X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

35 +

Oceń ten wątek:
  • ivf-ivf Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2016, 15:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kapturnica wrote:
    A Polke pokochal ? ;) To sie nazywa niekonsekwencja w pogladach hłe hłe hłe

No właśnie się zastanawiałam jak oni żyją... jak on polakofob. Mi by było ciężko coś takiego zaakceptować :-[

kapturnica, Magda* lubią tę wiadomość

• ivf-ivf Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2016, 15:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bozia3 wrote:
    Jestem Polką - mój ojciec urodził się i pochodził z Krakowa, a mama ze Lwowa - z polskiej rodziny...było tam również wiele innych narodowości....Lwów to kiedyś miasto wielokulturowe - przez to takie ciekawe - Żydzi, Ormianie, Polacy, Rosjanie i Ukraińcy.....kolorowo i wesoło.....teraz ta horda ukraińska tam rządzi i rujnuje miasto.....
    Mieszkałam tam do 10 roku życia.

Ja Ukraińców nie lubię niestety, moja prababcia mówiła, że byli gorsi od Niemca w czasie wojny.

Bozia3, Magda*, Sabina, moremi, satori lubią tę wiadomość

• ivf-ivf Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2016, 15:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I dzień dobry, w ten leniwy dzień :-)

kapturnica, malgos741 lubią tę wiadomość

• kapturnica Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2016, 15:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ivf-ivf wrote:
    No właśnie się zastanawiałam jak oni żyją... jak on polakofob. Mi by było ciężko coś takiego zaakceptować :-[
    No ja bym z polakofobem nie byla .Tak jak i z wszelkiej masci kolorowym ;)

ivf-ivf, efcia, Magda* lubią tę wiadomość

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • Bozia3 Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2016, 15:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ivf-ivf wrote:
    Ja Ukraińców nie lubię niestety, moja prababcia mówiła, że byli gorsi od Niemca w czasie wojny.
    No ja też nie lubię...:) To niestety fałszywa, barbarzyńska nacja bez własnej państwowości....Są wyjątki, ale bardzo niewiele....może to jak z ciapatymi...:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 lutego 2016, 15:59

kapturnica, efcia, ivf-ivf, Sabina, satori lubią tę wiadomość

FZuMp1.png

• kapturnica Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2016, 16:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja dzis sama z małym w domu.Starszy z ojcem pojechali na caly dzien do Szaflar powygrzewac sie w cieplych wodach i saunach.Zazdroszcze im troche ale z Maksem nie byloby sensu jechac To niech chociaz oni sie zrelaksuja.A na kolecje robie im pizze domowa :)

Bozia3, efcia, ivf-ivf, Aasiula, Magda*, Magdala, Sabina, malgos741, satori lubią tę wiadomość

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • Bozia3 Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2016, 16:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a ja się biorę wreszcie za ten chrust...za dwie godziny goście - a ja na ovu :)
    ale upiekłam dodatkowo do piwa francuskie paluchy z kminkiem, czarnuszką albo z pesto zielonym....:)

kapturnica, efcia, ivf-ivf, Magda*, Sabina, satori lubią tę wiadomość

FZuMp1.png

• kapturnica Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2016, 16:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bozia3 wrote:
    a ja się biorę wreszcie za ten chrust...za dwie godziny goście - a ja na ovu :)
    ale upiekłam dodatkowo do piwa francuskie paluchy z kminkiem, czarnuszką albo z pesto zielonym....:)
    Kurde wez nie kus ehh.Tez bym chrusta wciela

efcia, ivf-ivf, malgos741, Bozia3 lubią tę wiadomość

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • efcia Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2016, 16:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u mnie rosół na obiad z lanymi kluskami i duuużo natki

chyba mnie pogielo ;D
    z nudow dzisiaj umylam okna, wypralam firanki, no i wogole cala chate wypucowalam

u nas 12stopni i słońce, wiosna idzie jak nic, nareszcie :-)

kapturnica, ivf-ivf, Aasiula, Aasiula, beates, Sabina, Mimbla, moremi, BISCA, satori lubią tę wiadomość

• Dziobak Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2016, 16:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bozia, to co masz wpisane w miejscu urodzenia? ZSRR? Moja mama tez urodzona we Lwowie, w starym zielonym dowodzie miala wpisane ZSRR, a w szkole mowili do niej Ukrainka.

efcia, Magda* lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 lutego 2016, 16:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kapturnica wrote:
    A Polke pokochal ? ;) To sie nazywa niekonsekwencja w pogladach hłe hłe hłe
    Nie od razu zeby byl wrogiem polski/polakow ale wiesz dla niego to kraj z zacofanego bloku wschodniego ;p

• ivf-ivf Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2016, 16:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja babcia tez miała w dowodzie ZSRR wpisane :-) takie czasy były.

Magda*, Bozia3 lubią tę wiadomość

• caffe Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2016, 16:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mój mały od trzech tygodni nie doi smoka. Stwierdził, że starych nie chce, a nowe mu nie odpowiadają, więc do buzi czegoś takiego nie weźmie.
    I tym sposobem, a w zasadzie bez stosowania żadnych podstępnych sposobów, sprawa się sama rozwiązała, a bałam się, ze trzeba będzie kombinacji alpejskich żeby go oduczyć.

ivf-ivf, kapturnica, Aasiula, Mega, Dziobak, efcia, Sabina, anna maria, Mimbla, moremi, BISCA, malgos741, satori, Bozia3, SolarPolar lubią tę wiadomość

• ivf-ivf Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2016, 16:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    caffe wrote:
    A mój mały od trzech tygodni nie doi smoka. Stwierdził, że starych nie chce, a nowe mu nie odpowiadają, więc do buzi czegoś takiego nie weźmie.
    I tym sposobem, a w zasadzie bez stosowania żadnych podstępnych sposobów, sprawa się sama rozwiązała, a bałam się, ze trzeba będzie kombinacji alpejskich żeby go oduczyć.

Pewnie nie uwierzycie, ale moje dzieci bez smoka od urodzenia, po prostu nie dałam :-)

Aasiula, efcia, moremi, BISCA, satori lubią tę wiadomość

• ivf-ivf Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2016, 16:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda* wrote:
    Nie od razu zeby byl wrogiem polski/polakow ale wiesz dla niego to kraj z zacofanego bloku wschodniego ;p

Magda, a nie myslalas, że Wasze problemy mogą mieć źródło w takim sposobie myślenia? Tylko nie gniewaj się, że pytam :-)

kapturnica, Magda* lubią tę wiadomość

• caffe Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2016, 16:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ivf-ivf wrote:
    Pewnie nie uwierzycie, ale moje dzieci bez smoka od urodzenia, po prostu nie dałam :-)
    to dobrze :)

ivf-ivf lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 lutego 2016, 16:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bozia3 wrote:
    Jestem Polką - mój ojciec urodził się i pochodził z Krakowa, a mama ze Lwowa - z polskiej rodziny...było tam również wiele innych narodowości....Lwów to kiedyś miasto wielokulturowe - przez to takie ciekawe - Żydzi, Ormianie, Polacy, Rosjanie i Ukraińcy.....kolorowo i wesoło.....teraz ta horda ukraińska tam rządzi i rujnuje miasto.....
    Mieszkałam tam do 10 roku życia.
    A w jakim jezyku tam rozmawialas?
    Moj ojciec z kolei byl przesiedlencem i kiedys znalazlam korespondecje jego mamy ,byla w jezyku rosyjskim,tata tez mial w dowodzie ze urodzony na terenach ZSRR

ivf-ivf, moremi lubią tę wiadomość

• ivf-ivf Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2016, 16:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    caffe wrote:
    to dobrze :)

No, ale Twój syn to już dorosły i podjął dorosłą decyzję :-) fajnie, że tak sprawnie poszło.

caffe, BISCA lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 lutego 2016, 16:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ivf-ivf wrote:
    Opowiadal mi jak w wojsku przygotowywali ich do walki z wojskami rosyjskimi/polskimi ,w razie napasci ;)

Ale E wie ze ja sie mocno utozsamiam z moim krajem,mam wielki szacunek i sentyment moze nie do panswa jako takiego ale do kraju i naszej historii,i nie ma zgrzytow na tym punkcie :-)
    I jak mowilam ze chcialabym by nasz syn mial za drugie imie ,imie slowianskie to mnie poparl no i tak mamy Sebastiaana Milosza (z polskimi literami):-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 lutego 2016, 16:33

ivf-ivf, caffe, Sabina, BISCA, Bozia3 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 lutego 2016, 16:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ivf-ivf wrote:
    Magda, a nie myslalas, że Wasze problemy mogą mieć źródło w takim sposobie myślenia? Tylko nie gniewaj się, że pytam :-)
    Mysle ze to jest bardziej osobiste.
    Ja troche rozumiem skad te napiecie i problemy,wiele oczekiwan w stasunku do niego i to z roznych stron.
    Uwaga.E sam zaproponowal ze pojdzie do psychologa :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 lutego 2016, 16:38

ivf-ivf, caffe, Dziobak, Sabina, moremi, BISCA, Berenika, Bozia3 lubią tę wiadomość

‹‹ 13254 13255 13256 13257 13258 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Trudne rozmowy w związku - jak rozmawiać z partnerem o problemach z płodnością i zachęcić do pierwszej wspólnej wizyty w klinice.

Bezskuteczne starania o dziecko i problemy z płodnością są dużym wyzwaniem w życiu każdej pary. Nie jest to regułą, ale bardzo często to kobiety wcześniej uświadamiają sobie problem, czują, że "coś jest nie tak", chcą rozpocząć diagnostykę... Jak rozmawiać o problemach z płodnością w związku? Kiedy warto zdecydować się na pierwszą wizytę i jak zachęcić do niej partnera? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Warto walczyć o swoje marzenia, czyli historie starań o dziecko zakończone happy endem

O tym jak trudna i wyboista potrafi być droga do macierzyństwa, wiedzą doskonale pary, które od lat bezskutecznie starają się o dziecko. Niekończące się badania, intensywne szukanie przyczyny niepowodzeń, poddawanie się procedurom, ciągła walka, momentami bezsilność, ale też niegasnąca nadzieja... Dzisiaj swoją historią podzieliły się z nami dwie pary, których droga do wymarzonego macierzyństwa nie była łatwa. Karolina i Łukasz oraz Asia i Paweł opowiadają swoje poruszające historie zakończone happy endem! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Owulacja – kiedy owulacja zwiększy szanse na zajście w ciążę

Kiedy owulacja? Większość kobiet wie, że owulacja to czas, w którym możliwe jest zajście w ciążę. Ale kiedy dokładnie ona występuje, jakie są objawy owulacji, jak ją rozpoznać lub co może na nią wpływać nie dla wszystkich jest oczywiste. Kilka faktów na ten temat oraz parę prostych instrukcji jak obserwować swoje ciało pomoże Ci wielokrotnie zwiększyć szanse na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ