Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 23 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

35 +

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 sierpnia 2016, 20:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziobak wrote:
    No i stalo sie. Adas byl dzis pierwszy dzien w przedszkolu. Jeszcze z nami, ale my tylko w roli obserwatorow i dodawaczy otuchy. Otucha nie byla potrzebna, bo dziecie radzilo sobie wysmienicie. Nieznajomosc jezyka byla niewielka przeszkoda, bo panie radzily sobie swietnie warczac, buczac, robiac iiioioio i uzywajac gestow. Przedszkole jest super, bylam zachwycona patrzac, w jaki sposob panie bawia sie z dziecmi. Bez obrazy, ale nie widzialam w Pl pani w przedszkolu lezacej na podlodze i bawiacej sie autami w garazu z perspektywy malucha.
    Jutro kolejny dzien w przedszkolu z nami, bedzie pierwsze podejscie do spania.

Adaś zuch!

A u nas musi jeszcze trochę wody w rzekach upłynąć żeby mentalność Pan przedszkolnej się zmieniła. Choć na szczęście jakieś jaskółki postępu się gdzieniegdzie pojawiają.

Dziobak, anna maria, BISCA lubią tę wiadomość

• Dziobak Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2016, 21:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anna maria wrote:
    Fajnie dziobak ,ze Adasiowi sie podobalo :-)ciekawa jestem jak bedzie ze spaniem ,a on w domu spi w dzien? Nas dopiero za rok to czeka .ale juz bez spania :-)
    Adas jeszcze sypia w ciagu dnia. W przedszkolu jest wybor: lozeczko turystyczne, materac i kocyk, wozek na dworze. Wybieramy wozek, bedzie najlatwiej paniom uspic Adasia.

anna maria, BISCA lubią tę wiadomość

• gosia7122 Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2016, 21:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anna maria wrote:
    Hej Gosia dawno Cie nie widzialam ,jak tam Maryska ? i starsze dzieci ?

Maryśka to żywe srebro ,wszędzie jej pełno ,najlepsze zabawki to gary i grzebanie w szafkach w kuchni. Mówi mało ,nie chce na nocnik ,tylko zdejmuje jak ma pełny pampers.Miała teraz przerwę od żłobka ale idzie od 16 ,ciekawe jak będzie po przerwie.W żłobku śpią a ja wieczorem mam problem bo Marysia nie chce spać ,czasem walczymy do 22.30. W domu jej nie kładę już i zasypia wtedy wcześniej. Starsze dzieciaki ok, córka ma kontrole co pół roku ,teraz w styczniu i tak do 5 lat a potem co rok.
    Anna ja podczytuję prawie codziennie lubię to forum bardzo,tylko pisać za bardzo nie ma o czym a i dzieciaki okupują kompa .

anna maria, BISCA, Sabina lubią tę wiadomość

201408184765.png
  • kicia 123 Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2016, 00:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej witam przygnebiona bo Zosia ma powiększoną miedniczke nerkowa lekarz mówi że 7,5 mm to na granicy bo mierzył dwa razy i raz wyszło 7,5mm raz 6,7mm mówił że sopkojnie żeby się nie martwić ale wiecie jak jest mi już mózg paruje i komputer aż czerwony
    Z dobrych wiadomości to Zosia waży 890 g
    Jutro wstawię jej zdjęcie 3D ale ma śmieszny nos ale to same zobaczycie

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 sierpnia 2016, 08:08

BISCA, macduska, gosia7122, Dziobak, Sabina lubią tę wiadomość

iv09cwa1rrl9vhg6.png
  • anna maria Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2016, 08:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobry szaro ,buro ,deszczowo i zimno :-( milego dnia zycze

201407014965.png
  • kicia 123 Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2016, 10:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W kwesti leczenia zębów to w ciąży i połogu przysługuje leczenie zębów wszystkich za darmo na NFZ tak powiedział mi mój stomatolog, całe leczenie za Free ja zapisałam się profilaktycznie na początek września na przegląd i zdjęcie kamienia

iv09cwa1rrl9vhg6.png
  • Dziobak Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2016, 16:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przedszkola dzien drugi. Leje od rana. Idziemy razem do przedszkola. Adas bawi sie z kolega, potem pada haslo: idziemy na dwor. Kalosze, przeciwdeszczowe kurtki i pooooszli. Wrocili po 45 min. Dziecko suche i zadowolone. I komentarz pani: kiedy pada, to nie jestesmy na dworze dluzej niz godzine.
    Padlam. Kiedy pada, to ja nie jestem na dworze dluzej niz 5 minut!!

Sabina, kapturnica, anna maria, BISCA, macduska, Jastra, moremi, Mega, beates lubią tę wiadomość

• anna maria Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2016, 16:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    juz ta pania lubie ,bo sama kiedy pada laze z Hela po dworze z dobra godz.:-)
    Dziobak wrote:
    Przedszkola dzien drugi. Leje od rana. Idziemy razem do przedszkola. Adas bawi sie z kolega, potem pada haslo: idziemy na dwor. Kalosze, przeciwdeszczowe kurtki i pooooszli. Wrocili po 45 min. Dziecko suche i zadowolone. I komentarz pani: kiedy pada, to nie jestesmy na dworze dluzej niz godzine.
    Padlam. Kiedy pada, to ja nie jestem na dworze dluzej niz 5 minut!!

Dziobak, Jastra, moremi lubią tę wiadomość

201407014965.png
  • Dziobak Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2016, 17:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anna maria wrote:
    juz ta pania lubie ,bo sama kiedy pada laze z Hela po dworze z dobra godz.:-)
    Tu wszystkie panie takie. Chodzilo o to, ze oni sa na dworze w deszczu relatywnie krotko, inne przedszkola siedza na dworze tak samo dlugo, niezaleznie od pogody.

anna maria, BISCA lubią tę wiadomość

• anna maria Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2016, 14:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobry ,dzis jest pieknie ,slonecznie i bardzo cieplo .milego dnia

BISCA lubi tę wiadomość

201407014965.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 sierpnia 2016, 16:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam.

Wiecie może kto nazwał ciążę stanem błogosławionym?
    Jak go znajdę to mu narzygam na buty.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 sierpnia 2016, 16:13

krycha.stara, sandra80, Dziobak, kapturnica, Sabina, gosia7122, BISCA, Reni, moremi, anna maria, satori lubią tę wiadomość

• sandra80 Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2016, 19:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    macduska wrote:
    Witam.

Wiecie może kto nazwał ciążę stanem błogosławionym?
    Jak go znajdę to mu narzygam na buty.
    Mogę się przyłączyć i nasikac? Mój pęcherz ma dziś hopla z przerzutka. Pozdrawiam ciężarówki i staraczki :-)

macduska, BISCA, moremi, anna maria, satori lubią tę wiadomość

gann9jcgo804inbp.png

1lxlm6r.png

sandra80
    "Nie narzekaj, że masz pod górę skoro zmierzasz na szczyt"
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 sierpnia 2016, 20:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam
    Jestem Nowa starająca się o trzecie dzieciątko mam 37 lat (mamy dwie corki w wieku 6.5 roku i 2 lata chcemy starac sie o chlopca...hahaha )wyjdzie co wyjdzie dla mnie plec niewazna byle by sie udalo i bylo zdrowe

moremi, macduska, BISCA, Dziobak, anna maria, satori lubią tę wiadomość

• BISCA Autorytet

Wysłany: 15 sierpnia 2016, 11:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bry,

Witaj Amelia. Powodzenia w nowych staraniach.

My jeszcze leniuchujemy u tesciowej ale po obiedzie ruszamy do domu. Jutro do pracy. Bleh !

Milego poniedzialku !

Dziobak, gosia7122, macduska, anna maria, Sabina, satori lubią tę wiadomość

ijpbdf9hohkdu6ur.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 sierpnia 2016, 12:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieńdobrybardzo

Przeżywam najazd Hunów aaaa zaraz, nie, to jednak goście.

Jak to wytrzymać, kiedy mi już się chce spać?

Pozdrawiam wszystkie babki, które tu zaglądają. Bo zaglądacie prawda?

Amelia witamy.

Dziobak, anna maria, BISCA, beates, krycha.stara, Sabina, moremi, satori lubią tę wiadomość

• Bozia3 Autorytet

Wysłany: 15 sierpnia 2016, 14:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wacia ja zaglądam - wiernie wciąż w to samo miejsce :).
    Jeśli chodzi o dentystę - cały czas korzystam z usług na NFZ - ten sam lekarz, ten sam sprzęt - tylko godziny przyjmowania różne - to po co mam dopłacać?? Raz w roku masz darmowe ściąganie kamienia, przegląd co pół roku, za lepszą plombę dopłacasz - ale zawsze to wychodzi taniej, niż prywatnie wszytko.

Wróciliśmy z wakacji. Trochę momentami zazdrościłam parom, które były już z dorosłymi dziećmi lub bez nich. Kawka, drineczek, gazetka, leżaczek i tak na okrągło - a my w kółko gonimy za dwuletnim szczerbatym bąkiem (patrz stopka - pokaz jedynek ;))- no cóż - uroki macierzyństwa. Jak ogarnę rozpakowanie, to wrzucę jakieś foty.

Dziobak - kupiłam Ci w Postojnej na Słowenii ładny magnes, ale mój chłop go dziś zobaczył i se przykleił na lodówkę - bo ładny...i nie chce oddać...:). Wyślę Ci zaległe z Kresów - mam z Chocimia i jeszcze jeden już nie pamiętam jaka miejscowość.

Dziś idę do mamy na obiad - uwielbiam powroty z wakacji - po dwóch dniach w podróży - króki sen, prysznic i na proszony obiad :).

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 sierpnia 2016, 15:00

macduska, anna maria, Dziobak, gosia7122, beates, krycha.stara, BISCA, Sabina lubią tę wiadomość

FZuMp1.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 sierpnia 2016, 15:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja leniuchuje w domu przed tv a dzieci sie nudzą la za w kata w kąt no masakra jakaś niech się ten dzień już skończy pozdrawiam

• Dziobak Autorytet

Wysłany: 15 sierpnia 2016, 15:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bozia, dzieki, ze pamietasz.I no wez powiedz chlopu, zeby oddal magnes, a dostanie ladny z Norwegii. Moge dolozyc z Londynu albo jakis inny. Niech nie bedzie taki, bo przecież nie zbiera!

BISCA, krycha.stara lubią tę wiadomość

• anna maria Autorytet

Wysłany: 15 sierpnia 2016, 16:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobry u nas lato wrocilo :-) super pogoda .milego zycze

gosia7122 lubi tę wiadomość

201407014965.png
  • Dziobak Autorytet

Wysłany: 15 sierpnia 2016, 20:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przedszkola dzien trzeci. Dzis wielka proba: spanie. Ja bylam z Adasiem od 9 do 11, potem przejal do chlop. Adas idealny przedszkolak, na dworze przeszczesliwy, a potem wpakowali go do wozka i kazali spac! Chlop go polozyl i jezdzili po okolicy. Adas darl pysk 15 min, ale po pol godzinie sie poddal. Wtedy panie zwolnily chlopa do domu i powiedzialy, ze dadza znac kiedy Adas sie obudzi. Obudzil sie z lekkim fochem, pani go przytulala, jak chlop przyszedl. Do domu wrocili zadowoleni.
    Jutro i pojutrze jeszcze powta z nami, od czwartku Adas juz tylko na spanie z chlopem. Od przyszlego tygodnia sam.
    Dumni z dziecka jestesmy, bo jest zuch i mimo,ze nie kuma co mowia, to zachowuje sie super. :)

beates, krycha.stara, BISCA, anna maria, Sabina, moremi, satori lubią tę wiadomość

‹‹ 13657 13658 13659 13660 13661 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

12 najnowszych rekomendacji dla kobiet cierpiących na endometriozę - łagodzenie bólu i wspieranie płodności poprzez dietę

Endometrioza jest jedną z tych chorób, do której należy podchodzić holistycznie. Jednym ze sposobów, który może pomóc w walce z chorobą i przede wszystkim z łagodzeniem objawów choroby jest odpowiednia dieta. Poznaj 12 najważniejszych zasad zdrowego odżywiania dla kobiet, które cierpią na endometriozę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z płodnością, brak owulacji? 3 przepisy na koktajle wspierające owulację.

Sprawdź jak pyszne i łatwe do zrobienia koktajle, mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę. Działaj kompleksowo i wspieraj swoje starania w naturalny sposób. Poznaj 3 propozycje przepisów na pyszne koktajle propłodnościowe. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę?

W dzisiejszych czasach wiele par zmaga się z problemem niepłodności. Szacuje się, że w krajach rozwiniętych od 10 do 12% kobiet ma problem z zajściem w ciążę. Dane w Polsce także nie napawają optymizmem, gdyż nawet 20% par w wieku rozrodczym cierpi na niepłodność. Powodów takiego stanu rzeczy jest dużo. Przeczytaj jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę, za pomocą ziól i odpowiedniej diety.   

CZYTAJ WIĘCEJ