35 +
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Jestem po konsultacji z prof Dębskim. Przemiły człowiek. Nie ma zagrożenia i wracam dziś do domu. Cc w połowie stycznia. Wizyta u lekarza prowadzącego 9.01.
Jeszcze mi robią ktg na koniec bo dobry zapis jest ostatnim warunkiem do wyjścia...A tu mała jak na złość cicho siedzi.Alis, ivf-ivf, ivf-ivf, Dziobak, pierwiastka, efcia, ComeToMeBaby, Sabina, moremi, kapturnica, anna maria, ola_35, sandra80, malgos741, Reni, dorbie, Bozia3, Aasiula, Mimbla, Jastra, Mega, Simba, paszczakin, satori, iwcia77 lubią tę wiadomość
Matka fantastycznej 4 -
ania.g wrote:Jestem po konsultacji z prof Dębskim. Przemiły człowiek. Nie ma zagrożenia i wracam dziś do domu. Cc w połowie stycznia. Wizyta u lekarza prowadzącego 9.01.
Jeszcze mi robią ktg na koniec bo dobry zapis jest ostatnim warunkiem do wyjścia...A tu mała jak na złość cicho siedzi.
No to super. A prof. Dębskiego pamięta jako głównego medialnego przeciwnika Chazana. Wydawał się zawsze bardzo ludzkiFajnie, że udało Ci się go poznać.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 grudnia 2015, 13:10
Sabina, kapturnica, ania.g, Bozia3 lubią tę wiadomość
-
ola_35 wrote:Nie wiem jak Kapta zareaguje Twój synek na butelkę . Są dzieci której jej w ogóle nie tolerują, są takie które ssą to i to , i są takie które dostaną butelke i juz cycka nie chcą. Aby zminimalizować ryzyko odrzucenia piersi, bo tego jak zrozumiałam nie chcesz , kupiłam bym buteleczkę Medela Calma, przez którą dziecko musi taki sam wysilek włozyć jak przy ssaniu z piersi. Niestety moja córka pierwsza jak dostała butelkę , to z piersi już nie chciała, bo z butli było łatwiej. Pokarm odciągałam, żeby mi nie zanikał i dawałam jej potem go w buteleczce.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 grudnia 2015, 13:19
Alis, moremi, iwcia77 lubią tę wiadomość
-
Alis wrote:Nic się nie wyjaśniło, bo nic nie zrobiłam. Poczytałam tylko zalecenia tego ośrodka, który wystawia certyfikaty PAPPA, żeby zobaczyć, jak oni radzą okreslać prawdopodobieństwo. I tam było napisane, że im więcej czynników z USG (tj. kość nosowa, przepływy krwi itd.) się bierze pod uwagę tym prawdopodobieństwo jest dokładniejsze. Więc stwierdziłam, że mój lepszy wynik (1:1030) jest bardziej wiarygodny i będę swoje działania opierać na tym wyniku.
Lekarz, który mi wyliczył wysokie prawdopodobieństwo tłumaczył, że nie brał pod uwagę kości itd., bo chcą jak najwięcej kobiet wyłapać i wysłać na kolejne badania... Może ktoś zarabia na amniopunkcji i testach NIFTY.
Myślałam o zrobieniu testu NIFTY, ale za chwilę będziemy rodziną z dwójką dzieci i prawie żadnymi oszczęsnościami i myślę, że dzieci będą potrzebowały tych pieniędzy na jakieś bardziej przyziemne cele typu szczepienia, pieluchy, żłobek.
Będzie co ma być...Alis, Bozia3, iwcia77 lubią tę wiadomość
-
Alis wrote:I czytałam gdzieś, żeby nie mieszać w jednym posiłku mleka sztucznego z naturalnym, ale często karmiłam ją piersią nawet na wieczór i jak wyssała wszystko i dalej była niespokojna to wtedy jej dawalismy butlę... Nic jej nie było - żadnych kolek. Dopiero po ponad pół roku przeczytałam, że to niby nie zdrowo.
ivf-ivf, Alis lubią tę wiadomość
-
ivf-ivf wrote:A próbowałeś już Maksowi Pepti dać? Zechce to swiństwo wypić?
Bardzo niedobre to mleko ??? -
kapturnica wrote:Mam aventa naturals , ktory tez nasladuje piers naturalna i dziec musi sie pomeczyc i juz nie raz nie dwa pil z niej moje odciagniete mleko jak musialam gdzies wyjsc wiec butle przyjac przyjmie.Dodatkowo dziecie nie odrzuca piersi na rzecz butelki jesli sztuczne karmienie zostalo wprowadozne nie wczesniej niz6,8tygodni od urodzenia a moj wczoraj skonczyl 15tygodni.Bardziej sie obawiam ,ze moze mu smakowo mleko modyfikowane nie podejsc niz to ,ze nie bedzie chcial ssac z butli.Ale za 2tryg zaczne wprowadzac mu cos bardziej kalorycznego i jesli modyfikowane mleko bedzie ble to bede 2razy dziennie sie odciagac i robic mu kleik lub kaszke na swoim mleku.
Faktycznie Bebilon Pepti nie smakuje...Nutramigen to juz w ogóle ochyctwo. A musisz mieć mleko dla alergika?
-
kapturnica wrote:Nie bo zanim małz kupil to mlody wrąbał cycka i spi od wpól do 12tej/Jak sie obudzi sprobuje mu dac na glodniaka.Jak bedzie sie rzucal i nie zje zostanie cycek i kolejna rozkmina.
Bardzo niedobre to mleko ???
Dla mnie to ono nie przypomina w ogóle mleka... Ale są dzieci które pija je chetnie i nie robi dla nich różnicy. Moja córka nie chciała go niestety pić i ściągała jej mleko laktatorem do 1,5 roku, aż przeszła alergia. Wcale nie jest powiedziane że akurat jemu nie bedzie smakowało:-) Tak jak mówisz spróbuj na głodniaka albo jak jeszcze się dobrze nie rozbudził.kapturnica lubi tę wiadomość
-
kapturnica wrote:Nie bo zanim małz kupil to mlody wrąbał cycka i spi od wpól do 12tej/Jak sie obudzi sprobuje mu dac na glodniaka.Jak bedzie sie rzucal i nie zje zostanie cycek i kolejna rozkmina.
Bardzo niedobre to mleko ???
Gorzkie i śmierdzichoć i tak chyba mniej niż Nutramigen, może coś zmienili od czasu gdy ja wąchalam
kapturnica lubi tę wiadomość
-
Bardzo niedobre to mleko ???kapturnica, iwcia77 lubią tę wiadomość
-
Moja piła kazde mleko chętnie - najpierw Bebilon, potem Nutramigen (ja bym nawet łyka nie przełknęła), ostatnio bebilon ha pronutra i kozie. Mam wrażenie, że najmniej jej smakuje kozie. Spokojnie - nie zbadane są preferencje niemowląt.
kapturnica, moremi, iwcia77 lubią tę wiadomość