X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

35 +

Oceń ten wątek:
  • Reni Autorytet

Wysłany: 4 października 2013, 13:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ale <3 codziennie czy co drugi dzień?
    dawaj instrukcje ;-)
    caffe wrote:
    Andzia, nie wkręcałam, tylko byłam o tym przekonana. Ale całe szczęście, ze lekarz mi powiedzial o tym w 18dc, bo gdyby powiedział mi wcześniej to byśmy się do <3 nie przykładali i by pewnie nie wyszlo. A tak, to wcelowaliśmy się idealnie.

Andzia33, caffe, inessa, Mango lubią tę wiadomość

2 IUI, 4 IVF ICSI. 70 cs..Naturalsik!!! Mamy Dziedzica! graphics-bees-482908.gifdqpri09ky14nbyvi.png
  • caffe Autorytet

Wysłany: 4 października 2013, 13:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reni wrote:
    Caffe ja mogę te wina przejąć ;-) żeby Cię nie kusiły

ale się cieszę ..noooo która nastepna? Aga jest Bozia jest to może ja ;-)
    Chętnie oddam, bo podobno rewelacyjne wina. A że ja na wina się przerzuciłam, tzn. z drugiego wypiłam tylko jedną lampkę wczoraj, to skorzystala z propozycji koleżanki, że jej kolega nam przywiezie. No i dała mi dzisiaj rano te buteleńki i co ja miałam zrobić? Wzięłam :) ale dobrze, ze wino im starsze tym lepsze :)

inessa, Mango lubią tę wiadomość

• caffe Autorytet

Wysłany: 4 października 2013, 13:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agafbh wrote:
    no nie, w końcu udało mi się dorwać do neta (ten komputer na zastępstwie jakiś lewy) i co ja czytam!!!!! Caffe GRATULACJE!!!!!tylko się nie denerwuj. bo teraz musisz dbać już nie tylko o niską prolaktynę ;-)
    Bromergon mam odstawić, masz rację Aga :)

Ale jaja :) Ja dalej głupa rżnę jak zawsze, bo mnie się wydaje, ze nie z siebie się teraz śmieję :)

Andzia33, szczęśliwa 2, inessa, Mango lubią tę wiadomość

• Andzia33 Autorytet

Wysłany: 4 października 2013, 13:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Caffe - 04,10+++++++++++++++++++++++++++++++
    Aga - 08,10
    Grosza - 08.10
    Inessa - 09.10
    Bozia - 10,10
    Iwone - 13.10
    Maja35 - 13.10
    Andzia33 - 14.10
    Olena - 15.10

caffe, Olena, inessa lubią tę wiadomość

Andzia33
  • caffe Autorytet

Wysłany: 4 października 2013, 13:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reni wrote:
    ale mówił, że sflaczały i nie ma strzępów więc widziałby chyba poszarpany pęcherzyk jakby było świeżo po owulacji czy płyn
    sama już nie wiem raz mówią tak raz tak
    dlatego to mój ostatni monitoring cyklu
    do trzech razy sztuka wystarczy
    caffe wrote:
    Na usg to on nie powiedział, że na 100% bezowulacyjny, tylko nic na to nie wskazuje. QUOTE]
    Reni, mimo tych mazajów na monitorze, to ja widziałam wyraźnie to, ze ten pęcherzyk zamiast taki napompowany, to wierzchołek ma taki wklęsły. To na 100% było widać. Ale ani płynu, ani ciałka żółtego nie było.

inessa lubi tę wiadomość

• Andzia33 Autorytet

Wysłany: 4 października 2013, 13:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Caffe tylko stopniowo odstawiaj ten bromek.
    Reni i Pepa wpiszcie się na listę

caffe, inessa lubią tę wiadomość

Andzia33
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 października 2013, 13:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Caffe - 04,10+++++++++++++++++++++++++++++++
    Aga - 08,10
    Grosza - 08.10
    Inessa - 09.10
    Bozia - 10,10
    Iwone - 13.10
    Maja35 - 13.10
    Andzia33 - 14.10
    pepapigg - 14.10
    Olena - 15.10

Andzia33, caffe, Olena, inessa lubią tę wiadomość

• Reni Autorytet

Wysłany: 4 października 2013, 13:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a co to za lista? bo ja nie testuję
    Andzia33 wrote:

bliska77, Andzia33, inessa lubią tę wiadomość

2 IUI, 4 IVF ICSI. 70 cs..Naturalsik!!! Mamy Dziedzica! graphics-bees-482908.gifdqpri09ky14nbyvi.png
  • caffe Autorytet

Wysłany: 4 października 2013, 13:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reni wrote:
    ale <3 codziennie czy co drugi dzień?
    dawaj instrukcje ;-)
    na poprzedniej stronie na prośbę Violi wypisałam kiedy były bzykoserca , zerknij jak chcesz :)

inessa lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 października 2013, 13:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no chyba ta lista to kolejka po zielone kropki :D

bliska77, Andzia33, caffe, szczęśliwa 2, inessa, Mango lubią tę wiadomość

• caffe Autorytet

Wysłany: 4 października 2013, 13:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    szczęśliwa 2 wrote:
    to ten chociaz sensowny
    ale to z tego wynika ,ze Ty bylas taki nie dowiarek ( jak to sie pisze ) a cichaczem zakropkowałas zielenią ja tam sie ciesze bardzo :-)
    Ja mu po prostu zaufałam i nawet gdy powiedział o tym, ze to nie jest na 100% pewne, ze bezowulacyjny, ale jego zdaniem taki jest, to ja już nie brałam załóżmy tego 1% pod uwagę jako szansy dla siebie. Po prostu sobie odpuściłam i tyle.

A dzisiaj powiedział, ze jednak cuda się zdarzają :) i że się cieszy :) No ale to dopiero poczatek wszystkiego, więc po pierwszej euforii trza się zabrać za siebie i tyle :) Powiedzial mi, ze mam się ze sobą obchodzić jak z jajkiem, to tak właśnie będe robila :)

pepapig, Andzia33, szczęśliwa 2, inessa lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 października 2013, 13:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Andzia, u mnie sprawa wygląda nieco inaczej, nie mogę testować ok 12-14 dni, ponieważ miałam zastrzyki Ovitrelle czyli HCG, który utrzymuje się ok 12-14 dni w organizmie ;-) także wcześniejsze testowanie w moim przypadku nie ma sensu ;-)

Andzia33, caffe, inessa lubią tę wiadomość

• Andzia33 Autorytet

Wysłany: 4 października 2013, 13:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no pewnie ,że kolejka,bo pazdziernik to miesiąc cudów i wszystkie dostaniemy prezenty w postaci kropek ZIELONYCH.

bliska77, pepapig, szczęśliwa 2, inessa, caffe, anek42, Mango lubią tę wiadomość

Andzia33
  • caffe Autorytet

Wysłany: 4 października 2013, 13:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Andzia33 wrote:
    A czemu? :/ kazał mi całkowicie odostawić. Nie myślalam, ze jego się stopniowo odstawia tak jak progesteron, tylko byłam przekonana, ze trzeba odstawić gdy się czlowiek dowie o ciąży.
    Dzięki za info, zainteresuję się głębiej tematem <3

inessa lubi tę wiadomość

• szczęśliwa 2 Autorytet

Wysłany: 4 października 2013, 13:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    caffe wrote:
    Andzia, nie wkręcałam, tylko byłam o tym przekonana. Ale całe szczęście, ze lekarz mi powiedzial o tym w 18dc, bo gdyby powiedział mi wcześniej to byśmy się do <3 nie przykładali i by pewnie nie wyszlo. A tak, to wcelowaliśmy się idealnie.
    właśnie wcelować się idealnie to 100 % sukcesu :-)
    caffe to wypadałoby dziewczynke bo serduszkowałas przed ovu to plemniki powinny te cięższe ospałe dotrzec ciekawe czy sie sprawdzi :-)

Andzia33, inessa, caffe lubią tę wiadomość

hzr10fs.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 października 2013, 13:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny takie szczęście mnie ogarnęło <3 byłam strasznie zdołowana od rana a teraz proszę taka nadzieja mnie naszła i posyłam ją wam wszystkim, to takie ważne :) nigdy nie wątpić :)

szczęśliwa 2, Andzia33, inessa, caffe lubią tę wiadomość

• Andzia33 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agafbh wrote:
    Andzia, u mnie sprawa wygląda nieco inaczej, nie mogę testować ok 12-14 dni, ponieważ miałam zastrzyki Ovitrelle czyli HCG, który utrzymuje się ok 12-14 dni w organizmie ;-) także wcześniejsze testowanie w moim przypadku nie ma sensu ;-)

Ale czy wtedy nie powinnas dłużej brac luteiny?
    Wiesz boję się ,ze jeżeli ten progesteron masz niski[jak ja]i jak odstawisz a nie zrobisz testu to sobie zaszkodzisz,a tego bym nie chciała.

szczęśliwa 2, inessa, caffe lubią tę wiadomość

Andzia33
  • szczęśliwa 2 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    caffe wrote:
    Ja mu po prostu zaufałam i nawet gdy powiedział o tym, ze to nie jest na 100% pewne, ze bezowulacyjny, ale jego zdaniem taki jest, to ja już nie brałam załóżmy tego 1% pod uwagę jako szansy dla siebie. Po prostu sobie odpuściłam i tyle.

A dzisiaj powiedział, ze jednak cuda się zdarzają :) i że się cieszy :) No ale to dopiero poczatek wszystkiego, więc po pierwszej euforii trza się zabrać za siebie i tyle :) Powiedzial mi, ze mam się ze sobą obchodzić jak z jajkiem, to tak właśnie będe robila :)
    i to by się sprawdziło odpuszczasz jest ciąża spinasz się jest dupa :-P

Andzia33, caffe, inessa, Mango lubią tę wiadomość

hzr10fs.png
  • Olena Autorytet

Wysłany: 4 października 2013, 13:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    SUper Caffe! Tak się cieszę <3 Gratulacje dla Ciebie. Świetne wieści, przerwałaś tą stagnację tutaj. :-) :-)

bliska77, Andzia33, caffe, inessa, szczęśliwa 2 lubią tę wiadomość

590040cb82960119f78e126c9419cb34.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 października 2013, 13:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Andzia ja luteinę mam brać do wtorku czyli 14 dni a w środę rano testować, równe dwa tygodnie od inseminacji i 16 dni po zastrzykach na pęknięcie pęcherzyków ;-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 października 2013, 13:20

inessa, Andzia33, caffe, szczęśliwa 2 lubią tę wiadomość

‹‹ 1362 1363 1364 1365 1366 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Witaminy na męską płodność - które najważniejsze?

Powszechnie wiadomo, że witaminy są niezbędne dla prawidłowego funkcjonowania organizmu człowieka. Jaką jednak rolę odgrywają witaminy na męską płodność? Po jakie produkty sięgać, by dostarczać witamin, które mogą poprawić jakość nasienia i zwiększyć szanse na zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Czy jestem w ciąży? - ciąża urojona a widoczne objawy ciąży

Zdarzyło Ci się usłyszeć coś, co bardzo chciałaś usłyszeć lub czego usłyszeć za wszelką cenę nie chciałaś, mimo panującej wokół ciszy? Czasem nasz mózg płata nam figle. Jeśli bardzo czegoś pragniemy, jesteśmy skłonni dostrzegać przejawy tego pragnienia, mimo ich braku. Wiele kobiet starających się o dziecko, co miesiąc zasatanawia się: "Czy jestem w ciąży?", dostrzega u siebie pierwsze objawy ciąży, po czym po wykonaniu testu ciążowego widzi jedną kreskę. Ciąża urojona czy "urojenie ciążowe" - jak je rozpoznać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zadbać o spokój i relaks w czasie ciąży. Praktyczne porady dla przyszłych mam.

Bycie matką to jedno z najważniejszych i najwspanialszych przeżyć, jakie doświadcza każda kobieta, która rodzi dziecko. Przyjemne i sielskie chwile spędzone z pociechą poprzedza czas nie zawsze spokojnego oczekiwania na poród. W czasie ciąży często jesteśmy tak samo szczęśliwe, jak i zestresowane, a to sprawia, że warto pomyśleć o sobie w kontekście relaksu i odpoczynku. W jaki sposób uprzyjemnić sobie czas oczekiwania na dziecko? Czy ciążowe dolegliwości można jakoś zminimalizować i poddać się domowemu SPA? Oczywiście, że tak. Za chwilę podpowiemy Ci, jak to zrobić skutecznie i bez wielkich przygotowań!

CZYTAJ WIĘCEJ