35 +
-
WIADOMOŚĆ
-
Jastra wrote:Przede wszystkim trzeba pamietac, ze dla nich ten zwiazek to jedna z wazniejszych spraw w zyciu. I nie jest wazne czy maja 19 czy 29 lat. Musza sobie to ogrnac i juz. A z cala pewnoscia atak na chlopaka przed corka nie bylby dobry. Ona potrzebuje ewentualnie rady jak moze sie zabrac do rozwazania tego problemu. Najgorszw co jej mozna powiedziec, jesli jej na nim zalezy, to "olej go".
Choeobliwa zazdrosc jest straszna, wiem, przezylam majac takich chlopakow. Ale obi teraz wlasnie ucza sie tego, co im w zyciu i ewentualnych przyszlych zwiazkach przeszkadza i jak rozwazywac konflikty w zwiazku. Dla nich to zwiazek, dla nas tez byl w tym wieku.
No. A, teraz pranie
Jastra moje slowa do corki, ze "on nie jest jej wart", nie byly doslowne, owinelam to w ladne slowa i rozne przyklady z życia, wiem co ona czuje, wystarczy ze przypomne sobie moje młodzieńcze zwiazki
wiec ja jej tylko naswietlilam zycie i zwiazek z tak chorobliwie zazdrosnym typem
a poza tym jest jeszcze jeden "motyw" on czesto wybiera spotkanie z kumplami przy piwku, a nie z nią, pozniej przychodzi i ja przeprasza i za jakis czas znwu to samo
moim marzeniem jest zeby znalazla takiego faceta jak moj mąż i jak moj tata, chyba jestesmy z mamą szczesciaramikrycha.stara, ivf-ivf, Jastra, Sabina, moremi, beates, satori lubią tę wiadomość
-
I tak mi się skojarzyło, że podobną sytuację miałam na swoich połowinkach. Ja zakochana po uszy, a ten mi dzień przed imprezą mówi, że musi do babci jechać. Musi! To zadzwoniłam do kumpla z podstawówki (w dzień imprezy rano) i jak poszlismy na połowinki, to tak rok chodziliśmy
miło to wspominam. I caly czas twierdzę, że to on był tą pierwszą miłością
tamten to tylko fatalne zauroczenie.
Za to tamten facet był jeszcze na mojej osiemnastce, bo spotykał się z moją kolezanką. Później po rozwodzie przez jakis czas spotykał się z moją kuzynką. Zadnej dobrze nie traktował.Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 stycznia 2016, 12:42
efcia, ivf-ivf, Sabina, Jastra, Magdala, satori, BISCA lubią tę wiadomość
-Jack, jestem w ciąży!
-Nie przypominam sobie, żebyśmy...
-Byłeś pijany!
-Aż tak - nigdy! -
Dziobak wrote:Morek dał radę przywieść mnie do obłędu, mówiąc, że mam tylko pisać przywieźć.
Adresat nie poprawił błędu. Muszę kupić więcej ołówkówDziobak lubi tę wiadomość
-Jack, jestem w ciąży!
-Byłeś pijany!
-Aż tak - nigdy! -
nick nieaktualnyEfcia, my znalysmy tylko ta jedna historie i do niej sie odnosilysmy.
Wy macie pelen obraz sytuacji, wiec odbior tej moze okazac sie zupelnie inny.
A to, ze martwisz sie o corke, to oczywiste, ja tez bym sie martwila.
I tez zycze wam, zeby znalazla wlasciwego
A ten zwiazek mze byc swietna nauczka dla niej. Bedzie wiedziala czego unikac w nastepnym i to po pierwszych sygnalach.efcia, krycha.stara, Sabina, ComeToMeBaby, Mimbla, satori lubią tę wiadomość
-
Jaka u nas piękna zima! Słońce, zero chmurki, snieg skrzy, lekki mrozik. Adaś zachwycony śniegiem, wrzeszczy jak go wnoszę do domu.
Ludzie smigaja na biegowkach. Beczec mi się z żalu chce, że uziemiona jestem.
Co do córki Efci, to jestem.pewnie nieobiektywna, bo sama mam dużą córkę i zabilabym gnoja. Pięścią.Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 stycznia 2016, 12:53
efcia, ivf-ivf, moremi, Sabina, Berenika, ComeToMeBaby, Magdala, satori, BISCA lubią tę wiadomość
-
Jastra wrote:Efcia, my znalysmy tylko ta jedna historie i do niej sie odnosilysmy.
Wy macie pelen obraz sytuacji, wiec odbior tej moze okazac sie zupelnie inny.
A to, ze martwisz sie o corke, to oczywiste, ja tez bym sie martwila.
I tez zycze wam, zeby znalazla wlasciwego
A ten zwiazek mze byc swietna nauczka dla niej. Bedzie wiedziala czego unikac w nastepnym i to po pierwszych sygnalach.
mam nadzieje ze tak bedzie i szybko wyciagnie wnioski, a za jakis czas bedzie smiac sie z wlasnej "głupoty"Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 stycznia 2016, 12:52
krycha.stara, Jastra, Sabina lubią tę wiadomość
-
Dziobak wrote:Jaka u nas piękna zima! Słońce, zero chmurki, snieg skrzy, lekki mrozik. Adaś zachwycony śniegiem, wrzeszczy jak go wnoszę do domu.
Ludzie smigaja na biegowych. Beczec mi się z żalu chce, że uziemiona jestem.
Co do córki Efci, to jestem.pewnie nieobiektywna, bo sama mam dużą córkę i zabilabym gnoja. Pięścią.
podzielam twoj nieobiektywizmDziobak, Sabina, Magdala, BISCA lubią tę wiadomość
-
Ja się zgadzam z Jastrą. Sama zainteresowana wie najlepiej, co to za typ. Z jednej strony - jeśli jest chorobliwie zazdrosny o byle gówno - to spieprzałam jak najdalej - takie typy są nie do życia, sami zakompleksieni - zatruwają życie kobietom - to jest po prostu masakra.
Z drugiej strony - zachowanie dziewczyny nie jest akurat w tym przypadku w porządku. Gdybym miała swojego faceta, a on kilka dni przed studniówką, na którą mnie zaprasza - umawia się na kawki z byłą dziewczyną - to ja bym też podziękowała za taką imprezę i zrobiłabym to, co ten chłopak..
Niezależnie jednak od przyczyny - widać, że to kiepski związek...ona się spotyka z byłymi, on woli kumpki....ehhh jeszcze trafi na swojegoWiadomość wyedytowana przez autora: 16 stycznia 2016, 13:02
krycha.stara, ivf-ivf, efcia, Dziobak, caffe, Jastra, kapturnica, moremi, Berenika, ComeToMeBaby, Mega, Iwone, Mimbla, satori lubią tę wiadomość
-
Dziobak wrote:Czy w hurtowni ołówków masz już kartę stalwgo klienta?
krycha.stara, ivf-ivf, efcia, SolarPolar, Jastra, Sabina, ComeToMeBaby, Mimbla, Magdala, satori, BISCA lubią tę wiadomość
-Jack, jestem w ciąży!
-Byłeś pijany!
-Aż tak - nigdy! -
Bozia3 wrote:Ja się zgadzam z Jastrą. Sama zainteresowana wie najlepiej, co to za typ. Z jednej strony - jeśli jest chorobliwie zazdrosny o byle gówno - to spieprzałam jak najdalej - takie typy są nie do życia, sami zakompleksieni - zatruwają życie kobietom - to jest po prostu masakra.
Z drugiej strony - zachowanie dziewczyny nie jest akurat w tym przypadku w porządku. Gdybym miała swojego faceta, a on kilka dni przed studniówką, na którą mnie zaprasza - umawia się na kawki z byłą dziewczyną - to ja bym też podziękowała za taką imprezę i zrobiłabym to, co ten chłopak..
Niezależnie jednak od przyczyny - widać, że to kiepski związek...ona się spotyka z byłymi, on woli kumpki....ehhh jeszcze trafi na swojego
Bozia, w punkt.Bozia3 lubi tę wiadomość
-
krycha.stara wrote:A jak juz tak corkowo-zwiazkowo jest. Dziobak, jak tam Twoj afronorweg?
krycha.stara, efcia, kapturnica, paszczakin lubią tę wiadomość
-
Dziobak wrote:Ale ze o co Cho? Kolega z klasy zakochany? Nic. Nie on pierwszy zakochany, nie ostatni. Mówiłam już, że nieborak nie ma cienia szansy. Nie ten kolor, nie ta wiara, nie ten język. Żadnego plusa nie da się znaleźć. Ups, pojechalo może lekko rasistowsko, ale coz, taki mamy klimat.
Ale miejmy nadzieję, że Twoja córa zakocha się jak należy..
w jakiejś nordyckiej rasie co najmniej...
krycha.stara, efcia, ivf-ivf, caffe, Jastra, Sabina, Berenika, Iwone, Reni lubią tę wiadomość