X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

35 +

Oceń ten wątek:
  • Bozia3 Autorytet

Wysłany: 19 września 2013, 16:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Andzia33 wrote:
    Nie rozumiem o co Ci chodzi przecież,pisałam ,że odstawiłam luteinę i nie mam już złudzeń.
    Nie chciałam Cię urazić..raczej mi chodziło o wszystkich nas - Ciocie dobre rady.....jeszcze testuj, jeszcze sprawdzaj, jeszcze czekaj...itp...:)Masz prawo mieć zły dzień- też pewnie bym miała...trzymaj się mocno

Iwone, polarmiś, inessa, bliska77, Bursztyn, szczęśliwa 2, Andzia33 lubią tę wiadomość

FZuMp1.png

• Bozia3 Autorytet

Wysłany: 19 września 2013, 16:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wróciłam od ginki...
    zapytałam o płyn w zatoce Douglasa - bo miałam zapytać...więc widać go jakoś chwilę po owulce i utrzymuje się przez kilka dni...potem się wchłania. Może też być tak, że go nie widać - bo się umiejscawia gdzieś tam pod czymś (nie wiem - nie powtórzę tego), dlatego jeśli widać ciałko żółte, a nie widać płynu - można uznać, że owulka była.

badanie, które mnie czeka jakby co w listopadzie - powiedziała, że w moim wieku bardzo poleca - ponieważ nie będzie kilkuetapowe....czyli najpierw sprawdzić drożność, potem ją ewentualnie leczyć, potem znowu coś sprawdzać i tp....Tutaj zrobią mi tylko dwie dziurki - w pępku i na dole z boku - badają wszystko (jakieś też rzęski czy inną cholerę...) kamerują całą macicę, i też od dołu wszystko , no i drożność, endometrioza i wszystko co widać od środka...więc mnie przekonała,,,

na dzień dzisiejszy powiedziała, że super reaguję na clo, na dodatek nie niszczy mi on endometrium - dziś w 9 dc endo mam 1,05 cm (zapytałam czy nie za duże -odpowiedziała, że nie za duże - w naszym wieku i do ciąży im większe tym lepsze - mam się przejmować wielkością endometrium 5 lat po menopauzie...). Jaja rosną - w lewym - 1,08cm; w prawym - 0,92; 1,14 i 1,40. Więc najprawdopodobniej prawy w tym cyklu rulez....:). Kazała serduszkować koniecznie od razu po powrocie M., żeby znów nie zmarnować cyklu, bo pęknie pewnie w okolicy wtorku. :) Tyle na dziś..:)

polarmiś, inessa, Dorka71, caffe, Reni, bliska77, Bursztyn, samira, Mango, Olena, megan8, Andzia33 lubią tę wiadomość

FZuMp1.png

• Iwone Autorytet

Wysłany: 19 września 2013, 16:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 stycznia 2018, 11:50

Bozia3, inessa, bliska77, samira, Mango, megan8 lubią tę wiadomość

• Bozia3 Autorytet

Wysłany: 19 września 2013, 16:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iwone wrote:
    Witam!
    Ja dzisiaj wylądowałam najpierw na szczepieniu mojego najmłodszego a później w Bielsku Białej na targach elektrycznych. Szkoda że Viola się ostatnio nie udziela na forum, bo miałyśmy okazję się poznać i spotkać w realu.
    Właśnie...gdzie Viola? :) Chyba lubi znikać w drugiej fazie swojej, bo się tu pewnie za bardzo nakręca...

Iwone, inessa, caffe, bliska77 lubią tę wiadomość

FZuMp1.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 września 2013, 17:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to Bozia w przyszlym miesiacu juz okresu nie bedzie, a Bozia brzemienna!!!! Tak trzymac, jajka wysiaduj, nie wyzieb brzucha, rob to pod kolderka!!!!- to ja ciocia mis.

inessa, bliska77, Bursztyn, Mango, Iwone, megan8, szczęśliwa 2 lubią tę wiadomość

• Bozia3 Autorytet

Wysłany: 19 września 2013, 17:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    polarmiś wrote:
    No to Bozia w przyszlym miesiacu juz okresu nie bedzie, a Bozia brzemienna!!!! Tak trzymac, jajka wysiaduj, nie wyzieb brzucha, rob to pod kolderka!!!!- to ja ciocia mis.
    Oby Twoje słowa były święte...;). A jaka tam z Ciebie ciotka...:)

polarmiś, inessa, caffe, bliska77, Bursztyn, szczęśliwa 2 lubią tę wiadomość

FZuMp1.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 września 2013, 17:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam wyniki badan są dobre :) chociaż te :P

Iwone, Bozia3, caffe, Reni, bliska77, Bursztyn, gosia7122, polarmiś, Olena, Andzia33 lubią tę wiadomość

• Bozia3 Autorytet

Wysłany: 19 września 2013, 17:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    inessa wrote:
    Mam wyniki badan są dobre :) chociaż te :P
    Super Inesska - a co masz przebadane?

inessa, caffe, bliska77 lubią tę wiadomość

FZuMp1.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 września 2013, 17:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzisiaj odebrałam tsh,prolaktyne i żelazo,a wcześniej robiłam progesteron, i antyciała tarczycy.

Bozia3, Reni, bliska77, caffe, Olena, szczęśliwa 2 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 września 2013, 18:05

Cytuj  /     /  Zgłoś

Inessa, cieszę się, że wyniki wyszły ok, to dobry znak :-)
    Bozia, dzięki za wiarę we mnie, czy w ogóle coś z tego będzie, okaże się jutro ;-) za to Ty masz szanse na zielony koniec wykresu i to już w tym cyklu, trzymam kciuki :-)

inessa, Bursztyn, caffe lubią tę wiadomość

• Iwone Autorytet

Wysłany: 19 września 2013, 18:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 stycznia 2018, 11:49

inessa, caffe lubią tę wiadomość

• gosia7122 Autorytet

Wysłany: 19 września 2013, 18:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nati74 wrote:
    a ja nie cieszyłam się długo moim dzieckiem. Skończony 8 tc, a wg usg 6,5 tc, nie widać tętna, jest duży krwiak i beta tez beznadziejna :( Mogę się jeszcze ze 2 dni połudzić, ale musiałby się zdarzyć cud :(
    Przytulam mocno ,trzymaj się.<3

inessa, Olena lubią tę wiadomość

201408184765.png
  • grosza Autorytet

Wysłany: 19 września 2013, 18:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Inessa cieszę się że wyniki ok

Aga trzymam za jutro

Bozia jaja wysiaduj ładniutko

Andzia <3

Ja bojkotuje monitoring w tym cyklu !

bliska77, inessa, polarmiś, megan8, Andzia33 lubią tę wiadomość

0bfca738c07d15d024deec4f02710b8b.png
  • grosza Autorytet

Wysłany: 19 września 2013, 18:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Caffe ciąża przed południem ,poród i to bliźniaków :-) świetnie :)

bliska77, inessa, caffe, Mango, szczęśliwa 2, Andzia33 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 września 2013, 18:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a wiecie co Wam powiem, z ciekawości sprawdziłam jak to było z tą owulką w sierpniu 2007 i UWAGA księżycową owulację miałam 2 sierpnia to był mój 14dc :-) i wtedy zaszłam dokładnie 13dc (1 sierpnia) miałam potwierdzoną owulację ale jaja, no w takim układzie, jak się jutro okaże że jajca nie podrosły albo podrosły a IUI się nie uda to wszystkie teorie szlag trafił (oczywiście żartuję - takie sprostowanie - żeby nie było wątpliwości wszystko to traktuję z wielkim przymrużeniem oka)

inessa, grosza, caffe, Bozia3, szczęśliwa 2, Andzia33 lubią tę wiadomość

• grosza Autorytet

Wysłany: 19 września 2013, 18:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To fajny dzionek miałaś
    U mnie jak zwykle ostatnio orka :P

Iwone wrote:
    Witam!
    Ja dzisiaj wylądowałam najpierw na szczepieniu mojego najmłodszego a później w Bielsku Białej na targach elektrycznych. Szkoda że Viola się ostatnio nie udziela na forum, bo miałyśmy okazję się poznać i spotkać w realu.

inessa, Iwone, caffe, bliska77 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 września 2013, 18:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iwone wrote:
    Inesko z jednej strony super że w wynikach wszystko ok, ale to nadal nie wyjaśnia przyczyny tak wczesnych poronień u Ciebie. Skoro hormony i badania tarczycowe są dobre, to co jest przyczyną?!

Kochana ale właśnie nie wszytko jest ok dzisiejsze są tylko dobre a progesteron był za niski i za wysokie mam anty TPO :(

Iwone, bliska77, Bozia3 lubią tę wiadomość

• grosza Autorytet

Wysłany: 19 września 2013, 18:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga denerwujesz się ?

inessa, bliska77, Bozia3 lubią tę wiadomość

• Rzutka Przyjaciółka

Wysłany: 19 września 2013, 18:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mnie dzis jajniki pobolewaja.. Moze faktycznie ża wczesnie wzielam progesteron...ale skoro lekarz tak przepisal...tempka juzo dwuch dniach idzie w gore choc dawka jest niska..ciekawe do jakiego poziomu dobije bo ostatnio tylko wzrostala o 0,3-0,4C. Poza tym zaowazylam tez jedna rzae, a mianowicie ze spadla mi przez ostatnie lata podstawowa temp ciala czyli w fazie folikularnej. Wczesniej byla 36.5 a teraz 36.3, czym to moze byc spowodowane?

inessa, bliska77 lubią tę wiadomość

ovufriend.pl
  • caffe Autorytet

Wysłany: 19 września 2013, 18:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mnie dzisiaj coś nerka kłuje. Trza zrobić "okłady" z piwa :P

No bo to chyba nie od jajnika na plecach odczuwam kłucie?

inessa, bliska77, polarmiś, Rzutka, Mango, megan8, szczęśliwa 2 lubią tę wiadomość

‹‹ 1289 1290 1291 1292 1293 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Śluz płodny a owulacja i dni płodne - jak prowadzić obserwacje?

Na rynku dostępnych jest wiele pomocy w wyznaczaniu dni płodnych. Większość z nich działa na podobnej zasadzie – rozpoznaje zmianę hormonów w ciele kobiety i na tej podstawie wskazuje dni płodne. Czy wiesz, że jedno z takich „narzędzi” masz już w sobie? Twój śluz płodny, który pojawia się w czasie dni płodnych, czyli przed wystąpieniem owulacji!

CZYTAJ WIĘCEJ

Przygotowanie do porodu - o czym warto pamiętać?

Poród to wyjątkowe przeżycie dla każdej kobiety. Czy można się jakoś do niego przygotować? O czym warto pamiętać, kiedy termin porodu zbliża się wielkimi krokami? Kliknij i przeczytaj nasze sprawdzone sposoby! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Brak okresu a negatywny test ciążowy, czyli o przyczynach spóźniającej się miesiączki

Każda kobieta doświadczyła lub doświadczy spóźniającej się miesiączki, nie będąc w ciąży. Z jakich przyczyn miesiączka może się spóźniać? Co robić, kiedy krwawienie miesiączkowe nie wystąpiło, a testy ciążowe wychodzą negatywnie? Po ilu dniach warto zgłosić się do lekarza? 

CZYTAJ WIĘCEJ