35 +
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
kapturnica wrote:Paszczu danke juz pobralam i zmieniena mona zakonnice
ta, a wczoraj jeszcze bylo paszczulku...BISCA, Magda*, kapturnica, Simba, pierwiastka, Sabina, ComeToMeBaby, moremi lubią tę wiadomość
-
Magda* wrote:A ja sposobu utylizacji jeszcze nie znalazlam,no
A jak wrzasniesz raz i drugi to nie dziala?
Bo taka pokornosc nie zawsze sie sprawdza.
Niektorzy moga to wykorzystywac. Wyzywac sie na tobie po prostu.
Troche kija i marchewki.Magda*, BISCA lubią tę wiadomość
Bedzie tak, jak chcesz zeby bylo. -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
paszczakin wrote:a skad pisiory bedo wiedziec? Magda, Ty jestes kobieta pracujaca?
ivf-ivf lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyBozia3 wrote:ja tylko stałam...pół nocy do rana - rano przyjechali rodzice i ją wytargali, a spali kilka godzin, bo wcześniej oni stalli...stało się wtedy około 24 godzin...
Ha! Widzę, że wspominki z czasów komunizmu.
To ja mam opowieść o pralce.
Rzecz się działa jesienia roku pańskiego 1976. Moja mama w wysokiej już ciąży wyszła ze szpitala i czekała na dworcu w małym miasteczku na autobus do domu.
Czekała dosyć długo, obok ze sklepu dwóch znajomych gosci wynosi jakiś wirlki pakunek.
Okazało się, że to pralka automatyczna. Mama nawet nie wiedziała, że takie istnieją.
Za pozyczona kasę zaklepała jeden egzemplarz, dojechała do domu i wysłała tatę po sprzęt. Pojechali z jednym z tych spotkanych facetów bo u nas jeszcze samochodu nie było. Pralka została przywieziona, a ja urodziłam się za tydzień.
Mój tata z wrażenia wygotował wszystkie ubranka, więc miałam w co ubierać lalki przez całe dzieciństwo.
Pralka firmy Ariston, działała chyba ze 30 lat.kapturnica, Reni, efcia, pierwiastka, BISCA, Sabina, beates, karo36, sandra80, satori, Simba, ComeToMeBaby, Mega, moremi, Mimbla lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
ale jaja
małżeństwo, które wychowuje dziecko z wcześniejszego nieformalnego związku i kolejne małżeńskie nie otrzyma dodatku? Bo nie otrzyma. Potwierdziła to na konferencji prasowej minister Rafalska. Powiedziała: - Sytuacja takiej rodziny jest traktowana jako rodziny, która posiada jedno dziecko, więc kobieta, która ma jedno dziecko z innego związku po spełnieniu kryterium dochodowego 800 zł lub 1,2 tys. zł może otrzymać świadczenie 500 zł.
Uwaga! Jeśli spełni kryterium dochodowe. Choć ma dwoje dzieci i dwoje wychowuje w nowej rodzinie, to drugie z dzieci dodatku nie dostanie, bo pierwsze przyszło na świat bez ślubu w innym związku? To jakaś kara za "grzechy" rodziców?
Read more: http://wyborcza.biz/biznes/1,100897,19572140,gorsze-dzieci-samotnych-rodzicow.html#ixzz3zDAaSWGe
Simba, moremi, Mimbla lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny