X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

35 +

Oceń ten wątek:
  • Dziobak Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2016, 08:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iwone trzymam kciuki, żeby mała wyzdrowiala szybko. Trochę pracy przy niej będzie ( kroplowki, dieta), oby się udało.
    Dla Lunki i dla was.

Iwone, Sabina, moremi, beates lubią tę wiadomość

• malgos741 Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2016, 08:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry ;) śniegu już prawie nic...
    Iwone biedny psiak...
    Mega super że wolne masz to sobie odpoczniesz ;)

Iwone, Sabina, efcia, Mega lubią tę wiadomość

01.2015 iui :( invicta Gdańska
    10.2015 iui :( Artemida Olsztyn
    ivf Kwiecień punkcja 14.04.2016 :(
    kariotypy ok
    mutacja MTHFR
    ivf listopad Novum co ma być to będzie...transfer 18.11.2017 :(
  • kapturnica Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2016, 08:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosia kciuki za wizyte :)
    U nas tez juz nie za wiele sniegu zostalo.A pizga jak w kieleckim :-/
    Maly wczoraj pierwszy raz mial stan podgoraczkowy i marudzil.Ciekawe czy to ma zwiazek z tym ,ze starszy jest ??No w kazdym razie obserwujemy go jeszcze dzis.Czy ktoras sie rejestrowala na stronie hippa??Jak nie to polecam mamuski bo dostaje sie paczuche z probkami jedzenia dla malucha.A oprocz tego kilka kuponow rabatowych do rossmana i kupon na kolejna paczke do odebrania w rossmanie.Moze to nie wiele ale cieszy :)

malgos741, Bozia3, Sabina, moremi, efcia, beates, Simba, gosia7122 lubią tę wiadomość

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 stycznia 2016, 08:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzien dobry :)
    Nadia do szkoły wyprawiona,chwila relaksu dla mnie :)

no własnie Mimbla :) tak sobie mysle o takich przypadkach jak Twój
    gdzie kobieta jest ok ,tylko jest problem ze strony mężczyzny,
    w wielu przypadkach pragnienie posiadania dziecka u kobiety jest tak silne ze wygrywa w konkurencji ze zwiazkiem i kobieta zaczyna zycie od nowa bez tego mążczyzny.
    W waszym przypadku trzeba naprawde docenic to ze Twój partner jest skłonny byc ojcem dla dziecka ktore nie bedzie jego biologicznym dzieckiem.
    Z kobietami jest inaczej ,o one przewaznie maja rozbudzony instynkt macierzynski i latwiej im zaakceptowac adopcje.

malgos741, Bozia3, kapturnica, Sabina, efcia, Mimbla, krycha.stara, gosia7122, BISCA lubią tę wiadomość

• Reni Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2016, 08:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    malgos741 wrote:
    oj coś przycichło nasze forum..

jak w kółko o żarciu to co się dziwisz
    nuda

malgos741, kapturnica, Mimbla, krycha.stara lubią tę wiadomość

2 IUI, 4 IVF ICSI. 70 cs..Naturalsik!!! Mamy Dziedzica! graphics-bees-482908.gifdqpri09ky14nbyvi.png
  • Reni Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2016, 08:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iwone wrote:
    Dopiero teraz mam chwilkę.
    Do weterynarza jechaliśmy drugi raz. Ami pomimo zastrzyków wymiotowała jeszcze kilka razy i miała biegunkę. Tym razem z krwią. Nie czekałam, tylko pobrałam próbkę i pojechaliśmy. Dostała kolejną kroplówkę i kolejne zastrzyki.
    Weterynarz wykluczył zatrucie. Na razie nie postawił jednoznacznej diagnozy. Z objawów, wygląda to na parwowirozę, ale na razie nie ma pewności. Zobaczymy co wyjdzie w badaniach. Być może jutro zrobiony będzie miała test w kierunku tej choroby.
    Po tej drugiej kroplówce troszkę się uspokoiło i Ami jakby lepiej się czuła.

właśnie tego się bałam i dlatego mówiłam, zebyś obserwowała kupę
    pytanie dlaczego od razu nie zrobił testu???? Masz drugiego psa, a to jest choroba zaraźliwa

moremi, Mimbla, Iwone lubią tę wiadomość

2 IUI, 4 IVF ICSI. 70 cs..Naturalsik!!! Mamy Dziedzica! graphics-bees-482908.gifdqpri09ky14nbyvi.png
  • malgos741 Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2016, 08:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda jaki słodziak w awatarze ;)

Magda* lubi tę wiadomość

01.2015 iui :( invicta Gdańska
    10.2015 iui :( Artemida Olsztyn
    ivf Kwiecień punkcja 14.04.2016 :(
    kariotypy ok
    mutacja MTHFR
    ivf listopad Novum co ma być to będzie...transfer 18.11.2017 :(
  • Reni Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2016, 09:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Plan zajęć OF
    Ania.G 04.01.2016 r. http://naforum.zapodaj.net/thumbs/d3822b358b83.png http://emoticoner.com/files/emoticons/smileys/baby3-smiley.gif

malgos741 27.01
    Pierwiastka 29.01
    Reni 18.02
    Bisca luty http://emoticoner.com/files/emoticons/smileys/baby-boy-smiley.gif
    Reni luty http://emoticoner.com/files/emoticons/smileys/baby-boy-smiley.gif
    Kometa luty http://emoticoner.com/files/emoticons/smileys/baby-boy-smiley.gif
    Mimbla luty http://emoticoner.com/files/emoticons/smileys/baby-boy-smiley.gif
    krycha.stara 07.03
    krycha.stara marzec http://emoticoner.com/files/emoticons/smileys/baby-boy-smiley.gif
    małgoś kwiecień http://emoticoner.com/files/emoticons/smileys/baby-boy-smiley.gif

efcia, ComeToMeBaby, Mimbla, BISCA lubią tę wiadomość

• anulka1978 Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2016, 09:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Melduje że żyję :)

Doczytac Was nawet nie próbuję, wystarczy jeden dzień nieobecności i produkcja nie do ogarnięcia :D
    Kochane wszystko u nas ok :) objawów żadnych, poza brakiem siły na cokolwiek ;)
    Cycki nie bolą, mdłości nie ma... jest dobrze :)

Korzystam z nieobecności młodszej córy i nadrabiam zaległości porzadkowe... wywalam wszystko z szaf, szafek, szafeczek ;)

Popoludniami i wieczorami brzuch mam jakbym była conajmniej w 3 miesiącu ciązy, wczoraj weszłam na wagę bo obawiałam sie że moze 3kg na plus wskoczyło ale nie, spadł mi 1kg więc utyc nie utyłam...
    Dziwnie tak :) po długim czasie płaskiego brzucha nagle totalna zmiana...
    Strasznie szybko! w pierwszej ciązy dłuuuugo chodziłam bez brzuszka, w drugiej szybko było widać ale nie az tak jak teraz tzn w piątym miesiacu mialam brzuch jak do porodu ;) ale nie pamietam zebym miala widoczną ciążę w 5 tygodniu

MAŁGOŚ trzymam kciuki za dzisiejszą wizyte!!!!
    Jak znajdziesz chwilke podeslij mi na fb linka do tych trymerów od wzorków ;)

efcia, Iwone, Simba lubią tę wiadomość

f2w33e3k4fqom8sd.png
  • anulka1978 Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2016, 09:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    IWONE jak reszta piersków zdrowa to jest szansa ze to nie jest parwowiroza, bądź dobrej mysli ! Maluch moze cos zjadł? róznie bywa... trzymam kciuki za dobre zakonczenie <3

U nas ferie i deszcze, po prostu cudnie :/

Próbuje ogarnac te 3 dni zaleglosci forumowych ale nie jest to łatwe :P

Iwone lubi tę wiadomość

f2w33e3k4fqom8sd.png
  • Reni Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2016, 09:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anulka1978 wrote:
    Melduje że żyję :)

eee tam przesadzasz
    teraz to się mało pisze
    pamiętam czasy kiedy w kilka godzin dziewczyny potrafiły sieknąć kilkadziesiąt stron i wtedy to było wyzwanie ;-)

Sabina, kapturnica, moremi, efcia, ComeToMeBaby, macduska, Mimbla, Simba, krycha.stara, Kisiel, BISCA, Mega lubią tę wiadomość

• kapturnica Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2016, 09:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anulka mysle ,ze to raczej wzdecia przez podwyzszony poziom progesteronu niz widoczna ciaza na tak wczesnym etapie ;)

anulka1978, moremi, efcia, ComeToMeBaby, krycha.stara lubią tę wiadomość

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • kapturnica Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2016, 09:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reni wrote:
    eee tam przesadzasz
    teraz to się mało pisze
    pamiętam czasy kiedy w kilka godzin dziewczyny potrafiły sieknąć kilkadziesiąt stron i wtedy to było wyzwanie ;-)
    wtedy zesmy napizgały setki stron ;)

efcia, krycha.stara lubią tę wiadomość

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • anulka1978 Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2016, 09:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pinda996 wrote:
    to prawda że jest młoda ale w starszym wieku poprzez odpowiednia diete i cwiczenia tez mozna wiele osiagnąc jezeli chodzi o wygląd, w naszym wieku powinnysmy sie tylko odzywiac a nie jeść co popadnie, nas juz na to nie stać jeżeli chcemy jako tako wygladać, nasz metabolizm juz nie przerabia tak śmieci jak jeszcze 15 lat temu...no ale to jest moje zdanie
    Pewnie że jest różnica miedzy organizmem majacym lat 20 a takim ktory ma 35 ale nie znaczy to, że trzeba jeść wg ścisle okreslonych zasad zeby byc zdrowym i pieknym ;)
    Pamietam jak ze zdziwieniem pytały mnie dziewczyny na fitnessie czy naprawde mozna pic piwo i czy ja naprawde je piję bo przecież jest teoria ze od piwa rosnie brzuch... bzdura... ja piwo bardzo lubię, mięcho grillowane uwielbiam, wędzonki także... jem co lubię ;) mam 2 dzieci i 37 lat a brzuch jak wspomniana Lewandowska... nie mozna popadac w skrajnosci :) wszystko z umiarem ... i mięso i pieczywo i piwo i nabiał i co tam kto lubi... umiar :D

Doczytuję dalej

moremi, Simba, BISCA lubią tę wiadomość

f2w33e3k4fqom8sd.png
  • anulka1978 Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2016, 09:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kapturnica wrote:
    Anulka mysle ,ze to raczej wzdecia przez podwyzszony poziom progesteronu niz widoczna ciaza na tak wczesnym etapie ;)
    Tak, przeciez dziecko jest malusie :) ale brzuch mam wydęty nieziemsko :) duzo szybciej sie to uwidoczniło niz w 1szej ciąży gdzie do 5 miesiaca wygladalam jakbym w ciazy nie byla :) w drugiej brzuszek rósł znacznie szybciej... a teraz jest podobnie pewnie dlatego że juz 2 razy wszystko sie rozciągało :) tak czy siak dziwnie :)

f2w33e3k4fqom8sd.png
  • kapturnica Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2016, 09:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przy kazdej kolejnej ciazy szybciej wystaje brzuch bo miesnie juz nie sa tak silne jak przy 1szej ciazy ;)

anulka1978, efcia lubią tę wiadomość

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • anulka1978 Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2016, 09:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    efcia wrote:
    Magda, a ty wiesz ile syfu jest w warzywach?
    moj mąz ma do czynienia z rolnikami, bywa na konferencjach zwiazanych z uprawa roślin i hodowla zwierzat
    po powrocie z takiego spotkania, odechciewa mu sie jeść czegokolwiek

niestety takie czasy, we wszystkim jest "syf" i w mięsie i w warzywach, nawet w rybach
    nawet jak posadzisz we wlasnym ogrodku warzywa to i tak nie masz pewności czy oby te nasiona nie sa GMO
    I właśnie dlatego doceniam ten mały kawałek gleby jaki posiadam i sieję co nieco :) jednak swoje to swoje... bez sztucznych nawozów, ulepszaczy i oprysków...
    teraz wszystko jest gówniane.. mięso naszprycowane antybiotykami i sterydami... wędliny z tego mięsa dodatkowo nafaszerowane jakimis wypelniaczami co by z 500g miesa uzyskac 2kg wedliny ... samo zdrowie :/

efcia, Iwone lubią tę wiadomość

f2w33e3k4fqom8sd.png
  • anulka1978 Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2016, 09:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kapturnica wrote:
    Przy kazdej kolejnej ciazy szybciej wystaje brzuch bo miesnie juz nie sa tak silne jak przy 1szej ciazy ;)
    Wygląda to conajmniej dziwnie :P :) jakos tak nagle... ten brzuch...
    I cholera niby mięśnie mam ok :) pewnie kwestia wlasie tego ze to po raz kolejny i organizm łatwiej sie poddaje tym procesom, jest bardziej elastyczny
    jakby nie patrzec trzeba zaczac szukac ciuchow

moremi lubi tę wiadomość

f2w33e3k4fqom8sd.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 stycznia 2016, 09:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam
    Anulka dobrze że się meldujesz ;)

Małgosia <3 kciuki jak nie wiem co
    Iwona mam nadzieje, ze piesek szybko poczuje sie lepiej i nie zarazi Luny.

moremi, efcia, Mimbla, Iwone lubią tę wiadomość

• kapturnica Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2016, 09:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sabcia kiedy mas next wizyte?I co zdecydowalas wzgl wyboru lekarza prowadzacego?

Sabina, efcia lubią tę wiadomość

V8GJp2.pngZtiMp1.png
‹‹ 13110 13111 13112 13113 13114 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Histeroskopia skuteczna metoda diagnostyki i leczenia niepłodności

Histeroskopia to metoda, która pozwala wykryć i wyleczyć niektóre przyczyny niepłodności: polipy macicy, zrosty, mięśniaki. Histeroskopia diagnostyczna czy histeroskopia zabiegowa - kiedy warto zdecydować się na zabieg?  Jak wygląda histeroskopia? W którym momencie cyklu wykonuje się zabieg? Jakie mogą być skutki uboczne? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak liczyć, który to tydzień ciąży?

Udało Wam się zajść w ciążę? Gratulacje! Określenie tygodnia ciąży jest kluczowe z wielu powodów. Przede wszystkim pozwala ustalić, czy dziecko rozwija się prawidłowo oraz umożliwia wykrycie wcześniejszego porodu bądź poronienia. Pozwala też rodzicom przygotować się do momentu przywitania nowego członka rodziny na świecie. Zobacz, w jaki sposób można ustalić wiek ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża pozamaciczna - czym jest i jakie są objawy ciąży pozamacicznej?

Ciąża pozamaciczna (ektopowa) zdarza się raz na 90-100 przypadków ciąży. Jest to ciąża, która zamiast w macicy rozwija się poza nią. Objawy ciąży pozamacicznej nie są jednoznaczne. Trudno ją czasem rozpoznać, bo na początku objawy są podobne do ciąży o prawidłowym przebiegu. Na późniejszym etapie pojawia się ból podbrzusza, krwawienie oraz brak prawidłowego przyrostu hormonu hCG. 

CZYTAJ WIĘCEJ