X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

35 +

Oceń ten wątek:
  • Reni Autorytet

Wysłany: 4 października 2013, 13:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    myślałam, ze wypisałaś jej kiedy testy owu robiłaś ..no nie doczytałam..wybacz emocje robią swoje ;-)
    caffe wrote:
    na poprzedniej stronie na prośbę Violi wypisałam kiedy były bzykoserca , zerknij jak chcesz :)

inessa, bliska77 lubią tę wiadomość

2 IUI, 4 IVF ICSI. 70 cs..Naturalsik!!! Mamy Dziedzica! graphics-bees-482908.gifdqpri09ky14nbyvi.png
  • Andzia33 Autorytet

Wysłany: 4 października 2013, 13:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    caffe wrote:
    A czemu? :/ kazał mi całkowicie odostawić. Nie myślalam, ze jego się stopniowo odstawia tak jak progesteron, tylko byłam przekonana, ze trzeba odstawić gdy się czlowiek dowie o ciąży.
    Dzięki za info, zainteresuję się głębiej tematem <3

Dużo dziewczyn jak odstawiło nagle to traciły ciążę poniewaz prolaktyna skacze ,ale tez co lekarz to inne metody

caffe, inessa, szczęśliwa 2 lubią tę wiadomość

Andzia33
  • caffe Autorytet

Wysłany: 4 października 2013, 13:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    szczęśliwa 2 wrote:
    właśnie wcelować się idealnie to 100 % sukcesu :-)
    caffe to wypadałoby dziewczynke bo serduszkowałas przed ovu to plemniki powinny te cięższe ospałe dotrzec ciekawe czy sie sprawdzi :-)
    I ja własnie cały czas jeśli myślalam, a teraz myślę o dziecku to tylko w kwestii dziewczynki. Nie wiem czemu tak mam, ale mam :)

bliska77, Andzia33, inessa, szczęśliwa 2 lubią tę wiadomość

• Viola Autorytet

Wysłany: 4 października 2013, 13:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziekuje Reni za pamiec. Ja oczywiscie dzialam, tempke mierze, ale postanowilam wybyc stad bo zle to na mnie dzialalo, nic nie robilam tylko siedzialam na forum, nakrecalam sie, wszystko bylo objawem ciazy itd i kazda @ bylam tragedia....tak wiec niby chcialam sie zdystansowac ale jednak do konca sie nie dalo i zagladalam od czasu do czasu....ale jak dzisiaj zobaczylam zielona krope u Caffe to musialam sie odezwac bo to pierwsza zielona kropa od bardzo dlugiego czasu....!

Reni wrote:
    Viola kochana co słychać? Mało bywasz :-(

bliska77, Reni, caffe, Andzia33, inessa, pepapig, szczęśliwa 2 lubią tę wiadomość

w57vrjjglblign5h.png

b952b8bd28.png
  • caffe Autorytet

Wysłany: 4 października 2013, 13:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Andzia33 wrote:
    Ale czy wtedy nie powinnas dłużej brac luteiny?
    Wiesz boję się ,ze jeżeli ten progesteron masz niski[jak ja]i jak odstawisz a nie zrobisz testu to sobie zaszkodzisz,a tego bym nie chciała.
    No własnie Aga, luteina Ci nie zaszkodzi, bo własnie tego leku nie można odstawić z dnia na dzień. Dlatego też ja zrobiłam ten test rano dzisiaj, bo w poprzednim cyklu @ przyszła zanim skończyłam ją brać.

Andzia33, inessa lubią tę wiadomość

• caffe Autorytet

Wysłany: 4 października 2013, 13:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    szczęśliwa 2 wrote:
    i to by się sprawdziło odpuszczasz jest ciąża spinasz się jest dupa :-P
    Koleżanka mi własnie napisała, ze je lekarz ma powiedzenie: w damskiej dupie i torebce nigdy porządku nie ma :)

Andzia33, inessa, pepapig, szczęśliwa 2, anek42, Mango lubią tę wiadomość

• caffe Autorytet

Wysłany: 4 października 2013, 13:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olena wrote:
    SUper Caffe! Tak się cieszę <3 Gratulacje dla Ciebie. Świetne wieści, przerwałaś tą stagnację tutaj. :-) :-)
    W tym miesiącu dwa razy przerwałam :P Ale nie bywasz często to nie wiesz ;)

Andzia33, inessa, szczęśliwa 2 lubią tę wiadomość

• Reni Autorytet

Wysłany: 4 października 2013, 13:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja sobie też na chwilę kropę wstawię może to dobry znak ;-)

Andzia33, inessa, szczęśliwa 2, Mango lubią tę wiadomość

2 IUI, 4 IVF ICSI. 70 cs..Naturalsik!!! Mamy Dziedzica! graphics-bees-482908.gifdqpri09ky14nbyvi.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 października 2013, 13:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Caffe, ja luteinę biorę zawsze 12-14 dni ;-) nigdy 10 ;-) a dzięki progesteronowi moja obecnie 5,5 letnia córcia utrzymała sie w moim brzuchu, brałam do końca 7go m-ca ciąża była zagrożona i wcześniej poroniłam, zawsze b. mało progesteronu miałam i jakby co to i tym razem mam zakaz odstawiania ;-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 października 2013, 13:33

Andzia33, caffe, inessa, szczęśliwa 2 lubią tę wiadomość

• Reni Autorytet

Wysłany: 4 października 2013, 13:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    oo już.. ooo i śledzenie ciąży aktywne ;-)

Andzia33, caffe, inessa, pepapig, szczęśliwa 2, Mango lubią tę wiadomość

• caffe Autorytet

Wysłany: 4 października 2013, 13:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Andzia33 wrote:
    Dużo dziewczyn jak odstawiło nagle to traciły ciążę poniewaz prolaktyna skacze ,ale tez co lekarz to inne metody
    No własnie, każdy ma inne podejście do sprawy. Ja celowo zapytałam dzisiaj o ten bromergon, ale poczytam jeszcze o tym.

bliska77, Andzia33, inessa, szczęśliwa 2 lubią tę wiadomość

• Andzia33 Autorytet

Wysłany: 4 października 2013, 13:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ile go bierzesz?
    Ja 1/2 tabl na noc

caffe, inessa lubią tę wiadomość

Andzia33
  • caffe Autorytet

Wysłany: 4 października 2013, 13:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agafbh wrote:
    Caffe, ja luteinę biorę zawsze 12-14 dni ;-) nigdy 10 ;-) a dzięki progesteronowi moja obecnie 5,5 letnia córcia utrzymała sie w moim brzuchu, brałam do końca 7go m-ca ciąża była zagrożona i wcześniej poroniłam, zawsze b. mało progesteronu miałam i jakby co to i tym razem mam zakaz odstawiania ;-)
    No widzisz, a u mnie poniewaz to mialo być na wyregulowanie cykli, to miałam brać przez 10 dni.
    A jaką dawkę masz teraz brać i w sytuacji gdybyś zaszła?

bliska77, inessa lubią tę wiadomość

• caffe Autorytet

Wysłany: 4 października 2013, 13:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Andzia33 wrote:
    A ile go bierzesz?
    Ja 1/2 tabl na noc
    Nie wiem czy do mnie pytanie :) ale bromka ja bralam 2x1/2

inessa, Andzia33 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 października 2013, 13:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    caffe wrote:
    No widzisz, a u mnie poniewaz to mialo być na wyregulowanie cykli, to miałam brać przez 10 dni.
    A jaką dawkę masz teraz brać i w sytuacji gdybyś zaszła?
    do testu 3x100mg a po ewentualnym pozytywnym 150/100/150 na zmianę w ciągu dnia a jaka jest Twoja dawka?

inessa, szczęśliwa 2, caffe lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 października 2013, 13:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Caffe, a tak w ogóle to wiesz że zaczęłyśmy cykl w tym samym dniu i u mnie jedno jajco pękło 24 września a drugie 25 ;-)

inessa, pepapig, Andzia33, szczęśliwa 2, caffe, Mango lubią tę wiadomość

• Nati74 Autorytet

Wysłany: 4 października 2013, 14:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Caffe - GRATULACJE!!!!!

Bardzo się cieszę. Uważaj na siebie. :)

Andzia33, szczęśliwa 2, caffe, inessa lubią tę wiadomość

94d248b7cf3fad2322c1c7b41d90ec96.png
    Kalendarz ciąży BellyBestFriend
  • Bozia3 Autorytet

Wysłany: 4 października 2013, 14:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Caffe! Ty Klaro jedna... a pytałam rano o test (miałam czuja) to mnie zbyłaś odpowiedzią....:)

Gratuluje CI z całego serca i mam nadzieję, że rozpoczynasz wysyp zielonek na naszym forum...A mówiłam dziewczyny, że jesień jest nasza....:)

szczęśliwa 2, caffe, Andzia33, inessa, bliska77, Mango lubią tę wiadomość

FZuMp1.png

• szczęśliwa 2 Autorytet

Wysłany: 4 października 2013, 14:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ,

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 lutego 2016, 14:47

caffe, Andzia33, inessa, bliska77 lubią tę wiadomość

hzr10fs.png
  • caffe Autorytet

Wysłany: 4 października 2013, 14:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agafbh wrote:
    do testu 3x100mg a po ewentualnym pozytywnym 150/100/150 na zmianę w ciągu dnia a jaka jest Twoja dawka?
    Aga, nie wiem jaka to dawka :/ zobaczę w domu i napiszę.

inessa, bliska77 lubią tę wiadomość

‹‹ 1363 1364 1365 1366 1367 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

12 najnowszych rekomendacji dla kobiet cierpiących na endometriozę - łagodzenie bólu i wspieranie płodności poprzez dietę

Endometrioza jest jedną z tych chorób, do której należy podchodzić holistycznie. Jednym ze sposobów, który może pomóc w walce z chorobą i przede wszystkim z łagodzeniem objawów choroby jest odpowiednia dieta. Poznaj 12 najważniejszych zasad zdrowego odżywiania dla kobiet, które cierpią na endometriozę.

CZYTAJ WIĘCEJ

4 Problemy z zajściem w ciążę, które możesz wykryć z pomocą aplikacji OvuFriend!

Kalendarz owulacji kojarzy Ci się tylko z wyznaczaniem dni płodnych i terminu owulacji? Jego możliwości są dużo większe! Aplikacja może być pomocna w wykrywaniu problemów związanych z płodnością na bardzo wczesnym etapie. O jakich problemach mowa? Co możesz wykryć z pomocą kalendarza? Kliknij i przeczytaj!   

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zadbać o spokój i relaks w czasie ciąży. Praktyczne porady dla przyszłych mam.

Bycie matką to jedno z najważniejszych i najwspanialszych przeżyć, jakie doświadcza każda kobieta, która rodzi dziecko. Przyjemne i sielskie chwile spędzone z pociechą poprzedza czas nie zawsze spokojnego oczekiwania na poród. W czasie ciąży często jesteśmy tak samo szczęśliwe, jak i zestresowane, a to sprawia, że warto pomyśleć o sobie w kontekście relaksu i odpoczynku. W jaki sposób uprzyjemnić sobie czas oczekiwania na dziecko? Czy ciążowe dolegliwości można jakoś zminimalizować i poddać się domowemu SPA? Oczywiście, że tak. Za chwilę podpowiemy Ci, jak to zrobić skutecznie i bez wielkich przygotowań!

CZYTAJ WIĘCEJ