35 +
-
WIADOMOŚĆ
-
Bozia3 wrote:Jestem Polką - mój ojciec urodził się i pochodził z Krakowa, a mama ze Lwowa - z polskiej rodziny...było tam również wiele innych narodowości....Lwów to kiedyś miasto wielokulturowe - przez to takie ciekawe - Żydzi, Ormianie, Polacy, Rosjanie i Ukraińcy.....kolorowo i wesoło.....teraz ta horda ukraińska tam rządzi i rujnuje miasto.....
Mieszkałam tam do 10 roku życia.
Ja Ukraińców nie lubię niestety, moja prababcia mówiła, że byli gorsi od Niemca w czasie wojny.Bozia3, Magda*, Sabina, moremi, satori lubią tę wiadomość
-
ivf-ivf wrote:Ja Ukraińców nie lubię niestety, moja prababcia mówiła, że byli gorsi od Niemca w czasie wojny.
To niestety fałszywa, barbarzyńska nacja bez własnej państwowości....Są wyjątki, ale bardzo niewiele....może to jak z ciapatymi...
Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 lutego 2016, 15:59
kapturnica, efcia, ivf-ivf, Sabina, satori lubią tę wiadomość
-
A ja dzis sama z małym w domu.Starszy z ojcem pojechali na caly dzien do Szaflar powygrzewac sie w cieplych wodach i saunach.Zazdroszcze im troche ale z Maksem nie byloby sensu jechac To niech chociaz oni sie zrelaksuja.A na kolecje robie im pizze domowa
Bozia3, efcia, ivf-ivf, Aasiula, Magda*, Magdala, Sabina, malgos741, satori lubią tę wiadomość
-
Bozia3 wrote:a ja się biorę wreszcie za ten chrust...za dwie godziny goście - a ja na ovu
ale upiekłam dodatkowo do piwa francuskie paluchy z kminkiem, czarnuszką albo z pesto zielonym....efcia, ivf-ivf, malgos741, Bozia3 lubią tę wiadomość
-
u mnie rosół na obiad z lanymi kluskami i duuużo natki
chyba mnie pogielo
z nudow dzisiaj umylam okna, wypralam firanki, no i wogole cala chate wypucowalam
u nas 12stopni i słońce, wiosna idzie jak nic, nareszcie
kapturnica, ivf-ivf, Aasiula, Aasiula, beates, Sabina, Mimbla, moremi, BISCA, satori lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
A mój mały od trzech tygodni nie doi smoka. Stwierdził, że starych nie chce, a nowe mu nie odpowiadają, więc do buzi czegoś takiego nie weźmie.
I tym sposobem, a w zasadzie bez stosowania żadnych podstępnych sposobów, sprawa się sama rozwiązała, a bałam się, ze trzeba będzie kombinacji alpejskich żeby go oduczyć.ivf-ivf, kapturnica, Aasiula, Mega, Dziobak, efcia, Sabina, anna maria, Mimbla, moremi, BISCA, malgos741, satori, Bozia3, SolarPolar lubią tę wiadomość
-
caffe wrote:A mój mały od trzech tygodni nie doi smoka. Stwierdził, że starych nie chce, a nowe mu nie odpowiadają, więc do buzi czegoś takiego nie weźmie.
I tym sposobem, a w zasadzie bez stosowania żadnych podstępnych sposobów, sprawa się sama rozwiązała, a bałam się, ze trzeba będzie kombinacji alpejskich żeby go oduczyć.
Pewnie nie uwierzycie, ale moje dzieci bez smoka od urodzenia, po prostu nie dałamAasiula, efcia, moremi, BISCA, satori lubią tę wiadomość
-
Magda* wrote:Nie od razu zeby byl wrogiem polski/polakow ale wiesz dla niego to kraj z zacofanego bloku wschodniego ;p
Magda, a nie myslalas, że Wasze problemy mogą mieć źródło w takim sposobie myślenia? Tylko nie gniewaj się, że pytamkapturnica, Magda* lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyBozia3 wrote:Jestem Polką - mój ojciec urodził się i pochodził z Krakowa, a mama ze Lwowa - z polskiej rodziny...było tam również wiele innych narodowości....Lwów to kiedyś miasto wielokulturowe - przez to takie ciekawe - Żydzi, Ormianie, Polacy, Rosjanie i Ukraińcy.....kolorowo i wesoło.....teraz ta horda ukraińska tam rządzi i rujnuje miasto.....
Mieszkałam tam do 10 roku życia.
Moj ojciec z kolei byl przesiedlencem i kiedys znalazlam korespondecje jego mamy ,byla w jezyku rosyjskim,tata tez mial w dowodzie ze urodzony na terenach ZSRRivf-ivf, moremi lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyivf-ivf wrote:No właśnie się zastanawiałam jak oni żyją... jak on polakofob. Mi by było ciężko coś takiego zaakceptować :-[
Ale E wie ze ja sie mocno utozsamiam z moim krajem,mam wielki szacunek i sentyment moze nie do panswa jako takiego ale do kraju i naszej historii,i nie ma zgrzytow na tym punkcie
I jak mowilam ze chcialabym by nasz syn mial za drugie imie ,imie slowianskie to mnie poparl no i tak mamy Sebastiaana Milosza (z polskimi literami)Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 lutego 2016, 16:33
ivf-ivf, caffe, Sabina, BISCA, Bozia3 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyivf-ivf wrote:Magda, a nie myslalas, że Wasze problemy mogą mieć źródło w takim sposobie myślenia? Tylko nie gniewaj się, że pytam
Ja troche rozumiem skad te napiecie i problemy,wiele oczekiwan w stasunku do niego i to z roznych stron.
Uwaga.E sam zaproponowal ze pojdzie do psychologaWiadomość wyedytowana przez autora: 6 lutego 2016, 16:38
ivf-ivf, caffe, Dziobak, Sabina, moremi, BISCA, Berenika, Bozia3 lubią tę wiadomość