35 +
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyMango wrote:Aga mimo wszystko trzymamy za nową zieloną kropkę na forum, bo chwilowo mamy tu jesień
inessa, pepapig, Andzia33, Mango, Iwone lubią tę wiadomość
-
Cześć
Nati trzymaj się mocno
Reni daj znać - przede wszystkim, czy podobało CI się badanie...
Aga ja też się staram nie nakręcać - podziwiam Olenę za wielki optymizm.....mnie potem te spadki nastroju bardzo bolą - więc wolę za wczasu nie wpadać w niepotrzebną euforię...
Inessa wydajesz mi się jakaś spokojniejsza w tych staraniach...i opanowana przez lekarkę i dobrze....bliska77, inessa, Nati74, Andzia33, Mango, megan8 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyBozia3 wrote:Cześć
Nati trzymaj się mocno
Reni daj znać - przede wszystkim, czy podobało CI się badanie...
Aga ja też się staram nie nakręcać - podziwiam Olenę za wielki optymizm.....mnie potem te spadki nastroju bardzo bolą - więc wolę za wczasu nie wpadać w niepotrzebną euforię...
Inessa wydajesz mi się jakaś spokojniejsza w tych staraniach...i opanowana przez lekarkę i dobrze....Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 października 2013, 10:52
inessa, Iwone lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyBozia wiesz tak naprawde na nic nie licze mimo,że tempka jest jaka jest ale progesteron mówi nam wszystko
Widocznie tak ma być i nie zmienie tego chocbym nie wiem co robiła!!!
A Twój spadek napisałam Ci pod wykresem ale może to drugie jajeczko peka dopierobliska77, Andzia33, megan8 lubią tę wiadomość
-
Inessa, nie ma możliwości zeby drugie teraz pękło. Jeśli pęka jedno po drugim, to jest to możliwe w bardzo krótkim czasie. Natomiast progesteron związany z jedną owulacją powoduje, że do kolejnej nie dochodzi. gdyby było inaczej to prawie wszędzie ciąże byłyby mnogie.
inessa, bliska77, Nati74, Andzia33, megan8 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
caffe wrote:Inessa, nie ma możliwości zeby drugie teraz pękło. Jeśli pęka jedno po drugim, to jest to możliwe w bardzo krótkim czasie. Natomiast progesteron związany z jedną owulacją powoduje, że do kolejnej nie dochodzi. gdyby było inaczej to prawie wszędzie ciąże byłyby mnogie.
inessa, bliska77, Andzia33, megan8 lubią tę wiadomość
-
inessa wrote:Caffe ja wiem ale wiesz trzeba jakoś podbudować Bozie
a moze to zagnieżdżenie jest
Ale dzieki za wytłumaczenie bo to ciekawe jest!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!inessa, bliska77 lubią tę wiadomość
-
Bozia, mnie się wydaje, że progesteron może się z mieniac w róznych cyklach. Tak samo jak cykle się zmieniają. Ale wazne żeby ogólnie byl ok, bo jak zawsze jest niski to jest problem, ale jak się zdarzy raz na jakis, że jest niższy to nie ma się czym przejmować. Po prostu kiepski cykl może się zdarzyć raz na jakiś czas.
inessa, bliska77 lubią tę wiadomość
-
caffe wrote:Bozia, mnie się wydaje, że progesteron może się z mieniac w róznych cyklach. Tak samo jak cykle się zmieniają. Ale wazne żeby ogólnie byl ok, bo jak zawsze jest niski to jest problem, ale jak się zdarzy raz na jakis, że jest niższy to nie ma się czym przejmować. Po prostu kiepski cykl może się zdarzyć raz na jakiś czas.
No nic...to tylko takie moje rozmyślania..inessa, caffe, bliska77 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyCaffe masz racje przepraszam
A co do progesteronu to słyszałam,ze różnie to moze być w cyklach a wczoraj na forum lekarskim przeczytałam ciekawostke,ze Duphston podwyższa poziom progestronu ale ze spokojem mozna w tym czasie robić badania bo w badaniach on nie zostanie wykazany ponieważ jest on syntetykiem szok dla mnie!!!!caffe, bliska77 lubią tę wiadomość
-
jestem
mój wibrogin kazał mi zrobić usg w piątek ale gdzieś na mieście, bo on wyjeżdza.
No i wpadłam na chytry gestapowski plan, że pójdę do luxmedu gdzie mam abonament i udało mi się wczoraj dostać do ginaa u niego wysępiłam skierowanie na usg.. gorzej z terminami usg... na piątek już nie ma
ale zwolnił się termina właśnie na dzisiaj
Zadzwoniłam do wibrka czy jeden dzień robi różnicę .. powiedział, że ok może być
i tu myślę, że ktoś na górze nade mną czuwa.. jutro mogłoby być po wszystkim a w poniedziałek to już w ogóle..
endo 7,7 przedwczoraj 6,7
prawy 19,5! przedwczoraj 9,9 wow!
i jest tylko jeden pęcherzyk - lekarz powiedział, że to bardzo dobrze
miałyście rację, że clo może przyspieszyć wzrost ale byłabym zła jakby jutro poszła na usg a tam nic.. nawet nie wiedziałabym czy pęcherzyk urósłWiadomość wyedytowana przez autora: 3 października 2013, 12:14
caffe, bliska77, Olena, Andzia33, inessa, Mango, anek42 lubią tę wiadomość
-
Bozia3 wrote:Ja to rozumiem caffe - tylko trapi mnie jedno - "czy czasami niski progesteron" - to wynik "czasami bezowulacyjnego cyklu" - i wtedy to zrozumiałe - czy jednak ta niedomoga ciałka może zdarzać się też czasami w normalnych owulacyjnych cyklach i wtedy karmienie się dupkiem miesiącami niezależnie od cyklu ma jakiś tam sens...tak na wszelki wypadek...
No nic...to tylko takie moje rozmyślania..bliska77, inessa lubią tę wiadomość
-
Reni wrote:jestem
mój wibrogin kazał mi zrobić usg w piątek ale gdzieś na mieście, bo on wyjeżdza.
No i wpadłam na chytry gestapowski plan, że pójdę do luxmedu gdzie mam abonament i udało mi się wczoraj dostać do ginaa u niego wysępiłam skierowanie na usg.. gorzej z terminami usg... na piątek już nie ma
ale zwolnił się termina właśnie na dzisiaj
Zadzwoniłam do wibrka czy jeden dzień robi różnicę .. powiedział, że ok może być
i tu myślę, że ktoś na górze nade mną czuwa.. jutro mogłoby być po wszystkim a w poniedziałek to już w ogóle..
endo 7,7 przedwczoraj 6,7
prawy 19,5! przedwczoraj 9,9 wow!
i jest tylko jeden pęcherzyk - lekarz powiedział, że to bardzo dobrze
miałyście rację, że clo może przyspieszyć wzrost ale byłabym zła jakby jutro poszła na usg a tam nic.. nawet nie wiedziałabym czy pęcherzyk urósłinessa lubi tę wiadomość