35 +
-
WIADOMOŚĆ
-
BBC nakrecilo nowa wersje Wojny i pokoju. Zasiadam z rozkosza do seansu.
Odcinkowa. Co niedziele daja kawalek. Juz byly dwa odcinki.
Odcinek pierwszy zapodaje zaraz.
Kiedys zas trafilam na inna wersje BBC tegoz filmu. Natasze, ktora jak wiadomo, gdy zaszyna sie film jest mlodziutka dziewczyna ok 15letnia i z biegiem czasu i filmu nabiera lat, wiec Natasze zagrala jakas stara raszpla. Meczarnia to byla doprawdy ogladac stara babe w latajaca w skowronkach w koronkowych majtkach wystajach spod przykrotkiej sukienki. Co za pomysl?
Tu Natasze gra Lily James. Ta z Kopciuszka. Tez mi troche nie lezy, ale zobaczymy.
Dziobak, moremi lubią tę wiadomość
Bedzie tak, jak chcesz zeby bylo. -
krycha.stara wrote:Reni, znalazlam tylko jedna pande na trzecim obrazku. Trudne cos te zagadki. No, ale ja to slepa jestem w zasadzie
Edit: Koniczyne znalazlam!
Edit 2: Czy kot jest ten szary drugi w trzecim rzedzie od dolu?
hahaah tak to ten
a tu znajdź kota
http://naforum.zapodaj.net/thumbs/d9f95be5f68c.jpgkrycha.stara, caffe, moremi, BISCA, satori lubią tę wiadomość
-
Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 stycznia 2016, 16:02
krycha.stara, caffe, caffe, Mimbla, efcia, moremi, ania.g, ComeToMeBaby, satori lubią tę wiadomość
-
Aasiula wrote:A dziekuje ,ze pytasz
koszmarnie boli mnie brzuch ,nospa od wczoraj to moja przyjaciółka.Dawno mnie tak brzuch nie bolał na @ i ciagle mi zimno
Reszta bez zmian ,czyli pewnie kolezanka @ przyjdzie .
dobrze wróży, ale na cionże oczywiście
z tym ciągle zimno tez tak miałam
a nie masz może zadyszki przy szybkim chodzeniu, albo umyciu 1m2 podłogi
dzien dobry bardzo
powinnam sie chyba wyspowiadać
wysikałam w 12dpo bladziochy (czytaj cienie) w 13dpo bladziochy jeszcze bledsze, dzisiaj 14dpo już trzeba sie wpatrywac zeby coś dojrzeć
także ten, ciąża przeleciała mi koło nosa
jedyna dobra strona tej sytuacji to taka, że moje autostrady są przejezdne, jajka i kijanki są
Sandra kciuki i kegle zaciśnięte
Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 stycznia 2016, 16:16
krycha.stara, Iwone, moremi, ComeToMeBaby, Lucky, *aga*, BISCA, Aasiula, satori lubią tę wiadomość
-
Krycha, proszę.... powieść w odcinkach, jak będziesz chciała kolejny tom wydania, to powiedz
Rozdział 1
Podmiot i przedmiot opodatkowania
Art. 1. Ustawa reguluje opodatkowanie podatkiem dochodowym dochodów osób fizycznych.
Art. 2. 1. Przepisów ustawy nie stosuje się do:
1) przychodów z działalności rolniczej, z wyjątkiem przychodów z działów specjalnych produkcji rolnej;
2) przychodów z gospodarki leśnej w rozumieniu ustawy o lasach;
3) przychodów podlegających przepisom o podatku od spadków i darowizn;
4) przychodów wynikających z czynności, które nie mogą być przedmiotem prawnie skutecznej umowy;
5) przychodów z tytułu podziału wspólnego majątku małżonków w wyniku ustania lub ograniczenia małżeńskiej wspólności majątkowej oraz przychodów z tytułu wyrównania dorobków po ustaniu rozdzielności majątkowej małżonków lub śmierci jednego z nich;
6) przychodów (dochodów) przedsiębiorcy żeglugowego opodatkowanych na zasadach wynikających z ustawy z dnia 24 sierpnia 2006 r. o podatku tonażowym (Dz. U. nr 183, poz. 1353, z 2008 r. nr 209, poz. 1316 oraz z 2012 r. poz. 1540), z zastrzeżeniem art. 24a ust. 1a;
7) świadczeń na zaspokojenie potrzeb rodziny, o których mowa w art. 27 Kodeksu rodzinnego i opiekuńczego, objętych wspólnością majątkową małżeńską.
2. Działalnością rolniczą, w rozumieniu ust. 1 pkt 1, jest działalność polegająca na wytwarzaniu produktów roślinnych lub zwierzęcych w stanie nieprzetworzonym (naturalnym) z własnych upraw albo hodowli lub chowu, w tym również produkcja materiału siewnego, szkółkarskiego, hodowlanego oraz reprodukcyjnego, produkcja warzywnicza gruntowa, szklarniowa i pod folią, produkcja roślin ozdobnych, grzybów uprawnych i sadownicza, hodowla i produkcja materiału zarodowego zwierząt, ptactwa i owadów użytkowych, produkcja zwierzęca typu przemysłowo-fermowego oraz hodowla ryb, a także działalność, w której minimalne okresy przetrzymywania zakupionych zwierząt i roślin, w trakcie których następuje ich biologiczny wzrost, wynoszą co najmniej:
1) miesiąc - w przypadku roślin,
2) 16 dni - w przypadku wysokointensywnego tuczu specjalizowanego gęsi lub kaczek,
3) 6 tygodni - w przypadku pozostałego drobiu rzeźnego,
4) 2 miesiące - w przypadku pozostałych zwierząt
- licząc od dnia nabycia.
3. Działami specjalnymi produkcji rolnej są: uprawy w szklarniach i ogrzewanych tunelach foliowych, uprawy grzybów i ich grzybni, uprawy roślin "in vitro", fermowa hodowla i chów drobiu rzeźnego i nieśnego, wylęgarnie drobiu, hodowla i chów zwierząt futerkowych i laboratoryjnych, hodowla dżdżownic, hodowla entomofagów, hodowla jedwabników, prowadzenie pasiek oraz hodowla i chów innych zwierząt poza gospodarstwem rolnym.
3a. Nie stanowią działów specjalnych produkcji rolnej uprawy, hodowla i chów zwierząt w rozmiarach nieprzekraczających wielkości określonych w załączniku nr 2 do ustawy, zwanym "załącznikiem nr 2".
4. Ilekroć w ustawie jest mowa o gospodarstwie rolnym, oznacza to gospodarstwo rolne w rozumieniu przepisów ustawy o podatku rolnym.
5. (uchylony)
6. W przypadku braku przeciwnego dowodu przyjmuje się, że przychody pochodzą z czynności, które mogą być przedmiotem prawnie skutecznej umowy.Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 stycznia 2016, 16:15
krycha.stara, Iwone, efcia, BISCA, Bozia3 lubią tę wiadomość
-
krycha.stara wrote:O zesz go w morde, co to bylo?!
obrazków nie chcesz już oglądać, to może coś poczytasz
to dopiero I Tom był, są kolejne, tak samo trzymające w napięciu hehehehekrycha.stara, efcia, moremi lubią tę wiadomość
-
Wygrałam wszystkie zagadki, a jeszcze nawet 2 stacje nie przejechane. Z kotem się nie zgodzę, może i ten ma nos, ale nie ma mikolajowej czapki.
Zatem kot jest w prawym górnym rogu!krycha.stara, efcia, Dziobak, Mimbla, moremi, satori lubią tę wiadomość
-
Reni wrote:Kryśka
zjedz parówkę jak się nudzisz albo znajdź pandę
http://naforum.zapodaj.net/thumbs/415796a1a3fd.jpg
Kurde Reniek, ja ze spotkania wrocilam niedawno. Pelne rece roboty i stracialm 2 min na szukaniu pandy !!!! Nie mam czasu na pierdoly. musze skonczyc Was nadrabiac i troche jeszcze popracowac.
À le pande znalazlamkrycha.stara, Dziobak, efcia, Mimbla, satori lubią tę wiadomość