X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

35 +

Oceń ten wątek:
  • Mango Autorytet

Wysłany: 3 października 2013, 10:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga mimo wszystko trzymamy za nową zieloną kropkę na forum, bo chwilowo mamy tu jesień :(

bliska77, inessa, Olena lubią tę wiadomość

Mango motylki.gif i jej marzenie <3
  • caffe Autorytet

Wysłany: 3 października 2013, 10:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miłego dnia dziewczynki :)

bliska77, inessa, pepapig lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 października 2013, 10:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mango wrote:
    Aga mimo wszystko trzymamy za nową zieloną kropkę na forum, bo chwilowo mamy tu jesień :(
    oj tak, zielone kropeczki przydałyby się bardzo, bo zastój niesamowity nam się zrobił ;-)

inessa, pepapig, Andzia33, Mango, Iwone lubią tę wiadomość

• Bozia3 Autorytet

Wysłany: 3 października 2013, 10:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć

Nati trzymaj się mocno

Reni daj znać - przede wszystkim, czy podobało CI się badanie...;)

Aga ja też się staram nie nakręcać - podziwiam Olenę za wielki optymizm.....mnie potem te spadki nastroju bardzo bolą - więc wolę za wczasu nie wpadać w niepotrzebną euforię...

Inessa wydajesz mi się jakaś spokojniejsza w tych staraniach...i opanowana przez lekarkę i dobrze....:)

bliska77, inessa, Nati74, Andzia33, Mango, megan8 lubią tę wiadomość

FZuMp1.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 października 2013, 10:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bozia3 wrote:
    Cześć

Nati trzymaj się mocno

Reni daj znać - przede wszystkim, czy podobało CI się badanie...;)

Aga ja też się staram nie nakręcać - podziwiam Olenę za wielki optymizm.....mnie potem te spadki nastroju bardzo bolą - więc wolę za wczasu nie wpadać w niepotrzebną euforię...

Inessa wydajesz mi się jakaś spokojniejsza w tych staraniach...i opanowana przez lekarkę i dobrze....:)
    Bozia, dokładnie, wolę w spokoju poczekać na @ niż nakręcać sie i potem znowu przykro i żal.....

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 października 2013, 10:52

inessa, Iwone lubią tę wiadomość

• caffe Autorytet

Wysłany: 3 października 2013, 10:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reni, daj znac jak wrażenia po usg ;)

Bozia, a Ty daj znac co z progesteronem. W którym dc go badalaś, bo nie wiem?

bliska77, Mango lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 października 2013, 10:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bozia wiesz tak naprawde na nic nie licze mimo,że tempka jest jaka jest ale progesteron mówi nam wszystko :)
    Widocznie tak ma być i nie zmienie tego chocbym nie wiem co robiła!!!
    A Twój spadek napisałam Ci pod wykresem ale może to drugie jajeczko peka dopiero :)

bliska77, Andzia33, megan8 lubią tę wiadomość

• caffe Autorytet

Wysłany: 3 października 2013, 11:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Inessa, nie ma możliwości zeby drugie teraz pękło. Jeśli pęka jedno po drugim, to jest to możliwe w bardzo krótkim czasie. Natomiast progesteron związany z jedną owulacją powoduje, że do kolejnej nie dochodzi. gdyby było inaczej to prawie wszędzie ciąże byłyby mnogie.

inessa, bliska77, Nati74, Andzia33, megan8 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 października 2013, 11:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Caffe ja wiem ale wiesz trzeba jakoś podbudować Bozie :D a moze to zagnieżdżenie jest :)
    Ale dzieki za wytłumaczenie bo to ciekawe jest!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

caffe, bliska77, megan8 lubią tę wiadomość

• Bozia3 Autorytet

Wysłany: 3 października 2013, 11:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    caffe wrote:
    Inessa, nie ma możliwości zeby drugie teraz pękło. Jeśli pęka jedno po drugim, to jest to możliwe w bardzo krótkim czasie. Natomiast progesteron związany z jedną owulacją powoduje, że do kolejnej nie dochodzi. gdyby było inaczej to prawie wszędzie ciąże byłyby mnogie.
    Dokładnie tak jest. Albo ono pękło wtedy zaraz po tamtym, albo wcale i wtedy wchłania się przed kolejną @. W pierwszą ciążę zaszłam po 3-4 miesiącach zażywania dupka. Teraz lekarka mi go nie zalecała za bardzo, ale receptę dała na moją prośbę. W dwóch cyklach w drugiej fazie (6-7 dpo) badałam progesteron - raz miałam ponad 20 więc super i wtedy właśnie lekarka zakazała dupka, ale potem miałam 8 - więc słabo i pewnie cykl bezowulacyjny lub duża niedomoga ciałka. Teraz sprawdzę i sie przekonam jak jest w tym cyklu - może ja mam raz ok - a raz nie ok? Juz sama nei wiem..czy ten progesteron to sprawa stała, czy zmienia sie w róznych cyklach...

inessa, bliska77, Andzia33, megan8 lubią tę wiadomość

FZuMp1.png

• caffe Autorytet

Wysłany: 3 października 2013, 11:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    inessa wrote:
    Caffe ja wiem ale wiesz trzeba jakoś podbudować Bozie :D a moze to zagnieżdżenie jest :)
    Ale dzieki za wytłumaczenie bo to ciekawe jest!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
    Wiesz, trzeba wspierać owszem, ale nie ma co nakręcać na coś nierealnego :)

inessa, bliska77 lubią tę wiadomość

• caffe Autorytet

Wysłany: 3 października 2013, 11:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bozia, mnie się wydaje, że progesteron może się z mieniac w róznych cyklach. Tak samo jak cykle się zmieniają. Ale wazne żeby ogólnie byl ok, bo jak zawsze jest niski to jest problem, ale jak się zdarzy raz na jakis, że jest niższy to nie ma się czym przejmować. Po prostu kiepski cykl może się zdarzyć raz na jakiś czas.

inessa, bliska77 lubią tę wiadomość

• Bozia3 Autorytet

Wysłany: 3 października 2013, 11:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    caffe wrote:
    Bozia, mnie się wydaje, że progesteron może się z mieniac w róznych cyklach. Tak samo jak cykle się zmieniają. Ale wazne żeby ogólnie byl ok, bo jak zawsze jest niski to jest problem, ale jak się zdarzy raz na jakis, że jest niższy to nie ma się czym przejmować. Po prostu kiepski cykl może się zdarzyć raz na jakiś czas.
    Ja to rozumiem caffe - tylko trapi mnie jedno - "czy czasami niski progesteron" - to wynik "czasami bezowulacyjnego cyklu" - i wtedy to zrozumiałe - czy jednak ta niedomoga ciałka może zdarzać się też czasami w normalnych owulacyjnych cyklach i wtedy karmienie się dupkiem miesiącami niezależnie od cyklu ma jakiś tam sens...tak na wszelki wypadek...

No nic...to tylko takie moje rozmyślania..:)

inessa, caffe, bliska77 lubią tę wiadomość

FZuMp1.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 października 2013, 11:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Caffe masz racje przepraszam <3
    A co do progesteronu to słyszałam,ze różnie to moze być w cyklach a wczoraj na forum lekarskim przeczytałam ciekawostke,ze Duphston podwyższa poziom progestronu ale ze spokojem mozna w tym czasie robić badania bo w badaniach on nie zostanie wykazany ponieważ jest on syntetykiem szok dla mnie!!!!

caffe, bliska77 lubią tę wiadomość

• Bozia3 Autorytet

Wysłany: 3 października 2013, 11:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak inesska - dlatego też on nie podwyższa tempki....inaczej jest z luteiną..

caffe, bliska77, Andzia33, inessa lubią tę wiadomość

FZuMp1.png

• Reni Autorytet

Wysłany: 3 października 2013, 12:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jestem

mój wibrogin kazał mi zrobić usg w piątek ale gdzieś na mieście, bo on wyjeżdza.
    No i wpadłam na chytry gestapowski plan, że pójdę do luxmedu gdzie mam abonament i udało mi się wczoraj dostać do gina :-) a u niego wysępiłam skierowanie na usg.. gorzej z terminami usg... na piątek już nie ma
    ale zwolnił się termina właśnie na dzisiaj
    Zadzwoniłam do wibrka czy jeden dzień robi różnicę .. powiedział, że ok może być
    i tu myślę, że ktoś na górze nade mną czuwa.. jutro mogłoby być po wszystkim a w poniedziałek to już w ogóle..

endo 7,7 przedwczoraj 6,7
    prawy 19,5! przedwczoraj 9,9 wow!

i jest tylko jeden pęcherzyk - lekarz powiedział, że to bardzo dobrze
    miałyście rację, że clo może przyspieszyć wzrost ale byłabym zła jakby jutro poszła na usg a tam nic.. nawet nie wiedziałabym czy pęcherzyk urósł

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 października 2013, 12:14

caffe, bliska77, Olena, Andzia33, inessa, Mango, anek42 lubią tę wiadomość

2 IUI, 4 IVF ICSI. 70 cs..Naturalsik!!! Mamy Dziedzica! graphics-bees-482908.gifdqpri09ky14nbyvi.png
  • caffe Autorytet

Wysłany: 3 października 2013, 12:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bozia3 wrote:
    Ja to rozumiem caffe - tylko trapi mnie jedno - "czy czasami niski progesteron" - to wynik "czasami bezowulacyjnego cyklu" - i wtedy to zrozumiałe - czy jednak ta niedomoga ciałka może zdarzać się też czasami w normalnych owulacyjnych cyklach i wtedy karmienie się dupkiem miesiącami niezależnie od cyklu ma jakiś tam sens...tak na wszelki wypadek...

No nic...to tylko takie moje rozmyślania..:)
    Pewnie to ruska ruletka, bo chcący to wszystko sprawdzać to trzeba byłoby z gabinetu i laboratorium nie wychodzić :)

bliska77, inessa lubią tę wiadomość

• caffe Autorytet

Wysłany: 3 października 2013, 12:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    inessa wrote:
    Caffe masz racje przepraszam <3
    Nie chodzilo mi o strofowanie Ciebie, ale o ostudzenie Twoimch emocji i wyobraźni ;)

inessa lubi tę wiadomość

• caffe Autorytet

Wysłany: 3 października 2013, 12:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bozia3 wrote:
    Tak inesska - dlatego też on nie podwyższa tempki....inaczej jest z luteiną..
    co widać u mnie :P

inessa lubi tę wiadomość

• caffe Autorytet

Wysłany: 3 października 2013, 12:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reni wrote:
    jestem

mój wibrogin kazał mi zrobić usg w piątek ale gdzieś na mieście, bo on wyjeżdza.
    No i wpadłam na chytry gestapowski plan, że pójdę do luxmedu gdzie mam abonament i udało mi się wczoraj dostać do gina :-) a u niego wysępiłam skierowanie na usg.. gorzej z terminami usg... na piątek już nie ma
    ale zwolnił się termina właśnie na dzisiaj
    Zadzwoniłam do wibrka czy jeden dzień robi różnicę .. powiedział, że ok może być
    i tu myślę, że ktoś na górze nade mną czuwa.. jutro mogłoby być po wszystkim a w poniedziałek to już w ogóle..

endo 7,7 przedwczoraj 6,7
    prawy 19,5! przedwczoraj 9,9 wow!

i jest tylko jeden pęcherzyk - lekarz powiedział, że to bardzo dobrze
    miałyście rację, że clo może przyspieszyć wzrost ale byłabym zła jakby jutro poszła na usg a tam nic.. nawet nie wiedziałabym czy pęcherzyk urósł
    To Ty się już zacznij bzykac :P

inessa lubi tę wiadomość

‹‹ 1353 1354 1355 1356 1357 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

3 kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności

Za problemy z płodnością w równym stopniu odpowiadają czynniki żeńskie, jak męskie. Jednak problemy z płodnością u mężczyzn w dalszym ciągu są większym tabu. Czas to zmienić! Jakie są najważniejsze i kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności? Co w sytuacji, gdy wyniki nasienia nie napawają optymizmem? Które składniki są istotne w kontekście męskiej płodności? Wszystko wyjaśnia diagnosta laboratoryjny, seminolog - mgr anal. med. Piotr Nazarek. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Warto walczyć o swoje marzenia, czyli historie starań o dziecko zakończone happy endem

O tym jak trudna i wyboista potrafi być droga do macierzyństwa, wiedzą doskonale pary, które od lat bezskutecznie starają się o dziecko. Niekończące się badania, intensywne szukanie przyczyny niepowodzeń, poddawanie się procedurom, ciągła walka, momentami bezsilność, ale też niegasnąca nadzieja... Dzisiaj swoją historią podzieliły się z nami dwie pary, których droga do wymarzonego macierzyństwa nie była łatwa. Karolina i Łukasz oraz Asia i Paweł opowiadają swoje poruszające historie zakończone happy endem! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Przyczyny niepowodzenia in vitro - jakie?

Procedura in vitro to niekiedy jedyna szansa dla par bezskutecznie starających się o dziecko i walczących z niepłodnością. Choć skuteczność metody jest wysoka, niestety nie zawsze kończy się sukcesem... Jakie są najczęstsze przyczyny niepowodzeń przy IVF?

CZYTAJ WIĘCEJ