X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

35 +

Oceń ten wątek:
  • Aasiula Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2016, 19:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pierwiastka wrote:
    ale na te diete się trzeba w kuchni więcej namęczyć nawet
    Ugotowalam sobie na 3 dni :)

Simba, BISCA lubią tę wiadomość

• ComeToMeBaby Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2016, 19:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aasiula... jaki fstyt??? przecież nie zrobiłas tego naumyslnie. czy zrobiłaś? :P hyhyhy
    u mnie ksiondze som mondrzejsze. wysyłajom najpierw dwóch młodych ministrantów z pytaniem czy się przyjmuje kolędę. w razie czego to młodzi będą poszczuci psami. właśnie u mnie byli. potem ksiondze idom tylko tam gdzie ich chcom. co bendom chadzać tam gdzie ich nie chcom. w sumie racja.

Aasiula, kapturnica, efcia, BISCA, satori lubią tę wiadomość

Kometowy Kosmita- lądowanie 21.10.2016 :-)
    c5e015d88e.png
  • pierwiastka Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2016, 19:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aasiula wrote:
    Ugotowalam sobie na 3 dni :)
    to ja chuopu :)
    sobie gotuje na parze a to najlepszejsze od razu

Aasiula lubi tę wiadomość

jeżeli plan A nie wypali, alfabet ma jeszcze 25 liter ;)
  • SolarPolar Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2016, 19:25

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 lutego 2016, 17:37

Aasiula, Dziobak, macduska, Sabina, efcia, Mimbla, Simba, BISCA, satori lubią tę wiadomość

• pierwiastka Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2016, 19:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ComeToMeBaby wrote:
    Aasiula... jaki fstyt??? przecież nie zrobiłas tego naumyslnie. czy zrobiłaś? :P hyhyhy
    u mnie ksiondze som mondrzejsze. wysyłajom najpierw dwóch młodych ministrantów z pytaniem czy się przyjmuje kolędę. w razie czego to młodzi będą poszczuci psami. właśnie u mnie byli. potem ksiondze idom tylko tam gdzie ich chcom. co bendom chadzać tam gdzie ich nie chcom. w sumie racja.
    u teściów moich jest tak samo ale u rodziców wlazi ksiendzu do każdego domu...no chyba że zamknięte na 4 spusty to wtedy u sąsiadów zostawia korespondencję i z ambony wygłasza, więc ten, nie wszyscy chcą ale wszyscy przyjmują

• ComeToMeBaby Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2016, 19:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pierwiastka wrote:
    u teściów moich jest tak samo ale u rodziców wlazi ksiendzu do każdego domu...no chyba że zamknięte na 4 spusty to wtedy u sąsiadów zostawia korespondencję i z ambony wygłasza, więc ten, nie wszyscy chcą ale wszyscy przyjmują
    to tam wszyscy wierzący praktykujący? nie chcom ale muszom?!
    bo widzisz ja ateistka a mąż niepraktykujący to mógłby sobie ksiondzu wygłaszać w ambonie- mam to głęboko gdzieś.

c5e015d88e.png
  • Aasiula Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2016, 19:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ComeToMeBaby wrote:
    Ja wiedzialam ze on przyjdzie tylko ten gamon fajke jaral w ogrodzie a ja myslalam ze wiesz bandziory jakies bo dlugo nie szedł i zaliczył w dyńke hahahah

Sabina, macduska, efcia, Simba lubią tę wiadomość

• pierwiastka Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2016, 19:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ComeToMeBaby wrote:
    to tam wszyscy wierzący praktykujący? nie chcom ale muszom?!
    bo widzisz ja ateistka a mąż niepraktykujący to mógłby sobie ksiondzu wygłaszać w ambonie- mam to głęboko gdzieś.
    to wieś jest i podejście zaściankowe a nawet jak młodzi są niewierzący albo niepraktykujący albo ateiści to często mieszkają z rodzicami więc jedyna opcja że będą wtedy w pracy ;)

• pierwiastka Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2016, 19:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/8779db828fb8.jpg
    niestety mam w chacie inne grzejniki i nie da się takiej pool position zająć, ale choć się z Wami podzielę pomysłem ;)

macduska, Aasiula, Sabina, efcia, Mimbla, Simba, BISCA, beates, satori lubią tę wiadomość

• ComeToMeBaby Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2016, 19:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aasiula wrote:
    Ja wiedzialam ze on przyjdzie tylko ten gamon fajke jaral w ogrodzie a ja myslalam ze wiesz bandziory jakies bo dlugo nie szedł i zaliczył w dyńke hahahah
    no ja rozumiem, ale co piszesz że fstyt. Zaliczył to zaliczył. Wypadek taki. Powiedzmy nieszczęśliwy. Zdarza się. Fstyt bo to Ksiądz? Bez przesady, każdemu może się zdarzyć.

c5e015d88e.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 stycznia 2016, 19:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    peppapig wrote:
    A ten chlebek bananowy z czekoladom to w przepisach jest?
    Nie ale zaraz będzie.

pierwiastka, BISCA, peppapig lubią tę wiadomość

• ComeToMeBaby Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2016, 19:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pierwiastka wrote:
    to wieś jest i podejście zaściankowe a nawet jak młodzi są niewierzący albo niepraktykujący albo ateiści to często mieszkają z rodzicami więc jedyna opcja że będą wtedy w pracy ;)
    tak to sobie właśnie wyobraziłam.
    w ogóle wyobrażam sobie katolików jako naród uciśniony. przez kościół.

Mimbla lubi tę wiadomość

c5e015d88e.png
  • pierwiastka Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2016, 19:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ComeToMeBaby wrote:
    coś w tym jest. moi dodatkowo mają ksiendza który jest kawałem vuja ale są i tacy księża co dużo dla parafii i parafian robią

ComeToMeBaby lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 stycznia 2016, 19:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ComeToMeBaby wrote:
    Wacia... jeśli masz to przerobione to bardzo dobrze, ale takie spotkanie po latach. Nie chciałabym. Człowiek już poukładany, przerobił, powiedzmy że odsunął złe myśli na bok, a tu nagle przyszły wspomnienia i jeszcze powiedziały że pamiętają i przepraszają. Pewnie byłaś tak zaskoczona, że nie odpowiedziałaś nic lub niewiele. Musiało to tobą wstrząsnąć skoro nam napisałaś. Mnie by takie spotkanie roztelepało wewnętrznie.

<3

Łatwo nie było. Wiedziałam, ze tam będzie ale jego hmmm wyznanie było zaskoczeniem. Dla mnie to jak zamknięcie za sobą drzwi.

ComeToMeBaby, satori lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 stycznia 2016, 19:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    SolarPolar wrote:
    Ja by sie oszukac a jednak miec troche slodkiego w gebie to slodze kawe ksylitolem:-) niestety przyznam ze to namiastka pysznej czekoladowj pralinki.

Jak to mówią- PRAWIE robi różnicę.

Sabina, SolarPolar lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 stycznia 2016, 19:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja robię salatke. Nasze dziecko jest z gatunku salatkozercow ;) uwielbia kukurydza, groszek, fasolkę, paprykę surowa :)

macduska, malgos741, ivf-ivf, Dziobak, SolarPolar, dorbie, Mimbla, Simba, peppapig, Mega, satori lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 stycznia 2016, 19:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ComeToMeBaby wrote:

Da się zauważyć.

ComeToMeBaby lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 stycznia 2016, 19:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sabina wrote:
    A ja robię salatke. Nasze dziecko jest z gatunku salatkozercow ;) uwielbia kukurydza, groszek, fasolkę, paprykę surowa :)

Mój młody lubi wszystkie warzywa, z tym że osobno. pokrojone w większe kawałki i najlepiej żeby się ze sobą nie stykały.

ComeToMeBaby, Sabina, Dziobak, peppapig, satori, Reni lubią tę wiadomość

• ComeToMeBaby Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2016, 19:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pierwiastka wrote:
    coś w tym jest. moi dodatkowo mają ksiendza który jest kawałem vuja ale są i tacy księża co dużo dla parafii i parafian robią
    no to dobrze. jeśli takich przykładów byłoby więcej... o tych dobrych zauważcie się nie mówi. bo oni z założenia powinni być przecież dobrymi pasterzami. napiętnuje się tych złych i może stąd taki a nie inny wizerunek kościoła. odrębną sprawą jest to "co ludzie powiedzą".

c5e015d88e.png
  • ComeToMeBaby Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2016, 19:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    macduska wrote:
    Łatwo nie było. Wiedziałam, ze tam będzie ale jego hmmm wyznanie było zaskoczeniem. Dla mnie to jak zamknięcie za sobą drzwi.
    o jezu... wiedziałaś z góry ze tam będzie? szacun. cieszę się z tego zamknięcia drzwi. naprawdę. to wielka ulga psychiczna.

macduska lubi tę wiadomość

c5e015d88e.png
‹‹ 12838 12839 12840 12841 12842 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Śluz płodny a owulacja i dni płodne - jak prowadzić obserwacje?

Na rynku dostępnych jest wiele pomocy w wyznaczaniu dni płodnych. Większość z nich działa na podobnej zasadzie – rozpoznaje zmianę hormonów w ciele kobiety i na tej podstawie wskazuje dni płodne. Czy wiesz, że jedno z takich „narzędzi” masz już w sobie? Twój śluz płodny, który pojawia się w czasie dni płodnych, czyli przed wystąpieniem owulacji!

CZYTAJ WIĘCEJ

Czy jestem w ciąży? - ciąża urojona a widoczne objawy ciąży

Zdarzyło Ci się usłyszeć coś, co bardzo chciałaś usłyszeć lub czego usłyszeć za wszelką cenę nie chciałaś, mimo panującej wokół ciszy? Czasem nasz mózg płata nam figle. Jeśli bardzo czegoś pragniemy, jesteśmy skłonni dostrzegać przejawy tego pragnienia, mimo ich braku. Wiele kobiet starających się o dziecko, co miesiąc zasatanawia się: "Czy jestem w ciąży?", dostrzega u siebie pierwsze objawy ciąży, po czym po wykonaniu testu ciążowego widzi jedną kreskę. Ciąża urojona czy "urojenie ciążowe" - jak je rozpoznać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność a nietolerancja pokarmowa - czy istnieje związek?

Dlaczego coraz częściej przyszli rodzice nie mogą doczekać się upragnionego potomstwa? Czy nieodpowiedni styl odżywiania może przyczyniać się do powstawania zaburzeń płodności? Czy nietolerancja pokarmowa może wpływać na obniżenie płodności, a nawet powodować niepłodność? Jakie testy na nietolerancje pokarmowe warto wówczas wykonać?  

CZYTAJ WIĘCEJ