X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

35 +

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 grudnia 2015, 12:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziobak Adaś rewelacja :) Ale ma oczyska... <3

Dziobak, iwcia77 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 grudnia 2015, 12:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mimbla....ech dobrze że Nowy rok wkrótce

swoja drogą......te kciuki to chyba działąją odwrotnie

• ania.g Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2015, 12:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem po konsultacji z prof Dębskim. Przemiły człowiek. Nie ma zagrożenia i wracam dziś do domu. Cc w połowie stycznia. Wizyta u lekarza prowadzącego 9.01.
    Jeszcze mi robią ktg na koniec bo dobry zapis jest ostatnim warunkiem do wyjścia...A tu mała jak na złość cicho siedzi.

Alis, ivf-ivf, ivf-ivf, Dziobak, pierwiastka, efcia, ComeToMeBaby, Sabina, moremi, kapturnica, anna maria, ola_35, sandra80, malgos741, Reni, dorbie, Bozia3, Aasiula, Mimbla, Jastra, Mega, Simba, paszczakin, satori, iwcia77 lubią tę wiadomość

Matka fantastycznej 4 :)
  • Alis Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2015, 13:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ania.g wrote:
    Jestem po konsultacji z prof Dębskim. Przemiły człowiek. Nie ma zagrożenia i wracam dziś do domu. Cc w połowie stycznia. Wizyta u lekarza prowadzącego 9.01.
    Jeszcze mi robią ktg na koniec bo dobry zapis jest ostatnim warunkiem do wyjścia...A tu mała jak na złość cicho siedzi.

No to super. A prof. Dębskiego pamięta jako głównego medialnego przeciwnika Chazana. Wydawał się zawsze bardzo ludzki :) Fajnie, że udało Ci się go poznać.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 grudnia 2015, 13:10

Sabina, kapturnica, ania.g, Bozia3 lubią tę wiadomość

aY05p2.png
  • ivf-ivf Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2015, 13:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alis wrote:
    No to super. A prof. Dębskiego pamięta jako głównego medialnego przeciwnika Kazana. Wydawał się zawsze bardzo ludzki :) Fajnie, że udało Ci się go poznać.

Chyba Chazana.

kapturnica lubi tę wiadomość

• Alis Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2015, 13:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ivf-ivf wrote:
    Chyba Chazana.

Oj... fakt. Poprawiłam.

aY05p2.png
  • kapturnica Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2015, 13:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ola_35 wrote:
    Nie wiem jak Kapta zareaguje Twój synek na butelkę . Są dzieci której jej w ogóle nie tolerują, są takie które ssą to i to , i są takie które dostaną butelke i juz cycka nie chcą. Aby zminimalizować ryzyko odrzucenia piersi, bo tego jak zrozumiałam nie chcesz , kupiłam bym buteleczkę Medela Calma, przez którą dziecko musi taki sam wysilek włozyć jak przy ssaniu z piersi. Niestety moja córka pierwsza jak dostała butelkę , to z piersi już nie chciała, bo z butli było łatwiej. Pokarm odciągałam, żeby mi nie zanikał i dawałam jej potem go w buteleczce.
    Mam aventa naturals , ktory tez nasladuje piers naturalna i dziec musi sie pomeczyc i juz nie raz nie dwa pil z niej moje odciagniete mleko jak musialam gdzies wyjsc wiec butle przyjac przyjmie.Dodatkowo dziecie nie odrzuca piersi na rzecz butelki jesli sztuczne karmienie zostalo wprowadozne nie wczesniej niz6,8tygodni od urodzenia a moj wczoraj skonczyl 15tygodni.Bardziej sie obawiam ,ze moze mu smakowo mleko modyfikowane nie podejsc niz to ,ze nie bedzie chcial ssac z butli.Ale za 2tryg zaczne wprowadzac mu cos bardziej kalorycznego i jesli modyfikowane mleko bedzie ble to bede 2razy dziennie sie odciagac i robic mu kleik lub kaszke na swoim mleku.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 grudnia 2015, 13:19

Alis, moremi, iwcia77 lubią tę wiadomość

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • kapturnica Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2015, 13:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alis wrote:
    Nic się nie wyjaśniło, bo nic nie zrobiłam. Poczytałam tylko zalecenia tego ośrodka, który wystawia certyfikaty PAPPA, żeby zobaczyć, jak oni radzą okreslać prawdopodobieństwo. I tam było napisane, że im więcej czynników z USG (tj. kość nosowa, przepływy krwi itd.) się bierze pod uwagę tym prawdopodobieństwo jest dokładniejsze. Więc stwierdziłam, że mój lepszy wynik (1:1030) jest bardziej wiarygodny i będę swoje działania opierać na tym wyniku.
    Lekarz, który mi wyliczył wysokie prawdopodobieństwo tłumaczył, że nie brał pod uwagę kości itd., bo chcą jak najwięcej kobiet wyłapać i wysłać na kolejne badania... Może ktoś zarabia na amniopunkcji i testach NIFTY.
    Myślałam o zrobieniu testu NIFTY, ale za chwilę będziemy rodziną z dwójką dzieci i prawie żadnymi oszczęsnościami i myślę, że dzieci będą potrzebowały tych pieniędzy na jakieś bardziej przyziemne cele typu szczepienia, pieluchy, żłobek.
    Będzie co ma być...
    Masz racje nie ma co rozkminiac.Bo to jednak tylko prawdopodobienstwo .Dzieć napewno zdrowy bedzie

Alis, Bozia3, iwcia77 lubią tę wiadomość

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • kapturnica Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2015, 13:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alis wrote:
    I czytałam gdzieś, żeby nie mieszać w jednym posiłku mleka sztucznego z naturalnym, ale często karmiłam ją piersią nawet na wieczór i jak wyssała wszystko i dalej była niespokojna to wtedy jej dawalismy butlę... Nic jej nie było - żadnych kolek. Dopiero po ponad pół roku przeczytałam, że to niby nie zdrowo.
    No ja znow na odwrot i wiem ,ze dla utrzymania laktacji preferowana jest najpierw piers a pozniej dokarmienie butla.Nigdy na odwrot

ivf-ivf, Alis lubią tę wiadomość

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • moremi Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2015, 13:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciekawe czy Paszcza już w domu.

efcia, Mimbla, paszczakin, iwcia77 lubią tę wiadomość

-Jack, jestem w ciąży!
    -Nie przypominam sobie, żebyśmy...
    -Byłeś pijany!
    -Aż tak - nigdy!
  • Alis Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2015, 13:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kapturnica wrote:
    No ja znow na odwrot i wiem ,ze dla utrzymania laktacji preferowana jest najpierw piers a pozniej dokarmienie butla.Nigdy na odwrot

A widzisz - więc robiłam dobrze, a jakąś bzdurę przeczytałam.

aY05p2.png
  • ivf-ivf Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2015, 13:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kapturnica wrote:

A próbowałeś już Maksowi Pepti dać? Zechce to swiństwo wypić? :-(

• kapturnica Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2015, 13:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alis wrote:
    A widzisz - więc robiłam dobrze, a jakąś bzdurę przeczytałam.
    Dobrze , dobrze :D

Alis lubi tę wiadomość

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • kapturnica Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2015, 13:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ivf-ivf wrote:
    A próbowałeś już Maksowi Pepti dać? Zechce to swiństwo wypić? :-(
    Nie bo zanim małz kupil to mlody wrąbał cycka i spi od wpól do 12tej/Jak sie obudzi sprobuje mu dac na glodniaka.Jak bedzie sie rzucal i nie zje zostanie cycek i kolejna rozkmina.
    Bardzo niedobre to mleko ???

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • ola_35 Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2015, 13:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kapturnica wrote:
    Mam aventa naturals , ktory tez nasladuje piers naturalna i dziec musi sie pomeczyc i juz nie raz nie dwa pil z niej moje odciagniete mleko jak musialam gdzies wyjsc wiec butle przyjac przyjmie.Dodatkowo dziecie nie odrzuca piersi na rzecz butelki jesli sztuczne karmienie zostalo wprowadozne nie wczesniej niz6,8tygodni od urodzenia a moj wczoraj skonczyl 15tygodni.Bardziej sie obawiam ,ze moze mu smakowo mleko modyfikowane nie podejsc niz to ,ze nie bedzie chcial ssac z butli.Ale za 2tryg zaczne wprowadzac mu cos bardziej kalorycznego i jesli modyfikowane mleko bedzie ble to bede 2razy dziennie sie odciagac i robic mu kleik lub kaszke na swoim mleku.

Faktycznie Bebilon Pepti nie smakuje...Nutramigen to juz w ogóle ochyctwo. A musisz mieć mleko dla alergika?

km5s8riblmycd0av.png
    iv09ej28sq7xm6o7.png
  • ola_35 Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2015, 13:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kapturnica wrote:
    Nie bo zanim małz kupil to mlody wrąbał cycka i spi od wpól do 12tej/Jak sie obudzi sprobuje mu dac na glodniaka.Jak bedzie sie rzucal i nie zje zostanie cycek i kolejna rozkmina.

Dla mnie to ono nie przypomina w ogóle mleka... Ale są dzieci które pija je chetnie i nie robi dla nich różnicy. Moja córka nie chciała go niestety pić i ściągała jej mleko laktatorem do 1,5 roku, aż przeszła alergia. Wcale nie jest powiedziane że akurat jemu nie bedzie smakowało:-) Tak jak mówisz spróbuj na głodniaka albo jak jeszcze się dobrze nie rozbudził.

km5s8riblmycd0av.png
    iv09ej28sq7xm6o7.png
  • ivf-ivf Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2015, 13:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kapturnica wrote:

Gorzkie i śmierdzi :-( choć i tak chyba mniej niż Nutramigen, może coś zmienili od czasu gdy ja wąchalam :-)

• Dziobak Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2015, 13:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kapturnica wrote:
    Adaś nie chciał żadnego. Próbowaliśmy 4 różne i skończyło się butelkowanie na niczym. Znaczy na cycku.

kapturnica, iwcia77 lubią tę wiadomość

• ivf-ivf Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2015, 13:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wczoraj mój mąż rozpoczął misję bigos sylwestrowy :-) mam dziś misje pilnować gara i mieszać, czasem czymś podlać :-) non stop ten bigos próbuje, żeby coś z niego zostało :-)

malgos741, Bozia3, moremi, Aasiula, Mimbla, Mega, iwcia77 lubią tę wiadomość

• Alis Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2015, 13:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja piła kazde mleko chętnie - najpierw Bebilon, potem Nutramigen (ja bym nawet łyka nie przełknęła), ostatnio bebilon ha pronutra i kozie. Mam wrażenie, że najmniej jej smakuje kozie. Spokojnie - nie zbadane są preferencje niemowląt.

kapturnica, moremi, iwcia77 lubią tę wiadomość

aY05p2.png
‹‹ 12748 12749 12750 12751 12752 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

W którym tygodniu planowane cesarskie cięcie? Co spakować do szpitala?

Choć poród fizjologiczny, czyli siłami natury, jest naturalnym procesem, w niektórych sytuacjach cesarskie cięcie może być korzystniejsze dla zdrowia matki i dziecka. W jakich sytuacjach i w którym tygodniu ciąży zaleca się poród przez cesarskie cięcie? Jak przyszła mama może się do tego przygotować?

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsze objawy ciąży – czyli po czym poznać że jesteś w ciąży jeszcze przed wykonaniem testu ciążowego?

„Po czym poznać że jestem w ciąży?” - to pytanie zadaje sobie wiele kobiet, zarówno tych które starają się o dziecko jak i tych które podejrzewają, że być może zaszły w ciążę. Odpowiedź nie jest łatwa i jednoznaczna. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Super produkty na okres ciąży, czyli 9 produktów szczególnie polecanych dla kobiet w ciąży

Zapoznaj się z produktami, które są wyjątkowo cenne dla rozwijającego się maleństwa i Twojego nadwyrężonego ciążą organizmu. Postaraj się, aby takie produkty jak kasze, żurawina i migdały w okresie ciąży na stałe zagościły w Twoim menu.

CZYTAJ WIĘCEJ