

kapturnica, iwcia77 lubią tę wiadomość

• Luna76 Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2015, 10:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ivf-ivf wrote:
    A czemu testu nie robisz?

Bo zaplanowałam jutro lub pojutrze. Jutro termin @.

ivf-ivf, BISCA, moremi, iwcia77 lubią tę wiadomość

• Bozia3 Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2015, 10:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    peppapig wrote:
    Ok to cycek dalej :-) potem myślałam co by po trochu np sok z marchewki? Ale to się doedukuje i mam czasu trochę Kajtek ma 3 i pół miesiąca. Póki co idziemy kupsko przebierać ;)
    do 6 miesiąca nie dawałam nic innego - czasami trochę wody...

moremi lubi tę wiadomość

FZuMp1.png

• ivf-ivf Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2015, 10:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    peppapig wrote:

Peppa, on tak zacnie wygląda, nie musisz go dokarmiać ;-)

Bozia3, kapturnica, iwcia77 lubią tę wiadomość

• Bozia3 Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2015, 10:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny mam prośbę - może mi któraś wysłać na priv adres do Iwci? Bo chciałabym jej tę kartkę, o którą prosiła wysłać...a ona się tu pokazuje w nocy - jak ja śpię - a tat, to mogłabym jej dziś to już wysłać....najlepiej adres do PL, bo zdąży może na święta...

moremi, iwcia77 lubią tę wiadomość

FZuMp1.png

• Simba Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2015, 10:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bozia3 wrote:
    Wystawiliśmy mieszkanie A. na sprzedaż - próbowaliśmy sami bez pośredników - kilka osób oglądnęło, ale my już nie chcemy czekać, bo szkoda czasu, więc daliśmy też kilka ogłoszeń teraz przez biura (te dzwonią jak opętane - po 15 tel. dziennie odbieram) - więc czekamy - teraz nie sezon trochę, może po nowym roku się ruszy...
    Jak tylko sprzedamy mieszkanie- to zaczniemy budowę - no bo inaczej to nie mamy kasy. Na razie po Nowym Roku - musimy zmierzyć te nieszczęsne brzuski i te, które mają w obwodzie więcej, niż 35 cm (znaczy pień) - musimy mieć zgodę gminy na wycięcie. Zostawilibyśmy jak najwięcej, no ale ten dom gdzieś musi stanąć..:) Niestety pójdzie też do wycięcia piękna jarzębina - bo jest w takim miejscu.
    Oprócz tego wciąż szukamy rozwiązania, jeśli chodzi o ogrodzenie, ale chyba ten długi bok od drogi to będzie siatka, a za nią tuje czy inne bluszcze, a od frontu podobają mi się płoty drewniane łączone słupkami z prawdziwej cegły - takiej nieregularnej, jak ma Paszcza w domu... Ten dom, jeśli się uda też będzie w części z nieprzykrytej cegły, takiej jak w ogrodzeniu no i w domu też jej trochę będzie....Obydwoje jesteśmy wielkimi miłośnikami cegły..:) Ona mi się nigdy nie znudzi....Ale to musi być prawdziwa, krzywa, nieregularna...a nie jakiś tam klinkier...

A co u Was? Czy już wszystko sfinalizowane?
    No to super :) Powodzenia w sprzedazy mieszkania.
    My podpisujemy akt 14 stycznia i ruszamy (mam nadzieje z remontem). Na razie obdzwaniam/spotykam podwykonawcow, ale na razie zaden nie przypadl mi do gustu, oprocz tego co robil u Paszczy, ale on nie chce brac takiej malej (wg niego) roboty :-/ Jak sobie przypomne, to wyszukuje plytki, krany, zlewy...Na razie ostroznie, bo nie wiem na co nam ostatecznie budzet pozwoli.

Bozia3, BISCA, moremi, Elfik, iwcia77, ania.g, Sabina, beates lubią tę wiadomość

a8vSp1.png
‹‹ 12686 12687 12688 12689 12690 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Najwygodniejsze sukienki ciążowe. Te modele sprawdzą się na co dzień i od święta

Wybierając ciążową garderobę, niewątpliwie jednym z najwygodniejszych i najbardziej komfortowych rozwiązań są sukienki ciążowe. Co więcej mogą one z powodzeniem zostać wykorzystane w okresie karmienia piersią. Na co zwrócić uwagę przy wyborze? Jaki krój wybrać? Przeczytaj nasze podpowiedzi!

CZYTAJ WIĘCEJ

Witaminy niezbędne podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia

Organizm podczas ciąży ma wyjątkowe potrzeby na składniki odżywcze, witaminy i minerały. Które są szczególnie istotne? Czego nie może zabraknąć w diecie przyszłej mamy? Jakie witaminy warto zażywać podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia? 

CZYTAJ WIĘCEJ

10 fascynujących faktów o ciąży, które poznasz dzięki aplikacji OvuFriend!

Jesteś ciekawa co czeka Cię w kolejnym tygodniu ciąży? Jak rozwija się Twój maluszek? A może chciałabyś na bieżąco śledzić objawy swojej ciąży i przyrost wagi na siatkach centylowych dopasowanych indywidualnie dla Ciebie? Sprawdź, co jeszcze fascynującego odkryjesz w trybie ciążowym w aplikacji OvuFriend! 

CZYTAJ WIĘCEJ