Słaba jakość komórek jajowych? To nie wyrok.

Poznaj autorski program poprawy jakości komórek dla pacjentek przed leczeniem in vitro, z niską rezerwą jajnikową i słabą odpowiedzią na stymulację hormonalną.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

35 +

Oceń ten wątek:
  • grosza Autorytet

Wysłany: 27 września 2013, 15:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a ja korzystałam z tego przepisu
    http://www.wielkiezarcie.com/recipe10920.html

0bfca738c07d15d024deec4f02710b8b.png
  • Reni Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Andzia
    ja wrzucam grzyby do lekko osolonej wody i tak gotuję do +/- 10 min
    wyjmuję na talerze do przestygnięcia i przeschnięcia
    potem przekładam do słoików tak niewiele ponad 1/2 słoika
    ja lubię mocne więc 1 słoik octu 2 słoiki wody
    wrzucam liście laurowe i pieprz w ziarenkach (wrzucam mniej więcej tyle liści ile słoików 2*pieprz w ziarenkach ile słoików) trochę cukru
    jak się zagotuje to te liście i pieprz przerzucam do słoików i zalewam wrzącym octem grzyby
    zalewam mieszam żeby powietrze wyszło zalewam znowu pod samą nakrętkę zakręcam i stawiam do góry dnem, żeby sprawdzić czy nie będzie przeciekał

Andzia33 lubi tę wiadomość

2 IUI, 4 IVF ICSI. 70 cs..Naturalsik!!! Mamy Dziedzica! graphics-bees-482908.gifdqpri09ky14nbyvi.png
  • Reni Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mój M był wczoraj i lipa tylko koszyk ale za to 8 Kani :-) takich 15-20 cm :-) mniam
    Bozia3 wrote:
    jutro jadę znów na grzyby, choć może być kiepsko...jest za zimno...no ale przynajmniej przelecę się po lesie...jajo przewietrzyć..;)

2 IUI, 4 IVF ICSI. 70 cs..Naturalsik!!! Mamy Dziedzica! graphics-bees-482908.gifdqpri09ky14nbyvi.png
  • Reni Autorytet

Wysłany: 27 września 2013, 15:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angela strasznie dużo tych leków miałaś!
    nieźle ale są efekty
    angela wrote:
    Aga - spisałaś się na piątkę - czekam z niecierpliwością na ciąg dalszy. Ja brałam 8 lutein dziennie pod język , 3 duphastony i 1 estrofem - podziałało!!!!

Andzia33, nick nieaktualny, angela lubią tę wiadomość

• Andzia33 Autorytet

Wysłany: 27 września 2013, 15:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angela to super ,że już zbliżasz się do chwili gdy przytulisz swoje maleństwo,życzę żeby wszystko poszło jak należy!
    I chciałam zapytac ile masz lat ,że ze względu na wiek ta cc?

nick nieaktualny, nick nieaktualny, angela lubią tę wiadomość

Andzia33
  • Bozia3 Autorytet

Wysłany: 27 września 2013, 16:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angela super - niedługo do nas dołączysz w staraniach o braciszka dla Lenki..:)

Reni - jaką miałaś zaleconą dawkę dupka od swojego wibrka? Bo ja mam wykupiony - moja ginka wahała się kilka cykli temu czy dać mi czy nie, w końcu mówiła wtedy, żebym może spróbowała jeden cykl..ale ja go nie zażywałam i nie pamiętam jaka to była dawka - chyba 3x1? Może teraz spróbuje ten cykl z dupkiem - bo mi leży w szufladzie i gnuśnieje...;)

nick nieaktualny, angela, Andzia33 lubią tę wiadomość

FZuMp1.png

• Bozia3 Autorytet

Wysłany: 27 września 2013, 16:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Andzia ja robię grzyby podobnie jak Reni - natomiast nigdy nie osuszałam ich po gotowaniu - bo ja w sumie lubię te gluty....ja po gotowaniu wrzucam je na chwilkę do wrzącej zalewy z octu i potem wszystko ładuje do słoika...Żeby było ładnie w słoikach, to mieszam grzyby różne - kurki, podgrzybki, rydze - wtedy jest kolorowo o ślicznie :). Do zalewy dodaje kolory pieprz w ziarnach (czerwony, biały i czarny) i żółte kulki gorczycy..

FZuMp1.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 września 2013, 16:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witajcie jestem nowa i chciałam poprosic jeśli ktos mógłby zerknąc na mój wykres... nic nie rozumiem, pierwsze wzrost temperatury i negatywny test owulacyjny teraz znowu pojawiły sie dwie krechy na teście a temperatura spada... była już owulacją czy będzie?? prosze ... bardzo chce fasolke mam juz dwójkę dzieci 13 i 11...

nick nieaktualny, nick nieaktualny, Iwone, anek42, Olena, Andzia33 lubią tę wiadomość

• Bozia3 Autorytet

Wysłany: 27 września 2013, 16:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pepapigg wrote:
    witajcie jestem nowa i chciałam poprosic jeśli ktos mógłby zerknąc na mój wykres... nic nie rozumiem, pierwsze wzrost temperatury i negatywny test owulacyjny teraz znowu pojawiły sie dwie krechy na teście a temperatura spada... była już owulacją czy będzie?? prosze ... bardzo chce fasolke mam juz dwójkę dzieci 13 i 11...
    ja się tam do końca nie znam...ale skoro masz takie skoki - to zapisz się na monitoring do gina - będziesz wiedzieć co dzieje się naprawdę - bo temperatura i testy lubią płatać figle....według mnie to teraz owulkę dopiero będziesz mieć albo własnie ją masz...

nick nieaktualny, Andzia33 lubią tę wiadomość

FZuMp1.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 września 2013, 16:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziękuje Bozia3 :) więc dzisiaj przytulanko i może jeszcze jest szansa na fasolkę...

• Rzutka Przyjaciółka

Wysłany: 27 września 2013, 17:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bozia3 wrote:
    Rzutka -z tego co troszkę zaobserwowałam - to chyba nieźle działa na facetów l-karnityna. Ja polecam...no chyba, że to jakieś bardzo poważne problemy, to wtedy suplementacja na niewiele się zda...
    Dzieki, nie znalam tego, poszukam w necie co pisza i gdzie mozna kupic, dzieki!

ovufriend.pl
  • promyk Autorytet

Wysłany: 27 września 2013, 17:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc dziewczyny. Temat kreci sie o grzybkach, taki wiec wrzuce cos swojego. Ktora z was ogladala wczorajszy teleekspres - pokazali cudenko ktore znalazl grzybiarz w okolicy ciechocinka. Tyle was namawialam - kierunek torun i okolice. Bylam na kontroli - jeszcze chorobowe do srody. Cos tam jeszcze slyszal.
    Czesc pepapigg :-) :-) :-)

Promyk
  • Reni Autorytet

Wysłany: 27 września 2013, 18:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bozia 1 tab dziennie przez 10 dni dwa dni po owilce

caffe lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 września 2013, 18:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pepapigg wrote:
    dziękuje Bozia3 :) więc dzisiaj przytulanko i może jeszcze jest szansa na fasolkę...
    witaj,
    Bozia ma rację,to może być owulka, działajcie, nigdy nic nie wiadomo!!!

nick nieaktualny, Andzia33 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 września 2013, 18:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angela, dzięki za wiarę w moje jajca ;-)
    ależ ten czas szybko leci, lada chwila powitamy nasze pierwsze forumowe dzieciątko - wspaniale ;-)

grosza, nick nieaktualny, angela, Andzia33 lubią tę wiadomość

• caffe Autorytet

Wysłany: 27 września 2013, 19:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reni wrote:
    Bozia 1 tab dziennie przez 10 dni dwa dni po owilce
    Ja mam brać 2x1. Jeśli ktoś ma niski progesteron, to jedna tabletka to zbyt mało.

nick nieaktualny lubi tę wiadomość

• Iwone Autorytet

Wysłany: 27 września 2013, 19:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 stycznia 2018, 11:55

Mango, nick nieaktualny, anek42, Olena, Andzia33 lubią tę wiadomość

• Mango Autorytet

Wysłany: 27 września 2013, 20:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to trzymam kciuki ;) Powodzenia za efekt zieloności ;)
    Iwone wrote:
    Olena u mnie też weekend będzie decydujący ;)

Iwone, nick nieaktualny, Olena, Andzia33 lubią tę wiadomość

Mango motylki.gif i jej marzenie <3
  • Bozia3 Autorytet

Wysłany: 27 września 2013, 20:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    caffe wrote:
    Ja mam brać 2x1. Jeśli ktoś ma niski progesteron, to jedna tabletka to zbyt mało.
    Chyba zacznę od jutra po jednej przez 10 dni i zbadam sobie za kilka dni progesteron....nie zaszkodzi, a może pomoże... :)

caffe, nick nieaktualny lubią tę wiadomość

FZuMp1.png

• caffe Autorytet

Wysłany: 27 września 2013, 20:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bozia3 wrote:
    Chyba zacznę od jutra po jednej przez 10 dni i zbadam sobie za kilka dni progesteron....nie zaszkodzi, a może pomoże... :)
    Ja, jak wiadomo mam problem z progesteronem i moja dawka jest na uregulowanie okresu. W przypadku ciąży dawka jest większa i brałam 2x2.
    Ale tak jak widać po Miśku, 2x2 to był "pryszcz" :)

Tak jak mówiłam, to zależy od tego jaki się ma poziom tego hormonu.

nick nieaktualny lubi tę wiadomość

‹‹ 1338 1339 1340 1341 1342 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Siatki centylowe wzrostu chłopców i dziewczynek - czym są i jak je czytać?

Siatki centylowe to narzędzie, które pomaga monitorować rozwój fizyczny dzieci, takich jak wzrost, waga czy obwód głowy. Są one ważnym wskaźnikiem zdrowia, umożliwiającym ocenę, czy dziecko rozwija się w normie dla swojego wieku i płci. Dzięki siatkom centylowym rodzice i specjaliści mogą wcześnie wykryć potencjalne problemy zdrowotne lub rozwojowe. W artykule wyjaśniamy, jak czytać siatki centylowe i na co zwracać uwagę podczas interpretacji wyników.

CZYTAJ WIĘCEJ

10 fascynujących faktów o ciąży, które poznasz dzięki aplikacji OvuFriend!

Jesteś ciekawa co czeka Cię w kolejnym tygodniu ciąży? Jak rozwija się Twój maluszek? A może chciałabyś na bieżąco śledzić objawy swojej ciąży i przyrost wagi na siatkach centylowych dopasowanych indywidualnie dla Ciebie? Sprawdź, co jeszcze fascynującego odkryjesz w trybie ciążowym w aplikacji OvuFriend! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Nieudane in vitro nie przekreśla marzeń o dziecku – sprawdź, jak dobrze przygotować się do kolejnej próby.

Wiele par zmagających się z niepłodnością doświadcza ogromnego rozczarowania, gdy procedura in vitro nie kończy się ciążą. Choć taka sytuacja bywa trudna i często rodzi poczucie bezradności, nie oznacza to, że z marzenia o dziecku trzeba zrezygnować. Niepowodzenie nie przekreśla szans na sukces – przeciwnie, może stać się ważnym momentem, by zatrzymać się, dokładniej przeanalizować przebieg leczenia i lepiej przygotować się do kolejnej próby.

CZYTAJ WIĘCEJ