X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

35 +

Oceń ten wątek:
  • sandra80 Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2016, 10:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny a od którego dc bierze się leki antykoncepcyjne przy długim protokole?

gann9jcgo804inbp.png

1lxlm6r.png

sandra80
    "Nie narzekaj, że masz pod górę skoro zmierzasz na szczyt"
  • efcia Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2016, 10:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdala wrote:
    Sandra, ale owu 5/6 dc to niedobrze. Za wczesnie. Slabe jajko moze byc.
    Ale pewnie to wiesz.
    Normalnie kiedy masz?

Magdala niekoniecznie, osobiscie znam dwie udane ciąże z tak wczesnej owulacji, wiec nie ma reguły
    Sandra oby to byla trzecia :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 lutego 2016, 10:21

pierwiastka, sandra80, krycha.stara, satori lubią tę wiadomość

• sandra80 Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2016, 10:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    efcia wrote:
    Magdala niekoniecznie, osobiscie znam dwie udane ciąże z tak wczesnej owulacji, wiec nie ma reguły
    Sandra oby to byla trzecia :-)

kochana dzięki za słowa pocieszenia, ale już krew leci także po ptakach, myślę że to przez castagnus

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 lutego 2016, 10:27

efcia, krycha.stara lubią tę wiadomość

gann9jcgo804inbp.png

1lxlm6r.png

sandra80
  • pierwiastka Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2016, 10:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sandra80 wrote:
    kochana dzięki za słowa pocieszenia, ale już krew leci także po ptakach, myślę że to przez castagnus
    jak brałam to pierwszy cykl z castagnusem też miałam krótszy i obfitsza @ a kolejne już były w normie, tak że ja bym nie odstawiała

satori lubi tę wiadomość

jeżeli plan A nie wypali, alfabet ma jeszcze 25 liter ;)
  • sandra80 Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2016, 10:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pierwiastka wrote:
    jak brałam to pierwszy cykl z castagnusem też miałam krótszy i obfitsza @ a kolejne już były w normie, tak że ja bym nie odstawiała

no nie wiem właśnie, sprawdzę tą prolaktynę w sobotę i zobaczę, nie wiem czy nie zaszkodzi też przy stymulacji do in vitro, także chyba odstawię jednak, aj tam nie lubię podejmować takich decyzji :(

gann9jcgo804inbp.png

1lxlm6r.png

sandra80
  • pierwiastka Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2016, 10:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sandra80 wrote:
    no nie wiem właśnie, sprawdzę tą prolaktynę w sobotę i zobaczę, nie wiem czy nie zaszkodzi też przy stymulacji do in vitro, także chyba odstawię jednak, aj tam nie lubię podejmować takich decyzji :(
    to byś musiała z doktorem skonsultować czy nie zaszkodzi
    ehhh, te decyzje...
    kciukam za stymulację &&&

jeżeli plan A nie wypali, alfabet ma jeszcze 25 liter ;)
  • Simba Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2016, 11:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien dobry
    Dzisiaj zaciskamy kciuki za nowe fasolinki (troche jest w prokreacji) i robimy golabki - i pamietamy zeby nie szczepic dzieci i nie karmic piersia

ivf-ivf, kapturnica, BISCA, moremi, Reni, malgos741, efcia, krycha.stara, Berenika, Mega, Mimbla, satori lubią tę wiadomość

a8vSp1.png
  • ComeToMeBaby Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2016, 11:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sandra80 wrote:
    czyli jak podejrzewałam owulacja była około 5-6 dc,
    że co?.... to jest w ogóle możliwe???

Kometowy Kosmita- lądowanie 21.10.2016 :-)
    c5e015d88e.png
  • sandra80 Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2016, 11:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ComeToMeBaby wrote:
    że co?.... to jest w ogóle możliwe???

No jestem przykładem tego, tylko ta owu pewnie strasznie słaba, ale podczas @ miałam dużo płodnego śluzu, temperaturę zaczęłam mierzyć około 8 czy 9 dnia nie wpisywałam jej bo od razu ponad 37 stopni. Jeszcze jest możliwość że to cykl bezowulacyjny był, tylko skąd takie wysokie temperatury?

gann9jcgo804inbp.png

1lxlm6r.png

sandra80
  • sandra80 Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2016, 11:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paszczakin wrote:
    ja nie pomoge, bo krotki mialam..

a nie wiesz paszczak od czego zależy jaki protokół dobierają?

gann9jcgo804inbp.png

1lxlm6r.png

sandra80
  • Mimbla Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2016, 11:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sandra80 wrote:
    No jestem przykładem tego, tylko ta owu pewnie strasznie słaba, ale podczas @ miałam dużo płodnego śluzu, temperaturę zaczęłam mierzyć około 8 czy 9 dnia nie wpisywałam jej bo od razu ponad 37 stopni. Jeszcze jest możliwość że to cykl bezowulacyjny był, tylko skąd takie wysokie temperatury?

uhm, ja bym obstawiała za bezowulacyjnym raczej.

A antykoncepty - to zdaje się od początku cyklu się bierze, pewna nie jestem.
    Ja taki długi protokół z wyciszeniem (Marvelonem, paskudztwo) miałam w marcu ub. roku. Brałam te antykoncepty wtedy jakieś 30 parę dni. ( 1 op i jeszcze kilka tabletek).

krycha.stara lubi tę wiadomość

35+, czynnik męski uwarunkowany genetycznie. 3 x IVF (12.2014, 04.2015, 02.2016)
    d51054bc0b.png
  • ComeToMeBaby Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2016, 11:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sandra80 wrote:
    o kurdę, pierwszy raz się z czymś takim spotykam.
    niezłe jaja
    niestety- nie pomogę.

Kometowy Kosmita- lądowanie 21.10.2016 :-)
    c5e015d88e.png
  • sandra80 Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2016, 11:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paszczakin wrote:
    na 100 Ci nie powiem, ale chyba przy "mniejszych" owulacjach zaleca sie dlugi, przy niskim amh tez.. zeby jeden cyl jajka oszczedzic, to wiecej dojrzeje w nastepnym..
    ale pewna nie jestemm.. ja mialam amh 7,4 przy ostatnim ifv, wiec nikt dlugiego nie proponowal..

ciekawe jaki mi zaproponują amh 2,39 ale endometriozę też a przy niej czytałam, że długim się idzie

gann9jcgo804inbp.png

1lxlm6r.png

sandra80
  • kapturnica Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2016, 11:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Taaa jak towarzystwa wzajemnej adoracji nie ma, to na watku puchy i nie ma sie kto czego czepiac.Co za szkoooodaaaaa..... Dzien dobery ;-)

efcia lubi tę wiadomość

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • kapturnica Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2016, 12:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Simbulec moge Ci wylizac ego ? za uspokojenie mnie wczoraj ;-)

Simba lubi tę wiadomość

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 lutego 2016, 12:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bry.

U mnie nie ma prądu. Łeb nastroszony, ciuchy zmięte , dobrze że mam gaz a nie kuchenkę elektryczną.
    Pojechałam po kasę, bankomat zdechł,dobrze że bank tuż obok. Powiem Wam że czasy bez komputeryzacji były piękne. W życiu tak szybko nie wypłaciłam kasy. Jeden kwiatek, dwie minuty i do widzenia.

Pozdrawiam staraczki, zaciążone i swiezynki.

Co by tu jeszcze.
    Wczoraj byłam na wycieczce szkolnej, w Marcu patrzę, a na nowych spodniach niebieska plama, na kurtce też. Picie mi się wolał do mojej niebieskiej świętej torebki i zachciało jak się puścić farbę. Założę się że na spodniach i kurtce ten barwnik będzie wyjątkowo trwały.

Miłego dnia.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 lutego 2016, 11:59

BISCA, ivf-ivf, Bozia3, moremi, Reni, Simba, efcia, krycha.stara, beates, Mega, Mimbla, satori lubią tę wiadomość

• sandra80 Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2016, 12:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kapturnica wrote:
    Simbulec moge Ci wylizac ego ? za uspokojenie mnie wczoraj ;-)

tylko przez pomyłkę po endo Jej nie liż, może się przydać ;)

kapturnica, Simba, krycha.stara lubią tę wiadomość

gann9jcgo804inbp.png

1lxlm6r.png

sandra80
  • Reni Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2016, 12:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bry chujnia z grzybnią

jutro idę na krew i usg

nadal nic nie wiem

krycha.stara lubi tę wiadomość

2 IUI, 4 IVF ICSI. 70 cs..Naturalsik!!! Mamy Dziedzica! graphics-bees-482908.gifdqpri09ky14nbyvi.png
  • BISCA Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2016, 12:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    macduska wrote:
    Bry.

U mnie nie ma prądu. Łeb nastroszony, ciuchy zmięte , dobrze że mam gaz a nie kuchenkę elektryczną.
    Pojechałam po kasę, bankomat zdechł,dobrze że bank tuż obok. Powiem Wam że czasy bez komputeryzacji były piękne. W życiu tak szybko nie wypłaciłam kasy. Jeden kwiatek, dwie minuty i do widzenia.

Co by tu jeszcze.
    Wczoraj byłam na wycieczce szkolnej, w Marcu patrzę, a na nowych spodniach niebieska plama, na kurtce też. Picie mi się wolał do mojej niebieskiej świętej torebki i zachciało jak się puścić farbę. Założę się że na spodniach i kurtce ten barwnik będzie wyjątkowo trwały.

Miłego dnia.

Czyli rutyna u Ciebie, tak ;-)

macduska, efcia lubią tę wiadomość

ijpbdf9hohkdu6ur.png
  • sandra80 Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2016, 12:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    macduska wrote:
    Bry.

Co by tu jeszcze.

Miłego dnia.

oj Duśka

macduska lubi tę wiadomość

gann9jcgo804inbp.png

1lxlm6r.png

sandra80
‹‹ 13372 13373 13374 13375 13376 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Endometrioza a starania o ciążę - poruszające historie trzech kobiet

Endometrioza jest na tyle niezbadaną jeszcze do końca chorobą, że postawienie prawidłowej diagnozy może zająć lata... A właściwa diagnoza i szybkie podjęcie odpowiedniego leczenia, to najważniejsza kwestia szczególnie w przypadku kobiet, które starają się o dziecko. Trzy kobiety podzieliły się z nami swoimi doświadczeniami w drodze do diagnozy endometriozy i upragnionego macierzyństwa. Przeczytaj historie, które dodają skrzydeł i nadziei, że pomimo trudów będzie dobrze! 

CZYTAJ WIĘCEJ

5 rzeczy, które wesprą Twoje starania o dziecko!

Rozpoczynacie starania o dziecko. Wykonujesz kolejne testy ciążowe i… nic. Zastanawiasz się, dlaczego to tyle trwa, skoro „wszyscy” wokół informują o tym, że spodziewają się dziecka. Tak naprawdę wiele starań kończy się sukcesem dopiero po pewnym czasie, a niepłodność dotyczy już blisko 15-20% par. Sprawdź, co możesz zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na szczęśliwe poczęcie.

CZYTAJ WIĘCEJ

Śluz szyjkowy, śluz z podniecenia, wydzielina z pochwy, upławy - jak odróżniać?

Śluz szyjkowy to bardzo ważny wskaźnik kobiecej płodności. Jak odróżniać poszczególne rodzaje śluzu? Czym różni się naturalny śluz szyjkowy od śluzu wynikającego z podniecenia? Czym są upławy i kiedy warto zgłosić się do lekarza? Jak zapisywać poszczególne rodzaje śluzu w aplikacji OvuFriend? 

CZYTAJ WIĘCEJ