X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

35 +

Oceń ten wątek:
  • ivf-ivf Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2016, 20:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda* wrote:
    Och tam,egzotyka,no i indie to nie tylko slamsy

W większości. Jeśli dla kogoś bieda to egzotyka...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 stycznia 2016, 20:41

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 stycznia 2016, 20:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ivf-ivf wrote:
    W większości. Jeśli dla kogoś bieda to egzotyka...
    Och tam ,zalezy od punktu widzenia,to rowniez inna kultura,inni ludzie,inne zwyczaje ,inna architektura

ComeToMeBaby, iwcia77 lubią tę wiadomość

• Dziobak Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2016, 20:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    BISCA wrote:
    Ja tez. Mamy pare bardzo dobrych znajomych. Pojechali wlasnie do TAjlandii. Nie pod namiot ale nie zarezerwowali zadnego hotelu. Chcieli zwiedzic i na spontana sie zatrzymywac w miejscach, ktore im sie podobaja. Masakra. Karaluchy w pokojach, szczury, oboje byli chorzy bo zalapali turiste (?) nie potrafili sie tam poruszac bo drogi lewostronne. Wrocili chorzy, przerazeni i zmeczeni. Brrrrrr. To nie dla mnie. Ja sprawdzam reputacje kazedego hotelu na przynajmniej trzech portalach ;-)
    Do tej pory, Benz przykrych niespodzianek :-)
    O. wlasnie. Sa tacy, ktorzy twierdza, ze zwiedzanie kraju musi odbyc sie koniecznie po tych najgorszych/ odleglych od turystycznych szlakow zakamarkach kraju, bo dopiero te sa prawdziwe. Ja pierdziu, nie rozumiem tego. Zdaje sobie sprawe z biedy, nedzy i ubostwa w wielu miejscach swiata, ale po to jade na wakacje, zeby sie zrelaksowac, a nie wpadac w depresje, ze ja mam tyle ile mam, a inni nie maja pary butow...
    Ale tak samo podziwiam ludzi, ktorzy zwiedzaja swiat na wlasna reke, samotnie, stopem czy inaczej. Czasem konczy sie to dobrze, czasem zle. Ja jak Bisca, bez hotelu rozkminionego na kilku portalach nie ruszam sie z miejsca. Ale jak sie jedzie z rodzina z dziecmi, to nie ma co ryzykowac i oszczedzac na kasie.

ivf-ivf, BISCA, ComeToMeBaby, efcia, Simba, iwcia77, satori lubią tę wiadomość

• ivf-ivf Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2016, 20:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda* wrote:
    Och tam ,zalezy od punktu widzenia,to rowniez inna kultura,inni ludzie,inne zwyczaje ,inna architektura

Acha.

• Dziobak Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2016, 20:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda* wrote:
    A co myslicie o rejsach duzymi statkami takich wekendowych?
    Ostatnio o tym myslalam.
    Od nas jest rejs do newcastle albo moze z gdyni do karlskrone
    Macie doswiadczenie?
    Tanio, nedznie. Przyjnajmniej te Steny Line. Placisz niewielka cene za bilet, ale o wyzywienie na promie musisz sie martwic sama. Watpliwej jakosci rozrywka na promie dopelnia calosci. My dosc czesto plywamy promami ze Szwecji do Polski. Bierzemy zawsze nocny prom, zeby polozyc sie i miec podroz z glowy.
    Ale wiem, ze ludzie kupuja te rejsy, bo zawsze to jakies oderwanie sie od zycia jest.

ivf-ivf, Magda*, efcia, iwcia77 lubią tę wiadomość

• Mega Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2016, 22:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No, zaliczyłam 2 zastrzyk z pregnylu. Nawet nieźle poszło :)

krycha.stara, malgos741, efcia, pierwiastka, ComeToMeBaby, macduska, iwcia77, Sabina, BISCA, satori, paszczakin, beates lubią tę wiadomość

"I kiedy czegoś gorąco pragniesz, to cały wszechświat sprzyja potajemnie twojemu pragnieniu..." Alchemik

1usae6ydqzglfzj9.png

zrz6l6d8dtqrzz6p.png
  • efcia Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2016, 22:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Boszsz ale naprodukowalyscie ;-) przeciez dzisiaj niedziela

Bry i zaraz dobranoc

tez wole wczasy exklusiv, choc swego czasu czesto jezdzilismy przyczepka na camingi (ale tez exklusiv ;-)
    jakby co moge polecić hotel na Rodos lub prywatny apartament na samej plazy w Croati :-)

BISCA, Dziobak, Sabina lubią tę wiadomość

• iwcia77 Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2016, 23:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    BISCA wrote:
    Tak, ale mimo to, jest nie drogo.
    Na przyklad, my bylismy w Tajlandii za 1200 € na leb. 7 nocy w bardzo pieknym i luksusowym hôtelu. Oczywiscie przelot i sniadanie ( bufet po prostu krolewski)
    Natomiast samo wynajecie mieszkania nad oceanem kosztuje tutaj we Francji 800-1000€ na tydzien , Benz zadnego wyzywienia i bez transportu, wiec koszta calego pobytu porownywalne z Tajlandia.
    ooo no to teraz ja :)

melduje sie wieczorem i widze , ze omawiamy podroze :)

no to wam napisze ja :

45 dni wakacji- 2 tyg cambodza, 2 Tyg wietnam i 2 tajlandia - 4200 euro- 2 osoby - hotele, restauracje, wycieczki, szopingi, przemieszczanie sie roznymi srodkami transportu- organizator- Alojz via trip advisor, booking com , last minute :D

BISCA, Dziobak, satori, pierwiastka, Magda*, efcia, Berenika lubią tę wiadomość

• iwcia77 Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2016, 23:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    macduska wrote:
    Luksusy, nieluksusy ważne żeby się dobrze bawic. :-)
    Aczkolwiek wypasiony hotel to było coś pięknego. Chyba do samej smierci będę wspominać ten pobyt. Podejrzewam, że kolejny już się nie trafi.

My w naszej okolicy i tak jestesmy uważani za dziwaków, bo zamiast inwestować w kolejne metrt kwadratowe kostki brukowej, metry bieżace płotu itp, jeździmy na wczasy i wycieczki i ciagniemy ze sobą dzieci.

Wyszlismy z założenia, że poznawanie swiata jest ważniejsze od pięknego domu.

I póki dziatwa chce z nami to będziemy razem jeździć.
    ideologia alojzowa :D w domu skromnie ale holidejsy na wypasie :D

macduska, Sabina, BISCA, satori, efcia, krycha.stara lubią tę wiadomość

• iwcia77 Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2016, 00:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    BISCA wrote:
    Tajlandia, dla zachodnioeuropejskich warunkow jest jedna z najtanszych destynacji :-)
    prawda :D

BISCA lubi tę wiadomość

• iwcia77 Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2016, 00:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda* wrote:
    Ja mam taka nature zoe mnie ciagnie do dziczy
    Ale jak juz jestem w tej dziczy i brakuje cieplej wody lub trzeba pali pod kuchenka to sie odzywa miejska paniusia.
    W jednym slowie to rownowaga jest potrzebna :-)
    mam to samo :D :D

Magda* lubi tę wiadomość

• iwcia77 Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2016, 00:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda* wrote:
    A co myslicie o rejsach duzymi statkami takich wekendowych?
    Ostatnio o tym myslalam.
    Od nas jest rejs do newcastle albo moze z gdyni do karlskrone
    Macie doswiadczenie?
    emeryci wloscy sa ich wielbicielami :D

Magda* lubi tę wiadomość

• iwcia77 Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2016, 00:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ivf-ivf wrote:
    Znam takich co Indie wielbią, jak można czerpać przyjemność z oglądania slumsow i skrsjnej biedy, bezdomnych dzieci na ulicach, padajacych z głodu psów... no jak :-( a oni sobie tego zdjęcia i selfie robili, pajace :-(

Ludzie...
    niepojete..tez nie kumam :(

• iwcia77 Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2016, 00:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ..no i tu musze Alojza pochwalic : potrafi nam takie tanie wakacje zorganizowac, ze chyba taniej byc nie moze :) a najdrozej zawsze kosztuje lot :(

ostatnio w tajlandi bylismy latem 2013 roku - lot nas kosztowal 2 os. 460 euro ( w te i nazad - liniami kuwejckimi z przesiadka )

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 stycznia 2016, 00:17

Magda*, efcia lubią tę wiadomość

• Mega Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2016, 06:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bry, pierwsza. Kto wymyslil poniedziałek?

Aasiula, Sabina, satori, *aga*, efcia, iwcia77 lubią tę wiadomość

"I kiedy czegoś gorąco pragniesz, to cały wszechświat sprzyja potajemnie twojemu pragnieniu..." Alchemik

1usae6ydqzglfzj9.png

zrz6l6d8dtqrzz6p.png
  • BISCA Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2016, 07:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Druga,

Nie wiem kto wymyslil poniedzialek, ale lepiej ze bym na tego kogos nie wpadla bo mu krzywde zrobie ;-)

Aasiula, Sabina, satori, pierwiastka, *aga*, efcia, iwcia77, Mega lubią tę wiadomość

ijpbdf9hohkdu6ur.png
  • satori Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2016, 07:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ;

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 października 2017, 12:33

BISCA, macduska, Aasiula, Sabina, pierwiastka, *aga*, efcia, iwcia77 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 stycznia 2016, 07:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    BISCA wrote:
    Druga,

Nie wiem kto wymyslil poniedzialek, ale lepiej ze bym na tego kogos nie wpadla bo mu krzywde zrobie ;-)

Bry i ja

Bisca, to ja go będę trzymać! ;)

Aasiula, Sabina, BISCA, pierwiastka, efcia, iwcia77 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 stycznia 2016, 07:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    satori wrote:
    Witam poniedziałkowo :/
    Weekend przeminął, @ przyszła, przytrzasnęłam sobie palec. Boli jak cholera i wygląda jak u nieboszczyka. Za oknem paskudnie. Generalnie kanał.

Ale nic to. Poziom cukru już podniesiony a nad ciśnieniem pracuję za pomocą 2 kawy.
    Miłego dnia :)

Wieje optymizmen na odległość. :-)

Biedny paluszek, daj to Ci podmucham.

satori, Aasiula, Sabina, BISCA, pierwiastka lubią tę wiadomość

• Bozia3 Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2016, 07:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    efcia wrote:
    Boszsz ale naprodukowalyscie ;-) przeciez dzisiaj niedziela

Bry i zaraz dobranoc

tez wole wczasy exklusiv, choc swego czasu czesto jezdzilismy przyczepka na camingi (ale tez exklusiv ;-)
    jakby co moge polecić hotel na Rodos lub prywatny apartament na samej plazy w Croati :-)
    Właśnie rozkminiam Chorwacje. Bardzo proszę o namiary na ten prywatny apartament. Moja dobra koleżanka wyszła za mąż za chorwata i prowadzą biuro turystyczne. Mam od niej super oferty, ale to na wyspie. Ja bym wolała ląd, bo mnie samo plażowanie nie kręci, a z wyspy prom kosztuje bardzo dużo....

Sabina, Magda*, efcia, iwcia77 lubią tę wiadomość

FZuMp1.png

‹‹ 12897 12898 12899 12900 12901 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

14 faktów na temat płodności kobiety - owulacja, miesiączka, dni płodne

Owulacja, dni płodne, miesiączka - słyszymy o nich często. Ale czy na pewno mamy wystarczającą wiedzą na temat płodności kobiety? Niektóre sprawy dotyczące cyklu kobiety nie są tak jasne i oczywiste jakby mogło się zdawać. Tutaj znajdziesz 14 najważniejszych faktów, które warto wiedzieć na temat płodności kobiety.   

CZYTAJ WIĘCEJ

4 Problemy z zajściem w ciążę, które możesz wykryć z pomocą aplikacji OvuFriend!

Kalendarz owulacji kojarzy Ci się tylko z wyznaczaniem dni płodnych i terminu owulacji? Jego możliwości są dużo większe! Aplikacja może być pomocna w wykrywaniu problemów związanych z płodnością na bardzo wczesnym etapie. O jakich problemach mowa? Co możesz wykryć z pomocą kalendarza? Kliknij i przeczytaj!   

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół Policystycznych Jajników (PCOS) – dieta dla płodności

Zespół policystycznych jajników (PCOS, Policystyczne Jajniki) to jedno z najczęściej występujących zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Dotyczy 5-10% kobiet w wieku rozrodczym i jest najczęstszą przyczyną zaburzeń owulacji i problemów z zajściem w ciążę. Przeczytaj jakie są objawy PCOS, jak wpływa ono na starania o dziecko oraz w jaki sposób możesz pomóc sobie dietą.   

CZYTAJ WIĘCEJ