35 +
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
BISCA wrote:Ja tez. Mamy pare bardzo dobrych znajomych. Pojechali wlasnie do TAjlandii. Nie pod namiot ale nie zarezerwowali zadnego hotelu. Chcieli zwiedzic i na spontana sie zatrzymywac w miejscach, ktore im sie podobaja. Masakra. Karaluchy w pokojach, szczury, oboje byli chorzy bo zalapali turiste (?) nie potrafili sie tam poruszac bo drogi lewostronne. Wrocili chorzy, przerazeni i zmeczeni. Brrrrrr. To nie dla mnie. Ja sprawdzam reputacje kazedego hotelu na przynajmniej trzech portalach
Do tej pory, Benz przykrych niespodzianek
Ale tak samo podziwiam ludzi, ktorzy zwiedzaja swiat na wlasna reke, samotnie, stopem czy inaczej. Czasem konczy sie to dobrze, czasem zle. Ja jak Bisca, bez hotelu rozkminionego na kilku portalach nie ruszam sie z miejsca. Ale jak sie jedzie z rodzina z dziecmi, to nie ma co ryzykowac i oszczedzac na kasie.ivf-ivf, BISCA, ComeToMeBaby, efcia, Simba, iwcia77, satori lubią tę wiadomość
-
Magda* wrote:A co myslicie o rejsach duzymi statkami takich wekendowych?
Ostatnio o tym myslalam.
Od nas jest rejs do newcastle albo moze z gdyni do karlskrone
Macie doswiadczenie?
Ale wiem, ze ludzie kupuja te rejsy, bo zawsze to jakies oderwanie sie od zycia jest.
ivf-ivf, Magda*, efcia, iwcia77 lubią tę wiadomość
-
No, zaliczyłam 2 zastrzyk z pregnylu. Nawet nieźle poszło
krycha.stara, malgos741, efcia, pierwiastka, ComeToMeBaby, macduska, iwcia77, Sabina, BISCA, satori, paszczakin, beates lubią tę wiadomość
-
Boszsz ale naprodukowalyscie
przeciez dzisiaj niedziela
Bry i zaraz dobranoc
tez wole wczasy exklusiv, choc swego czasu czesto jezdzilismy przyczepka na camingi (ale tez exklusiv
jakby co moge polecić hotel na Rodos lub prywatny apartament na samej plazy w CroatiBISCA, Dziobak, Sabina lubią tę wiadomość
-
BISCA wrote:Tak, ale mimo to, jest nie drogo.
Na przyklad, my bylismy w Tajlandii za 1200 € na leb. 7 nocy w bardzo pieknym i luksusowym hôtelu. Oczywiscie przelot i sniadanie ( bufet po prostu krolewski)
Natomiast samo wynajecie mieszkania nad oceanem kosztuje tutaj we Francji 800-1000€ na tydzien , Benz zadnego wyzywienia i bez transportu, wiec koszta calego pobytu porownywalne z Tajlandia.
melduje sie wieczorem i widze , ze omawiamy podroze
no to wam napisze ja :
45 dni wakacji- 2 tyg cambodza, 2 Tyg wietnam i 2 tajlandia - 4200 euro- 2 osoby - hotele, restauracje, wycieczki, szopingi, przemieszczanie sie roznymi srodkami transportu- organizator- Alojz via trip advisor, booking com , last minuteBISCA, Dziobak, satori, pierwiastka, Magda*, efcia, Berenika lubią tę wiadomość
-
macduska wrote:Luksusy, nieluksusy ważne żeby się dobrze bawic.
Aczkolwiek wypasiony hotel to było coś pięknego. Chyba do samej smierci będę wspominać ten pobyt. Podejrzewam, że kolejny już się nie trafi.
My w naszej okolicy i tak jestesmy uważani za dziwaków, bo zamiast inwestować w kolejne metrt kwadratowe kostki brukowej, metry bieżace płotu itp, jeździmy na wczasy i wycieczki i ciagniemy ze sobą dzieci.
Wyszlismy z założenia, że poznawanie swiata jest ważniejsze od pięknego domu.
I póki dziatwa chce z nami to będziemy razem jeździć.w domu skromnie ale holidejsy na wypasie
macduska, Sabina, BISCA, satori, efcia, krycha.stara lubią tę wiadomość
-
Magda* wrote:Ja mam taka nature zoe mnie ciagnie do dziczy
Ale jak juz jestem w tej dziczy i brakuje cieplej wody lub trzeba pali pod kuchenka to sie odzywa miejska paniusia.
W jednym slowie to rownowaga jest potrzebnaMagda* lubi tę wiadomość
-
ivf-ivf wrote:Znam takich co Indie wielbią, jak można czerpać przyjemność z oglądania slumsow i skrsjnej biedy, bezdomnych dzieci na ulicach, padajacych z głodu psów... no jak
a oni sobie tego zdjęcia i selfie robili, pajace
Ludzie... -
..no i tu musze Alojza pochwalic : potrafi nam takie tanie wakacje zorganizowac, ze chyba taniej byc nie moze
a najdrozej zawsze kosztuje lot
ostatnio w tajlandi bylismy latem 2013 roku - lot nas kosztowal 2 os. 460 euro ( w te i nazad - liniami kuwejckimi z przesiadka )Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 stycznia 2016, 00:17
Magda*, efcia lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnysatori wrote:Witam poniedziałkowo
Weekend przeminął, @ przyszła, przytrzasnęłam sobie palec. Boli jak cholera i wygląda jak u nieboszczyka. Za oknem paskudnie. Generalnie kanał.
Ale nic to. Poziom cukru już podniesiony a nad ciśnieniem pracuję za pomocą 2 kawy.
Miłego dnia
Wieje optymizmen na odległość.
Biedny paluszek, daj to Ci podmucham.
satori, Aasiula, Sabina, BISCA, pierwiastka lubią tę wiadomość
-
efcia wrote:Boszsz ale naprodukowalyscie
przeciez dzisiaj niedziela
Bry i zaraz dobranoc
tez wole wczasy exklusiv, choc swego czasu czesto jezdzilismy przyczepka na camingi (ale tez exklusiv
jakby co moge polecić hotel na Rodos lub prywatny apartament na samej plazy w CroatiSabina, Magda*, efcia, iwcia77 lubią tę wiadomość