35 +
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
Andzia33 wrote:Mam koleżankę która miała drugą owulke tydzien po pierwszej,o czym niewiedziała ,bo nie miała monitoringu,ale zaszła w ciąże i różnica pomiędzy dziecmi była 5 dni,lekarz powiedział ,że zdarza się to bardzo żadko.Już Wam o tym pisałam Natan i Alan to te szkraby
Andzia - podwójna owulacja (tzn 2 rożne komórki jajowe) są możliwe w cyklu, ale maksymalnie w ciągu 24 h. W przypadku zapłodnienia obu jajeczek rodza się bliźnięta dwujajowe. Później progesteron blokuje możliwość owulacji. Są w tym kierunku prowadzone badania. Jest baza setek tysięcy cykli różnych kobiet, i NIGDY nie stwierdzono tzw podwójnej owulacji. w sensie drugiej owulacji w fazie lutealnej. To dlatego mówi się o niepłodności bezwzględniej w fazie PO stwierdzonej owulacji.
W przypadku tej twojej koleżanki pewnie doszło do uwolnienia 2 jajeczek podczas jednej owulacji (w odstępie najczęściej kilku godzin) Może jedno z dzieci rozwijało się troszkę wolniej i stąd stwierdzenie lekarza o tygodniowym odstępie. Tym bardziej, ze piszesz, że nie miała monitoringu więc nie wiem na jakiej podstawie lekarz wpadł na taki pomysł.Andzia33, inessa, bliska77, grosza, szczęśliwa 2, megan8 lubią tę wiadomość
-
Reni wrote:Mi tak jedna ginka powiedziała, że u mnie nie ma owu od kilku miesięcy inaczej temp byłaby powyżej 37. Podziekowalam pani. Nieuk! Monitoring pokazał, że są.
bzdura - wystarczy, że jest skok o co najmniej 0,2 stopnia.
Lekarze ginekolodzy w ogóle jakoś mało wiedza o cyklu kobiet - serio. Ja wiele razy się kłóciłam, ze nie mam owulacji w 14 dc, czyli nie mogę brać progesteronu od 14-15 dc, bo moja owulka to zwykle 18-19 dc (przy 30-31 cyklach. I nawet takiej prostej rzeczy nie dało się gince wytłumaczyć.bliska77, inessa, grosza, megan8 lubią tę wiadomość
-
Nati na początku jej powiedział,że jedno dziecko nie żyje,a dopiero póżniej[za miesiąc] stwierdził,że żyje,ale jest młodsze i dlatego się póżniej rozwijało i to o 5 dni.Niewiem ,może póżniej się zagnieżdziło.
inessa, bliska77, szczęśliwa 2, Nati74 lubią tę wiadomość
Andzia33 -
nick nieaktualnywłaśnie weszłam do domku, kurczę tu jak na produkcji, tyle stron!!!!!!!!!
Reni, pięknie spisują się Twoje jajca i endo, oby tak dalej, Andzia masz duże szanse na zieloną kropeczkę
Bozia, Inessa, piękne wyniki!!!!!!inessa, szczęśliwa 2, Andzia33 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Kurczę a może to jakiś konował bo dziwne to poniekąd dla mnie jestAndzia33 wrote:Nati na początku jej powiedział,że jedno dziecko nie żyje,a dopiero póżniej[za miesiąc] stwierdził,że żyje,ale jest młodsze i dlatego się póżniej rozwijało i to o 5 dni.Niewiem ,może póżniej się zagnieżdziło.
inessa, szczęśliwa 2, Andzia33 lubią tę wiadomość
-
coś mi się wydaje, że Bozia pierwsza zaskoczy
jaja na miejscu, endo powalające i jeszcze progesteron ...nic tylko się rozmnażać
Gdzie Panda, Jolka, Bursztyn i Dorka mało zagląda...a Iza znowu się zapadła..
Samirę już w ogóle wcięłoWiadomość wyedytowana przez autora: 3 października 2013, 19:39
inessa, bliska77, grosza, Andzia33 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
inessa wrote:Hej kochane ja niedawno wróciłam odebrałam wczorajsze wyniki progesteron i estradiol i jestem w miare zadwolona bo rosną estradiol nawet bardzo a progesteron również ale jak zwykle super nie jest. Jutro znowu ide na badanie jak urosną oba ale progesteron nie bedzie jeszcze za wysoko mam od jutra zaczać brać Duphaston.
JA mam testować w okolicy moich urodzin może dostane mały prezent
Reni to sreduszkujcie teraz ile dacie rade dziś i jutro
Szcześliwa jak sie czujesz???
Dawno wiele kobiet starajacych sie i już zaciążonych nie odzywało sie mogłyby chociaż dać jak żyją ???
Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 lutego 2016, 14:44
inessa, bliska77, Andzia33 lubią tę wiadomość