X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

35 +

Oceń ten wątek:
  • Bozia3 Autorytet

Wysłany: 19 września 2013, 16:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Andzia33 wrote:
    Nie rozumiem o co Ci chodzi przecież,pisałam ,że odstawiłam luteinę i nie mam już złudzeń.
    Nie chciałam Cię urazić..raczej mi chodziło o wszystkich nas - Ciocie dobre rady.....jeszcze testuj, jeszcze sprawdzaj, jeszcze czekaj...itp...:)Masz prawo mieć zły dzień- też pewnie bym miała...trzymaj się mocno

Iwone, nick nieaktualny, nick nieaktualny, nick nieaktualny, Bursztyn, szczęśliwa 2, Andzia33 lubią tę wiadomość

FZuMp1.png

• Bozia3 Autorytet

Wysłany: 19 września 2013, 16:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wróciłam od ginki...
    zapytałam o płyn w zatoce Douglasa - bo miałam zapytać...więc widać go jakoś chwilę po owulce i utrzymuje się przez kilka dni...potem się wchłania. Może też być tak, że go nie widać - bo się umiejscawia gdzieś tam pod czymś (nie wiem - nie powtórzę tego), dlatego jeśli widać ciałko żółte, a nie widać płynu - można uznać, że owulka była.

badanie, które mnie czeka jakby co w listopadzie - powiedziała, że w moim wieku bardzo poleca - ponieważ nie będzie kilkuetapowe....czyli najpierw sprawdzić drożność, potem ją ewentualnie leczyć, potem znowu coś sprawdzać i tp....Tutaj zrobią mi tylko dwie dziurki - w pępku i na dole z boku - badają wszystko (jakieś też rzęski czy inną cholerę...) kamerują całą macicę, i też od dołu wszystko , no i drożność, endometrioza i wszystko co widać od środka...więc mnie przekonała,,,

na dzień dzisiejszy powiedziała, że super reaguję na clo, na dodatek nie niszczy mi on endometrium - dziś w 9 dc endo mam 1,05 cm (zapytałam czy nie za duże -odpowiedziała, że nie za duże - w naszym wieku i do ciąży im większe tym lepsze - mam się przejmować wielkością endometrium 5 lat po menopauzie...). Jaja rosną - w lewym - 1,08cm; w prawym - 0,92; 1,14 i 1,40. Więc najprawdopodobniej prawy w tym cyklu rulez....:). Kazała serduszkować koniecznie od razu po powrocie M., żeby znów nie zmarnować cyklu, bo pęknie pewnie w okolicy wtorku. :) Tyle na dziś..:)

nick nieaktualny, nick nieaktualny, nick nieaktualny, caffe, Reni, nick nieaktualny, Bursztyn, nick nieaktualny, Mango, Olena, megan8, Andzia33 lubią tę wiadomość

FZuMp1.png

• Iwone Autorytet

Wysłany: 19 września 2013, 16:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 stycznia 2018, 11:50

Bozia3, nick nieaktualny, nick nieaktualny, nick nieaktualny, Mango, megan8 lubią tę wiadomość

• Bozia3 Autorytet

Wysłany: 19 września 2013, 16:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iwone wrote:
    Witam!
    Ja dzisiaj wylądowałam najpierw na szczepieniu mojego najmłodszego a później w Bielsku Białej na targach elektrycznych. Szkoda że Viola się ostatnio nie udziela na forum, bo miałyśmy okazję się poznać i spotkać w realu.
    Właśnie...gdzie Viola? :) Chyba lubi znikać w drugiej fazie swojej, bo się tu pewnie za bardzo nakręca...

Iwone, nick nieaktualny, caffe, nick nieaktualny lubią tę wiadomość

FZuMp1.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 września 2013, 17:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to Bozia w przyszlym miesiacu juz okresu nie bedzie, a Bozia brzemienna!!!! Tak trzymac, jajka wysiaduj, nie wyzieb brzucha, rob to pod kolderka!!!!- to ja ciocia mis.

nick nieaktualny, nick nieaktualny, Bursztyn, Mango, Iwone, megan8, szczęśliwa 2 lubią tę wiadomość

• Bozia3 Autorytet

Wysłany: 19 września 2013, 17:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    polarmiś wrote:
    No to Bozia w przyszlym miesiacu juz okresu nie bedzie, a Bozia brzemienna!!!! Tak trzymac, jajka wysiaduj, nie wyzieb brzucha, rob to pod kolderka!!!!- to ja ciocia mis.
    Oby Twoje słowa były święte...;). A jaka tam z Ciebie ciotka...:)

nick nieaktualny, nick nieaktualny, caffe, nick nieaktualny, Bursztyn, szczęśliwa 2 lubią tę wiadomość

FZuMp1.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 września 2013, 17:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam wyniki badan są dobre :) chociaż te :P

Iwone, Bozia3, caffe, Reni, nick nieaktualny, Bursztyn, gosia7122, nick nieaktualny, Olena, Andzia33 lubią tę wiadomość

• Bozia3 Autorytet

Wysłany: 19 września 2013, 17:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    inessa wrote:
    Mam wyniki badan są dobre :) chociaż te :P
    Super Inesska - a co masz przebadane?

nick nieaktualny, caffe, nick nieaktualny lubią tę wiadomość

FZuMp1.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 września 2013, 17:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzisiaj odebrałam tsh,prolaktyne i żelazo,a wcześniej robiłam progesteron, i antyciała tarczycy.

Bozia3, Reni, nick nieaktualny, caffe, Olena, szczęśliwa 2 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 września 2013, 18:05

Cytuj  /     /  Zgłoś

Inessa, cieszę się, że wyniki wyszły ok, to dobry znak :-)
    Bozia, dzięki za wiarę we mnie, czy w ogóle coś z tego będzie, okaże się jutro ;-) za to Ty masz szanse na zielony koniec wykresu i to już w tym cyklu, trzymam kciuki :-)

nick nieaktualny, Bursztyn, caffe lubią tę wiadomość

• Iwone Autorytet

Wysłany: 19 września 2013, 18:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 stycznia 2018, 11:49

nick nieaktualny, caffe lubią tę wiadomość

• gosia7122 Autorytet

Wysłany: 19 września 2013, 18:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nati74 wrote:
    a ja nie cieszyłam się długo moim dzieckiem. Skończony 8 tc, a wg usg 6,5 tc, nie widać tętna, jest duży krwiak i beta tez beznadziejna :( Mogę się jeszcze ze 2 dni połudzić, ale musiałby się zdarzyć cud :(
    Przytulam mocno ,trzymaj się.<3

nick nieaktualny, Olena lubią tę wiadomość

201408184765.png
  • grosza Autorytet

Wysłany: 19 września 2013, 18:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Inessa cieszę się że wyniki ok

Aga trzymam za jutro

Bozia jaja wysiaduj ładniutko

Andzia <3

Ja bojkotuje monitoring w tym cyklu !

nick nieaktualny, nick nieaktualny, nick nieaktualny, megan8, Andzia33 lubią tę wiadomość

0bfca738c07d15d024deec4f02710b8b.png
  • grosza Autorytet

Wysłany: 19 września 2013, 18:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Caffe ciąża przed południem ,poród i to bliźniaków :-) świetnie :)

nick nieaktualny, nick nieaktualny, caffe, Mango, szczęśliwa 2, Andzia33 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 września 2013, 18:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a wiecie co Wam powiem, z ciekawości sprawdziłam jak to było z tą owulką w sierpniu 2007 i UWAGA księżycową owulację miałam 2 sierpnia to był mój 14dc :-) i wtedy zaszłam dokładnie 13dc (1 sierpnia) miałam potwierdzoną owulację ale jaja, no w takim układzie, jak się jutro okaże że jajca nie podrosły albo podrosły a IUI się nie uda to wszystkie teorie szlag trafił (oczywiście żartuję - takie sprostowanie - żeby nie było wątpliwości wszystko to traktuję z wielkim przymrużeniem oka)

nick nieaktualny, grosza, caffe, Bozia3, szczęśliwa 2, Andzia33 lubią tę wiadomość

• grosza Autorytet

Wysłany: 19 września 2013, 18:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To fajny dzionek miałaś
    U mnie jak zwykle ostatnio orka :P

Iwone wrote:
    Witam!
    Ja dzisiaj wylądowałam najpierw na szczepieniu mojego najmłodszego a później w Bielsku Białej na targach elektrycznych. Szkoda że Viola się ostatnio nie udziela na forum, bo miałyśmy okazję się poznać i spotkać w realu.

nick nieaktualny, Iwone, caffe, nick nieaktualny lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 września 2013, 18:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iwone wrote:
    Inesko z jednej strony super że w wynikach wszystko ok, ale to nadal nie wyjaśnia przyczyny tak wczesnych poronień u Ciebie. Skoro hormony i badania tarczycowe są dobre, to co jest przyczyną?!

Kochana ale właśnie nie wszytko jest ok dzisiejsze są tylko dobre a progesteron był za niski i za wysokie mam anty TPO :(

Iwone, nick nieaktualny, Bozia3 lubią tę wiadomość

• grosza Autorytet

Wysłany: 19 września 2013, 18:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga denerwujesz się ?

nick nieaktualny, nick nieaktualny, Bozia3 lubią tę wiadomość

• Rzutka Przyjaciółka

Wysłany: 19 września 2013, 18:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mnie dzis jajniki pobolewaja.. Moze faktycznie ża wczesnie wzielam progesteron...ale skoro lekarz tak przepisal...tempka juzo dwuch dniach idzie w gore choc dawka jest niska..ciekawe do jakiego poziomu dobije bo ostatnio tylko wzrostala o 0,3-0,4C. Poza tym zaowazylam tez jedna rzae, a mianowicie ze spadla mi przez ostatnie lata podstawowa temp ciala czyli w fazie folikularnej. Wczesniej byla 36.5 a teraz 36.3, czym to moze byc spowodowane?

nick nieaktualny, nick nieaktualny lubią tę wiadomość

ovufriend.pl
  • caffe Autorytet

Wysłany: 19 września 2013, 18:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mnie dzisiaj coś nerka kłuje. Trza zrobić "okłady" z piwa :P

No bo to chyba nie od jajnika na plecach odczuwam kłucie?

nick nieaktualny, nick nieaktualny, nick nieaktualny, Rzutka, Mango, megan8, szczęśliwa 2 lubią tę wiadomość

‹‹ 1289 1290 1291 1292 1293 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

10 najczęstszych obaw kobiet w ciąży, czyli czego boją się kobiety w ciąży

Lęk i różnego rodzaju obawy to naturalny towarzysz kobiety w ciąży. Czego boi się większość kobiet oczekujących dziecka? Bólu porodowego, urodzenia chorego dziecka, utraty atrakcyjności czy może zrujnowania życia seksualnego po porodzie? Czego obawiasz się Ty? Przeczytaj czy zasadne jest zamartwianie się i jak sobie radzić, aby nasze obawy nie sprawdziły się.

CZYTAJ WIĘCEJ

Niechęć do seksu - czy to możliwe? Co zrobić, by staranie się o maluszka znów było przyjemnością?

Znasz ten stan, kiedy od miesięcy lub lat staracie się o wymarzonego potomka? Wasze życie biegnie tak naprawdę od pierwszego dnia cyklu do owulacji, od owulacji do testu ciążowego, od wizyty w laboratorium do wizyty u lekarza - często kolejnego z kolei? Czas biegnie nieubłaganie, a starania nie przynoszą skutku. Mimo chęci coraz częściej pojawia się blokada i niechęć do współżycia. Skąd się to bierze i jak temu zaradzić? Co zrobić, by seks cieszył jak dawniej?

CZYTAJ WIĘCEJ

Cykl miesiączkowy a wygląd kobiety - wpływ na skórę i włosy

Cykl miesiączkowy i przemiany hormonalne, które w nim zachodzą mają wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Cykl miesiączkowy a wygląd - jak hormony mogą wpływać na Twoją skórę i włosy? W których fazach cyklu Twoja cera może być w lepszej kondycji, a kiedy mogą pojawiać się problemy? Hormony a trądzik - kiedy problemy z wypryskami mogą się nasilać? 

CZYTAJ WIĘCEJ