WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

35 +

Oceń ten wątek:
  • Natka_79 Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2016, 11:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aasiula wrote:
    My tez w pazdzierniku dokladnie 14 :)
    My 11go :)

macduska, Aasiula, satori lubią tę wiadomość

hGXkp1.png
  • Dziobak Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2016, 11:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    krycha.stara wrote:
    Nooo, dobra, przytylam. Ale to wszystko przez tesciowa, bo podstawiala pod nos, to co mialam robic? :-P Walcze teraz dzielnie, na razie nastawiam sie psychicznie na tydzien bez cukru. W tym celu zjadlam slodkie sniadanie (czytaj: jakies 5 batonikow i pare pralinek), zeby sie dobrze nastroic na te radykalne zmiany ;-)
    Krycha, wczoraj pytalas o ten cukier. Otoz, odrobinka moze byc. Np w herbacie ;) Ale: nie zremy cukierkow, nie wpierdaczamy czekolady, nie zlopiemy kapuczino z bita smietana, nie szamiemy ciast i ciasteczek. Wtedy trzustka podziekuje nam po tygodniu. Paniala?

krycha.stara, BISCA, Aasiula, efcia lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 stycznia 2016, 11:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziobak wrote:
    Krycha, wczoraj pytalas o ten cukier. Otoz, odrobinka moze byc. Np w herbacie ;) Ale: nie zremy cukierkow, nie wpierdaczamy czekolady, nie zlopiemy kapuczino z bita smietana, nie szamiemy ciast i ciasteczek. Wtedy trzustka podziekuje nam po tygodniu. Paniala?

Tak jest! Mnie już wcale do słodyczy nie ciagnie.

Dziobak, BISCA, Aasiula, Bozia3, efcia, satori lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 stycznia 2016, 11:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    macduska wrote:
    Tak jest! Mnie już wcale do słodyczy nie ciagnie.
    Serio? Da się tak? ;)

macduska, BISCA, Aasiula, efcia lubią tę wiadomość

• Natka_79 Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2016, 11:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie w ciąży przy diecie cukrzycowej nie ciągnęło do słodkiego aż do miesiąca przed porodem. Po porodzie trochę nadrabiam, ale tez zmęczenie nagradzam sobie słodkim. Za tydz mój jedzie do dietetyka to się skończy, nie będę go katować ciastem. Tylko mam taaaki zapas czekolady, pewnie się nie zepsuje bo zawsze przed okresem muszę wtrabic tabliczkę ;)

krycha.stara, BISCA, Aasiula, ComeToMeBaby, Dziobak, efcia lubią tę wiadomość

hGXkp1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 stycznia 2016, 11:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sabina wrote:
    Serio? Da się tak? ;)

Da się. Serio.
    I zauwazyłam, że jak zjem cos słodkiego raz i drugi to potem zacztna ciagnąć.

krycha.stara, Sabina, Aasiula, ComeToMeBaby, Dziobak, efcia, satori lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 stycznia 2016, 11:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wacia pokaalam mamie Twoje zdjęcia. Popatrzyla na Ciebie,na mnie, znowu na Ciebie i powiedziala: można? Widzisz?

A jak zobaczyła Twojego najstarszego, to stwierdziła, ze Twój mąż bardzo młodo wygląda ! I tu już się w głos rozesmialam , bo Waciak to jednak już nadgryziony letko zembem czasu ;)

krycha.stara, Jastra, kapturnica, Aasiula, ComeToMeBaby, Bozia3, efcia, macduska, caffe, Reni, satori, Mega lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 stycznia 2016, 11:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    krycha.stara wrote:
    Ona klamie, wczoraj ciasto jadla, a przdwczoraj starego piernika :-P

Dojadam resztki. Co się maja marnować. Jedno ciastko na dzień to chyba niezbyt dużo?

krycha.stara lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 stycznia 2016, 11:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja parę miesięcy temu, po przeczytaniu artykułu na temat cukru, przestałam słodzić napoje.
    Bardzo szybko przestało mi go w nich brakować. Co więcej, kiedyś z rozmachu dosypałam łyżeczkę do kawy - to był szok! Fuuuj, jakie to niedobre dla mnie było, mdłe, bleeee.
    Ale za to jak wcześniej słodycze jadłam sporadycznie (może raz w tygodniu, bo ja tylko jakieś czekoladki, ptasie mleczka) tak teraz mam wrażenie że trochę częściej po nie sięgam, jak są w domu.

krycha.stara, Aasiula, Dziobak, efcia, satori lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 stycznia 2016, 11:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Uczucie, ze nie chce, nie mam ochoty na słodkie jest mi obce. Lubię słodycze. Lubię i już :)

krycha.stara, Jastra, Aasiula, kapturnica, Bozia3, efcia, beates, *aga*, malgos741, satori, Mega lubią tę wiadomość

• ComeToMeBaby Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2016, 11:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bozia3 wrote:
    wie wie...:) razem ustalamy takie rzeczy.....zapytał mnie ostatnio, czy już znalazłam dla niego pierścionek - bo w sumie, to mu się jeszcze nie oświadczyłam...;)
    Zostanie 2017 - podoba mi sie data...:) no i wiesz...jeszcze trochę pochodzimy ze sobą, poznamy sie bardziej itp..;)
    hehehe :) ok

Kometowy Kosmita- lądowanie 21.10.2016 :-)
    c5e015d88e.png
  • Natka_79 Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2016, 11:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    krycha.stara wrote:
    Z herbata spoko, odzwyczailam sie jako 14-latka. Ale kawy bez cukru nie przelkne, nie ma mowy! Jedna lyzeczka i duzo mleka i dopiero moge to wypic. Kapucynow nie pijam z reguly. Za to slodycze przemyslowe (glownie krowki) maja nade mna jakas magiczna moc. Co zrobic, drogie bravo, jak zyc, panie premierze?
    Ja się nauczyłam pic kawę bez cukru i mi smakuje, pod warunkiem ze jest z duża ilością spienionego mleka. Podobno podczas spieniania z mleka wydziela się laktoza. Kiedyś sporo słodzikami kawę, teraz taka już mi nie smakuje

krycha.stara, Jastra, Magdala lubią tę wiadomość

hGXkp1.png
  • Aasiula Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2016, 11:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sabina wrote:
    Serio? Da się tak? ;)
    Da sie :)

Dziobak, efcia, Magdala lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 stycznia 2016, 11:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    krycha.stara wrote:
    Z herbata spoko, odzwyczailam sie jako 14-latka. Ale kawy bez cukru nie przelkne, nie ma mowy! Jedna lyzeczka i duzo mleka i dopiero moge to wypic. Kapucynow nie pijam z reguly. Za to slodycze przemyslowe (glownie krowki) maja nade mna jakas magiczna moc. Co zrobic, drogie bravo, jak zyc, panie premierze?

Co do kawy, to też tak mówiłam zanim nie odstawiłam cukru. Niewyobrażalne to było dla mnie. Dokładnie tak jak Ty - cukier i mleko to była podstawa.
    Ale to jest fascynujące jak organizm się odzwyczaja od niektórych rzeczy.
    Kiedy byłam w szpitalu przez dwa miesiące, to warzywa bez soli były niesmaczne. A po jakimś czasie zaczęłam czuć ich prawdziwy smak i wcale mi tej soli nie brakowało.
    Sie człowiek potrafi zaskoczyć samym sobą :)

krycha.stara, Aasiula, ComeToMeBaby, Bozia3, efcia, Magdala lubią tę wiadomość

• Aasiula Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2016, 12:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    krycha.stara wrote:
    Tez lubie slodycze, krowki wrecz kocham. Ale jeszcze bardziej lubie wazyc 56 kg, takze ten... zaczynam od jutra, tym razem na powaznie! :-)
    Czyli dołaczasz do nas ? :)

krycha.stara, efcia lubią tę wiadomość

• Natka_79 Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2016, 12:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj to prawda, człowiek do wszystkiego przywyknie :) ja zawsze mało solilam nijak już zamieszkaliśmy z moim to widziałam ze ma lekki problem. Moja kuchnia lżejsza niż teściowej i było mi bardzo miło jak po pewnym obiedzie u niej mój G oświadczył ze woli moje lżejsze obiady :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 stycznia 2016, 12:07

ComeToMeBaby, Jastra, Aasiula, krycha.stara, efcia, satori, Mega lubią tę wiadomość

hGXkp1.png
  • Aasiula Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2016, 12:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja to bym sobie jeszcze trening na rolkach właczyła,ale za zimno i slisko :/
    Na pierwszym hamowaniu bym sie wypieprzyła jak długa :)
    Szkoda ...

Natka_79, Dziobak, efcia lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 stycznia 2016, 12:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aasiula wrote:
    Czyli dołaczasz do nas ? :)
    Ja się tu nie chce wcinać między wodke a zakaske, Ale Asiula Ty masz być również mojom parom, a tu jakieś cwiczenia, diety, dzikie weze :O co Ty wyprawiasz mi tu?

ComeToMeBaby, krycha.stara, Jastra, kapturnica, Aasiula, Bozia3, efcia, BISCA, malgos741, satori, Mega lubią tę wiadomość

• ComeToMeBaby Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2016, 12:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aasiula wrote:
    Ja to bym sobie jeszcze trening na rolkach właczyła,ale za zimno i slisko :/
    Na pierwszym hamowaniu bym sie wypieprzyła jak długa :)
    Szkoda ...
    a ty JESTEŚ długa! jak nic byś się połamała...
    :P

krycha.stara, Aasiula lubią tę wiadomość

Kometowy Kosmita- lądowanie 21.10.2016 :-)
    c5e015d88e.png
  • Aasiula Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2016, 12:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sabina wrote:
    Ja się tu nie chce wcinać między wodke a zakaske, Ale Asiula Ty masz być również mojom parom, a tu jakieś cwiczenia, diety, dzikie weze :O co Ty wyprawiasz mi tu?
    :) Ja mam tylko delikatna diete ,nie cwicze z koniowatOm ;D
    Bardzo delikatnie :) podchodze do tego odchudzania ;D
    Sie oszczedzam :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 stycznia 2016, 12:18

krycha.stara, Sabina, ComeToMeBaby, Bozia3, efcia, Magdala, malgos741, satori lubią tę wiadomość

‹‹ 12861 12862 12863 12864 12865 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

O tym jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko - relacja ze spotkania Ovu dzieci!

Jeśli kiedykolwiek zastanawiałaś się co sprawia, że kobiety, matki są tak silne i wytrzymałe, to musisz to przeczytać! My znamy już odpowiedź – nasza moc leży w relacjach jakie potrafimy tworzyć z innymi kobietami. Wsparcie jakie sobie dajemy i energię do działania jaką sobie nawzajem przekazujemy jest wartością o której należy mówić głośno! Dowodem na to jest ta relacja z wyjątkowego zdarzenia – zlotu użytkowniczek OvuFriend i BellyBestFriend, wspaniałych kobiet, cudownych Mam! Przeczytaj, jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko  

CZYTAJ WIĘCEJ

Plamienie i krwawienie międzymiesiączkowe - najczęstsze przyczyny

Czym najczęściej jest spowodowane plamienie lub krwawienie międzymiesiączkowe? Jak odróżnić plamienie od krwawienia z pochwy? Czy brązowe plamienie przed okresem to niepokojący objaw? Kiedy warto skonsultować się z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Przyczyny niepowodzenia in vitro - jakie?

Procedura in vitro to niekiedy jedyna szansa dla par bezskutecznie starających się o dziecko i walczących z niepłodnością. Choć skuteczność metody jest wysoka, niestety nie zawsze kończy się sukcesem... Jakie są najczęstsze przyczyny niepowodzeń przy IVF?

CZYTAJ WIĘCEJ