X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

35 +

Oceń ten wątek:
  • pierwiastka Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2016, 18:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cześc dziewczyny :)

jak ja nienawidzę sesji!!!

no oderwałam się na chwilę od papierów wszelakiej maści i chciałam nadrobić ale tyle tego naprodukowałyście, że pozostało mi jedynie zdjęcia pooglądać ;) miło wasze twarze z nickami połączyć!

anulka - fota z psami jak kadr z jakiegoś filmu akcji :) fryzura bomba! a psiaki boskie, szczególnie poza na kanapie powalająca :)
    aga, no no kobieto, pięknie :) jakoś inaczej moja wyobraźnia obstawiała ;)
    dziobak! no pierwszą 'twarzową' fotę widzę, ale zupełnie wyglądasz jak w moim śnie kiedyś tam dawno temu ;)
    magduska, piknie jak zwykle
    kapta, super widoki

ależ jesteście laski dziewczyny, a ja tu taka nieuczesana przychodzę ;)

efcia, BISCA, *aga*, iwcia77, megan8, Dziobak, macduska, moremi, Sabina, Mimbla, Kisiel, malgos741, satori lubią tę wiadomość

jeżeli plan A nie wypali, alfabet ma jeszcze 25 liter ;)
  • efcia Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2016, 18:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    BISCA wrote:
    Hm, taki spadek, to nie spadek. Mi wyglada na trojfazowy ... À le nie nakrecam ;)

a ja nakrece 07icon_smile4.gif
    anulka i aga będą parą :D

BISCA, *aga*, moremi, Sabina, Kisiel, satori lubią tę wiadomość

• ComeToMeBaby Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2016, 18:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    *aga* wrote:
    No leciwe sierpień 2015 rok...u mojego teraz mija już 2 lata...ale jakby go wezwali w teren ma wszystko :-D
    możesz rozwinąć tą wypowiedź? trochę bardziej przejrzyście?

Kometowy Kosmita- lądowanie 21.10.2016 :-)
    c5e015d88e.png
  • Reni Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2016, 18:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O jejuśku załapałam się na foty.
    Za publikację w godz powrotów do domu powinna być chłosta

iwcia77, efcia, moremi, BISCA, Sabina, Kisiel, Mega lubią tę wiadomość

2 IUI, 4 IVF ICSI. 70 cs..Naturalsik!!! Mamy Dziedzica! graphics-bees-482908.gifdqpri09ky14nbyvi.png
  • Reni Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2016, 18:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bisca wybacz, ale właśnie zjadłam rosół z koguta! Ekstaza w otworze gębowym!

iwcia77, efcia, moremi, Sabina, BISCA, Kisiel, Mega lubią tę wiadomość

2 IUI, 4 IVF ICSI. 70 cs..Naturalsik!!! Mamy Dziedzica! graphics-bees-482908.gifdqpri09ky14nbyvi.png
  • *aga* Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2016, 18:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Efcia tu same piękne wykresy, Asiuli, twój też widziałam :-)
    Polatałam z łopatą, szpagatów nie robiłam, a mam takie kłucie w brzuchu...chyba sobie coś naciągnęłam.

Reni ty się zastanów- gorzej jak nam się to spodoba :-P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 lutego 2016, 18:59

Reni, efcia, BISCA lubią tę wiadomość

Żyj chwilą ! Chyba, że chwila jest nieprzyjemna, w takim przypadku zjedz ciasteczko. –Ciasteczkowy Potwór
  • anulka1978 Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2016, 18:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    *aga* wrote:
    Dwa lata nie pracuje w tej branży polarowej ;-)

Efcia tu same piękne wykresy, Asiuli, twój też widziałam :-)
    Polatałam z łopatą, szpagatów nie robiłam, a mam takie kłucie w brzuchu...chyba sobie coś naciągnęłam.

Ja mam caly czas wrazenie ze "cos sobie naciągnęłam" bo mnie rwie momentami na dole brzucha :/

f2w33e3k4fqom8sd.png
  • ComeToMeBaby Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2016, 18:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    *aga* wrote:
    Dwa lata nie pracuje w tej branży polarowej ;-)
    yhym, yhym... :)
    no mój ciągle w branży i też wszystko w teren ma. taktyczne... ;)

*aga* lubi tę wiadomość

Kometowy Kosmita- lądowanie 21.10.2016 :-)
    c5e015d88e.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 stycznia 2016, 19:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anulka my się staraliśmy 3lata. A z córką trafiliśmy za pierwszym razem... mam tylko nadzieję, ze ten cykl będzie 40-tygodniowy ;) ze nic złego się nie zdarzy

iwcia77, macduska, Iwone, ComeToMeBaby, *aga*, moremi, Kisiel, malgos741, Mega, Bozia3, satori lubią tę wiadomość

• BISCA Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2016, 19:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reni wrote:
    Bisca wybacz, ale właśnie zjadłam rosół z koguta! Ekstaza w otworze gębowym!

Ok, badz w sobote. Zalapiesz sie na fotki pomidorowej i golabkow :P

iwcia77, Iwone, *aga*, Reni, efcia, moremi, Kisiel lubią tę wiadomość

ijpbdf9hohkdu6ur.png
  • Kisiel Przyjaciółka

Wysłany: 18 stycznia 2016, 19:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sabina wrote:
    Ja już chyba że trzy razy miałam napisać, ze ta dyskusja również do niczego nie doprowadzi. Ale zrezygnowałam. I tak nikt nie zwróci na to uwagi.

Mówisz że dobre gołąbki? Mam na nie ochotę, tylko robić mi się nie kce ;)

Wieczór bry :)

Wbija do mnie na gołąbki , mam ich dużo :)

Sabina, efcia, iwcia77 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 stycznia 2016, 19:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Podejrzewam, że każdej z nas, tu obecnych życie dało prztyczka w nos.

Jak zaczynałam starania to też mi się wydawało, że to już, zaraz będę w ciąży.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 stycznia 2016, 19:26

Sabina, *aga*, anulka1978, efcia, moremi, Kisiel, malgos741, iwcia77, Mega, Berenika, satori lubią tę wiadomość

• *aga* Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2016, 19:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ja miałam być w sierpniu, nawet powiedziałam mężowi że się nie postarał :-P

Ale myślę , że nam które już mają swoje dzieci jest znacznie łatwiej pogodzić się z porażka, że się nie udaje- niż osobą które starają się o pierwsze. Za wszystkie trzymam kciuki ale najmocniej za dziewczyny walczące o swoje pierwsze szczęście <3, żeby mogły poczuć się mamami :-)

A tak w ogóle to mam koleżankę, wyszła za mąż w wieku 25 lat z pomocą lekarzy starali się przez 16 lat...i kiedy już odpuścili zaliczyli tzw. szczęsliwą wpadkę mając 42 lata.Tak więc wszystko jest możliwe :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 stycznia 2016, 19:37

megan8, Sabina, macduska, Reni, efcia, beates, Iwone, moremi, Kisiel, Simba, iwcia77, ania.g, Bozia3, satori lubią tę wiadomość

Żyj chwilą ! Chyba, że chwila jest nieprzyjemna, w takim przypadku zjedz ciasteczko. –Ciasteczkowy Potwór
  • pierwiastka Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2016, 19:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    *aga* wrote:
    ...
    Ale myślę , że nam które już mają swoje dzieci jest znacznie łatwiej pogodzić się z porażka, że się nie udaje- niż osobą które starają się o pierwsze. Za wszystkie trzymam kciuki ale najmocniej za dziewczyny walczące o swoje pierwsze szczęście <3, żeby mogły poczuć się mamami :-)

...

no wreszcie ktoś i za mnie kciuki trzyma ;)

*aga*, Dziobak, moremi, Kisiel, iwcia77, satori lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 stycznia 2016, 19:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To teraz żart:

Do służb specjalnych w Rosji przychodzi Icek z podaniem o paszport w celu emigracji.

Oficer pyta o powód. Skoro przeżył Stalina, Breżniewa, Chruszczowa....

Icek mówi, że ze względu na homoseksualizm.

Icek - przecież Ty nie jesteś gejem?- dziwi się oficer.

Na to Icek:

- Za Stalina ich zabijano.
    - Za Breżniewa aresztowano.
    - Za Chruszczowa przymusowo leczono.
    - Za Gorbaczowa przestano się ich czepiać.
    - Za Putina stało się modne.

Chcę wyjechać póki nie jest to obowiązkowe.

*aga*, Sabina, anulka1978, ComeToMeBaby, Dziobak, Iwone, moremi, Kisiel, malgos741, Mimbla, iwcia77, Mega, ania.g, Berenika, Bozia3, satori lubią tę wiadomość

• anulka1978 Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2016, 19:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez znam takie przypadki że niby długo nic a potem nagle niespodziewanie ciąża :)

Pewnie że łatwiej ogarnąć problem z zajściem jak ma się juz dzieci bo jakby nie było jest się juz w tej kwestii człowiekiem spełnionym :)
    Ja się strasznie zestresowałam chyba przy tych staraniach.
    Najpierw długie miesiace (lata?) temat zawieszony w czasoprzestrzeni, niby by sie chcialo ale trudno podjąc decyzję, czlowiek juz dzieci odchował, ma luz :)
    Podjęliśmy decyzję... stres :P a może emocje? jak zwał tak zwał ;)
    Potem decyzja o odstawieniu anty... i znowu stres ;)
    Potem miesiac odczekalismy i zaczęlismy starania... oczywiscie stres - bo to już :P
    Nie moglam spac, w glowie tysiace mysli - no po prostu pełen schiz :P
    ale miesiac, drugi i wkurzyłam się bo czlowiek chce, stara się, robi badania, mysli, układa sobie wszystko, zastanawia się gdzie łóżeczko postawić itp a tu nic z tego... i jakos tak w złości stwierdziłam ze w dupie to mam, jak bedzie to bedzie, nie ma co sie nastawiać i nakręcac bo to niczemu dobremu nie służy i tak sobie trwam ten miesiąc dumając juz o letnim wypoczynku... planując ogród wiosenny i takie tam :)

*aga*, Iwone lubią tę wiadomość

f2w33e3k4fqom8sd.png
  • *aga* Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2016, 19:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Małżeństwo w łóżku:
    - Patrz, stanął mi!
    - To dawaj, przysuń się do mnie szybko....
    - Ciszej! bo jeszcze pozna cię po głosie! ;-)

Sabina, Dziobak, Iwone, macduska, moremi, Kisiel, iwcia77, Berenika, satori lubią tę wiadomość

• Natka_79 Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2016, 19:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć,
    Wreszcie udało mi się na chwile wpaść. Globusa mam codziennie i już mnie to trochę irytuje :/
    Chłop podjął wyzwanie: odchudza się. Tylko nie wiem czemu focha strzela ;)
    Poczytałam skutki uboczne na antykach i chyba nie chce ich brac...
    Co do starań to ja o pierwszego to tak na luzie, bez mierzenia temp. ale po pół roku zaczęłam się niepokoić, w końcu się udało po 8 miesiącach. Pózniej zaliczyliśmy wpadkę, co mnie totalnie zaskoczyło. Niestety nie udało się tej ciąży donosić. No i wystarany bohater awatara. Tutaj wszelkie suple, badania i wykresy. Udało się w 3 cyklu choć tez byłam pewna ze za pierwszym trafiliśmy optymalnie ;) a F powstał w cyklu który spisalam na straty.
    Hmm, swoją droga nadciąga luty, muszę uważać bo wszystkie ciąże kończą się u mnie w listopadzie ;)

kapturnica, *aga*, efcia, macduska, moremi, Kisiel, malgos741, Simba, iwcia77, Berenika, satori lubią tę wiadomość

hGXkp1.png
  • anulka1978 Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2016, 20:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Facet na diecie? uhuhu :) wiem cos o tym ;)
    A jeszcze jak głodny to juz w ogole cyrk :) mój od niedawna nie jada kolacji (ja kolacji nie jadam od dawien dawna) ale czasami nieśmiało pytałam czy mu cos zrobic.
    Jak sie zgodzi i zje to potem nastepnego dnia ma pretensje ze mu jesc na noc robie :P juz nie pytam ;) a on raz na jakis czas sam mowi "wiesz co? zjadłbym cos" i wtedy na jego odpowiedzialnosc dostaje kolacje :P zeby nie bylo ze jego brzuszek to moja wina :P
    choc nie powiem uparł sie i ABS trzaska co drugi dzien na zmianę z treningiem atlasowym
    Bo ja to od zawsze cos wydziwiam, jak nie fitness to stepy jak nie stepy to tabata :) a teraz poprzestaje na ABS i atlasie bo mnie juz męczy dojezdzanie 10km na treningi kilka razy w tygodniu

*aga*, Dziobak, efcia, moremi, Kisiel lubią tę wiadomość

f2w33e3k4fqom8sd.png
  • pierwiastka Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2016, 20:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    z tymi staraniami o pierwszego potomka to jest przechlapane, a dla mnie w sumie najgorsze było zniechęcenie do robienia tego dziecia a nawet irytacja że chuop się znowu przymila, nie wiem ile to jeszcze zejdzie do szczęśliwego cyklu ale zluzowaliśmy, mamy plan i powoli działamy a co najważniejsze życie odzyskało kolory :)

w planach mały urlop na początku lutego, rezerwacji zero, konkretnego planu zero ale jest kilka pomysłów na spontaniczne wypady więc już się nie mogę doczekać :)

*aga*, Dziobak, efcia, beates, moremi, Kisiel, malgos741, Mimbla, satori lubią tę wiadomość

‹‹ 13008 13009 13010 13011 13012 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ciąża bliźniacza – wszystko co musimy o niej wiedzieć

Ciąża bliźniacza to rodzaj ciąży wielopłodowej, podczas której w macicy kobiety rozwijają się jednocześnie dwa płody. Ciąże bliźniacze stanowią około 1,25% wszystkich ciąż, czyli średnio jeden na sto porodów kończy się przyjściem na świat nie jednego, a dwójki dzieci. Współcześnie coraz więcej ciąż to właśnie ciąże bliźniacze. Przeczytaj i dowiedz się m.in. jak powstaje ciąża bliźniacza, jakie są jej rodzaje i jakie może powodować ryzyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Bolesne miesiączki - skąd się biorą bóle miesiączkowe? Przyczyny, objawy, leczenie.

Bolesne miesiączki mogą występować nawet u 75% kobiet w wieku rozrodczym! Jakie są najczęstsze przyczyny bólu miesiączkowego? Czym jest bolesne miesiączkowanie pierwotne, a czym wtórne? Kiedy bolesne miesiączkowanie wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Prolaktyna a zajście w ciążę. Jak regulować poziom tego hormonu?

Prolaktyna to bardzo ważny hormon zarówno na etapie starań o dziecko, w ciąży, jak i po porodzie. Jakie są normy stężenia prolaktyny? Kiedy jej poziom może utrudniać zajście w ciążę i co robić w takiej sytuacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ