WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

35 +

Oceń ten wątek:
  • ComeToMeBaby Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2016, 19:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ivf-ivf wrote:
    Udalo jej się,ma syna.To jest ważne.
    dla kogo? chyba dla niej i jej męża, ok.
    my tu rozpatrujemy inną kwestię.

dorbie lubi tę wiadomość

Kometowy Kosmita- lądowanie 21.10.2016 :-)
    c5e015d88e.png
  • Mimbla Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2016, 19:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Halo Kometa <3

ComeToMeBaby lubi tę wiadomość

35+, czynnik męski uwarunkowany genetycznie. 3 x IVF (12.2014, 04.2015, 02.2016)
    d51054bc0b.png
  • ComeToMeBaby Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2016, 19:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mimbla wrote:
    Halo Kometa <3
    już cię zauważyłam, ić tam, na stronę ;)

Mimbla, dorbie lubią tę wiadomość

c5e015d88e.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 stycznia 2016, 19:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aa ciekawe jak tam u ani ?

a ja z G byłam 1.01 na Gwiezdnych Wojnach i polecam ,jak ktoś lubi sagę to warto obejrzeć i tą część :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 stycznia 2016, 19:16

BISCA, beates, ania.g lubią tę wiadomość

• Dziobak Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2016, 19:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mimbla, dziś Adaś ma na sobie bodziaki z Muminkami. Zatrzymam je dla Ciebie. Na dobrą wrozbe!

ComeToMeBaby, dorbie, satori, Mega, Mimbla, efcia, Sabina, BISCA, pierwiastka, moremi, ania.g, iwcia77 lubią tę wiadomość

• ivf-ivf Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2016, 19:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ComeToMeBaby wrote:
    dla kogo? chyba dla niej i jej męża, ok.
    my tu rozpatrujemy inną kwestię.

Tak ona ma szczęście :-) i mąż :-)

Nie będę wchodzić z Tobą w dyskusję, bo nie rozumiem o co Ci chodzi w sumie... każdy podejmuje swoje decyzje i tyle. Nie podoba mi się tylko takie nabijanie się z decyzji innych ludzi, ktorych nawet nie znasz, a wiesz tyle ile na Pudelku przeczytalas :-) trochę tolerancji i luzu :-)

SolarPolar, macduska, BISCA, Bozia3, iwcia77 lubią tę wiadomość

• Dziobak Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2016, 19:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratulacje dla Ani i Julii. <3
    Laski, zachodzić w ciążę, bo Porodowka się nam skraca.
    Dla Sabiny dodatkowa witamina ce, de i kwas. ;-) Bo czujna dziewczyna jest i dba, żeby nie było puch na Porodowce. :-)

Sabina, efcia, Mimbla, BISCA, Simba, moremi, ania.g, krycha.stara, iwcia77 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 stycznia 2016, 19:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ivf-ivf wrote:

Nie będę wchodzić z Tobą w dyskusję, bo nie rozumiem o co Ci chodzi w sumie... każdy podejmuje swoje decyzje i tyle. Nie podoba mi się tylko takie nabijanie się z decyzji innych ludzi, ktorych nawet nie znasz, a wiesz tyle ile na Pudelku przeczytalas :-) trochę tolerancji i luzu :-)
    To nie o to chodzi. Chodzi o to,że media robia z tego halo i politycy traktują jako zamiennik in vitro. Wielka niezrozumiała nazwa, a to jest to, co lekarze i pacjentki stosują od lat.
    Ja mam do tego taki stosunek

Berenika, ComeToMeBaby, Natka_79, Dziobak, Mimbla, Sabina, Simba, pierwiastka, moremi, krycha.stara, iwcia77 lubią tę wiadomość

• ComeToMeBaby Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2016, 19:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ivf-ivf wrote:

mam gdzies Kożuchowską i jej dziecko. Nawet jej męża na tym zdjęciu to po raz pierwszy zobaczyłam. Wcale mnie takie rzeczy nie obchodzą i nie jestem fanką Pudelka ani żadnego Życia gwiazd itp. Nie zrozumiałaś przekazu.
    Powiedziałam, że twierdzenie że dzięki dwóm miesiącom stosowania naproTECHNOLOGII udało im się począć dziecko to gruba przesada i przekłamanie.
    I mogła to powiedzieć Kożuchowska, Iksińska, Kowalska czy Wojewódzka. Obojętnie kto. Jesli ktoś po długim czasie starań o dziecko nagłą ciążę będzie kojarzył ze stosowaniem od dwóch miesięcy badania śluzu to... to niech i umrze w tej świadomości, ale mnie oczu nie zamydli. Jeśli w ten sposób działałaby napro to wszystkie byłybyśmy dawno w ciąży. Nie traktujmy napro jak panaceum na ciążę. Ot co.

Berenika, Mimbla, efcia, Sabina, moremi, krycha.stara, iwcia77 lubią tę wiadomość

c5e015d88e.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 stycznia 2016, 19:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratulacje dla AniG. Julka zdrowa, duża jak na ten tydzien ciązy i super, że już Ania nie będzie się stresować blizną, tylko będzie mogła troszczyć się o dzieciaczki.
    Buziak w stópkę malutkiej :-)

Berenika, ComeToMeBaby, malgos741, satori, Mimbla, efcia, Sabina, beates, Simba, pierwiastka, moremi, ania.g, Lucky, krycha.stara, iwcia77 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 stycznia 2016, 19:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dorbie wrote:
    Gratulacje dla AniG. Julka zdrowa, duża jak na ten tydzien ciązy i super, że już Ania nie będzie się stresować blizną, tylko będzie mogła troszczyć się o dzieciaczki.
    Buziak w stópkę malutkiej :-)

Podawano juz relacje z wagi i wymiarow Julki??? Gdzie???
    Poprosze o info powtorne w takim razie,prosze, proooosze

Sabina, BISCA, ania.g, iwcia77 lubią tę wiadomość

• ComeToMeBaby Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2016, 19:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dorbie wrote:
    To nie o to chodzi. Chodzi o to,że media robia z tego halo i politycy traktują jako zamiennik in vitro. Wielka niezrozumiała nazwa, a to jest to, co lekarze i pacjentki stosują od lat.
    dokładnie tak.
    i mam gdzieś jej decyzje. i tym bardziej nie rozumiem zarzutu nabijania się z nich. ivf- w ogóle nie zrozumiałaś przekazu.

pierwiastka, moremi lubią tę wiadomość

c5e015d88e.png
  • malgos741 Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2016, 19:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sabinka gratulacje .. piękny wynik bety :)

Sabina lubi tę wiadomość

01.2015 iui :( invicta Gdańska
    10.2015 iui :( Artemida Olsztyn
    ivf Kwiecień punkcja 14.04.2016 :(
    kariotypy ok
    mutacja MTHFR
    ivf listopad Novum co ma być to będzie...transfer 18.11.2017 :(
  • ivf-ivf Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2016, 19:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ComeToMeBaby wrote:
    mam gdzies Kożuchowską i jej dziecko. Nawet jej męża na tym zdjęciu to po raz pierwszy zobaczyłam. Wcale mnie takie rzeczy nie obchodzą i nie jestem fanką Pudelka ani żadnego Życia gwiazd itp. Nie zrozumiałaś przekazu.
    Powiedziałam, że twierdzenie że dzięki dwóm miesiącom stosowania naproTECHNOLOGII udało im się począć dziecko to gruba przesada i przekłamanie.
    I mogła to powiedzieć Kożuchowska, Iksińska, Kowalska czy Wojewódzka. Obojętnie kto. Jesli ktoś po długim czasie starań o dziecko nagłą ciążę będzie kojarzył ze stosowaniem od dwóch miesięcy badania śluzu to... to niech i umrze w tej świadomości, ale mnie oczu nie zamydli. Jeśli w ten sposób działałaby napro to wszystkie byłybyśmy dawno w ciąży. Nie traktujmy napro jak panaceum na ciążę. Ot co.

Kometa, a gdzie ja napisałam, że to panaceum? Nigdzie, Ty się nakrecilas :-) chyba się nudzisz :-)

Tak na marginesie to in vitro w Polsce ma skuteczność ok. 30%, więc to tez żadne panaceum.

Bozia3 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 stycznia 2016, 19:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jastra wrote:
    Iwcia, chyba mogę podać, prawda?
    Julka 2950g 52cm, urodziła się o 15.00

Jastra, satori, kapturnica, SolarPolar, Berenika, Mimbla, gosia7122, Sabina, beates, BISCA, Simba, pierwiastka, moremi, ania.g, Lucky, krycha.stara, mama78, iwcia77 lubią tę wiadomość

• Natka_79 Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2016, 19:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jastra wrote:
    No właśnie.... Gdzie to info?
    Pewnie w kuluarach ;) tzn na fb ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 stycznia 2016, 19:34

Jastra, BISCA, ania.g, iwcia77 lubią tę wiadomość

hGXkp1.png
  • ComeToMeBaby Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jastra wrote:
    Julia 2950 i 52 cm. Urodzona dziś o 15stej.
    Dosatała 10 punktów, ale jest w inkubatorze na obserwacji, bo jest wcześniakiem.

(info z ostatniej chwili)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 stycznia 2016, 19:35

malgos741, Jastra, satori, Berenika, Mimbla, Sabina, beates, Bozia3, paszczakin, ania.g, krycha.stara, mama78, iwcia77 lubią tę wiadomość

c5e015d88e.png
  • ivf-ivf Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dorbie wrote:

Ok, ona ma inny, ma prawo? Tylko o to mi chodziło...

• malgos741 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aniu gratulacje Julci ;)

dorbie, ania.g lubią tę wiadomość

01.2015 iui :( invicta Gdańska
    10.2015 iui :( Artemida Olsztyn
    ivf Kwiecień punkcja 14.04.2016 :(
    kariotypy ok
    mutacja MTHFR
    ivf listopad Novum co ma być to będzie...transfer 18.11.2017 :(
  • ComeToMeBaby Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2016, 19:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ivf-ivf wrote:
    Kometa, a gdzie ja napisałam, że to panaceum? Nigdzie, Ty się nakrecilas :-) chyba się nudzisz :-)

Tak na marginesie to in vitro w Polsce ma skuteczność ok. 30%, więc to tez żadne panaceum.
    ty nigdzie. ja komentowałam artykuł.
    to ty się przyczepiłaś do tego, że się przyczepiłam do decyzji Kożuchowskiej.
    dostaniesz pałę od Pani za czytanie ze zrozumieniem.

i tak na marginesie to nikt z nas nie napisał, że invitro panaceum jest. a co do napro to już się naczytałam i nasłuchałam, że to cudowna metoda, dzięki której dzieją się prawdziwe cuda. i ludzie w to wierzą.

42kmoig.gif

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 stycznia 2016, 19:38

malgos741, Sabina, moremi lubią tę wiadomość

c5e015d88e.png
‹‹ 12809 12810 12811 12812 12813 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Adaptogeny - Ashwagandha, Korzeń Maca, Shatavari

Każdego dnia przybywa par, które po wieloletnich staraniach o dziecko, osiągają swój cel dzięki unikalnym ziołom - adaptogenom. Powiedzmy sobie otwarcie: kto sprawniej przywróci ład i porządek w świecie sztucznie zdezorganizowanym przez człowieka, jak Matka Natura? Świetnie, że zaczynamy korzystać z jej pomocy. Jeśli to zagadnienie nie jest Ci jeszcze znane, koniecznie przeczytaj artykuł do końca.          

CZYTAJ WIĘCEJ

Poronienie - stres, obniżony nastrój i depresja po poronieniu.

Poronienie - bolesna strata, często przeżywana w ukryciu, samotności, niezaopiekowana i nienazwana. Dlaczego jest taka trudna? Czy kobieta, która straciła swoje dziecko jeszcze przed przyjściem jego na świat, ma prawo do żałoby? W jaki sposób sobie z nią poradzić? Jak przetrwać? Co zrobić, kiedy pojawi się depresja po poronieniu? Dowiedz się dlaczego warto pozwolić sobie na przeżycie żałoby i gdzie szukać pomocy. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Prolaktyna a zajście w ciążę. Jak regulować poziom tego hormonu?

Prolaktyna to bardzo ważny hormon zarówno na etapie starań o dziecko, w ciąży, jak i po porodzie. Jakie są normy stężenia prolaktyny? Kiedy jej poziom może utrudniać zajście w ciążę i co robić w takiej sytuacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ