35 +
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyDziobak wrote:No i stalo sie. Adas byl dzis pierwszy dzien w przedszkolu. Jeszcze z nami, ale my tylko w roli obserwatorow i dodawaczy otuchy. Otucha nie byla potrzebna, bo dziecie radzilo sobie wysmienicie. Nieznajomosc jezyka byla niewielka przeszkoda, bo panie radzily sobie swietnie warczac, buczac, robiac iiioioio i uzywajac gestow. Przedszkole jest super, bylam zachwycona patrzac, w jaki sposob panie bawia sie z dziecmi. Bez obrazy, ale nie widzialam w Pl pani w przedszkolu lezacej na podlodze i bawiacej sie autami w garazu z perspektywy malucha.
Jutro kolejny dzien w przedszkolu z nami, bedzie pierwsze podejscie do spania.
Adaś zuch!
A u nas musi jeszcze trochę wody w rzekach upłynąć żeby mentalność Pan przedszkolnej się zmieniła. Choć na szczęście jakieś jaskółki postępu się gdzieniegdzie pojawiają.Dziobak, anna maria, BISCA lubią tę wiadomość
-
anna maria wrote:Fajnie dziobak ,ze Adasiowi sie podobalo :-)ciekawa jestem jak bedzie ze spaniem ,a on w domu spi w dzien? Nas dopiero za rok to czeka .ale juz bez spania
anna maria, BISCA lubią tę wiadomość
-
anna maria wrote:Hej Gosia dawno Cie nie widzialam ,jak tam Maryska ? i starsze dzieci ?
Maryśka to żywe srebro ,wszędzie jej pełno ,najlepsze zabawki to gary i grzebanie w szafkach w kuchni. Mówi mało ,nie chce na nocnik ,tylko zdejmuje jak ma pełny pampers.Miała teraz przerwę od żłobka ale idzie od 16 ,ciekawe jak będzie po przerwie.W żłobku śpią a ja wieczorem mam problem bo Marysia nie chce spać ,czasem walczymy do 22.30. W domu jej nie kładę już i zasypia wtedy wcześniej. Starsze dzieciaki ok, córka ma kontrole co pół roku ,teraz w styczniu i tak do 5 lat a potem co rok.
Anna ja podczytuję prawie codziennie lubię to forum bardzo,tylko pisać za bardzo nie ma o czym a i dzieciaki okupują kompa .anna maria, BISCA, Sabina lubią tę wiadomość
-
Hej witam przygnebiona bo Zosia ma powiększoną miedniczke nerkowa lekarz mówi że 7,5 mm to na granicy bo mierzył dwa razy i raz wyszło 7,5mm raz 6,7mm mówił że sopkojnie żeby się nie martwić ale wiecie jak jest mi już mózg paruje i komputer aż czerwony
Z dobrych wiadomości to Zosia waży 890 g
Jutro wstawię jej zdjęcie 3D ale ma śmieszny nos ale to same zobaczycieWiadomość wyedytowana przez autora: 12 sierpnia 2016, 08:08
BISCA, macduska, gosia7122, Dziobak, Sabina lubią tę wiadomość
-
Przedszkola dzien drugi. Leje od rana. Idziemy razem do przedszkola. Adas bawi sie z kolega, potem pada haslo: idziemy na dwor. Kalosze, przeciwdeszczowe kurtki i pooooszli. Wrocili po 45 min. Dziecko suche i zadowolone. I komentarz pani: kiedy pada, to nie jestesmy na dworze dluzej niz godzine.
Padlam. Kiedy pada, to ja nie jestem na dworze dluzej niz 5 minut!!Sabina, kapturnica, anna maria, BISCA, macduska, Jastra, moremi, Mega, beates lubią tę wiadomość
-
juz ta pania lubie ,bo sama kiedy pada laze z Hela po dworze z dobra godz.Dziobak wrote:Przedszkola dzien drugi. Leje od rana. Idziemy razem do przedszkola. Adas bawi sie z kolega, potem pada haslo: idziemy na dwor. Kalosze, przeciwdeszczowe kurtki i pooooszli. Wrocili po 45 min. Dziecko suche i zadowolone. I komentarz pani: kiedy pada, to nie jestesmy na dworze dluzej niz godzine.
Padlam. Kiedy pada, to ja nie jestem na dworze dluzej niz 5 minut!!Dziobak, Jastra, moremi lubią tę wiadomość
-
anna maria wrote:juz ta pania lubie ,bo sama kiedy pada laze z Hela po dworze z dobra godz.
anna maria, BISCA lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyWitam.
Wiecie może kto nazwał ciążę stanem błogosławionym?
Jak go znajdę to mu narzygam na buty.Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 sierpnia 2016, 16:13
krycha.stara, sandra80, Dziobak, kapturnica, Sabina, gosia7122, BISCA, Reni, moremi, anna maria, satori lubią tę wiadomość
-
macduska wrote:Witam.
Wiecie może kto nazwał ciążę stanem błogosławionym?
Jak go znajdę to mu narzygam na buty.macduska, BISCA, moremi, anna maria, satori lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyWitam
Jestem Nowa starająca się o trzecie dzieciątko mam 37 lat (mamy dwie corki w wieku 6.5 roku i 2 lata chcemy starac sie o chlopca...hahaha )wyjdzie co wyjdzie dla mnie plec niewazna byle by sie udalo i bylo zdrowemoremi, macduska, BISCA, Dziobak, anna maria, satori lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyDzieńdobrybardzo
Przeżywam najazd Hunów aaaa zaraz, nie, to jednak goście.
Jak to wytrzymać, kiedy mi już się chce spać?
Pozdrawiam wszystkie babki, które tu zaglądają. Bo zaglądacie prawda?
Amelia witamy.Dziobak, anna maria, BISCA, beates, krycha.stara, Sabina, moremi, satori lubią tę wiadomość
-
Wacia ja zaglądam - wiernie wciąż w to samo miejsce .
Jeśli chodzi o dentystę - cały czas korzystam z usług na NFZ - ten sam lekarz, ten sam sprzęt - tylko godziny przyjmowania różne - to po co mam dopłacać?? Raz w roku masz darmowe ściąganie kamienia, przegląd co pół roku, za lepszą plombę dopłacasz - ale zawsze to wychodzi taniej, niż prywatnie wszytko.
Wróciliśmy z wakacji. Trochę momentami zazdrościłam parom, które były już z dorosłymi dziećmi lub bez nich. Kawka, drineczek, gazetka, leżaczek i tak na okrągło - a my w kółko gonimy za dwuletnim szczerbatym bąkiem (patrz stopka - pokaz jedynek )- no cóż - uroki macierzyństwa. Jak ogarnę rozpakowanie, to wrzucę jakieś foty.
Dziobak - kupiłam Ci w Postojnej na Słowenii ładny magnes, ale mój chłop go dziś zobaczył i se przykleił na lodówkę - bo ładny...i nie chce oddać.... Wyślę Ci zaległe z Kresów - mam z Chocimia i jeszcze jeden już nie pamiętam jaka miejscowość.
Dziś idę do mamy na obiad - uwielbiam powroty z wakacji - po dwóch dniach w podróży - króki sen, prysznic i na proszony obiad .
Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 sierpnia 2016, 15:00
macduska, anna maria, Dziobak, gosia7122, beates, krycha.stara, BISCA, Sabina lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Przedszkola dzien trzeci. Dzis wielka proba: spanie. Ja bylam z Adasiem od 9 do 11, potem przejal do chlop. Adas idealny przedszkolak, na dworze przeszczesliwy, a potem wpakowali go do wozka i kazali spac! Chlop go polozyl i jezdzili po okolicy. Adas darl pysk 15 min, ale po pol godzinie sie poddal. Wtedy panie zwolnily chlopa do domu i powiedzialy, ze dadza znac kiedy Adas sie obudzi. Obudzil sie z lekkim fochem, pani go przytulala, jak chlop przyszedl. Do domu wrocili zadowoleni.
Jutro i pojutrze jeszcze powta z nami, od czwartku Adas juz tylko na spanie z chlopem. Od przyszlego tygodnia sam.
Dumni z dziecka jestesmy, bo jest zuch i mimo,ze nie kuma co mowia, to zachowuje sie super.beates, krycha.stara, BISCA, anna maria, Sabina, moremi, satori lubią tę wiadomość