35 +
-
WIADOMOŚĆ
-
Sabcia może mała coś przeczuwa ze w ciąży jesteś
anna maria, efcia lubią tę wiadomość
01.2015 iuiinvicta Gdańska
10.2015 iuiArtemida Olsztyn
ivf Kwiecień punkcja 14.04.2016
kariotypy ok
mutacja MTHFR
ivf listopad Novum co ma być to będzie...transfer 18.11.2017 -
Gołąbki w sosie pomidorowym bym zjadła z ziemniaczkami .. mniam
*aga*, anna maria, Mega, gosia7122 lubią tę wiadomość
kariotypy ok
mutacja MTHFR
Małgoś właśnie mnie zdziwiłaś tymi gołabkami z ziemniakami...o bigosie z nimi już słyszałam
Efcia za to Ty tymi plackami mnie zabiłaś....przeczytałam posta....myślę zrobię sobie kawę odechce mi się...ale skąd...tak więc placki zjem na kolacje....ale bez mięsa...bo mam jego przesyt
efcia, malgos741, kapturnica, Mega, pierwiastka lubią tę wiadomość
Żyj chwilą ! Chyba, że chwila jest nieprzyjemna, w takim przypadku zjedz ciasteczko. –Ciasteczkowy Potwór -
Kapta ja uwielbiam ziemniaki
Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 stycznia 2016, 16:46
anna maria, kapturnica, gosia7122 lubią tę wiadomość
kariotypy ok
mutacja MTHFR
*aga* wrote:
Efcia za to Ty tymi plackami mnie zabiłaś....przeczytałam posta....myślę zrobię sobie kawę odechce mi się...ale skąd...tak więc placki zjem na kolacje....ale bez mięsa...bo mam jego przesyt
proszsz smacznego http://naforum.zapodaj.net/thumbs/3e8567ec9da8.jpgmalgos741, *aga*, Aasiula, ComeToMeBaby, Sabina, BISCA, pierwiastka, satori lubią tę wiadomość
-
*aga* wrote:Małgoś właśnie mnie zdziwiłaś tymi gołabkami z ziemniakami...o bigosie z nimi już słyszałam
Efcia za to Ty tymi plackami mnie zabiłaś....przeczytałam posta....myślę zrobię sobie kawę odechce mi się...ale skąd...tak więc placki zjem na kolacje....ale bez mięsa...bo mam jego przesyt*aga*, kapturnica, ComeToMeBaby, Mega lubią tę wiadomość
kariotypy ok
mutacja MTHFR
Efcia zamorduje..
Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 stycznia 2016, 16:57
*aga*, efcia, Mega, Sabina lubią tę wiadomość
kariotypy ok
mutacja MTHFR
To tak z ciekawości : z czym jecie gołąbki?
*aga*, efcia lubią tę wiadomość
kariotypy ok
mutacja MTHFR
Efcia dziękuje...poproszę na wynos zapakować
...odgrzeje sobie w domu
Anna Maria...kluski z buraczkami też przygarnęWiadomość wyedytowana przez autora: 9 stycznia 2016, 17:03
malgos741, efcia, Mega, Sabina, BISCA, pierwiastka, satori lubią tę wiadomość
Żyj chwilą ! Chyba, że chwila jest nieprzyjemna, w takim przypadku zjedz ciasteczko. –Ciasteczkowy Potwór -
Dzień dobry
Musiałam się ogarnąć i lekko do siebie dojść. Nie było łatwo. W dzień powrotu ze szpitala czułam się tak źle że mąż chciał wzywać karetkę. Trzęsło mną tak jakby mnie ktoś do prądu podłączył. Czwarta cesarka to zbyt wiele dla mojego organizmu. Do tego masakra emocjonalna.
Gwoździem do trumny była reakcja Marcela. Nie dość że bardzo przeżył rozstanie ze mną to kompletnie nie wiedział o co chodzi z tym małym ruszającym się czymś co mama tuli i przystawiał do piersi. Był kompletnie zdezorientowany i zagubiony. Pierwszej nocy nie spał do 2 rano i cały czas płakał. Mimo że przytulałam go cały czas i spał z nami to nie potrafił sobie znaleźć miejsca. Dzisiejsza noc przespana bo troszkę się mną nacieszył i Julia też go nie budziła bo spała spokojnie i wstawała tylko na karmienie. Na razie Marcel będzie spał z nami aby poczuć się bezpiecznie a Julia obok w kołysce.
Pokarmu mam jak na lekarstwo. Julia zjada z dwóch piersi i jeszcze ok 40/50 ml mm. Dziś jak dociągnęłam laktatorem to w sumie było tego 41 ml. A przystawiam ją przed każdym dokarmieniem i je z każdej po ok 15 min po czym jak nic nie ma to jest bardzo nie zadowolona.
Jestem bardzo zadowolona z opieki w szpitalu bielańskim. Nikt mnie nie olał i akcja była przeprowadzona ekspresowo. Ekipa lekarzy świetna ale o tym już chyba pisałam w każdym razie jestem im ogromnie wdzięczna. Opieka na pooperacyjnej też na medal. Trafiłam na super babkę. Cały czas o mnie dbała i sprawdzała czy czegoś nie potrzebuję. Wstałam bardzo szybko. Tylko efekty po morfinie nie fajne bo wymioty i swędzenie całego ciała. Najgorsze było to że ponad ok 9 godz Julia była w inkubatorze z dala ode mnie. Mogłam tylko tam chodzić i ją głaskać. Na szczęście Julia to okaz zdrowia i jak tylko ją zdiagnozowali oraz było miejsce na położniczym to byłyśmy już razem czyli od 16 następnego dnia po porodzie. Nie było też problemu z dokarmianiem dziecka. Tam jest tak że wszystkie maluchy po cc najpierw mama przystawia do obu piersi a potem zawozi na dokarmianie co 3 godz. Ściełam się tylko z jedną pielęgniarą na ten temat ale moja wściekłość szybciutko ustawiła ją do pionu.
To chyba tyle z relacji po.
Nie próbuje Was nawet nadrobić bo poświęcenie uwagi czwórce dzieci to nie lada wyzwanie.
Dzięki że jesteście. Postaram się zaglądać jak najczęściej. Jak znajdę chwilę to wstawię jakąś fotkę Julii.Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 stycznia 2016, 17:22
malgos741, paszczakin, *aga*, Aasiula, efcia, ivf-ivf, ComeToMeBaby, Mega, Dziobak, Sabina, gosia7122, Reni, macduska, beates, peppapig, BISCA, Magda*, pierwiastka, caffe, Natka_79, satori lubią tę wiadomość
Matka fantastycznej 4 -
Ło rany, Ania, mam nadzieję, że masz dalej pomoc.. Marcel się przyzwyczai, musisz mu tylko robić tak jak właśnie robisz.. A Julii na bank dobrze w łóżeczku, mój od początku sam spał.
No i daj sobie pomagać, dbaj o siebie..*aga*, Aasiula, efcia, ComeToMeBaby, ania.g, Mega, Sabina, gosia7122, macduska, BISCA, pierwiastka, caffe, satori lubią tę wiadomość
-
U mnie gołąbki zawsze z sosem pomidorowym, uwielbiam. No i my nie jemy białego ryżu, wiec bywają z ryżem czarnym, dzikim, komosa lub ciecierzyca.. Jedynie z soczewicy nie przeszły, bo się rozciapała, bleh..
*aga*, malgos741, efcia, Sabina lubią tę wiadomość