Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 23 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

35 +

Oceń ten wątek:
  • BISCA Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2016, 10:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    macduska wrote:
    O 18, teoretyczie.

A belly mi pokazało 20% ciąży. :-)

:) :) :)

Jastra, macduska, satori lubią tę wiadomość

ijpbdf9hohkdu6ur.png
  • BISCA Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2016, 10:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witaj Chabasse,

Rozgosc sie. Powodzenia w staraniach !

chabasse, kapturnica lubią tę wiadomość

ijpbdf9hohkdu6ur.png
  • kapturnica Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2016, 10:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Biszkopt juz coraz bliżej końca 1 trymestru jesteś. Jak tam rzygawki? :-P

BISCA lubi tę wiadomość

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • chabasse Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2016, 11:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny...
    kapturnica...faktycznie. Ja tez kojarzę Ciebie. Nie udzielasz się już na wrzesniowkach.. czemu?. Na fb jesteś z naszymi?
    A co do staran.. ja dopiero pod koniec lipca dostałam pierwszy okres po porodzie, wiec ta siła rozpędu to u mnie chyba mocno wyhamowala. Ten cykl juz chyba przepada, ale przy następnym spróbuję się lepiej "prowadzic" obserwacyjnie. Zastanawia mnie tylko czy karmienie tez nie obniża mojej plodnosci. Wiem, że karmiąc mozna... ale w moim wieku to może mieć większe znaczenie niż u młodszych dziewczyn. Macie jakieś doświadczenie w tej kwestii..?

Synek Antoś
    1usaanli6w2njq4a.png
    wniddf9h5gbbmtsy.png
    Emilia
  • kapturnica Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2016, 11:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    chabasse wrote:
    Dzięki dziewczyny...
    kapturnica...faktycznie. Ja tez kojarzę Ciebie. Nie udzielasz się już na wrzesniowkach.. czemu?. Na fb jesteś z naszymi?
    A co do staran.. ja dopiero pod koniec lipca dostałam pierwszy okres po porodzie, wiec ta siła rozpędu to u mnie chyba mocno wyhamowala. Ten cykl juz chyba przepada, ale przy następnym spróbuję się lepiej "prowadzic" obserwacyjnie. Zastanawia mnie tylko czy karmienie tez nie obniża mojej plodnosci. Wiem, że karmiąc mozna... ale w moim wieku to może mieć większe znaczenie niż u młodszych dziewczyn. Macie jakieś doświadczenie w tej kwestii..?
    Ja tam byłam czasem tylko na występach goscinnych ;-) Ale podczytuje wątek często.
    Przy karmieniu piersia prolaktyna moze wpływać na to ,ze będą występować cykle bezowulacyjne. A wiek? Skoro zaszlas w ciążę nie tak dawno to metryka nie ma znaczenia :-)

BISCA lubi tę wiadomość

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • BISCA Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2016, 11:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kapturnica wrote:
    Biszkopt juz coraz bliżej końca 1 trymestru jesteś. Jak tam rzygawki? :-P

Hyhy, u mnie rzygania nie bylo. Tylko mdlosci i od wczoraj wlasnie puscily wiec sobie schizuje. Ale wlasnie czekam na wizyte i mam nadzieje dobre wiesci ;-)

kapturnica, Dziobak, moremi, satori lubią tę wiadomość

ijpbdf9hohkdu6ur.png
  • BISCA Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2016, 11:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kapturnica wrote:
    Ja tam byłam czasem tylko na występach goscinnych ;-) Ale podczytuje wątek często.
    Przy karmieniu piersia prolaktyna moze wpływać na to ,ze będą występować cykle bezowulacyjne. A wiek? Skoro zaszlas w ciążę nie tak dawno to metryka nie ma znaczenia :-)

Pozatym na tym watku jestes jedna Z najmlodszych wiec wiesz Z tym " w moim wieku" to izi ;-)

Sabina, satori lubią tę wiadomość

ijpbdf9hohkdu6ur.png
  • BISCA Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2016, 12:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie po wizycie. Znaczenie skrocona bo okazalo sie ze za wczesnie na pomiar przeziernosci ( blad sekretarki)
    Kolejejne usg w piatek za tydzien.
    Serce ok i widzialam moja kruszynke Z raczkami i nozkami. Jestem zakochana <3 <3 <3

Jastra, chabasse, beates, Magdala, Sabina, macduska, paszczakin, Dziobak, moremi, Reni, satori, gosia7122, sandzu, anna maria lubią tę wiadomość

ijpbdf9hohkdu6ur.png
  • Reni Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2016, 13:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bry ktoś zaszedł?

2 IUI, 4 IVF ICSI. 70 cs..Naturalsik!!! Mamy Dziedzica! graphics-bees-482908.gifdqpri09ky14nbyvi.png
  • Magdala Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2016, 13:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    BISCA wrote:
    U mnie po wizycie. Znaczenie skrocona bo okazalo sie ze za wczesnie na pomiar przeziernosci ( blad sekretarki)
    Serce ok i widzialam moja kruszynke Z raczkami i nozkami. Jestem zakochana <3 <3 <3

Ciarki mnie przeszly. <3

satori, BISCA, anna maria lubią tę wiadomość

Bedzie tak, jak chcesz zeby bylo.
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 sierpnia 2016, 13:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bry
    Byłam dziś zawieźć zwolnienie. Penisowa sprawa z moja kondycją, 9 dniowe wczasy w szpitalu połączone z ciągłym wlewanim leków we mnie sprawiły, że ledwo się toczę. Jestem padnięta...

Idę się połozyć.
    Wacia kciuki!
    Bisca fajnie podglądać dziecia, nie? :)
    I witam nową starającą :)

macduska, chabasse, moremi, Jastra, satori, BISCA, anna maria lubią tę wiadomość

• Dziobak Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2016, 15:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anna maria wrote:
    Dziobak ile godzin w przedszkolu spedza ?
    Od 9 do 14. Czasem bedzie ciutke dluzej. Piatki w domu albo bedzie chodzil tylko na 2 godziny, bez spania.

anna maria lubi tę wiadomość

• Dziobak Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2016, 15:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reni wrote:
    bry ktoś zaszedł?
    Ja zaszlam dzis do pracy. Kawe wypilam i takie tam. Liczy sie? ;-)

moremi, Sabina, macduska, satori, BISCA, Bozia3, anna maria lubią tę wiadomość

• moremi Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2016, 15:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    chabasse wrote:
    Zazdroszczę. U mnie po porodzie nadal @ brak. Powodzenia.

Wacia, możesz bloga prowadzić ;-)
    Też chyba zajde. Do kuchni na kawę ;-)

Dziobak, chabasse, macduska, satori, BISCA, anna maria lubią tę wiadomość

-Jack, jestem w ciąży!
    -Nie przypominam sobie, żebyśmy...
    -Byłeś pijany!
    -Aż tak - nigdy!
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 sierpnia 2016, 15:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A moja Stygnie A ja z dzieckiem na dworze

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 sierpnia 2016, 15:50

• Reni Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2016, 16:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    BISCA wrote:

to takie pienkne pienkniaste :-)
    Niech już mi się @ kończy, bo wzruchliwa się zrobiłam

paszczakin, satori, BISCA lubią tę wiadomość

2 IUI, 4 IVF ICSI. 70 cs..Naturalsik!!! Mamy Dziedzica! graphics-bees-482908.gifdqpri09ky14nbyvi.png
  • chabasse Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2016, 16:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moremi.. a kiedy urodzilas? Karmisz piersią? Bo wiecie co.. mi jedna pani ginekolog powiedziala, że jeśli chcę mieć drugie dziecko to kategorycznie powinnam odstawić Antolka od cycka. Wydało mi się to dziwne, jak na lekarza.. Oczywiście nie odstawilam, zwlaszcza, że tobylo jak synek skończył 6 miesiecy.

Synek Antoś
    1usaanli6w2njq4a.png
    wniddf9h5gbbmtsy.png
    Emilia
  • Reni Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2016, 16:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    chabasse wrote:
    Moremi.. a kiedy urodzilas? Karmisz piersią? Bo wiecie co.. mi jedna pani ginekolog powiedziala, że jeśli chcę mieć drugie dziecko to kategorycznie powinnam odstawić Antolka od cycka. Wydało mi się to dziwne, jak na lekarza.. Oczywiście nie odstawilam, zwlaszcza, że tobylo jak synek skończył 6 miesiecy.

w sumie na logikę
    cyc=wysoka prolaktyna
    wysoka prolaktyna=zero ciąży

BISCA, anna maria lubią tę wiadomość

• moremi Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2016, 16:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    chabasse wrote:
    w listopadzie. Mi lekarz powiedział, że karmienie to naturalna antykoncepcja i jeżeli cykl mi nie wróci, to też powinnam odstawić od piersi. Podobnie jak Ty nie mogę się na to zdecydować i wolałabym karmić przynajmniej do roku.

BISCA, anna maria, beates lubią tę wiadomość

-Jack, jestem w ciąży!
    -Byłeś pijany!
    -Aż tak - nigdy!
  • moremi Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2016, 16:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reni wrote:
    w sumie na logikę
    cyc=wysoka prolaktyna
    wysoka prolaktyna=zero ciąży
    logika logiką, a moja matka dwa miesiące po porodzie już w ciąży była (karmiła mnie piersią)

BISCA lubi tę wiadomość

-Jack, jestem w ciąży!
    -Byłeś pijany!
    -Aż tak - nigdy!
‹‹ 13662 13663 13664 13665 13666 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zaburzenia hormonalne - 8 najczęstszych objawów

Zaburzenia hormonalne - jakie są ich najczęstsze objawy? Które objawy powinny Cię skłonić do wizyty u lekarza i diagnostyki w kierunku zaburzeń hormonalnych? Jakie są najczęstsze przyczyny braku równowagi hormonalnej i jak wygląda leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak odróżnić w ciąży zdrowe symptomy od tych niepokojących?

Przeczytaj jakich objawów i dolegliwości możesz spodziewać się będąc w ciąży. Które z nich są normalnymi symptomami ciąży a których nigdy nie powinnaś ignorować i które powinny skłonić Cię do konsultacji z lekarzem.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Śluz szyjkowy, śluz z podniecenia, wydzielina z pochwy, upławy - jak odróżniać?

Śluz szyjkowy to bardzo ważny wskaźnik kobiecej płodności. Jak odróżniać poszczególne rodzaje śluzu? Czym różni się naturalny śluz szyjkowy od śluzu wynikającego z podniecenia? Czym są upławy i kiedy warto zgłosić się do lekarza? Jak zapisywać poszczególne rodzaje śluzu w aplikacji OvuFriend? 

CZYTAJ WIĘCEJ