35 +
-
WIADOMOŚĆ
-
caffe wrote:Ja tam lubię takie eksperymenty, bo nieraz coś absurdalnie brzmi, a w smaku pozytywnie zaskakuje. Tak jak moje przetwory: truskawki z pieprzem i bazylią. Rewelacyjne.
efcia lubi tę wiadomość
-Jack, jestem w ciąży!
-Nie przypominam sobie, żebyśmy...
-Byłeś pijany!
-Aż tak - nigdy! -
Wodę dla dziecka mam, przytargalam że sklepu sankami z dzieckiem. Prawdopodobnie zamarzly jednak rury, spotkałam sąsiada i on mówi, że to trzeba hydraulika, położy jakieś maty ocieplajace i git. Dzwonię do chłopa, a ten, że mam poczekać, może się samo rozmrozi... No kuźwa... Dzwonię po fachowca, a rachunek na niego wystawię...
moremi, efcia, Kisiel, Mega lubią tę wiadomość
-
caffe wrote:ja kiedyś robiłam pomidorową z dodatkiem startego ogórka konserwowego
sa też przepisy na pomidorową z sokiem malinowym
także ten... można coś ciekawego zrobić.
Ja tam lubię takie eksperymenty, bo nieraz coś absurdalnie brzmi, a w smaku pozytywnie zaskakuje. Tak jak moje przetwory: truskawki z pieprzem i bazylią. Rewelacyjne.
Zgadzam sie z tym. Te, kotre lubia ser plasniowy, polecam sprobowac z powidlami, natomiast fois gras (czy w Polsce to sie je ? ) z dzemem z fig.
Natomiast, jezeli chodzi o pomidorowke, to jednak mam ochote na najbardziej klasyczna wersjemoremi, caffe, efcia, satori lubią tę wiadomość
-
Dziendobry.
☺
Tak mi sie wydaje Dziobaku, ze wam te rury po prostu zamarzly.
Gdybys w nocy podkladala to tempka by nie spadla..
Dobrze, ze tylko tyle. Nam jednej zimy prysznic rozsadzilo. Glowice. No ale nikt w chacie zima nie przebywa to mialo prawo.
I dom trzeba ocieplic. Taki wniosek wysnulismy.moremi, Dziobak, efcia, Kisiel lubią tę wiadomość
Bedzie tak, jak chcesz zeby bylo. -
caffe wrote:Nie ma sprawy, poważnie chcesz?
My już wykończyliśmy zapasy. wczoraj przygotowałam butelki, żeby sok z kwiatu czarnego bzu przelać i wysłać Sabince (w tamtym roku już dałam plamę) i okazało się, że nie mamy już nic. Mąż pił codziennie zamiast herbaty i tak zeszło. Dżemy też jakoś "zeszły" i muszę do mamy się uśmiechać. Dobrze że w niedzielę przyjadą, bo muszą wykorzystać prezent na dzień babci i dziadkaDostali bilety na operę.
caffe, iwcia77, Dziobak, efcia, Sabina, BISCA, Kisiel lubią tę wiadomość
-Jack, jestem w ciąży!
-Nie przypominam sobie, żebyśmy...
-Byłeś pijany!
-Aż tak - nigdy! -
Cześć,
Nasmazylam pączków, także częstujekawa zaraz będzie tylko ekspres się czyści
Dziobak, Kapta dobrze pisze. Grzejcie bo jak rozsadzi ( oby już cos nie poszło) to będzie kłopot i remont. Swoją droga to jestem w szoku ze w No dom bez ogrzewania c.o....iwcia77, caffe, Dziobak, efcia, Sabina, kapturnica, BISCA, Mimbla, beates, moremi, Kisiel, Mega, satori lubią tę wiadomość
-
Magdala wrote:Dziendobry.
☺
Tak mi sie wydaje Dziobaku, ze wam te rury po prostu zamarzly.
Gdybys w nocy podkladala to tempka by nie spadla..
Dobrze, ze tylko tyle. Nam jednej zimy prysznic rozsadzilo. Glowice. No ale nikt w chacie zima nie przebywa to mialo prawo.
I dom trzeba ocieplic. Taki wniosek wysnulismy.
W tym roku ma byc caly dom ocieplany, moze to pomoze troche.
Ja kce do miasta! Do bloku z CO!efcia, BISCA, moremi lubią tę wiadomość
-
Natka_79 wrote:Cześć,
Nasmazylam pączków, także częstujekawa zaraz będzie tylko ekspres się czyści
Dziobak, Kapta dobrze pisze. Grzejcie bo jak rozsadzi ( oby już cos nie poszło) to będzie kłopot i remont. Swoją droga to jestem w szoku ze w No dom bez ogrzewania c.o....iwcia77 lubi tę wiadomość
-
moremi wrote:Jeżeli byłby problem, to nie (wiem, że trudno zapakowac, żeby nie poszedł słoik w transporcie). Z drugiej strony brzmi bardzo apetycznie i lubię takie wynalazki
My już wykończyliśmy zapasy. wczoraj przygotowałam butelki, żeby sok z kwiatu czarnego bzu przelać i wysłać Sabince (w tamtym roku już dałam plamę) i okazało się, że nie mamy już nic. Mąż pił codziennie zamiast herbaty i tak zeszło. Dżemy też jakoś "zeszły" i muszę do mamy się uśmiechać. Dobrze że w niedzielę przyjadą, bo muszą wykorzystać prezent na dzień babci i dziadkaDostali bilety na operę.
jakoś zapakuję,żeby się nie stłukło i mam nadzieję, że dojdzie w całości.
Prosze Cie jednak o adres na privie, bo wszystko kiedyś przypadkowo wykasowałam...
Ja soku z czarnego bzu tez mam chyba jeszcze jeden słoiczek, bo tak szybko poszedł, że aż mnie zastanowilo kiedyś, gdzie ten sok się podział...efcia, BISCA, moremi lubią tę wiadomość
-
BISCA wrote:Natomiast, jezeli chodzi o pomidorowke, to jednak mam ochote na najbardziej klasyczna wersje
też lubie tradycyjna
moja pomidorówka:
gotuje wywar na udkach kurczaka z warzywami w całości (jak na rosól)
gdy mieso i warzywa sie ugotuja, odcedzam wywar (mam sam rosołek)
dodaje koncentrat pomidorowy podsmażony na maśle (około 5min)
zupa ma wtedy wyraźniejszy smak i piekny kolor
na koniec lekko zabielam śmietanka 30% słodką
iwcia77, Dziobak, BISCA, Berenika, Simba, satori lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
o żarciu?
no to właśnie wszamałam makaron pełnoziarnisty z pesto i kabanosami z keczupem i musztardą, ktoś jadł lepiej?Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 stycznia 2016, 14:02
Simba, moremi, satori lubią tę wiadomość
-
efcia wrote:też lubie tradycyjna
moja pomidorówka:
gotuje wywar na udkach kurczaka z warzywami w całości (jak na rosól)
gdy mieso i warzywa sie ugotuja, odcedzam wywar (mam sam rosołek)
dodaje koncentrat pomidorowy podsmażony na maśle (około 5min)
zupa ma wtedy wyraźniejszy smak i piekny kolor
na koniec lekko zabielam śmietanka 30% słodką
No i zabielam lekko smietanaBISCA, efcia, moremi, Kisiel, satori lubią tę wiadomość