X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

35 +

Oceń ten wątek:
  • Aasiula Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2016, 10:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moremi wrote:
    Bry :-)
    Kiedy Sabinka sika? Jak chce cykl po Kapcie, albo Elfie, to jakos na dniach powinna :-)
    Chyba w poniedzialek albo we wtorek :)

moremi, efcia, Sabina lubią tę wiadomość

• Aasiula Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2016, 10:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien dobry -10 i sypie śnieg :)

efcia, Sabina lubią tę wiadomość

• kapturnica Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2016, 10:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To ide Sabciulke podgladnac ;)

efcia, Sabina lubią tę wiadomość

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • BISCA Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2016, 11:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien dobry Wiedzmole,

Gretka, trzymaj sie. Ile masz mrozakow ? Do transferu mozna podchodzic od razu. Nie bedziesz musiala czekac.

Ja wczoraj Zrobilam salatke, rosol i karpatke. Dzisiaj schabowe bo chuop lubi.

Spoznia mi sie @. Miala byc dzisiaj ale nawet jeszcze nie plamie ( 3-5) dni przed. Wkurza mnie to bo z kazdym dniem oddalamy transfer....

Poza tym dostalam list z kliniki, ze wszystkie wyniki sa ok, oprocz niskiej wit D . Dostalam recepte i tyle

Powinnam sie cieszyc ze wszystko ok, à mnie to troche zmartwilo bo dalej nie wiadomo skad te poronienia. Pech ? Przypadek ?

ivf-ivf, efcia, moremi, ComeToMeBaby, Mega, Aasiula, Sabina, malgos741, satori, iwcia77 lubią tę wiadomość

ijpbdf9hohkdu6ur.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 stycznia 2016, 11:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kapcia jak tam Maksio z jedzeniem? Bo wygląda ślicznie misio i ma pucie. Mój Kajtek chyba krótszy a szerszy ;)
    I co biere która te cionże noworoczne?

BISCA, kapturnica, efcia, Mega, Aasiula, Sabina, iwcia77 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 stycznia 2016, 11:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bisca trzymam kciuki <3 &&&&&&& <3

BISCA, Aasiula, Sabina lubią tę wiadomość

• BISCA Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2016, 11:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A tak w ogole to wstalam o 10h30 O.o

Jak mi sie uda pogonic kota z moich kolan to ide zrobic sobie kawe. Ale on jest taki mieciutki i cieplutki. I tak ladnie mruczy ;-)

efcia, moremi, ComeToMeBaby, Mimbla, satori, iwcia77 lubią tę wiadomość

ijpbdf9hohkdu6ur.png
  • BISCA Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2016, 11:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzeki Peppa :-)

I co ? Po "ksiedzu" ? ;-)

iwcia77 lubi tę wiadomość

ijpbdf9hohkdu6ur.png
  • BISCA Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2016, 11:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kapta, niech Cie troche maz po wkurwa, to bedziesz sie cieszyc na jego wyjazd ;-)

A tak na serio, dasz rade. Maksio coraz wiekszy, bedzie z gorki. A za jakkis czas zatesknisz za tym jak byl maly.

Wiadomość została wyedytowana przez moderatora forum z powodu łamania zasad regulaminu- używanie wulgaryzmów.

Wiadomość wyedytowana przez moderatora forum: 3 stycznia 2016, 16:43

efcia, moremi, ComeToMeBaby, Aasiula, iwcia77 lubią tę wiadomość

ijpbdf9hohkdu6ur.png
  • BISCA Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2016, 11:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kot poszedl. Ide po kawe. Powiem Wam, ze spac 12h pod rzad, to strasznie meczace ;-)
    To taka mala osobista zemsta, ze niz mam jeszcze placzacego babla :P

kapturnica, efcia, moremi, ComeToMeBaby, Mimbla, paszczakin, satori, iwcia77 lubią tę wiadomość

ijpbdf9hohkdu6ur.png
  • kapturnica Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2016, 11:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    peppapig wrote:
    Kapcia jak tam Maksio z jedzeniem? Bo wygląda ślicznie misio i ma pucie. Mój Kajtek chyba krótszy a szerszy ;)
    Mały jest długi ale nie za ciężki bo wazył 5650 na ostatnim szczepieniu. Nie przytył mi za ostatnie 2tyg nic i dlatego go dokarmiam hippem bio 2razy dziennie po 50ml i raz dziennie od 3dni dostaje moje mleko z kleikiem.Zaczynalismy od lyzeczki na 50ml a doszlismy wczoraj do łyzki na 50ml i ładnie toleruje kleik przez smoczek trojfazowy :)
    I z racji tego wchodze z warzywami i owocami od 4miesiaca tj za 2tygodnie.Deserki zamowilam w gemini a warzywa bede robic mu sama i powoli wdrazac skoro wagowo nie jest wysoko. On je ale mniejsze ilosci bo juz kilka razy go sprawdzilam i przypisanej ilosci co do jego wieku nie zje na raz a wcisnac mu wiecej nie wcisnie nie ma opcji bo sie zlosci zaraz.Ale czesciej przez to je.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 stycznia 2016, 11:20

efcia, peppapig, dorbie, Aasiula, iwcia77 lubią tę wiadomość

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • efcia Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2016, 11:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    peppapig wrote:

jak daja to biorę ;D
    ja mialam owulke w sylwestra tzn, tempka tylko na to wskazuje, bo bolu owulacyjnego nie czułam :/
    o wlasnie czy któraś z zaciazonych miala bol piersi od dnia owulki? pierwszy raz tak mam -dziwne, podejrzewam ze jednak jajo nie pękło

Sabcia sika 4.01 - oby 2krechy wysikala - kciuki <3

Bry, u nas -11 , ale śniegu niet

BISCA, peppapig, moremi, dorbie, ComeToMeBaby, Aasiula, malgos741, Sabina, satori, iwcia77 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 stycznia 2016, 11:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kapcia mój Kajtek waży ponad 7kg. Je zwykle co 3 godziny a ja mam wrażenie jakbym miała mało mleka. W nocy je tylko raz. Ale skoro przybiera to nie wymyślam nic. Każde dziecko ma swoje tempo rozwoju no i metabolizm.
    Czasami tak patrzę na niego i nie mogę uwierzyć, że jest mój. Ciągle tu jeczałam, że znowu ciota,że się nie udało. A ciążą przeleciała i ani się obejrze a Kajtek będzie miał pół roku. :-)

kapturnica, moremi, BISCA, efcia, Mega, SolarPolar, Dziobak, Aasiula, Magda*, Sabina, caffe, paszczakin, satori, iwcia77 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 stycznia 2016, 11:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kapcia tak patrzę kiedyś Ty kobito tyle postów naczaskała ;)
    PS skoczyłam po zakupy wróciłam wypiłam kawę inke czekoladową a księdza ni ma :O
    Chyba gdzie przymarzł... i dobrze leże sobie póki mogę.
    Córka dzisiaj robi obiad. Syn pilnuje pieca a wiele nie trzeba bo mamy na ekogroszek. Zapowiada się leniwy dzień. Może jabłecznik upieke.

kapturnica, Berenika, dorbie, BISCA, Mega, Aasiula, Magda*, Sabina, satori, iwcia77 lubią tę wiadomość

• moremi Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2016, 12:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Biszka, a może masz tak jak ja "poronienia nawykowe", czyli nikt nic nie wie. Przy tym niestety trzeba czekać aż zaskoczy. No i profilaktycznie heparyna. Nic innego nie ma.

efcia, Sabina, iwcia77 lubią tę wiadomość

-Jack, jestem w ciąży!
    -Nie przypominam sobie, żebyśmy...
    -Byłeś pijany!
    -Aż tak - nigdy!
  • BISCA Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2016, 12:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moremi wrote:
    Biszka, a może masz tak jak ja "poronienia nawykowe", czyli nikt nic nie wie. Przy tym niestety trzeba czekać aż zaskoczy. No i profilaktycznie heparyna. Nic innego nie ma.

Ta heparyna na recepte?

ijpbdf9hohkdu6ur.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 stycznia 2016, 12:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej!
    U nas -8,5 stopni ale wiatr zimny i jakiś śnieżek mikruśny spadł, taki drobny. Nie wiem czy dziś na spacer pójdziem, lenistwo.

efcia, BISCA, Aasiula, peppapig lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 stycznia 2016, 12:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    BISCA wrote:
    Ta heparyna na recepte?
    No ja miałam zastrzyki chyba większość z nas tu. Np clexane, jest na receptę można samemu zapodać lub zlecić chłopu.

efcia, moremi, BISCA, iwcia77 lubią tę wiadomość

• moremi Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2016, 12:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    BISCA wrote:
    Ta heparyna na recepte?
    Tak jak Peppa napisała. U nas refundacja jest przy zespole antyfosfolipidowym, a przy poronieniach nawykowych niestety nie. Bije wtedy ostro po kieszeni - jakieś 350 miesięcznie.

BISCA, Sabina, iwcia77 lubią tę wiadomość

-Jack, jestem w ciąży!
    -Nie przypominam sobie, żebyśmy...
    -Byłeś pijany!
    -Aż tak - nigdy!
  • Mega Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2016, 12:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    peppapig wrote:
    Ja chcę, ale ja dopiero robię ;) :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 stycznia 2016, 12:45

Aasiula, ComeToMeBaby, peppapig, malgos741, Sabina, satori lubią tę wiadomość

"I kiedy czegoś gorąco pragniesz, to cały wszechświat sprzyja potajemnie twojemu pragnieniu..." Alchemik

1usae6ydqzglfzj9.png

zrz6l6d8dtqrzz6p.png
‹‹ 12779 12780 12781 12782 12783 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

100% nauki, czyli badania i rozwój w OvuFriend!

OvuFriend to jedna z nielicznych aplikacji na rynku, których działanie opiera się na wieloletnich pracach badawczo-rozwojowych, a jej skuteczność została potwierdzona badaniami naukowymi. Od 10 lat najlepszej klasy naukowcy i lekarze pracują nad tym, aby OvuFriend z najwyższą wiarygodnością analizowało cykl miesiączkowy, wyznaczało dni płodne, owulację i miesiączkę. W rezultacie wielu badań naukowych system OvuFriend uczy się płodności każdej kobiety, jej indywidualnych cech, trendów i zależności w cyklu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Brak okresu a negatywny test ciążowy, czyli o przyczynach spóźniającej się miesiączki

Każda kobieta doświadczyła lub doświadczy spóźniającej się miesiączki, nie będąc w ciąży. Z jakich przyczyn miesiączka może się spóźniać? Co robić, kiedy krwawienie miesiączkowe nie wystąpiło, a testy ciążowe wychodzą negatywnie? Po ilu dniach warto zgłosić się do lekarza? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Witaminy niezbędne podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia

Organizm podczas ciąży ma wyjątkowe potrzeby na składniki odżywcze, witaminy i minerały. Które są szczególnie istotne? Czego nie może zabraknąć w diecie przyszłej mamy? Jakie witaminy warto zażywać podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia? 

CZYTAJ WIĘCEJ