X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

35 +

Oceń ten wątek:
  • ivf-ivf Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2016, 15:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kapturnica wrote:
    A Polke pokochal ? ;) To sie nazywa niekonsekwencja w pogladach hłe hłe hłe

No właśnie się zastanawiałam jak oni żyją... jak on polakofob. Mi by było ciężko coś takiego zaakceptować :-[

kapturnica, Magda* lubią tę wiadomość

• ivf-ivf Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2016, 15:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bozia3 wrote:
    Jestem Polką - mój ojciec urodził się i pochodził z Krakowa, a mama ze Lwowa - z polskiej rodziny...było tam również wiele innych narodowości....Lwów to kiedyś miasto wielokulturowe - przez to takie ciekawe - Żydzi, Ormianie, Polacy, Rosjanie i Ukraińcy.....kolorowo i wesoło.....teraz ta horda ukraińska tam rządzi i rujnuje miasto.....
    Mieszkałam tam do 10 roku życia.

Ja Ukraińców nie lubię niestety, moja prababcia mówiła, że byli gorsi od Niemca w czasie wojny.

Bozia3, Magda*, Sabina, moremi, satori lubią tę wiadomość

• ivf-ivf Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2016, 15:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I dzień dobry, w ten leniwy dzień :-)

kapturnica, malgos741 lubią tę wiadomość

• kapturnica Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2016, 15:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ivf-ivf wrote:
    No właśnie się zastanawiałam jak oni żyją... jak on polakofob. Mi by było ciężko coś takiego zaakceptować :-[
    No ja bym z polakofobem nie byla .Tak jak i z wszelkiej masci kolorowym ;)

ivf-ivf, efcia, Magda* lubią tę wiadomość

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • Bozia3 Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2016, 15:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ivf-ivf wrote:
    Ja Ukraińców nie lubię niestety, moja prababcia mówiła, że byli gorsi od Niemca w czasie wojny.
    No ja też nie lubię...:) To niestety fałszywa, barbarzyńska nacja bez własnej państwowości....Są wyjątki, ale bardzo niewiele....może to jak z ciapatymi...:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 lutego 2016, 15:59

kapturnica, efcia, ivf-ivf, Sabina, satori lubią tę wiadomość

FZuMp1.png

• kapturnica Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2016, 16:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja dzis sama z małym w domu.Starszy z ojcem pojechali na caly dzien do Szaflar powygrzewac sie w cieplych wodach i saunach.Zazdroszcze im troche ale z Maksem nie byloby sensu jechac To niech chociaz oni sie zrelaksuja.A na kolecje robie im pizze domowa :)

Bozia3, efcia, ivf-ivf, Aasiula, Magda*, Magdala, Sabina, malgos741, satori lubią tę wiadomość

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • Bozia3 Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2016, 16:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a ja się biorę wreszcie za ten chrust...za dwie godziny goście - a ja na ovu :)
    ale upiekłam dodatkowo do piwa francuskie paluchy z kminkiem, czarnuszką albo z pesto zielonym....:)

kapturnica, efcia, ivf-ivf, Magda*, Sabina, satori lubią tę wiadomość

FZuMp1.png

• kapturnica Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2016, 16:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bozia3 wrote:
    a ja się biorę wreszcie za ten chrust...za dwie godziny goście - a ja na ovu :)
    ale upiekłam dodatkowo do piwa francuskie paluchy z kminkiem, czarnuszką albo z pesto zielonym....:)
    Kurde wez nie kus ehh.Tez bym chrusta wciela

efcia, ivf-ivf, malgos741, Bozia3 lubią tę wiadomość

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • efcia Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2016, 16:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u mnie rosół na obiad z lanymi kluskami i duuużo natki

chyba mnie pogielo ;D
    z nudow dzisiaj umylam okna, wypralam firanki, no i wogole cala chate wypucowalam

u nas 12stopni i słońce, wiosna idzie jak nic, nareszcie :-)

kapturnica, ivf-ivf, Aasiula, Aasiula, beates, Sabina, Mimbla, moremi, BISCA, satori lubią tę wiadomość

• Dziobak Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2016, 16:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bozia, to co masz wpisane w miejscu urodzenia? ZSRR? Moja mama tez urodzona we Lwowie, w starym zielonym dowodzie miala wpisane ZSRR, a w szkole mowili do niej Ukrainka.

efcia, Magda* lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 lutego 2016, 16:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kapturnica wrote:
    A Polke pokochal ? ;) To sie nazywa niekonsekwencja w pogladach hłe hłe hłe
    Nie od razu zeby byl wrogiem polski/polakow ale wiesz dla niego to kraj z zacofanego bloku wschodniego ;p

• ivf-ivf Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2016, 16:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja babcia tez miała w dowodzie ZSRR wpisane :-) takie czasy były.

Magda*, Bozia3 lubią tę wiadomość

• caffe Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2016, 16:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mój mały od trzech tygodni nie doi smoka. Stwierdził, że starych nie chce, a nowe mu nie odpowiadają, więc do buzi czegoś takiego nie weźmie.
    I tym sposobem, a w zasadzie bez stosowania żadnych podstępnych sposobów, sprawa się sama rozwiązała, a bałam się, ze trzeba będzie kombinacji alpejskich żeby go oduczyć.

ivf-ivf, kapturnica, Aasiula, Mega, Dziobak, efcia, Sabina, anna maria, Mimbla, moremi, BISCA, malgos741, satori, Bozia3, SolarPolar lubią tę wiadomość

• ivf-ivf Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2016, 16:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    caffe wrote:
    A mój mały od trzech tygodni nie doi smoka. Stwierdził, że starych nie chce, a nowe mu nie odpowiadają, więc do buzi czegoś takiego nie weźmie.
    I tym sposobem, a w zasadzie bez stosowania żadnych podstępnych sposobów, sprawa się sama rozwiązała, a bałam się, ze trzeba będzie kombinacji alpejskich żeby go oduczyć.

Pewnie nie uwierzycie, ale moje dzieci bez smoka od urodzenia, po prostu nie dałam :-)

Aasiula, efcia, moremi, BISCA, satori lubią tę wiadomość

• ivf-ivf Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2016, 16:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda* wrote:
    Nie od razu zeby byl wrogiem polski/polakow ale wiesz dla niego to kraj z zacofanego bloku wschodniego ;p

Magda, a nie myslalas, że Wasze problemy mogą mieć źródło w takim sposobie myślenia? Tylko nie gniewaj się, że pytam :-)

kapturnica, Magda* lubią tę wiadomość

• caffe Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2016, 16:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ivf-ivf wrote:
    Pewnie nie uwierzycie, ale moje dzieci bez smoka od urodzenia, po prostu nie dałam :-)
    to dobrze :)

ivf-ivf lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 lutego 2016, 16:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bozia3 wrote:
    Jestem Polką - mój ojciec urodził się i pochodził z Krakowa, a mama ze Lwowa - z polskiej rodziny...było tam również wiele innych narodowości....Lwów to kiedyś miasto wielokulturowe - przez to takie ciekawe - Żydzi, Ormianie, Polacy, Rosjanie i Ukraińcy.....kolorowo i wesoło.....teraz ta horda ukraińska tam rządzi i rujnuje miasto.....
    Mieszkałam tam do 10 roku życia.
    A w jakim jezyku tam rozmawialas?
    Moj ojciec z kolei byl przesiedlencem i kiedys znalazlam korespondecje jego mamy ,byla w jezyku rosyjskim,tata tez mial w dowodzie ze urodzony na terenach ZSRR

ivf-ivf, moremi lubią tę wiadomość

• ivf-ivf Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2016, 16:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    caffe wrote:
    to dobrze :)

No, ale Twój syn to już dorosły i podjął dorosłą decyzję :-) fajnie, że tak sprawnie poszło.

caffe, BISCA lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 lutego 2016, 16:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ivf-ivf wrote:
    Opowiadal mi jak w wojsku przygotowywali ich do walki z wojskami rosyjskimi/polskimi ,w razie napasci ;)

Ale E wie ze ja sie mocno utozsamiam z moim krajem,mam wielki szacunek i sentyment moze nie do panswa jako takiego ale do kraju i naszej historii,i nie ma zgrzytow na tym punkcie :-)
    I jak mowilam ze chcialabym by nasz syn mial za drugie imie ,imie slowianskie to mnie poparl no i tak mamy Sebastiaana Milosza (z polskimi literami):-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 lutego 2016, 16:33

ivf-ivf, caffe, Sabina, BISCA, Bozia3 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 lutego 2016, 16:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ivf-ivf wrote:
    Magda, a nie myslalas, że Wasze problemy mogą mieć źródło w takim sposobie myślenia? Tylko nie gniewaj się, że pytam :-)
    Mysle ze to jest bardziej osobiste.
    Ja troche rozumiem skad te napiecie i problemy,wiele oczekiwan w stasunku do niego i to z roznych stron.
    Uwaga.E sam zaproponowal ze pojdzie do psychologa :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 lutego 2016, 16:38

ivf-ivf, caffe, Dziobak, Sabina, moremi, BISCA, Berenika, Bozia3 lubią tę wiadomość

‹‹ 13254 13255 13256 13257 13258 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

"Nie mogę zajść w ciążę" - moja historia starania o dziecko

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko". Opowieść o kobiecie, która nie traci nadziei... "Nie mogę zajść w ciążę, ale nie tracimy nadziei..." - nieplodna_optymistka opowiada o swoich staraniach, drodze do macierzyństwa, leczeniu niepłodności i niegasnącej wierze w to, że się uda! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kwas foliowy podczas starania o dziecko, kwas foliowy w ciąży - dlaczego tak ważny?

Kwas foliowy to witamina z grupy B, o której żadna starająca się o ciążę kobieta, nie powinna zapominać! Kwas foliowy ma ogromny wpływ na rozwój płodu, prawidłowy przebieg ciąży, ale i również płodność kobiety! Dodatkowo przeczytaj dlaczego suplementacja kwasu foliowego zalecana jest czasem również dla mężczyzn.   

CZYTAJ WIĘCEJ

14 zasad dobrego odżywiania podczas starania - co i jak jeść, aby szybciej zajść w ciążę

Odpowiednia dieta płodności może nie tylko polepszyć twoje zdrowie i dobre samopoczucie, ale również wspomóc twoją płodność oraz zapewnić zdrowy rozwój twojego dziecka jak już zajdziesz w ciążę. Co zatem oznacza „odpowiednia dieta”? Znajdziesz tutaj 14 wskazówek, które pomogą Ci lepiej zaplanować posiłki.

CZYTAJ WIĘCEJ