35 +
-
WIADOMOŚĆ
-
Magdala wrote:Przyslali mi z pociagow wiadomosc, ze jak zajde to bede mogla podrozowac pierwsza klasa w cenie drugiej.
I bez tego mialam cisnienie.
A skad oni wiedza, ze sie staram?
Tu mi sie wlacza fobia paszczowska.paszczakin, Magdala lubią tę wiadomość
-
Kolega z biura czyta nam horoskop z jajem.
Dla baranow w tym tygodniu :
"Podczas gdy obliczasz jakie sa Twoje szanse na seks z kimś w tym tygodniu , inni starają się ocenić jekie jest ryzyko, ze sie z Toba przespia"
hyhyhySabina, malgos741, Mimbla, efcia, anna maria, Berenika, moremi, Magdala, ComeToMeBaby, satori lubią tę wiadomość
-
Wrocilam ze wsi Krakow.
Korek byl na autostradzie A4. myslalam ze mi meza szlag trafi:/.Jechalismy w strugach deszczu wkur..oboje.Spoznilam sie na wizyte, na szczescie nie bylo problemu.
w poczekalni obok mnie siedzial facet o wygladzie palanta, popalajacy od czasu do czasu e-papierosa z laptopem na kolanach.Jego zona ogarniala w tym czasie jakies papiery, umowe..i udawala ze tego nie widzi.Ja widzialam i czulam, nieetety.jak zwrocilam uwage-facet sie obrazil i zszedl z kanapy.
Tak wiec, wchodzac do gabinetu cisnienie mialam chyba 200.
Dzis moj 5 dc, endo 6 mm trojlinijne, pecherzy na razie 5 jesli dobrze pamietam.Gin mowi ze na pewno w sobote bedzie ich jeszcze wiecej.
Pobrali mi krew na hormony i do soboty zostaje z takimi samymi dawkami (caly Gonapeptyl i 175 j.Puregonu).
W sobote popoludniu drugi podglad podwozia-moze poznam date punkcji.Puregon od niedzieli chyba bedzie 200.
Dziekuje za uwage.macduska, Reni, efcia, malgos741, beates, ivf-ivf, BISCA, anna maria, Berenika, moremi, Magdala, ComeToMeBaby, Mega, satori lubią tę wiadomość
-
Mimbla dobre wieści trzymam kciuki za dużo jajec
Mimbla, BISCA lubią tę wiadomość
01.2015 iuiinvicta Gdańska
10.2015 iuiArtemida Olsztyn
ivf Kwiecień punkcja 14.04.2016
kariotypy ok
mutacja MTHFR
ivf listopad Novum co ma być to będzie...transfer 18.11.2017 -
Chcialabym zeby byly dobrej jakosci!Nie musi byc duzo, choinka.
Jutro ide umowic sie na nfz do gina, zeby przed punkcja znow upuscic krew na wirusy.troche tego mam do powtorzeniaBISCA, macduska, moremi, Magdala, ComeToMeBaby, satori lubią tę wiadomość
-
Dongina wrote:Simba nie badz bezczelna
Nie jestem rachitycznym dziadem. Trzymam sie zajebiscie - wierz mi.
Widze ze rozmowa o wychowaniu była:) Hmmm... Jesli chodzi o wychowanie w konwencji RB to tylko baze czai Sandra.
Powiem tak: wychowanie intuicyjne to wychowanie tradycyjne. Wszystkie wasze dywagacje o wartosciach, to ze swiat jest zly i trzeba dziecko na to przygotowac, ze musza byc kary i nagrody by dziecko nie wlazlo na głowe jest zle pojęte;)
Problem w tym ze wy nagrode uznajecie za przeciwwage kary. Za cos dobrego i skutecznego. Z tym ze nagroda wyrzàdza tyle samo złego co kara bo dziecko nie robi niczego dla siebie tylko dla ciebie. Zreszta temat RZEKA. Nie czuje sie kompetentna wyjasniac wam wszystko metodycznie wiec odsyłam do lektury ktora mozna sobie zciàgnac z chomika. Tam autor (majacy dzieci i opierajacy sie rowniez o zrodla naukowe) elegancko i wg mnie bardzo przekonujaco wyjasni wam czym jest ow NAGRODA i przede wszystkim JAK ODBIERA JÀ DZIECKO. Lektura z pewnoscia was ubogaci:) "Wychowanie bez nagrod i kar"
To trudna sztuka wychowac dziecko bez kar i nagrod ale mozliwa - i to bez spiny i bez tłumaczenia czy sie konczy prace o 13.00 czy o 19.00:) Oczywiscie to decyzja kazdej z was: ktos chce dawac klapole - prosze bardzo (tylko nie plakac jak przyleci opieka), ktos chce byc apodyktycznym kapralem - zobaczymy za 15 lat jak to wyjdzie w praniu, ktos chce wychowywac intuicyjnie-tradycyjnie,- prosze bardzo, ktos beznadziejnie bezstresowo- wspöłczuje, ktos chce miec kary i nagrody - hmmm niech lepiej te nagrody sobie przemysli:)
Wasza wola:)
Co do stran: mnie pomog inofolic i Dong Quai - brany nietuzinkowo - do 9 dnia po owulacji (a nie do - jak wiekszosc babek bierze). Moze komus sie przyda - polecam szczegolnie dla tych ktore we wszystkich fazach maja lekki niedobor estrogenu:)
Ty masz jakąś misję czy co?BISCA, kapturnica, Simba, Mega lubią tę wiadomość
-
ivf-ivf wrote:Ty masz jakąś misję czy co?
I po15latach wychowywania starszego syna stwierdzam,ze popoelnie taki sam grzech wychowawczy z mlodszym.Tez bede chuj nie matka karajaca i nagradzajaca.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 lutego 2016, 19:10
Mimbla, ivf-ivf, BISCA, anna maria, anna maria, Sabina, efcia, Mega lubią tę wiadomość
-
kapturnica wrote:Ano ma misje jak widac.Nawracac wszystkie chuj nie matki ale mnie niestety nie przekonala .
Sorry, ale nie moge tego misjonarskiego tonu słuchać, zwłaszcza, że pobrzmiewa w nim protekcja... za małe audytorium na zamkniętym forum chyba byłokapturnica, Jastra, anna maria, Magdala, Simba, efcia, Mega lubią tę wiadomość
-
Mimbla wrote:Chcialabym zeby byly dobrej jakosci!Nie musi byc duzo, choinka.
Jutro ide umowic sie na nfz do gina, zeby przed punkcja znow upuscic krew na wirusy.troche tego mam do powtorzeniaMimbla, anna maria lubią tę wiadomość
-
ivf-ivf wrote:Sorry, ale nie moge tego misjonarskiego tonu słuchać, zwłaszcza, że pobrzmiewa w nim protekcja... za małe audytorium na zamkniętym forum chyba było
Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 lutego 2016, 19:13
ivf-ivf, Mimbla lubią tę wiadomość
-
Dongina wrote:Zawsze mnie bawi hasło o mojej misji. Jeszcze wczoraj 3/4 z was nie wiedzialo nic o RB i mozliwosci wychowania bez nagrod i kar w pelnym poszanowaniu małego człowieka, stad wiedzialam w 100% ze padnie to hasełko. Tłumaczenie zawsze jest niewygodne i czestokroc niemile widziane. Powtarzam: sà nowe, sprawdzone alternatywy wychowawcze do tych co propagujemy. Nawet jesli sie z czyms nie zgadzam to najpierw zglebiam temat zeby miec z czyms sie nie zgodzic.
I ryra mnie czy ktos sie nie przekonałNa prawde mam to gleboko w doopie:)
I vice versumkapturnica, Jastra, anna maria, Sabina, efcia, Mega lubią tę wiadomość
-
Dongina wrote:Zawsze mnie bawi hasło o mojej misji. Jeszcze wczoraj 3/4 z was nie wiedzialo nic o RB i mozliwosci wychowania bez nagrod i kar w pelnym poszanowaniu małego człowieka, stad wiedzialam w 100% ze padnie to hasełko. Tłumaczenie zawsze jest niewygodne i czestokroc niemile widziane. Powtarzam: sà nowe, sprawdzone alternatywy wychowawcze do tych co propagujemy. Nawet jesli sie z czyms nie zgadzam to najpierw zglebiam temat zeby miec z czyms sie nie zgodzic.
I ryra mnie czy ktos sie nie przekonałNa prawde mam to gleboko w doopie:)
ivf-ivf, ania.g, Jastra, Mimbla, anna maria, malgos741, efcia, Mega lubią tę wiadomość
-
caffe wrote:Ideologie ideologiami, a życie życiem.
Cechą ideologii jest to, że wcześniej czy później upadają i pojawiają się nowe.
Szkoda, że niektóre mogą być potencjalnie szkodliwe dla dziecka, ja naprawdę nie widzę nic złego w dyscyplinie i hierarchii wartości, którą wpajali mi rodzice. Moja mama wychowała 5 dzieci, z ogromnym sercem i zaangażowaniem, czułam i czuję do rodziców ogromny szacunek i respekt, kocham ich nad życie, mam głębokie przekonanie, że robię dobrze.kapturnica, BISCA, ania.g, Jastra, caffe, anna maria, Bozia3, Magdala, Simba, efcia, ComeToMeBaby lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyNo padlam!
Jakie nowa "kolezanko" masz sukcesy wychowawcze, zeby wypowiadac sie w temacie jako posiadajaca jedyna sluszna racje?
Wspolczuje? Odsylam do lektury??
Zdajesz sobie sprawe jak smiesznie brzmisz?
To gdzie ta intuicja skoro trzeba cytowac "pana profesora ktory ma dzieci"?
ivf-ivf, BISCA, ania.g, Mimbla, caffe, anna maria, Bozia3, Berenika, Magdala, Simba, efcia, Mega lubią tę wiadomość
-
Jastra wrote:No padlam!
Jakie nowa "kolezanko" masz sukcesy wychowawcze, zeby wypowiadac sie w temacie jako posiadajaca jedyna sluszna racje?
Wspolczuje? Odsylam do lektury??
Zdajesz sobie sprawe jak smiesznie brzmisz?
To gdzie ta intuicja skoro trzeba cytowac "pana profesora ktory ma dzieci"?
No właśnie intuicja jest bekapturnica lubi tę wiadomość
-
Naprawde-pisze sie razem a nie osobno.
Ciekawe, czy z krzakow podgladaja ten watek takze Mormoni lub scjentolodzy.Albo chociaz handlarze Amway'a.anna maria, kapturnica, malgos741, paszczakin, Jastra, Magdala, Simba, efcia, ComeToMeBaby, Mega, satori lubią tę wiadomość