35 +
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyDzieńdobrybardzo.
Wczoraj załatwiłem sobie skierowanie na badania z NFZ. Jutro jadę zrobić. Zawsze to parę groszy w kieszeni zostanie.
Dzisiaj przegląd zębów. Nie jest źle. Z tego co się dowiedziałam to przysługują też na NFZ jakieś wizyty i zabiegi. Wiecie coś ma ten temat?
Pozdrawiam wszystkie babki.moremi lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Witam sie.
Abby pezykro mi. Jest to bol i zal9be trzeba przetrwac. Wierze ze dasz rade bo fsktycznie eiele z nas to przeszlo.
Mojemu dziecku ida trojki- oj troche marudzi i kupy rzadkie ma. Poza tym z dnia na dzien mnie zaskakuje swoja spostrzegawczosvia i bystroscia tylko mowic za bardzo nie chce. Mama bsm pam nie dzia yyy. -
macduska wrote:Dzieńdobrybardzo.
Wczoraj załatwiłem sobie skierowanie na badania z NFZ. Jutro jadę zrobić. Zawsze to parę groszy w kieszeni zostanie.
Dzisiaj przegląd zębów. Nie jest źle. Z tego co się dowiedziałam to przysługują też na NFZ jakieś wizyty i zabiegi. Wiecie coś ma ten temat?
Pozdrawiam wszystkie babki.
ja na nfz robię przeglądy, zdjęcie kamienia i plomby, ale tylko jak dotyczy to zębów dalszych w sensie 5-8, bo dają te szare plomby
a jak masz np 1 i chcesz białą to już musisz dopłacić -
nick nieaktualny
-
macduska wrote:To jasne, że się dopłaca za wypełnienie. Ale sama robocizna już leci za free.
Ja myślałam raczej o odkamienianiu.
no to odkamienianie spoko
a ii wydaje mi się, że jak bierzesz plombę prywatnie to robocizny na nfz nie maWiadomość wyedytowana przez autora: 11 sierpnia 2016, 14:35
-
macduska wrote:To jasne, że się dopłaca za wypełnienie. Ale sama robocizna już leci za free.
Ja myślałam raczej o odkamienianiu.
Leczyłam zęby w ciąży ,dostałam lepsze plomby bo amalgamat podobno szkodliwy i kanałowo też za darmoszkę dalsze zęby.Chodziłam do mojej przychodni tam mają na fundusz i prywatnie.
w poniedziałek kończy mi się urlop i znowu do kieratu.
Mąż złamał paluszek u stopy dostał 4 tygodnie zwolnienia i nic robić nie chce a gonię go do malowania łazienki i balkonu.Mówi że go boli i zawsze jest jakaś wymówka i plany urlopowe spełzły na niczym .anna maria lubi tę wiadomość
-
No i stalo sie. Adas byl dzis pierwszy dzien w przedszkolu. Jeszcze z nami, ale my tylko w roli obserwatorow i dodawaczy otuchy. Otucha nie byla potrzebna, bo dziecie radzilo sobie wysmienicie. Nieznajomosc jezyka byla niewielka przeszkoda, bo panie radzily sobie swietnie warczac, buczac, robiac iiioioio i uzywajac gestow. Przedszkole jest super, bylam zachwycona patrzac, w jaki sposob panie bawia sie z dziecmi. Bez obrazy, ale nie widzialam w Pl pani w przedszkolu lezacej na podlodze i bawiacej sie autami w garazu z perspektywy malucha.
Jutro kolejny dzien w przedszkolu z nami, bedzie pierwsze podejscie do spania.anna maria, macduska, gosia7122, kapturnica, BISCA, Sabina, moremi, Mega lubią tę wiadomość
-
Hej Gosia dawno Cie nie widzialam ,jak tam Maryska ? i starsze dzieci ?gosia7122 wrote:Leczyłam zęby w ciąży ,dostałam lepsze plomby bo amalgamat podobno szkodliwy i kanałowo też za darmoszkę dalsze zęby.Chodziłam do mojej przychodni tam mają na fundusz i prywatnie.
w poniedziałek kończy mi się urlop i znowu do kieratu.
Mąż złamał paluszek u stopy dostał 4 tygodnie zwolnienia i nic robić nie chce a gonię go do malowania łazienki i balkonu.Mówi że go boli i zawsze jest jakaś wymówka i plany urlopowe spełzły na niczym .gosia7122 lubi tę wiadomość
-
Slash a wy juz w Belgii?slash wrote:Witam sie.
Abby pezykro mi. Jest to bol i zal9be trzeba przetrwac. Wierze ze dasz rade bo fsktycznie eiele z nas to przeszlo.
Mojemu dziecku ida trojki- oj troche marudzi i kupy rzadkie ma. Poza tym z dnia na dzien mnie zaskakuje swoja spostrzegawczosvia i bystroscia tylko mowic za bardzo nie chce. Mama bsm pam nie dzia yyy.Dziobak lubi tę wiadomość